(Hoog?)zwangere zwerfkat in tuin

28-06-2014 23:23 178 berichten
Alle reacties Link kopieren
- helaas weg moeten halen ivm privacy, zie mijn latere berichten voor de reden-
Alle reacties Link kopieren
Alles gaat nog steeds goed



Gisteravond wel even een spannend momentje, want viel me op dat mamapoes heel snel ademde (uur of 6 na de laatste kitten). Ze begon ook te blazen en soort van hijgen als we de kamer binnenkwamen, denken zelf dat het stress is geweest, ze is erg beschermend naar haar kleintjes toe. Als ik er al naar wijs worden haar ogen groot en volgt ze alles wat ik doe. Als ik dan een onverwachte beweging maakt gaat ze blazen. Waren even bang dat er nog meer kittens op komst zouden zijn of dat er iets ernstigs was (kitten die vastzit oid), maar ze heeft geen weeën etc gehad (of erge afscheiding, vruchtwaterverlies etc). Zien ook niets meer bewegen etc in haar buik.



Als we nu de kamer inkomen ademt ze een paar minuten snel, maar als je er een tijdje bijzit en niets doet (niet praten en teveel bewegen) wordt ze weer rustig. Daarna kan ik haar rustig aaien en tegen haar praten, en dan wordt ze weer aanhalig Als ik haar dan aai is ze erg blij en spint ze en gaat ze 'mooi liggen' en een beetje brabbelen.



We mogen nog steeds niet aan de kittens zitten, probeer het dan ook maar niet weer eerst, want dan word haar ademhaling ook weer een stuk sneller. Mooi even laten geworden dus, af en toe gluur ik even om het hoekje.



Ze heeft een paar uur na de bevalling een klein beetje bloed verloren (vlekje op het laken zo groot als de onderkant van een colablikje), maar daarna zover ik kan zien niets meer. Als mams wat meer gesetteld en rustig is zal ik de kittens wegen (heb online wat handige schema's gevonden met gezonde gewichten na zoveel dagen etc). Dan kan ik ook definitief zeggen wat de geslachten zijn. Ephina, zoals het lijkt is de zwart-grijze toch een vrouwtje Die lag er zojuist heel oncharmant bij dus kon ik even gluren, ziet er vrouwelijk uit.



Ze eten iig allemaal prima, ze zijn allemaal ongeveer even groot (eentje is iets groter, de zwart-grijze, was bij de bevalling ook al zo). Ze zijn ook allemaal even actief (er is geen slome/hangerige bij om maar zo te zeggen). De kittens zijn superactief, ze vechten zelfs een beetje (als er één aan een tepel zit wil een andere daar ook en dan gaan we elkaar meppen/krabben met de voorpootjes en hard piepen). Ziet er heel grappig uit, want ze zien geen drol en ze rollen als gekken over elkaar heen. Op den duur vind de ene dan een andere tepel en is het weer rustig



Kittens drinken goed en mams eet en drinkt ook prima. Ze gaat ook weer gewoon naar de kattenbak en dat ziet er gezond uit (om het maar even zo te zeggen).
Alle reacties Link kopieren
En sterilisatie staat zeker op de planning!

We houden haar sowieso binnen tot alle kittens geplaatst zijn, omdat ze toch een zwervertje is en misschien niet terugkomt als ze naar buiten gaat (en zwanger kan raken uiteraard) Als de kittens weg zijn gaat mevrouw meteen onder het mes!



Het liefst maken we van haar een binnenkat, zijn onze katten ook. Weten alleen niet of dit lukt, want ze is het buitenleven gewend. We willen haar iig goed socialiseren en goed introduceren bij onze katten, daar zit denk ik wel even wat tijd in. De kittens zullen op den duur toch echt ook contact moeten hebben met andere katten (en zullen dan dus ook door het huis lopen en onze katten tegenkomen etc), dus zal de deur van 'haar kamer' dan wel open moeten. Hier wachten we nog wel even mee, wil haar niet in de stress jagen en de kittens moeten eerst groeien. Als ze echt ondernemend worden (klimmen, rondkijken etc) dan durf ik het wel aan (onder toezicht uiteraard!).



Met onze katten verwacht ik niet veel problemen (en ja, ze zijn allemaal geholpen dus kunnen haar niet bezwangeren, zal wat zijn zeg!), ze zijn vooral erg nieuwsgierig en totaal niet vijandig. Denk dat ze de kittens zelfs leuk vinden (heb hier een kat van 4 die zelf net een kitten is, erg speels en avontuurlijk). Hou dan natuurlijk wel een oogje in het zeil, en mams zelf waarschijnlijk ook
Fijn dat de geboortes goed zijn gegaan! Dat moeder poes een veilige plek had om te bevallen en om voor haar kroost te zorgen!
Wat geweldig dat je dit doet!
Plaats nou foto´s.... pleaseeeeeeeee...
Ja! Foto! Foto!
Ik ben ook zó benieuwd ..
Alle reacties Link kopieren
TADAAA! (mams was net aan het eten, dus snel even gekeken, gewogen en foto's geschoten)



-foto even weggehaald ivm privacy=



Van boven naar beneden:

Vrouwtje

Mannetje (dit is de kitten waar ik het over had Ephina, blijkt toch een ventje te zijn, had eerder de verkeerde in handen )

Mannetje (de grootste en zwaarste van allen)

Vrouwtje

Vrouwtje



Foto is iets overbelicht, de voorste is in het echt iets donkerder



Ben er helemaal verliefd op, is maar goed dat ik vakantie heb, kan ik af en toe even gluren



Zal morgen even proberen foto's te maken van hun koppies
Alle reacties Link kopieren
Wat lief!
I am surrounded by morons
Wat een poepies .
Ach wat een mooie tekeningen! Ben wel heel benieuwd naar dat bovenste mannetje! Als dat mooi grijs/zwart wordt denk ik dat kleine B een broertje krijgt ^^ !



De kleur/tekening zou mij geen ruk uit maken, maar aangezien kleine B vier poten op mijn buik is, wil vriend "ook een maatje" . En hij wil een grijze .
Alle reacties Link kopieren
Ohhhh wat lief
Wat een leuk topic en wat een mooie beestjes! Goed gedaan TO!
Alle reacties Link kopieren
Super! Van genieten maar. Hoop dat alle baby's tzt een fijn nieuw huis krijgen!
Alle reacties Link kopieren
Ik zal je op de hoogte houden Ephina! Als ik een goede foto van het katertje heb zal ik hem hier even plaatsen



Misschien ook leuk om te vertellen; ik mag van moederpoes inmiddels ook de kittens oppakken als ze zelf in haar doos ligt (eerder moest ik het heel sneaky doen). Met haar gaat alles ook goed, ze is nog steeds aanhalig en spint en geeft kopjes. Een paar van onze katten gingen vanmiddag even bij haar kijken en hier reageerde ze vanuit haar doos vrij rustig op, viel me reuze mee! Eerder was het grommen, blazen en meppen, maar zo te zien ontspant ze nu meer.

Ben zooooo blij dat ik haar in huis gehaald heb, het is echt een scheetje!



Had vanmiddag wel even een melodramatisch momentje; in m'n OP vertelde ik over 2 lookalike katers.. Ging vanmiddag even de gordijnen anders doen (de kittendoos stond in de volle zon, leek me veel te warm), en wie zat daar voor het raam? Het broertje van mamapoes Zo zielig. Goede nieuws daarvan is dan wel dat we hem elke dag voeren, en hij er in vergelijking met een paar maanden geleden ook duizend keer beter uitziet. Hij is wel heel schuw, dus vangen zit er nog niet in. Mocht het van de winter nog niet gelukt zijn, dan maken we in de schuur even een warm plekje voor hem, dan ligt hij in ieder geval niet in de sneeuw en kan hij rustig eten.
Alle reacties Link kopieren
Wat zijn ze schattig!!❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Nu wil ik ook een kleintje erbij maar vriend wil niet😭😭😭
Prrrr, mauw miawwwww.
Alle reacties Link kopieren
Vriend is gek op katten hoor, wij hebben er 2.

We zijn verzot op ze!

Maar hij zegt 3 is teveel😭😭😭

Hij heeft gelijk hoor, wij wonen niet heel ruim...
Prrrr, mauw miawwwww.
Ach Gossie TO, wat fijn dat ze iig bij jou in de buurt zijn! Fijn dat er mensen zoals jij bestaan .
Alle reacties Link kopieren
Gucciguilty. Wat een lieve schat ben jij! Ik word hier helemaal blij van na alle (dieren)leed in de wereld.



Op fb volg ik een aantal lokale katten- en kittenstichtingen en vaak wordt je daar echt niet blij van wat een leed is er. Waren er maar meer mensen zoals jij!
Lief topic.
Helloooo , hoe gaat het met mammapoes, broertjes en de kleine frummels?
Alle reacties Link kopieren
Haiii! Het gaat nog steeds goed!

Ik weeg de kittens dagelijks en ze komen goed aan! Eentje is zelfs extreem gegroeid, die heeft echt een dikke kop (middelste op de foto van eerder) De rest zit op/boven de gemiddelde groei, dus gaat goed!

Eentje blijft helaas wat achter (op de foto van eerder de een na onderste, zwart,grijs,wit vrouwtje), die is nog te weinig gegroeid, maar de helft van wat de 'gemiddelden' gegroeid zijn. Zij was ook kleiner dan de rest toen ze geboren werd, kan een soort van nakomelingetje zijn (of mams is flink bezig geweest en is als laatste zwanger geraakt van haar).



Was vanmiddag met één van onze andere katten bij de dierenarts (had opeens koorts en kwijlde heel erg, prikje gehad en nu weer beter gelukkig) en heb het even nagevraagd, ze adviseerden me wel om de kitten te gaan bijvoeren. Ze drinkt wel goed, maar waarschijnlijk heeft ze de verkeerde tepel (de onderste tepels hebben vaak betere melk, en deze zit vooral bij de bovenste tepel, bijna onder de oksel van mamapoes). Dus heb ik nu kittenmelkpoeder in huis, met allemaal miniflesjes met speentjes Ga morgen beginnen met voederen, ze moet 7 flesjes van 2ml per dag Hoop dat ze het drinkt, als het niet helpt moeten we met haar naar de dierenarts. Is dus wel even spannend Verwacht wel dat het goed komt, want verder is ze wel actief en mams verzorgt haar net zo als ze de anderen verzorgt.



Mams broertje zat ook weer in de tuin, hij zat echt te wachten tot hij eten kreeg en dat ging er wel in Andere broertje ook weer gezien, die heeft volgens mij wel een huis, ziet er goed uit, maar probeerde kat van de buren uit onze tuin te jagen. Die had daar geen zin in



Mams is heel aanhalig en helemaal gewend aan ons! Als ik tegen haar praat brabbelt ze terug en geeft kopjes. En ze doet een soort kirrend miauwtje als ik bij haar zit en tegen haar praat

Mijn vriend mag nog niet aan de kittens komen, maar van mij accepteert ze het wel. Soms heeft ze even een bui dat het niet mag, dan laat ik haar ook gewoon. Wel grappig ook, want ze is superhygienisch! Ik maak elke ochtend (en soms ook elke avond) de kattenbak schoon, en dan gaat ze erbij zitten wachten. Als het te lang duurt of als ik het vergeet gaat ze een beetje zenuwachtig doen en erbij zitten kijken, zo van 'schiet op wijf' Als het dan klaar is gaat ze meteen graven en haar behoefte doen, en daarna weer 5 minuten alles omploegen. Ze is natuurlijk gewend om in het wild alles netjes te begraven en weer een schone plek te zoeken om het daar te doen, maar dat gaat nogal lastig met een kleine kattenbak ipv kilometers struikjes
Alle reacties Link kopieren
Haha, en net weeg ik de kittens en is de kleinste wel een normale hoeveelheid aangekomen, het dubbele van de dagen ervoor Tuurlijk net nu ik een dure kuur in huis gehaald heb
Wat leuk dat het zo goed gaat . Hier eten ook een paar zwervers mee, gelukkig zijn dat allemaal heren, dat scheelt.
Alle reacties Link kopieren
Ik wilde even zeggen dat ik jou echt een schat vindt, gucciguilty! Good job!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven