Nieuwbouw en meerwerk

25-03-2017 08:20 32 berichten
Hoi

Wij staan op het punt om Nieuwbouw te kopen. Ik zoek en google mij suf. Wat is een reeel bedrag voor meerwerk? Spaargeld zal vooral aan inrichting opgaan. En dubbele woonlasten/ hypotheek. Vanaf wanneer is het echt volledig, oude Huis en nieuwe huis betalen.

En welke banken hebben goede hypotheken voor nieuwbouw. Ben benieuwd;-)
Alle reacties Link kopieren
Jaren geleden ook een nieuwbouw appartement gekocht. Hypotheek bij de ING in bouwdepot. Dus aankoop 10% betalen, gat in de grond 10% betalen, verdieping klaar 10% betalen etc tot helemaal klaar dan is 100% betaald. Bouwen duurde in totaal 2 jaar dus pas na 2 jaar volledige hypotheek rente betalen. Van wat nog in bouwdepot zat die betaalde zijn eigen rente zoiets.



Meerwerk, stopcontactje extra toen was 1500 gulden ergens in die buurt.
fietsen varen vrouwelijk doen
Alle reacties Link kopieren
Poeh het is 13,5 jaar geleden dus precies weet ik het niet meer maar wij hebben van het meerwerk wat we in eerste instantie hadden uitgekozen veel laten vervallen want echt idioot duur. Kraan die bij bouwmarkt 50€ kost was daar 85€ dat soort dingen. Dus uiteindelijk wel oven, bad en douchebak laten doen maar kookplaat en douchewand later.

Stopcontacten laag laten plaatsen wel gedaan en de plek voor de mat bij de voordeur laten vervallen.

Dubbele lasten hadden wij gelukkig niet want hebben tijdje in gewoond bij schoonouders.
Alle reacties Link kopieren
Er loopt hier nog een topic over nieuwbouw, wellicht vind je daar tips? Er is daar al heel veel geschreven, dus dat komt vast goed.
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben vorig jaar een nieuwbouwhuis gekocht met 10.000 euro meerwerk. Meer wilden we niet omdat we dan buiten de nhg regeling zouden vallen. Uiteindelijk zijn hier de dubbele lasten (erg fijn) uit betaald en een deel keuken/badkamer. Voor ons was dat bedrag niet genoeg en moesten we zelf ook nog grotendeels betalen. Maar ja, keuzes he
Alle reacties Link kopieren
Voor de kerst nieuwbouwhuis gekocht.

Huis 250.000 vrij op naam

Meerwerk:

Keuken 10.000

Badkamer 5000

Verleggen en leidingen, dakramen, buitenkraan, andere opties via de aannemer 5000.



En dan heb en we nog 10.000 voor vloeren, tuinbestrating, erfafscheiding, stukadoor etc.



We dachten eerst aan 5000. Voor meerwerk.

Maar onze hypotheek adviseur rade ons dat af. Hij gaf ons de opdracht om maar eens te gaan kijken wat die bovenstaand zaken zouden kosten en of we dat voor 5000 rond zouden krijgen en gokte dat we op 10% van de prijs van het huis zouden komen. Hij had gelijk :-)



10% schijnt gemiddeld te zijn. Je wil ook niet als je een nieuwbouw huis koopt vervolgens 10 jaar tegen de standaardkeuken, de kale badkamer en het 2,99 laminaat van de praxis aankijken. Het is dus even extra financieren. Maar gelukkig kunnen die zaken gewoon in de hypotheek.
Alle reacties Link kopieren
Wij net een nieuwbouw huis gekocht... huis:252.500€. waarvan 10.000€ eigen geld

Uitbouw : 15000€.

Warmtepompregeling per verdieping : 1500€. Paar stopcontacten verplaatsen : 250€.

Afvoer voor de droger : 150€.

Loze leiding 120€.

Meerkosten keuken: 300€

Meerkosten badkamer :500€



En dan komt de inrichting er in oktober nog aan! Wij konden maar 242.500 lenen dus hadden gelukkig een hoop spaargeld!



Laat het maar snel oktober? zijn!!
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben een paar maanden geleden een nieuwbouw huis gekocht. Als meerwerk doen wij een uitbouw, dakraam op zolder, keuken 5000 aan bijbetaald en aan de badkamer betalen we volgens mij iets van 2000 euro bij. En nog openslaande deuren. Wij komen al snel op zeker 35.000 uit. Wij hebben een rijtjeshuis en niet eens veel luxe ofzo. Het loopt snel op. Dubbele lasten betalen wij nu ook. Dit betalen wij van ons inkomen nu, niet van spaargeld. Dat is toch wel prettig. Het spaargeld is hard nodig voor andere dingen. Het meerwerk betalen wij ook van ons spaargeld.
Alle reacties Link kopieren
Dubbele lasten betalen wij ook gewoon van salaris. Spaargeld is voor inrichting, wat klein meerwerk, bruiloft, buffer voor de auto die steeds een fortuin kost als er weer eens iets stuk gaat.
Hier hetzelfde als curlynan zo ongeveer.

Wij hebben op sommige punten voor gemak gekozen.

Het kan soms goedkoper maar met kinderen vind ik het wel lekker om de badkamer en toilet al af te hebben. Hebben gekozen voor muren al glad en trappen geverfd etc.

We hebben 2 kluswoningen gehad en gewoon geen zin in teveel geklus.meer maar dat kost als meerwerk gewoon teveel eigenlijk.
Wij betalen de dubbele lasten ook gewoon van salaris. Lukt tot dusver best.
Alle reacties Link kopieren
Kijk inderdaad even in het topic 'nieuwbouw huis'. Daar gaat het alleen maar over dit soort zaken.



Ons nieuwbouwhuis is 9 maanden geleden opgeleverd. V.o.n. prijs was 204.000. We hebben er nog zeker 60.000 in gestoken. Deels geleend, deels eigen geld. Wij hebben wel veel opties genomen: uitbouw, openslaande deuren, dakkapel, meteen een goede badkamer en keuken. En we hebben er zelf een houtkachel in gezet

Je kunt alles wat 'vast' in je huis zit meefinancieren bij de hypotheek (uiteraard alleen als je dat bedrag ook mag lenen op jullie inkomen).

Houd er rekening mee dat je tijdens de bouw flinke dubbele lasten betaalt. Onze hypotheek startte op €700 per maand (waarvan €500 aflossing is) en liep in 10 maanden tijd op naar €1250. Wij hebben ervoor gekozen om in die periode bij mij ouders te gaan wonen. Anders moet je dus ook nog huur of hypotheek van je oude huis kunnen betalen.



Ben je al bij de hypotheekadviseur geweest? Die kan jou haarfijn vertellen welke hypotheekverstrekker voor jullie interessant is. Dit hangt niet alleen af van de rente, maar bijvoorbeeld ook hoe lang de offerte geldig is (met nieuwbouw heb je vaak een langere periode nodig).



Houd er rekening mee dat het al met al een pittige klus is, nieuw bouwen. Veel keuzes maken en ook af en toe tegenvallers incasseren. Maar als je eigen huis dan eenmaal klaar is....
Je kunt het vaak zo gek maken als je zelf wilt met het meerwerk. Hangt ook af van of je huis bijv. standaard al wordt opgeleverd met badkamer, toilet en keuken. Onze financieel adviseur had voor ons een bouwdepot van 25.000 in gedachten, maar wij maakten er zo'n 50.000 van (uiteraard wel na eerst te hebben bekeken of dit wel kon).



Ons huis wordt standaard opgeleverd zonder keuken, maar met badkamer en toilet. Alleen waren die standaard zo bijzonder lelijk dat we die compleet aangepast hebben en dat liep flink

in de kosten. Verder hebben we ook 'luxe' opties als extra uitbouw, onderheid terras, openslaande deuren en de loze leidingen en datakabels die mijn vriend graag wilde. Wij zijn zelf niet handig dus alle stopcontacten en aansluitingen wilden we ook gelijk op de juiste plek.



Wij betalen de dubbele lasten trouwens ook 'gewoon' van onze salarissen en hebben eerder flink gespaard. Straks is al ons spaargeld wel op, maar hebben we een mooi huis waar jaren niks aan gedaan hoeft en geen dubbele lasten meer waardoor we weer als een malle kunnen sparen.
Niet gezien nieuwbouw topic, straks kijken.

Super jullie antwoorden. Spannendste dubbele lasten en verkoop eigen huis. Hebben geen plek om Te logeren. Je wil op tijd verkopen, maar ook niet Te vroeg en ergens heel duur huren.

Timing timing. Voorkeur huis naar wens. Dus komen zeker uitbouw, mooie vloer etc. Zal weer eens verder rekenen. Bedankt :-)
Babba wij hebben een 'verre' oplevering overeenkomen, dus zeg maar:

- oplevering nieuw huis medio augustus

- oplevering oude woning 1 november of zoveel eerder als samen overeengekomen.

Zij hopen er eerder in te kunnen, wij willen zo snel mogelijk van de dubbele vaste lasten af dus hoe eerder hoe beter voor beiden.
Dat is wel geluk verre oplevering. Hangt van haast kopers af toch? Dubbele lasten zuur, maar ja straks vergeet je dat weer.
Vergis je niet in het meerwerk van de aannemer en vooral wat er daarna nog bijkomt om het huis af te bouwen zoals wanden (plafonds) stucen, vloeren, luxere badkamer en keuken. Daarnaast de tuin, zonwering, stoffering en eventuele nieuwe meubels. Ik zie hierboven wel hele optimistische bedragen voorbij komen of wij hebben het heel luxe gedaan. Zorg dat je voldoende reserves achter de hand hebt en begroot niet te krap zodat je niet in de problemen komt.
Alle reacties Link kopieren
quote:marianko schreef op 25 maart 2017 @ 15:38:

Vergis je niet in het meerwerk van de aannemer en vooral wat er daarna nog bijkomt om het huis af te bouwen zoals wanden (plafonds) stucen, vloeren, luxere badkamer en keuken. Daarnaast de tuin, zonwering, stoffering en eventuele nieuwe meubels. Ik zie hierboven wel hele optimistische bedragen voorbij komen of wij hebben het heel luxe gedaan. Zorg dat je voldoende reserves achter de hand hebt en begroot niet te krap zodat je niet in de problemen komt.Mijn bedragen, vooral keuken en badkamer blijken nu we offertes van aannemers hebben inderdaad veel te optimistisch
quote:Het-groepje schreef op 25 maart 2017 @ 11:16:

Babba wij hebben een 'verre' oplevering overeenkomen, dus zeg maar:

- oplevering nieuw huis medio augustus

- oplevering oude woning 1 november of zoveel eerder als samen overeengekomen.

Zij hopen er eerder in te kunnen, wij willen zo snel mogelijk van de dubbele vaste lasten af dus hoe eerder hoe beter voor beiden.



Hier ook "verre" oplevering. Ben er wel blij mee, want volgens onze planning hebben diverse leveranciers bij elkaar nog zo'n 2 maanden nodig om ons huis bewoonbaar te maken na de oplevering.



Trouwens, wat stiekem ook al gauw meer kost dan je denkt: de aankleding. Iets op de vloeren, iets op de muren, raambekleding en vergeet de plinten niet.
Alle reacties Link kopieren
Ons nieuwbouwhuis is net 3 weken geleden opgeleverd.



Meerwerk in de hypotheek hebben wij alleen de uitbouw van 13000 meegenomen omdat we onder nhg wilde kopen.

Rest allemaal eigen geld.



Meerwerk als stopcontacten, buitenkraan, droger aansluiting en dat soort dingen liepen zo op tot 3000,00



Voor keuken zelf nog ruim 7 k extra

Badkamer ook ruim 3 k extra ( bad , wastafelmeubel enzo)



Dan nog de muren, vloeren, dakkapel, tuin etcetera.

Alles bijelkaar ( zonder de uitbouw meegetekend) zeker zo'n 30 k .



Dubbele lasten hebben wij gewoon gedragen zelf. Was prima te doen. Nu na de oplevering wat krap omdat er nu veel extra zijn en naast dubbele lasten ook nog dubbele energierekening, verzekeringen enzo.

Maar dat is maar heel even.
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben een paar jaar terug ook naar gekeken, maar het uiteindelijk niet gedaan omdat er nog zo'n 70.000 euro aan meerwerk bij zou komen. Dat was wel een huis met een casco keuken en badkamer.
Wij hebben een 2 onder 1 kap en daardoor wat meer geld kwijt voor meer werk. Wij hebben bijvoorbeeld ook een garage erbij. Wij zijn 50.000 kwijt aan meer werk. Daarnaast komt er nog zo'n bedrag erbij voor de aankleding Zowel binnen als buiten. Hierbij moet je rekenen dat de volgende dingen hierin zitten keuken(20.000), warmtepomp installatie met zonnepanelen(20.000), muurbekleding(5.000), vloeren(7.000), terras(1.500), beplanting(500), gras(500), oprit(1.500) raambekleding en horren (500), verlichting een deel. Zal vast nog wat vergeten zijn.
De bedragen van Leoni komen al dichter in de buurt van de totale meerkosten die wij vorig jaar hadden bovenop de von prijs......
Fijn jullie reacties. Geeft echt zo'n beter beeld. Je denkt ruim te rekenen en dan nog net passend.

En bv dakkapel. Aannemer vraagt daar al 9000 voor. Misschien zoiets beter achteraf doen.
Alle reacties Link kopieren
Dakkapel zeker achteraf doen, scheelt heel veel.

Bij ons meer dan helft....



Zaken die je zeker tijdens bouw moet doen dan, alles wat later kan scheelt geld

( uitbouw is handiger tijdens bouw net als buitenkraan, extra stopcontacten ed)

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven