Kater laten castreren

25-08-2016 11:33 15 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik heb een kleine kitten geadopteerd nu al 3 maanden geleden, hij zou geboren zijn rond begin April, maar dat is eigenlijk niet zeker, nu was mijn vraag wanneer ik best mijn kater laat castreren, de dierenarts zegt dat het beste is om te wachten tot 6 maanden, wat wil zeggen dat ik nu dus nog een maandje moet wachten, maar hij is enorm wild, valt aan en durft af en toe wel eens in huis doen ( om zijn territorium af te bakenen?! ), anderzijds is hij soms nog een echte kitten, komt hij knuffelen en spinnen, en hij is enorm aanhankelijk voor enkele minuten , erna begint hij ineens te bijten en krabben.

Daar we ook niet weten of hij nu 5 of 6 maand is ben ik bang dat hij ineens start met sproeien en dit dan niet meer te verhelpen is. Kan je iets zien aan de uiterlijke kenmerken waardoor je kan zien of hij er klaar voor is?

Wie heeft ervaring? Alvast bedankt!
Alle reacties Link kopieren
Mijn dierenarts kijkt naar het gewicht van de kat (+2 kg) en de grootte van de ballen.

Hierdoor zijn mijn katers, zelfde nest dus niet tegelijk geholpen. Zat een maand tussen en de laatste was toen net 6 maanden oud, zijn broer werd met 5 maanden al van zijn ballen afgeholpen.
Dierenartsen zijn vaak heel voorzichtig, maar het kan nu al en uit jouw beschrijving te halen is dat best een goed idee, al kan dat wilde ook door puberstreken komen of omdat dat zijn karakter is.



Leg het probleem aan je DA voor en vraag hem gewoon of hij het nu al wil doen en zo niet, waarom niet.
Wij hebben onze kat laten castreren toen hij zich liet gaan op knuffels Ik denk dat dat iets na 6 maanden was.
Alle reacties Link kopieren
Heel erg bedankt,

ook qua gewicht zit die inderdaad nu op 1kg900 dus misschien wordt het tijd!

Hij zal waarschijnlijk wel ook een hevig karaktertje hebben, maar hij weet soms van geen ophouden en ligt dan totaal uitgeput met zijn tong uit zijn bek te hijgen als een hond... Ik leg het nogmaals voor aan mijn DA, bedankt!
Alle reacties Link kopieren
Zijn gedrag kan natuurlijk ook komen omdat hij veel te vroeg bij zijn moeder/siblings is weggehaald. Als hij begin april geboren is is hij nog geen 5 maanden, dan heeft hij die socialisatieperiode gemist. Ik zou op advies dierenarts afgaan. Zelf wacht ik tot eerste keer sproeien of andere tekenen op advies van mijn da, dan kan hij de volgende dag geholpen worden. Anders bij 10 maanden. Die van mij is van januari.
Bij mijn lokale asiel worden alle kittens gecastreerd/gesteriliseerd/geneutraliseerd vóór plaatsing, als ze zwaarder zijn dan 1 kg en dus een week of 10 oud!

Dit gebeurt sinds een paar jaar en het bevalt uitstekend.

Met dit beleid wordt ook het aantal ongewenste nestjes beperkt.
Ik heb pas een kitten-katertje geadopteerd uit het asiel, die is met 12 weken gecastreerd. Kan prima en ze hebben er nauwelijks last van. Zes maanden is nogal ouderwets.
Alle reacties Link kopieren
Jeetje die is er wel vroeg bij met sproeien........ vraag het aan je DA misschien kan hij je kater helpen.
Ontbijt: Een Smoothie banaan Lunch: Een cracker/avocado en guinoa salade Diner:57 pizza broodjes,13 donuts,2 bakken gefrituurde kipkluif, 9 Rosé
Alle reacties Link kopieren
Onze kater is met 16 weken geholpen, dus 4 maanden. Hij had het juiste gewicht en de balletjes waren al goed te zien. Onze dierenarts zag dat het nodig was, aangezien we nog een vrouwtjes kitten hadden. Deze is pas met ruim 9 maanden geholpen, aangezien ze niet zo snel groeide als de kater.



Leg het probleem uit aan de dierenarts en verzoek hem gewoon om je kater te laten helpen.
Alle reacties Link kopieren
Is hij vaak alleen?
Alle reacties Link kopieren
Heb gebeld met de dierenarts, en hij gaat morgen kijken of hij hem al kan helpen,

hij is hooguit aan 1 stuk 3 uur alleen, wat dus echt goed meevalt! Dan slaapt ie de hele tijd omdat ie als wij thuis zijn de hele tijd speelt!

Morgen dus weet ik van meer, toch bedankt voor jullie antwoorden
Alle reacties Link kopieren
Het is een fabeltje dat katers die eenmaal sproeien ook altijd blijven sproeien. Nog nooit meegemaakt met die van mij. Dat hij zo wild is komt denk ik eerder doordat hij niet goed gesocialiseerd is en dat zal waarschijnlijk ook wel zo blijven.
Je hoeft niet bang te zijn voor de dood. Als jij er bent is de dood er niet, ben jij er niet dan is de dood er.
Alle reacties Link kopieren
Misschien een speelkameraadje erbij?
Je hoeft niet bang te zijn voor de dood. Als jij er bent is de dood er niet, ben jij er niet dan is de dood er.
Een speelkameraadje is een must, katten moet je niet alleen houden. Helaas lijden ze onder het misverstand dat het solitaire dieren zijn. Als er overdag dan ook nog eens niemand thuis is, vereenzaamt zo'n dier compleet. Je kunt als mens nooit een soortgenoot vervangen en de interactie tussen twee katten die goed met elkaar overweg kunnen is zo leuk om te zien. Voorwaarde is wel dat ze vroeg worden geïntroduceerd, een kat die lang alleen heeft geleefd, kan vaak niet meer wennen aan een soortgenoot. Het is dus eigenlijk nu of nooit, en nooit zal uiteindelijk tot gedragsproblemen leiden.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven