Ik wil een schoonmaakster

09-10-2014 23:25 53 berichten
Alle reacties Link kopieren
Wie heeft hier een schoonmaaksters? Hoe vaak komt ze? En is het aan te raden, met andere woorden, merk je echt een positief verschil?



Ik trek dit huishouden niet. Ik haat t eigenlijk. Vandaar mijn vragen.
quote:Exces schreef op 10 oktober 2014 @ 08:56:

[...]





Ik heb in de afgelopen tien jaar gepoetst en geboend, muren geverfd, kasten leeggehaald, brieven vertaald, verhuisdozen ingepakt, koper gepoetst, onkruid gewied en de franjes van karpetten gekamd.



Die van ons komt 3x per week, 8 uur per week. Ideaal. We hebben een groot huis en werken beiden veel.

¤15 p/u excl btw.
quote:proudmammie schreef op 09 oktober 2014 @ 23:28:

Ik heb er 1. Ik heb drie kids en werk 32 uur. Geen tijd voor. Ze komt wekelijks vier uur en doet een hoop, ze is snel en goed in tegenstelling VAn eerdere poetsers die ik heb gehad. Ze krijgt van mij 40 euro pw. Ze komt altijd op vrijdagochtend zodat mijn weekend goed begint en ik doe zelf ook nog het eea want heb een hekel aan troep



Tijd voor salarisverhoging.

Je bent tevreden over haar en ze krijgt maar een tientje in het uur? Vind ik echt onderbetaling.
Alle reacties Link kopieren
Exces, wat schandalig! Ik zou niet durven om mijn medemens zo schofterig te behandelen. Al helemaal niet diegene die mijn shit poetst.



Maar wat is eigenlijk redelijk om te vragen van je hulp?

Ik wil bijv dat:

De wc's worden gepoetst

De badkamers worden gepoetst

De keuken wordt afgedaan, niet de kastjes oid, ook niet de koelkast van binnenuit. Dat doe ik zelf.

De vloeren gezogen en gedweild



Dit zijn toch de gewone zaken die arbotechnisch gewoon mogen?
Alle reacties Link kopieren
Ik heb een hulp voor 2 uurtjes per 14 dagen. Zij stofzuigt het hele huis (3 verdiepingen), dweilt de benedenverdieping, ook in alle hoekjes die ik niet doe, doet wat ramen aan de buitenkant en strijkt soms nog wat overhemden. Ik betaal haar 15 euro per uur. Voor mij was het heel moeilijk om eraan toe te geven dat ik niet alles meer zelf kan/moet doen wil ik energie overhouden voor andere dingen. Mijn man helpt ook soms mee maar ik bespaar hem dat zoveel mogelijk omdat hij heel hard werkt de hele week.
quote:3wieler schreef op 10 oktober 2014 @ 09:45:

Exces, wat schandalig! Ik zou niet durven om mijn medemens zo schofterig te behandelen. Al helemaal niet diegene die mijn shit poetst.



Maar wat is eigenlijk redelijk om te vragen van je hulp?

Ik wil bijv dat:

De wc's worden gepoetst

De badkamers worden gepoetst

De keuken wordt afgedaan, niet de kastjes oid, ook niet de koelkast van binnenuit. Dat doe ik zelf.

De vloeren gezogen en gedweild



Dit zijn toch de gewone zaken die arbotechnisch gewoon mogen?



Nou, ik heb ooit de lijst van een thuiszorgorganisatie onder ogen gehad en toen heb ik me wel in mijn koffie verslikt.



Zij mogen bijvoorbeeld geen ramen wassen, maar moeten wel maandelijks alle deuren afnemen. Schiet mij maar lek.

Alles boven ooghoogte mogen ze niet doen, en zwaar tillen ook niet.



Ik werk voor mezelf. Ik doe gewoon alles. Maar ik bespreek ook mijn grenzen, en altijd al in het kennismakingsgesprek.

Zo heeft mijn moeder me ooit gevraagd om een zonnescherm schoon te maken. Op een trapje op het balkon. Dat heb ik niet gedaan. Eerder genoemde mevrouw X wilde een keer dat het stoepje geschrobt werd, in november, windkracht 9 ofzo. Het regende horizontaal, ja dag, dat stoepje doe je maar lekker zelf.



Zoek naar iemand met wie het gewoon lekker klikt. Dat maakt het voor jou makkelijker om iets te vragen en voor haar makkelijker om dat niet als kritiek op te vatten. Sommige dingen zie ik gewoon niet. Stel, het is herfstig buiten, en donker. Ik kijk rond, constateer dat het niet echt vies is en geef de keuken extra aandacht. Een dag later schijnt een laagstaand zonnetje naar binnen en jij denkt; ooooooooooooooooooh.... mijn rámen... jemig.

Als het niet klikt, heb je de neiging om te denken dat de hulp dat toch had moeten zien. Als het wel klikt, zeg je de volgende keer gewoon; goh, de zon scheen door de ramen, die zijn me toch vies, zou je ze vandaag mee willen pakken?



En aan het einde van de winter, als zo in februari-maart het eerste zonnetje weer naar binnen schijnt, zien we precies wat we niet hebben gedaan. Ik heb alleen adressen waar iemand thuis is, ze weten dat ik niet op mijn kont zit en we overleggen altijd even wat er moet gebeuren. Maar in de donkere maanden, met lamplicht, ziet een huis er toch schoner uit dan in het eerste voorjaarslicht.
Alle reacties Link kopieren
quote:Exces schreef op 10 oktober 2014 @ 08:20:

[...]





Ik ben zelf schoonmaakster en ik overweeg om een boek te schrijven. De dingen die ik hoor, zie en meemaak.... En geloof me, als poetsvrouw ben je ook niet altijd tevreden over je adressen hoor .Ik heb ook wel eens met dat idee rond gelopen toen ik nog thuishulp was.
Alle reacties Link kopieren
Van zulke verhalen heb ik ook Exces, kom je midden in de winter binnen helemaal verkleumd(en dan nog 2 minuten voor je daadwerkelijk moet beginnen) en dan te horen krijgen ''hup hup steek die handen eens uit de mouwen'' of om 12 uur klaar zijn en dan te horen krijgen ''er ligt nog strijk die perse gedaan moet worden'' terwijl ik altijd aan het begin van de morgen vroeg wat er gedaan moest worden en dus zei dat ik daar geen tijd meer voor had en dat ze dat eerder aan had moeten geven en toen heeft die mevrouw de organisatie gebeld om een klacht in te dienen..

En nog veel meer van dat soort stomme dingen zijn er in die 17 jaar gebeurd. Ben blij dat ik er weg ben.



Die lijsten van de organisatie waren bij ons niet zo heel strikt,het waren meer richtlijnen. Er stond ook voor de client dat aan deze lijst geen rechten konden worden ontleend oid.



Nu had ik op het laatst maar 3 adressen waar ik al 10 jaar werkte en dat was prima geregeld en ging in goed overleg gelukkig.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb trouwens zelf ook wel eens een schoonmaakster gehad na een operatie,ze kwam om de 2 weken 3 uur en deed het hele huis en extra dingen als ramen en deuren en keukenkastjes.

Ik vond het heerlijk maar toen ik zelf weer alles kon hebben we het toch maar opgezegd. Zou het nu best wel willen maar heb zelf eigenlijk tijd genoeg maar de zin dat is wat anders
Alle reacties Link kopieren
Een beetje off topic, maar de hulp van mijn opa zat deze week de halfjaarlijkse arbolijsten in te vullen, wat een belachelijke vragen! Of de stok van de dweil wel minimaal 1.35m was bijvoorbeeld



Gelukkig heeft de hulp ook aardig de hik van die arbolijsten, dus dat scheelt weer.



Als dank voor het invullen van al die achterlijke lijsten wordt ze per 1-1 op straat gezet, de thuiszorgorganisatie krijgt niet genoeg geld voor haar van de gemeente. Dat ze al 10 jaar voor mijn opa poetst ik niet belangrijk.
Dieptreurig, mensen die niet eens rekening houden met een begrafenis, en instanties die te weinig geld krijgen voor thuiszorg.



Lijkt me naar voor oudere mensen om jarenlang dezelfde hulp te hebben, waar ze een band mee opbouwen, en dan ineens aan een nieuwe hulp moeten wennen. Even los van dat iedereen zijn eigen manier van schoonmaken heeft en of het 'klikt'.
quote:dolfje schreef op 10 oktober 2014 @ 10:11:

[...]





Ik heb ook wel eens met dat idee rond gelopen toen ik nog thuishulp was. Zullen we?
quote:Exces schreef op 10 oktober 2014 @ 11:57:

[...]





Zullen we?

Bij deze bied ik me aan als corrector/redacteur! BA Nederlands is bijna binnen, taalkundige specialisatie. En ik doe graag dit soort klusjes. Daarbij maakt het de eventuele publicatie ook makkelijker, want het scheelt uitgeverijen best een hoop werk (= geld).



Nog meer off-topic: Bootje, voor mijn oma hebben we indertijd gewoon een hulp ingehuurd die 4 uur per week kwam. Deed de boodschappen, hielp mijn oma met klusjes, schoonmaken... Ik meen me te herinneren dat dat via een PGB of een ZIN ging. Je zou kunnen overwegen om deze hulp een (zwart) contract bij jullie aan te bieden, al dan niet via zo'n PGB of ZIN-constructie...
Ik zag dit net, is dat niet wat voor jou?

http://www.groupon.nl/deals/premium/hel ... 6/46534208



Een schoonmaakster met korting thuis.
quote:blueeyes*3 schreef op 10 oktober 2014 @ 12:14:

[...]



Bij deze bied ik me aan als corrector/redacteur! BA Nederlands is bijna binnen, taalkundige specialisatie. En ik doe graag dit soort klusjes. Daarbij maakt het de eventuele publicatie ook makkelijker, want het scheelt uitgeverijen best een hoop werk (= geld).



Nog meer off-topic: Bootje, voor mijn oma hebben we indertijd gewoon een hulp ingehuurd die 4 uur per week kwam. Deed de boodschappen, hielp mijn oma met klusjes, schoonmaken... Ik meen me te herinneren dat dat via een PGB of een ZIN ging. Je zou kunnen overwegen om deze hulp een (zwart) contract bij jullie aan te bieden, al dan niet via zo'n PGB of ZIN-constructie...Misschien moeten we er eens serieus over babbelen. Want echt, wat een poetshulp meemaakt, daar valt je soms echt je mond van open. En er zijn hilarische verhalen bij, maar natuurlijk ook verdrietige. Mensen zijn bot, onwetend, kwetsend, grappig, lief, saai, aardig en ze hebben allemaal hun eigen familie en vrienden met hun eigen verhalen en sores. Ik ben naast poetshulp dus ook nog maatschappelijk werkster, kinderoppas, hondenopvoedster en kapster (jaja, soms knip ik haren, ook dat nog).
quote:Exces schreef op 10 oktober 2014 @ 11:57:

[...]





Zullen we?

Te laat! Sorry dames...







wel een leuk boek moet ik zeggen...
On topic, ja ik heb een hulp. Ik werk fulltime en ben geen ster in het huishouden. Hulp stoft en stofzuigt en dweilt, en doet badkamer en wc, en wisselt taken als ramen, deuren, keuken extra beurt etc. af. Naar haar eigen inzicht.

Ze komt wel iedere week, ik snap de omdeweek-hulpen niet zo goed.



Ik doe zelf de strijk, en ik zorg dat alles opgeruimd is voor mijn hulp komt, zodat ze makkelijk kan poetsen.
Alle reacties Link kopieren
3wieler dat is precies wat ik ook aan schoonmaaksters vroeg om te doen. De grote wekelijkse dingen bijhouden, in 3 uur terwijl mijn man en ik naar ons werk waren (dus deel je eigen tijd in, kom zo laat als je wil etc). dingen als de was / bedden opmaken/ ramen wassen / koelkast ed deden we zelf, het ging echt om de toiletten, badkamer en vloer zuigen/dweilen. Ik heb er meerdere gehad, en de een nog erger dan de ander.



De eerste sprak geen nederlands en begreep niet wat ze moest doen als ik een opmerking of vraag had. communicatie niet mogelijk.



de volgende maakte met 1 doekje het hele huis schoon (inclusief 2 toiletten en douche) en zag de noodzaak er niet van in om meerdere doekjes te gebruiken, ook niet nadat ze het toilet had gedaan.



En nog een ander deed zo weinig, dat kon ik in een uurtje doen (alleen globaal wat stofzuigen en dweilen, en een heel snel doekje over de toiletten). ik kwam er wel achter dat ze na 1,5 uur naar huis ging.

enzovoort.



het kost wel bijna 50 euro per week, en ik heb het opgegeven. man en ik hebben nu een taakverdeling, gaat op zich best goed maar ik had graag weer eens zo'n lekker schoon huis als je thuis komt van een hele dag werken. het is een crime om een goede hulp te vinden, je hebt echt geluk als je een goede, betrouwbare vindt.
The past may be in tatters
But today is all that matters




Nou snap ik waarom ik geen Exces heet, maar Engel, als ik binnenkom.



Ik ken natuurlijk best een paar collega´s, maar die doen gewoon hun best hoor.
Ik heb een witte werkster (wit als in: netjes belastingen en premies betalen) via Homeworks. Is duurder dan de tarieven die ik hier langs zie komen, maar ik vind dit een fijne constructie. Mijn werkster is krijgt vakantiegeld, WW als ze werkloos raakt en doorbetaald als ze ziek is. Andersom kan ik haar zonder schuldgevoel afbestellen als ik op vakantie ben, kan ik om iemand anders vragen als ik haar niet goed vind (dat is overigens niet zo) en krijg ik een vervanger als ze op vakantie of ziek is.
"Ik trek dit huishouden niet"

Haha, die ga ik onthouden!
quote:Exces schreef op 10 oktober 2014 @ 12:28:

[...]





Misschien moeten we er eens serieus over babbelen. Want echt, wat een poetshulp meemaakt, daar valt je soms echt je mond van open. En er zijn hilarische verhalen bij, maar natuurlijk ook verdrietige. Mensen zijn bot, onwetend, kwetsend, grappig, lief, saai, aardig en ze hebben allemaal hun eigen familie en vrienden met hun eigen verhalen en sores. Ik ben naast poetshulp dus ook nog maatschappelijk werkster, kinderoppas, hondenopvoedster en kapster (jaja, soms knip ik haren, ook dat nog).Ik sta er voor open, ook na de post van marana. 2009 is al een poosje geleden, andere uitgeverij, iets andere setting... zou best kunnen werken! Stuur maar PB als jullie het iets vinden!
Alle reacties Link kopieren
Ik ben schoonmaakster en neem mijn werk zeer serieus. Mijn cliënten, ik heb er drie in de week, betalen me goed en ik werk hard en grondig. Ik ben snel en secuur. Ze zijn allemaal heel blij met mij en ik met hen.
Twee dingen zijn oneindig: het universum, en menselijke domheid. Maar van het universum weet ik het nog niet helemaal zeker..
-Albert Einstein-
Alle reacties Link kopieren
Hulp en hoe vaak: ja, 6 uur per week (2x 3 uur).



Positief verschil: ja (understatement). Ik hoef alleen nog af en toe een machine was uit te hangen of kinderkleding te strijken and that's it. En s'avonds een rondje maken met de swiffer of stofzuiger.

Mijn hulp pakt het allemaal heel grondig aan, bij thuiskomst heb ik wel eens instructies (als ze kranen ontkalkt met azijn, dan pas na zoveel uur de lappen met azijn verwijderen of zo). Daar kan mijn smetvrezerige moeder nog een puntje aan zuigen.



Makkelijk gevonden: nee. Echt puur geluk, zij komt ook bij de buurvrouw en na x jaar viel er een adres bij haar weg en toen had zij plek voor ons. Daarvoor niet veel geluk gehad. De een stofzuigde/dweilde gewoon om banken en stoelen heen (en dan hebben zowat alle meubels bij ons wielen, ik verwacht echt niet dat iemand zich een hernia tilt aan een hoekbank oid), de ander ging zo strak in de leer van haar geloof dat ze direct vertrok als mijn man thuiskwam en ik er nog niet was. De derde was een hele lieve meid maar zo mogelijk een nog grotere kluns dan ik op schoonmaakgebied.
Nee heb je, ja kun je krijgen
quote:doemaarzonnebloemen schreef op vrijdag 10 oktober 2014 09:03 <blockquote><div>quote:</div><div class="message-quote-div"><b><a href="proudmammie in "Ik wil een schoonmaakster"" class="messagelink">proudmammie schreef op 09 oktober 2014 @ 23:28</a>:</b>

Ik heb er 1. Ik heb drie kids en werk 32 uur. Geen tijd voor. Ze komt wekelijks vier uur en doet een hoop, ze is snel en goed in tegenstelling VAn eerdere poetsers die ik heb gehad. Ze krijgt van mij 40 euro pw. Ze komt altijd op vrijdagochtend zodat mijn weekend goed begint en ik doe zelf ook nog het eea want heb een hekel aan troep</div></blockquote>



Tijd voor salarisverhoging.

Je bent tevreden over haar en ze krijgt maar een tientje in het uur? Vind ik echt onderbetaling.



Tijd voor salarisverhoging.

Je bent tevreden over haar en ze krijgt maar een tientje in het uur? Vind ik echt onderbetaling."



Ik moet je eerlijk bekennen dat ze een hoop erbij krijgt, als ik wat leuks zie voor haar kleine dan koop ik dat, als haar auto gemaakt moet worden of APK dan doet m'n man dat voor free (hij heeft een eigen garage). Kaarten voor concerten waar ze graag naar toe wil maar net even geen budget die regel ik voor haar. En soms heb ik jet niet gepast dan rond ik het af naar 50 en verjaardagen en kerst krijgt ze een cadeau of extra geld

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven