Ikea keuken,goede kwaliteit????

15-03-2007 23:31 40 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi allemaal

Ik heb een ander huis gekocht.Aangezien we niet zo'n groot budget hebben overwegen we een ikea keuken aan te schaffen.Hebben hier mensen ervaringen met de kwaliteit? Ik heb in mijn huidige huis een best wel dure keuken staan.Nu ben ik vandaag bij de Ikea geweest en tsja,het prijsverschil is te zien.Maar goed...de vraag is dus of de kwaliteit wel oke is.

Groetjes,Iry
Alle reacties Link kopieren
Volgens mij prima hoor. Ik ken een paar mensen die al jaren een Ikea keuken hebben, en die is nog steeds prima in orde.



Zelf heb ik een keuken incl. inbouwapp. van een één of andere bouwmarkt die nu volgens mij niet meer bestaat (weet de naam even niet meer, maar soort Gamma/Praxis). Ben ik nog steeds erg tevreden mee.
Happiness is nothing more than good health and a bad memory - Albert Schweitzer.
Alle reacties Link kopieren
Prima kwaliteit! Ik heb een nieuwe keuken van Ikea en hij bevalt uitermate goed. Ik heb ook de inbouwapparatuur van Ikea (Whirlpool). Het hele gebeuren (kastjes, spoelbak, inbouwapparatuur, grepen etc.) kostte me nog geen 3500,- (okee, ik ben niet groot behuisd, maar toch). Let er wel op bij het plaatsen (als je dat zelf gaat doen) dat je eerst de kastjes in elkaar zet en ze dan als een puzzel plaatst. Had ik niet gedaan en dat leverde in de hoek ellende op. Overigens krijg je bij de keuken een dvd met instructietips. Die dvd is om je te bescheuren; dame met keurige nageltjes, braaf spelende kids op de achtergrond, en het hele ding zit er in een poep en een tel in zonder dat the happy couple elkaar naar het leven stond... Nou, dat viel hier ietwat tegen (mede door die verkeerde volgorde). Oh ja, nog een tip; Ikea gaat uit van vlakke muren waar je de kastjes zo tegenaan plaatst, terwijl in NL de gas- en waterleidingen meestal op de muur zijn geplaatst. Ik heb in de achterwand van de kastjes een ruimte gezaagd - zie je niks van, maar je moet het dus wel even weten.
Alle reacties Link kopieren
Oh ja, en je kan via de site van Ikea de keukeplanner downloaden. Als je dan thuis een opzet van je keuken hebt gemaakt, dan kun je daar inloggen op die site en een adviseur vragen om tips. Heel handig (als je eenmaal doorhebt hoe het werkt). Verder - wellicht ten overvloede - ga NIET op een zaterdagmiddag als je hecht aan je geestelijke gezondheid... Door de weeks tussen 17-19 is een beter idee. Succes!
Alle reacties Link kopieren
Hahaha Sneez :D.

 

goeie tips
Happiness is nothing more than good health and a bad memory - Albert Schweitzer.
Alle reacties Link kopieren
He,



Vorig jaar ook een huis gekocht waar een Ikea keuken inzat. Wij vonden het ideaal want hij was niet helemaal naar onze smaak en aangezien we toch het eea moesten verbouwen zijn we naar de Ikea gereden en hebben we ons keukentje wat uitgebreid met inbouwapparatuur en een paar kastjes.

Het enige wat wij minder vonden was de kwaliteit van het blad met de spoelbak die erin zat. Deze was nog geen jaar oud maar echt heel erg dof en werd ook niet meer mooi schoon.

Deze komt bij ons dus nu wel bij een keukenwinkel vandaan.

En de apparatuur echt top. Vooral de combi oven. We gebruiken hem nog bijna elke dat en alles is mogelijk met dat ding.



Success
Alle reacties Link kopieren
Toen ik twee jaar terug een huis kocht wilde ik ook een nieuwe keuken, maar was mijn budget ook niet zo hoog.

Uiteindelijk heb ik prima kunnen slagen bij de ikea. De kwaliteit is echt super. Ik heb zelfs een keer een mega overstroming gehad :$, maar aan de kastjes is echt niets te zien.



Ik heb overigens wel flink rondgeshopt voor apparatuur. Het werkblad van de ikea was vrij prijzig en ik wilde een achterbord in dezelfde kleur en dat kon daar niet. Uiteindelijk heb ik dat dus bij een bouwmarkt gekocht. Scheelde veel geld en het ziet er superstrak uit!



(Overigens heb ik mijn huis net verkocht, en volgens de makelaar was iedereen weg van mijn keuken, en is het mede daaraan te danken dat ik in die korte tijd zelfs nog winst heb gemaakt...)
Mijn ouders hebben een keuken van Ikea en hij is werkelijk beeldschoon.....Mijn lieve vriendin Alessi heeft een keuken bij de Gamma gekocht, een beetje leuke design greepjes op de deurtjes en huppekee, ook prachtig!
Die kastjes gaan heus 25 jaar mee.



Wat ik erg lelijk, en ook onhandig vind zijn de spoelbakken die óp het aanrechtblad liggen. Je moet je vuil altijd over een randje helpen.
Alle reacties Link kopieren
Oh ja, nog een tip; Ikea gaat uit van vlakke muren waar je de kastjes zo tegenaan plaatst, terwijl in NL de gas- en waterleidingen meestal op de muur zijn geplaatst. Ik heb in de achterwand van de kastjes een ruimte gezaagd - zie je niks van, maar je moet het dus wel even weten.
Dat hebben we hier ook geweten idd......*zucht* Maar onder en achter de kastjes zitten nu wel heel grappige en handige omleidingen van de leidingen om de boel te alten draaien!! (en pa en lief zijn er bijn 5/6 weken mee bezig geweest om het ding een beetje fatsoenlijk geinstalleerd te krijgen!!)



Desondanks erg blij met onze ikea keuken! (nexus beuken kleur) ook de apparatuur van ikea (de goedkope vaatwasser zou ik niet nemen, want droogt niet goed, hebben wij dus wel) maar verder alles helemaal dikke prima. We hebben wel een aanrechtblad bij de bouwmarkt vandaan, omdat het blad wat we bij de ikea hadden uitgezocht een levertijd had van 4/5 weken. Die tijd hadden we niet (eerste keer dat we een huis en keuken hebben gekocht, is een groot leerproces!) maar daarin een gat gezaagd voor de spoelbak en veder geen probleem met opstaande randjes.
Alle reacties Link kopieren
Karwei heeft ook prachtige keukens met heel veel keus in frontjes, kleuren, indeling en greepjes. Als je nu een wat duurdere keuken hebt, vind je het misschien leuker om je volgende keuken ook niet zo 'standaardmodel' te hebben; Ikea-keukens vind ik mooi, maar er bestaat geen twijfel over waar je hem vandaan hebt.

Mijn keuken is echt mijn trots. De kastjes werden voorgemonteerd geleverd, de spoelbak zit in het aanrecht gefreesd (geen randje dus, wilde ik ook niet idd) en het blad (hoek) paste tot op de millimeter en sloot perfect aan. Hij was ook zo geplaatst, heeft mijn vader voor ons gedaan.



Wij hebben ook de apparatuur bij Karwei gekocht (Etna). De combimagnetron is heel handig, maar is al een paar keer kapot gegaan. Kan een maandagochtendmodel zijn (reparaties worden gelukkig nog steeds onder garantie gedaan), maar van een apparaat van 700 euro verwacht ik wel dat ie het gewoon blijft doen de eerste paar jaar. Het was voor ons toen ook de eerste keer; nu zou ik de apparatuur elders kopen, is nog voordeliger ook.

Karwei heeft regelmatig kortingsacties op de keukens, dat kun je ook nog in de gaten houden. Ik had toen zo'n kluspas met 10% korting; twee dagen nadat we hem hadden besteld, ging er een actie in met 15% korting op keukens. Vonden ze het raar dat ik terug kwam met de vraag of ze die korting even wilden doorberekenen voor mij...



Succes met uitzoeken!
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor jullie reacties.Klinkt positief! Een ander aanrechtblad halen is misschien wel een goed idee, want ik wil wel graag een verzonken spoelbak.Oja,nog een vraagje.Mijn inbouwapparatuur is nu van aluminium,erg praktisch(weinig poetswerk).Bij ikea hebben ze dat niet echt,alleen een oven ,maar dat is niet zo mooi.De keuze zal dus roestvrijstaal worden,maar ik heb het idee dat je je daar blauw op poetst,snel vingers erop enzo,of valt dat mee?

Het zijn wel lullige vragen ,maarja ik hoop wel de komende 20 jaar met mijn keuken te kunnen doen,dus ik kan moeilijk beslissen.

Andere keuken tips ook welkom.

Groetjes,Iry
Alle reacties Link kopieren
Ik heb ook een keuken van Ikea. Heb hem nu bijna 3 jaar. Geen problemen mee (gehad). Alleen erg veel gevloek bij het in elkaar zetten, maar goed, misschien komt dat omdat ik nou ook niet echt een superklusser ben.

Ik heb ook een aanrechtblad van Ikea, met een verzonken spoelbak. Dus geen lelijke opstaande randjes. Alleen het gat voor de gasplaat moet je er wel zelf uitzagen. Succes met uitzoeken...
Alle reacties Link kopieren
Oh ja en de roestvrijstale apparatuur moet je inderdaad erg hard poetsen. Dat is minder... Maar met heel veel vlekker zie je het niet meer toch ;)
Alle reacties Link kopieren
Ben helemaal blij met mijn Ikeakeuken. Staat nu een jaartje of 6, 7 en ik heb geen klachten.
Alle reacties Link kopieren
Hier ook al 5 jaar helemaal blij met een keuken van Ikea. Maar de mogelijkheden zijn wat beperkter dan bij een goede keukenboer. Voor mij maakte dat niet uit, maar als je een lastigere ruimte voor je keuken hebt kan dat wel vervelend zijn.



Het probleem van de spoelbak wat Kjong noemde dat klopt. Het is opleg, niet ingefreesd. Weet niet of dat inmiddels ander kan.

Bij een keukenboer heb je veel meer keus en keur aan maten en soorten kastjes. Heb je een keuken met moeilijke maten, dan is Ikea beperkt in de mogelijkheden.



Wat ik bij Ikea wel heel erg leuk vind is de enorme verscheidenheid aan kast- en ladeinrichtingsdingen, maar die passen vaak ook in een keuken van een ander merk. 



Ik had een makkelijke keukenruimte en kon spelen met de ruimte die de kastjes innemen. Dan is een keuken van Ikea ideaal. Heel goede kwaliteit voor weinig geld. Ook over de apparaten van Whirlpool ben ik heel tevree.
oh that purrrrrrrrrfect feeling
Alle reacties Link kopieren
Wat ik vooral erg goed vind is het hang- en sluitwerk, de leggers en lopers van de laden. Werkt perfect en blijft goed.



In mijn vorige huis had ik een keuken laten zetten van Keller, en de kwaliteit van Ikea is zeker niet minder. Wel de helft goedkoper :D
oh that purrrrrrrrrfect feeling
Alle reacties Link kopieren
Wat een lofzang! Zal even een duit in het zakje doen: wij zijn ook erg te spreken over onze nieuwe Ikea keuken. Volgens onze timmerman was de kwaliteit zelfs beter als andere keukens. Het houtwerk is veel dikker, en het hang- en sluitwerk erg ingenieus.



Echter: wij hebben een oud huis. En in een oud huis staat ALLES scheef. De muren, de vloer, de leidingen, álles. Achteraf was een montagehulp wel beter geweest, we hebben er uiteindelijk 5 weken over gedaan om alles goed te krijgen. Zoveel tegenslagen! Lag echter niet aan de keuken zelf. Als je eenzelfde soort huis hebt, bestel dan de montageservice erbij en laat hun lekker kloten met al die scheve wanden! Dat wil je jezelf niet aandoen, geloof me!
Alle reacties Link kopieren
om roestvrijstaal mooi te houden kun je er 1 keer in de zoveel tijd een drup olijf olie op doen en uitsmeren met keukenrol, gaat mooi glanzen en laat een beschermlaagje achter waardoor je andere troep er makkelijk vanaf kan halen.... (en is goedkoper dan dure schoonmaakspullen voor roetsvrijstaal)
Alle reacties Link kopieren


om roestvrijstaal mooi te houden kun je er 1 keer in de zoveel tijd een drup olijf olie op doen en uitsmeren met keukenrol, gaat mooi glanzen en laat een beschermlaagje achter waardoor je andere troep er makkelijk vanaf kan halen.... (en is goedkoper dan dure schoonmaakspullen voor roetsvrijstaal)



Mee eens. Direct na plaatsing even een olielaagje aanbrengen en daarna iedere keer na schoonmaken even met een oliedoekje navegen. Heb je geen zin in olijfolie op keukendoekjes; babydoekjes doen het prima. Kant en klaar te koop bij elke drogist.
oh that purrrrrrrrrfect feeling
Alle reacties Link kopieren


Wat een lofzang! Zal even een duit in het zakje doen: wij zijn ook erg te spreken over onze nieuwe Ikea keuken. Volgens onze timmerman was de kwaliteit zelfs beter als andere keukens. Het houtwerk is veel dikker, en het hang- en sluitwerk erg ingenieus.



Echter: wij hebben een oud huis. En in een oud huis staat ALLES scheef. De muren, de vloer, de leidingen, álles. Achteraf was een montagehulp wel beter geweest, we hebben er uiteindelijk 5 weken over gedaan om alles goed te krijgen. Zoveel tegenslagen! Lag echter niet aan de keuken zelf. Als je eenzelfde soort huis hebt, bestel dan de montageservice erbij en laat hun lekker kloten met al die scheve wanden! Dat wil je jezelf niet aandoen, geloof me!







Ja, dat klopt wat betreft die scheve wanden en leidingen. Daarom hebben wij een stucadoor en een loodgieter ingeschakeld om dat pas-klaar te maken. Wij hebben onze keuken laten instaleren door een bij IKEA aangesloten keukenmontagebedrijf. Dat zou ik dus nooit meer doen, 2 dagen zijn ze bezig geweest en het eindresultaat vond ik niet je van het, heel slecht afgewerkt, hebben zelf nog moeten veranderen



Maar over de keuken zelf en de apparatuur zijn wij dik tevreden hoor, onze keuken is nu 6 jaar oud en er mankeerd nog helemaal niets aan.
Alle reacties Link kopieren
Wat fijn al die goede reacties! En bedankt voor de olijfolie tip.Tsja wij willen de keuken zelf plaatsen(budget) ,het lijkt mij wel een gedoe.Maar wij hebben geen oud huis gekocht,dus hopelijk geen scheve muren,dat scheelt.

Fijn om dit allemaal te lezen.Tips zijn nog steeds welkom.

Groetjes Iry
Alle reacties Link kopieren
't Is al genoemd, maar kies voor een ingefreeste spoelbak! Ook bij Ikea te koop. Ik heb zelf ook geen waterkering. Dat was veel duurder, ik vind het persoonlijk niet mooier en ik vind het qua functionaliteit ook onzin; als je iets omgooit, gaat het ook over die waterkering heen. Daarnaast heb ik een vaatwasser, dus zo veel water gebruik ik niet dat het over het aanrecht zou stromen. Overigens is mijn vaatwasser (Ikea) wel top - droogt bij mij prima! Ik heb ook van die stoppers in de kastjes, zodat ze niet zo hard dichtklappen. Die kosten geen drol en geven het net wat meer luxe, zeg maar.



Ik zal die oliedoekjes ook eens proberen, want idd mijn spoelbak ziet er niet zó stralend nieuw meer uit... ('t lijkt wel de Libelle-tip van de week! :D)
Alle reacties Link kopieren
Hier nog een tevreden Ikea-klant! Onze keuken zit er nu een jaar in en nog geen mankement te ontdekken (behalve dan dat ene deurtje, dat we er nét niet helemaal recht in hebben gehangen maarja, da's onze eigen schuld!). De apparatuur bevalt allemaal prima. Het enige dat wij 'extra' hebben, is een Quooker (kokendwaterkraan). Er was maar 1 minpuntje vond ik, toen ik de keuken destijds uitzocht: ik kon niet het blad krijgen dat ik wilde. Wij wilden persé niet zo'n kunststof blad, maar het liefst RVS of anders hout. Beide waren niet mogelijk in de lengte van onze keuken (3.60 m) bij de Ikea. Nu hebben we dus een naad in ons houten blad, op zich is die netjes weggewerkt maar ik weet dat 'ie er zit en erger me er dus aan. Mocht ik nog eens geld over hebben, dan ga ik er dus een RVS blad van de specialist op laten zetten.
Alle reacties Link kopieren
O ja, en hier nog iemand die de olijfolie gaat proberen!! Alvast mijn dank!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven