luchtontvochtiger kelder

02-02-2016 15:40 7 berichten
Omdat mijn kelder behoorlijk vochtig is heb ik een adsorptie luchtontvochtiger aangeschaft. Dit type wordt aanbevolen voor koude ruimtes. Hij staat nu al enkele dagen aan maar ik zie het percentage vocht nauwelijks zakken maar wel mijn elektriciteitsverbruik

behoorlijk stijgen. Omdat ik een poos geleden op het forum nogal positieve ervaringen las over het gebruik van een luchtontvochtiger in de kelder, hoop ik dat iemand mij advies kan geven hoe ik het apparaat zo efficiënt mogelijk kan gebruiken om een drogere kelder te krijgen. Ik kan het ding toch niet blijvend 24 uur laten werken want dan wordt krijg ik een torenhoge energierekening! Alvast bedankt.
Zodra die ontvochtiger uit gaat, wordt het vochtgehalte weer gewoon hetzelfde natuurlijk. Je moet iets doen aan de oorzaak van dat vocht. Wat je nu doet is symptoombestrijding, dat schiet niet op natuurlijk. Zodra je die ontvochtiger weg haalt, zit je weer met hetzelfde probleem.
Als je je kelder niet nodig hebt en niet gebruikt zou ik hem lekker vochtig laten.

En anders misschien laten impregneren? Of is het een oyd huis en is het beton niet dik genoeg om de waterdruk tegen te houden?
Alle reacties Link kopieren
dat ligt aan de situatie, als je bijvoorbeeld vochtdoorslag hebt, zul je eerst iets aan je muren moeten laten doen (laten behandelen).

En een kelder zal altijd vochtiger zijn, dan de rest van het huis. Onze ontvochtiger staat altijd aan, maar slaat alleen aan, als de luchtvochtigheid boven een bepaald percentage komt.

Onze kelder was erg vochtig, hebben de muren behandelt en de ontvochtiger doet nu de rest. kelder is nu droog genoeg om boeken op te slaan
Ik weet eigenlijk niet wat ik verder aan de vochtigheid kan doen. Het huis is van begin 1900 en wat ik kan zien dat er al een keer iets in de voor en achtermuur is gespoten want onderdaan de muur zitten een spoor van opgevulde gaten. Ik weet niet wanneer dat is gebeurd. De kelder is wel goed te ventileren. Ik denk overigens dat het vocht ook via de vloer komt want dat zijn gewoon stenen op de grond. Ik wil graag iets meer weten over impregneren van de muren. Heb je dat laten doen of is dat zelf te doen?
Alle reacties Link kopieren
Of je het zelf kan, ligt echt aan het probleem. Als je kunt verven, kun je impregneren. Maar je weet niet waar je probleem zit, dus dan heeft een oplossing zoeken niet veel zin.
Alle reacties Link kopieren
Er zijn ook bedrijven hier in gespecialiseerd, hou dan wel rekening met hoge kosten.



Tip: Kijk ook eens of het regenwater goed afgevoerd word. Het kan namelijk wel eens zo zijn dat de regenpijp in de grond kapot is waardoor er erg veel water vlak bij de woning de grond in gaat.


Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven