Mag een katertje van 4 maanden echt niet naar buiten?

07-12-2016 10:32 87 berichten
Hoi, wij hebben sinds oktober een kitten. Hij is superlief! Komt altijd op schoot zitten en houdt enorm van gezelschap. Ik laat hem af en toe -voor het eten- wel eens naar buiten. Hij vindt het heerlijk en hij heeft al een vast poep- en plasplekje gevonden in de tuin. We hebben een kattenluik.



Maar als ik ga werken (halve dagen) laat ik hem niet naar buiten. Hij merkt het als ik en de kinderen naar school gaan en begint dan jammerlijk te huilen en gaat tevergeefs aan het kattenluikje krabben. Mijn hart breekt.

We wonen in een hofje en de (rustige) grote weg is een eindje weg. Er loopt een andere kat waar hij vriendjes mee lijkt te zijn. (kan dat?) Dat baart me zorgen want ben bang dat hij met hem wegloopt.



Wat is wijsheid? Tot zijn castratie binnenlaten of hem zijn gang laten gaan en het kattenluikje openhouden?
Alle reacties Link kopieren
Waarom wel naar buiten laten als je thuis bent en niet als je gaat werken? Dat is voor een kat niet duidelijk dat het de ene keer wel mag en de andere keer niet. Kies er of voor om hem naar buiten te laten of om hem binnen te houden.
Alle reacties Link kopieren
Lijkt me toch wel. En je hebt een luik, dus hij kan zo weer naar binnen. Als ie zelf naar buiten gaat dan kan ie zijn eigen spoor weer terug vinden.
Alle reacties Link kopieren
Wat vinden de buren van dat gejank en gekrabbel?
Sowieso tot zijn castratie binnenhouden. En ook tot hij iets langer bij jullie woont als hij nog een kitten is, vind ik.



Overigens krabben mijn drie dames aan alles wat dicht zit met hun zieligste miauwtje. Doe je een deur open staren ze je verveeld aan. Het ging ze puur om die deur, dat die dicht zat, dat was niet goed



Zou een kitten trouwens ook niet in de vrieskou buiten laten. Mijn avontuurlijkste poes loopt al met haar pootjes te schudden van 'kkouddd' als ze nu buiten komt en na 10 minuten is ze het zat.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou vooral bang zijn dat iemand hem goedbedoeld binnen haalt, de meeste mensen verwachten geen kittens op straat en zeker niet met die kou. (ik heb ooit bijna een kitten dat wel wat jonger was meegenomen dat op en bedrijventrein liep, de eigenaar kwam er net op tijd aan om te melden dat het zijn katje was) Verder is zo een pukkie nog jong en onstuimig en werkt zich misschien wel in de nesten. Zo druk met spelen dat hij zo de weg over rent terwijl er een auto aankomt. Ik zou hem lekker binnen laten hoor en van het voorjaar als hij gecastreerd is naar buiten laten gaan. Aan het luikje krabben is misschien sneu maar een platgereden kitten is nog sneuer en voor jezelf ook niet leuk als hij kwijt is. Dat mauwen en krabben houden ze meestal snel mee op als je weg bent, het is geen hond die de hele straat uren bij elkaar blaft en jankt.
Difficulty is inevitable, drama is a choice.
Ja hoor....

Je kan hem rustig naar buiten laten, (mits de buren dat idd geen probleem vinden, katten zijn heel erg nieuwsgierig en gaan daar zeker heen) al vind ik dat wel onverantwoord zolang hij niet gecastreerd is. Niet dat dat gevaarlijk is hoor...

Er zijn veel te veel katten, om maar niet te spreken van gruweldaden die soms met pasgeboren kitlens gebeuren dus ik vind persoonlijk dat je wel verantwoordelijkheid moet nemen...

Wat je tot die tijd kunt doen om het de kitten naar z'n zin te maken: met hem spelen een paar x per dag. (Wel op z'n kans, Google ff als je dat niet weet of zie YouTube Jackson galaxy playtime of iets dergelijks)
En zielig kijken, niet intrappen.

Mijn dames zijn daarin gespecialiseerd.

Katten zijn meesters in je aandacht trekken en als 1 truukje ooit gewerkt heeft dan onthouden ze dat.

ik weet dat het lastig is maar trap er niet in
Ik liet die van mij gewoon naar buiten. De poezen in de buurt zijn gesterilliseerd voor zover ik weet. Plus hij werd met 6 maanden gecastreerd, maar ik ging hem niet tot 6 maanden binnen houden. Dat lukte ook gewoon niet, want ik had nog een buitenkat die vrije toegang had. Ik vermoed niet dat hij in die paar weken een poes bezwangerd heeft.
Alle reacties Link kopieren
Zou ik niet doen, met dat vuurwerk overal momenteel. Wacht tot hij gecastreerd is en laat hem pas in januari naar buiten.
Eerst castreren hoor. En ik zou de tuin afzetten. Scheelt veel zorgen!
We hebben een jaar terug wegwerkzaamheden gehad waarbij de riolering is vervangen. Hierdoor hebben we veel rattenoverlast. Zo erg dat in veel tuinen het straatwerk wegzakt. Dus ja, de buren zijn erg blij met de komst van een nieuw katje. ;)



@ Falathiel, omdat ik bang ben dat 'ie dan te lang weg is en niet meer terugkomt.

@ Alice. Heb 2 jonge dochters die hem (te) goed bezighouden ;)

@ vivamila: tuin is afgezet. Alleen hij klimt al overal in. Moet hem bijna elke dag wel een keer uit een boom trekken. Als ik gemauw hoor is het zover.
quote:lux. schreef op 07 december 2016 @ 10:43:

Sowieso tot zijn castratie binnenhouden. En ook tot hij iets langer bij jullie woont als hij nog een kitten is, vind ik.



Overigens krabben mijn drie dames aan alles wat dicht zit met hun zieligste miauwtje. Doe je een deur open staren ze je verveeld aan. Het ging ze puur om die deur, dat die dicht zat, dat was niet goed



Zou een kitten trouwens ook niet in de vrieskou buiten laten. Mijn avontuurlijkste poes loopt al met haar pootjes te schudden van 'kkouddd' als ze nu buiten komt en na 10 minuten is ze het zat.Mijn mormel doet precies hetzelfde
Alle reacties Link kopieren
Je kat gewoon binnen houden of op eigen grond net als ieder ander huisdier. Anderen hoef je er niet mee op te zadelen he, sneu ook weer voor de kat als die onder een auto komt.
Mijne ging wel gewoon naar buiten.
quote:RedBaron schreef op 07 december 2016 @ 10:52:

Je kat gewoon binnen houden of op eigen grond net als ieder ander huisdier. Anderen hoef je er niet mee op te zadelen he, sneu ook weer voor de kat als die onder een auto komt.Nogmaals, we wonen in een autoluw hofje waar dagelijks 10 auto's hooguit passeren.
quote:RedBaron schreef op 07 december 2016 @ 10:52:

Je kat gewoon binnen houden of op eigen grond net als ieder ander huisdier. Anderen hoef je er niet mee op te zadelen he, sneu ook weer voor de kat als die onder een auto komt.Echt niet. Ik ga geen kattenbakken verschonen. Dus ik heb de mijne vanaf het begin aangemoedigd om in de tuin van de ene buren te poepen en de vogeltjes van de andere buren op te vreten. Kan ik tenminste doorslapen ipv wakker worden van die nare beesten. De haan van de achterburen is het volgende doelwit
Alle reacties Link kopieren
quote:Felix_Urbexicus schreef op 07 december 2016 @ 10:50:

Zou ik niet doen, met dat vuurwerk overal momenteel. Wacht tot hij gecastreerd is en laat hem pas in januari naar buiten.Daar had ik niet aan gedacht want hier hoor ik nog weinig maar dat is wel een goede. Beestje schrikt zich rot van vuurwerk en rent zo onder een auto.. Alleen al om die reden zou ik nog een maand wachten.
Difficulty is inevitable, drama is a choice.
quote:Star schreef op 07 december 2016 @ 10:52:

[...]





Mijn mormel doet precies hetzelfde Hier is het: door kattenluik aan de achterkant naar buiten, bij het raam aan de voorkant op de vensterbank springen en hartverscheurend miauwen. Dus doe ik de deur open. Beest loopt door naar de achterdeur, gaat naar buiten, en staat 2 minuten later weer op de vensterbank bij de voordeur. Laat haar weer binnen (ik zit daar vaak te werken en dat miauw leidt af) en hup, richting achterdeur, weer naar buiten. Herhaalt zich in 10 minuten rustig 3x. Daarna verkas ik.
quote:Alicemorgan82 schreef op 07 december 2016 @ 10:46:

En zielig kijken, niet intrappen.

Mijn dames zijn daarin gespecialiseerd.

Katten zijn meesters in je aandacht trekken en als 1 truukje ooit gewerkt heeft dan onthouden ze dat.

ik weet dat het lastig is maar trap er niet in Nou echt! Hoe vaak mijn dames niet al een tweede ontbijt hebben gekregen van man als ik een vroege dienst had. 'Jamaar schat,' zegt hij dan. 'Hoe moest ik dat weten? Ze leken zo uitgehongerd...' ik weet ook precies wat ze doen, hun kreunerigste, pieperigete mauwtje terwijl ze zich tegen je benen aan werpen alsof ze in geen maanden een mens hebben gezien, ze rollen nog net niet dramatisch op hun rug van hun zogenaamde hongerdood... manipulatieve krengen zijn het! Maar ik hou van ze
quote:Rhae schreef op 07 december 2016 @ 10:57:

[...]



Hier is het: door kattenluik aan de achterkant naar buiten, bij het raam aan de voorkant op de vensterbank springen en hartverscheurend miauwen. Dus doe ik de deur open. Beest loopt door naar de achterdeur, gaat naar buiten, en staat 2 minuten later weer op de vensterbank bij de voordeur. Laat haar weer binnen (ik zit daar vaak te werken en dat miauw leidt af) en hup, richting achterdeur, weer naar buiten. Herhaalt zich in 10 minuten rustig 3x. Daarna verkas ik.



Ook herkenbaar ja

En als ik een keer geen zin heb om op te staan, komt de buurvrouw klagen dat het zielig is
Alle reacties Link kopieren
Ik zou hem nog binnenhouden. Kittens zijn onstuimig en dat kan gevaarlijk zijn. Daarnaast kunnen ze gaan zwerven als ze nog niet gecastreerd zijn. Voor mij genoeg redenen om te wachten.
Binnen houden en helemaal deze maand met oog op vuurwerk. Hoeveel gevallen lees je niet over dieren mishandeling met vuurwerk. Bah. Dan maar zielig miauwen.
Alle reacties Link kopieren
Ik liet onze kittens na 2 weken altijd naar buiten. In het begin bleven ze in de tuin. Ze gaan in het begin nooit ver weg.
Alle reacties Link kopieren
Hier ook katertje van 4 mnd met veel energie en vastgestelde ernstige vorm van spelagressie. Daarom ga ik als een miep muts nu iedere dag met m aan een tuigje naar buiten...na een half uurtje is het goed. Met 5 mnd wordt hij gecastreerd, juist vanwege die agressie en daarna kan hij gewoon los naar buiten. Ongecastreerd laat ik hem niet los.
Je hebt hierin natuurlijk geen goed of fout maar dat wat jij zegt is het dus niet...

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven