nieuwbouwhuis

12-12-2014 23:12 2859 berichten
Alle reacties Link kopieren
Mijn vriend en ik zijn misschien van plan om een nieuwbouw huis te kopen.

Ik ben mij aan het verdiepen in kosten, dingen waar je rekening mee moet houden enz.

Nu vraag ik mij af zijn er meer mensen die een nieuwbouw woning (redelijk recent) hebben gekocht? Zo ja op wat voor kosten kun je rekenen na het tekenen van de koopakte? Ik lees termen als bouwrente en depotrente.

Wat ik mij verder nog afvroeg was, Stel je ondertekend de koopakte in Maart. Je huis wordt opgeleverd in januari het jaar daarop. Moet je dan al betalen voor je hypotheek? Hoe gaat dit in zijn werk?

Hopelijk zijn er mensen hier op het viva forum die wat ervaringen willen delen.
Het klinkt meer dan het is denk. De garage moet geïsoleerd worden en dan kun je redelijk snel doen met houte rafels en steenwol en gipswand er tegen aan. Het doorbreken is vooral goed stutten en dan een u balk erin leggen. Het lijkt op een aanbouw plaatsen, maar dan zonder dat er fundatie of muren geplaatst moeten worden. Ze rekenen zelf 1,5 week.

De vloerverwarming frezen doen ze per verdieping een dag over dus valt ook mee.

De warmtepomp moet in ieder geval boven staan, maar hoeft nog niet aangesloten te zijn.



Al bij al zou het moeten lukken in 3 weken. Als alles erin zit hebben een huis waarbij alles zelf wordt opgewekt.
Alle reacties Link kopieren
@pat: je moet pas bij de eindoplevering iemand meenemen (bijvoorbeeld van Vereniging Eigen Huis). Vooroplevering kun je gewoon zelf doen: goed kijken hoe alles eruit ziet en vooral of het meerwerk goed is uitgevoerd. Alles wat je dan al ziet, kan nog tussen vooroplevering en oplevering aangepast worden.
Alle reacties Link kopieren
@badkamer. Zoals het nu lijkt is alles weer opgelost in de badkamer:).



@pat je huurt pas een specialist in voor gebreken bij de eind oplevering. Ik was daar eerst ook best verbaasd over. Maar het is dus bij de eind oplevering. Voor oplevering was bij ons. Je krijgt de sleutel van je huis. We mochten zelf een rondje door ons huis maken en op een papier schrijven waar wij nog dingen zagen die niet zouden kloppen. Wanneer we vragen hadden konden we die stellen aan de uitvoerder. Wanneer je logisch nadenkt kom je best zelf wat puntjes tegen.

Bij de eind oplevering gaat er een bouwkundige mee. Die controleert het hele huis. Maakt hier meteen een rapport van. Hierna krijg je de sleutels.



Wij hebben de zolder ook geverfd. Wij moesten 2x schilderen met histor monodek. De platen zuigen redelijk. Maar naar 2x schilderen dekkend genoeg. Wij wouden eerst voorstrijk op de platen doen. Nou daar ben ik meteen mee gestopt. De voorstrijk droop er meteen weer vanaf. Onze platen zijn daar niet geschikt voor. Maar na 2x verven waren we klaar. Dus dat viel best mee.

De man bij de bouwkundige keuring had ook gezegd dat voorstrijk niet nodig was. Wij toch eigenwijs en geprobeerd.
Alle reacties Link kopieren
@ Pat78, bij ons is de tuin in 2 hoogtes (om het verschil met het straatniveau weg te werken). Wij gaan dus uiteindelijk een mooi trapje in de tuin maken. Omdat het bovenste stuk van de tuin dus zo'n 60 cm hoger is dan het onderste stuk, hebben ze daar een wand geplaatst (grote betonnen blokken) zodat de grond niet zomaar weg kan als het een keertje regent ofzo. En daar maken we dan dus de trap tegenaan
Alle reacties Link kopieren
@ pat78: ja, klopt we gaan zelf ons huis laten bouwen. Niet een heel spannend huis hoor, gewoon een herenhuis in jaren 30 stijl. Er komt toch heel wat meer bij kijken dan ik eerst gedacht had, maar het blijft spannend.



Ik lees hier een aantal dames over renovlies, zit daar zo'n voordeel in? Is dit een beetje hetzelfde als vliesbehang?



@ chocoladeaardbei: leuk ik zou heel graag hoogte verschillen willen in de tuin, maar dat is bij ons niet mogelijk.

@ Leonie: wij moeten straks onze garage ook laten isoleren, gaan jullie dit zelf doen, of laten jullie dit doen?
Alle reacties Link kopieren
@ Spawater, bij ons was het dus geen optie.. we wisten het ook niet bij de koop van het huis. Dus wij moesten gewoon verplicht een hoogteverschil.. en dat wilden ze eigenlijk eerst doen door de hele tuin als een helling neer te leggen, vonden wij niet zo'n goed plan, dus deze optie is een stuk beter!
Spawater het wordt een combinatie van zelf doen en laten doen. Waarschijnlijk zal de aannemer het frame neerzetten en de electriciteitpunten en dan doen wij het steenwol en gipswand en plaatsen. Aannemer moet namelijk de scheidingswand en doorbraak maken dit zodat we zeker weten dat het goed staat.



Chocolade aardbei ik had het hier al een keer gezegd geloof ik. Hierin de buurt hebben verschillende tuinen dit en je kun er leuke dingen hiermee doen. Mensen met kinderen hebben een deel volwassen (met de terras meubels en barbecue enz) en een kinderdeel waar al het speelgoed staat.

Zonder kinderen zie je dat mensen of een Moestuin tje maken of een ander soort zitje. Ziet er leuk uit.
Alle reacties Link kopieren
Wij gaan er inderdaad een kruidentuintje of iets van maken. Plannen daarvoor moeten we nog even goed bespreken, maar komt dus waarschijnlijk van het voorjaar wel. Nu eerst nog even bedenken wat voor tijdelijk trappetje we er kunnen neerzetten om wel normaal ons huis via de achterdeur in te kunnen, haha!
Alle reacties Link kopieren
quote:kaartje1 schreef op 17 januari 2017 @ 11:28:

@badkamer. Zoals het nu lijkt is alles weer opgelost in de



Wij hebben de zolder ook geverfd. Wij moesten 2x schilderen met histor monodek. De platen zuigen redelijk. Maar naar 2x schilderen dekkend genoeg. Wij wouden eerst voorstrijk op de platen doen. Nou daar ben ik meteen mee gestopt. De voorstrijk droop er meteen weer vanaf. Onze platen zijn daar niet geschikt voor. Maar na 2x verven waren we klaar. Dus dat viel best mee.

De man bij de bouwkundige keuring had ook gezegd dat voorstrijk niet nodig was. Wij toch eigenwijs en geprobeerd.



Fijn dat badkamer opgelost is!



Goed te weten dat monodek werkte!!

Hoe hebben jullie t verdrr gedaan? Vooral boven de trap lijkt mij lastig?

Met een ladder gewoon

( haha ik heb hoogtevrees)
Alle reacties Link kopieren
@spawater renovlies een soort glasvezelbehang waarmee ze alles netjes kunnen afwerken. Schijnt geschilderd net zo strak als stuc. Alleen dus geen kans opscheuren enzo.



Voordeel vonden wij ook dat alles meteen geverft wordt door hen. Zijn wij in 1 keer klaar.

Stuccen is ook duurder.



Gisteren even in ons huis geweest. De dakkapellen man moest even meten.

Viel mij tegen wat er nog gedaan was sinds vorige keer ( of ik zag t niet haha)

Muren toilet waren wel betegeld maar verder lag het ivm weer stil.

Had gehoopt de douche op te kunnen meten omdat we een aangepaste maat douche wand nodig hebben.



Vensterbanken waren ook nog niet aangepast. Begin dec al doorgegeven

Hopelijk wordt dat geen opleverpuntje.

Op plaatsen bad/ wc, radiatoren en tegelen badkamer na hoeft er denk ik niet heel veel meer.

Plafonds waren ook al gespoten

Deuren nog binnen en natuurlijk nutsbedrijven.



Schuurtjes stonden ook al buiten.

Kijk er ondertussen wel erg naar uit!
Jua dingen die gejat kunnen worden en langere levertijd hebben plaatsen ze zo laat mogelijk. Verder zit er veel werk in dingen die wij niet zien.

Laten jullie alles met renovlies behangen? Dan hoef je toch niet boven het trapgat? Met een stok en kleine stelling(te huur bij de bouwmarkt) kom je een eind. Misschien eens informeren wat het kost om de platen door het renovlies bedrijf te laten doen. Hier doen ze het voor 400 euro extra.
Alle reacties Link kopieren
Er zullen idd zat dingen zijn die wij niet zien.

Hoop dat het niet uitloopt. Hebben wel al wat data vastgelegd.



De rechte muren doen ze op zolder inderdaad gewoon. Gaat puur om de dakkap ( bruine platen)

Ze vroegen 500,00 als zij het schilderen.

Vind ik veel geld, zeker gezien het feit een gedeelte ook vliering word. ( dat gaan we ook niet schilderen)

Puur stuk dakkap boven trap lijkt mij lastig.

Maar komt vast goed.
Alle reacties Link kopieren
Volgens mij zijn wij zowat de enige die witte platen hebben op zolder. Ik wist niet eens dat ze die bruine nog gebruiken. Prijs ik mezelf achteraf gelukkig, dat lijkt me een hels karwei
Alle reacties Link kopieren
Ow suuz dat zeker geluk!

Dat scheelt veel werk.



Hier ons tijdelijke huurhuis zijn ze ook wit maar volgens mij is dat ook uitzondering
Wij hebben bij ons gewoon pech. Ons huis is een van de weinige die met de bruine platen word opgeleverd. Vele huizen bij ons hebben witte platen.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben toch wel een beetje blij dat wij geen zolder/vliering hebben en gewoon een plat dak als ik hier alle perikelen met zolderplaten enzo lees, haha!



Bij ons wordt alles casco opgeleverd, dus wij gaan zelf met vliesbehang behangen en daarna verven.. hadden we ook via project kunnen doen, maar dat vonden we veel te duur..



Hier zijn nu de eerste huizen vandaag opgeleverd. Morgen volgens mij weer een paar.. dus ik hoop dat het niet al te lang blijft vriezen, want dan loopt het bij ons ook gewoon op schema en krijgen wij waarschijnlijk nog gewoon eind februari de sleutel..
Alle reacties Link kopieren
Tvp



Mag ik meeschrijven?
Alle reacties Link kopieren
Natuurlijk strandjutter2, welkom! Je hebt ook een nieuwbouwhuis gekocht, of bent het van plan?
Alle reacties Link kopieren
In ons huidige woning hebben we 1 wand gedaan met glasvlies, maar dat was echt drama. Nu zal ik ook maar gaan informeren naar renovlies. Wij krijgen overigens groene platen op zolder is dat hetzelfde idee als bruine?
Alle reacties Link kopieren
Hoi,

Leuk!



Ik heb deze week een tekenafspraak maar gisteren bericht van de ontwikkelaar waardoor ik twijfel. Omwonenden hebben bezwaar gemaakt en ben er niet gerust op dat het niet een juridisch getouwtrek gaat worden. En door te tekenen zit ik er aan vast met de onzekerheid van wanneer de bouw gaat starten. En zit dan ook met betalen van bouwrente. Ik ben als laatste ingestapt. Er kwam nog een bouwnummer vrij.
quote:strandjutter2 schreef op 18 januari 2017 @ 12:38:

Hoi,

Leuk!



Ik heb deze week een tekenafspraak maar gisteren bericht van de ontwikkelaar waardoor ik twijfel. Omwonenden hebben bezwaar gemaakt en ben er niet gerust op dat het niet een juridisch getouwtrek gaat worden. En door te tekenen zit ik er aan vast met de onzekerheid van wanneer de bouw gaat starten. En zit dan ook met betalen van bouwrente. Ik ben als laatste ingestapt. Er kwam nog een bouwnummer vrij.Het lijkt mij sterk dat jij bouwrente moet gaan betalen als ze de vergunning niet rond krijgen. Verder moet even kijken wat er in het contract staat dat je er nog vanaf mag zien als het te lang duurt. Bij ons huidige huis konden wij er namelijk ook vanaf als het te lang duurde. Bij ons was het probleem met de splitsing akte ivm huur en koop huizen. Eens een gesprek aan gaan.
Alle reacties Link kopieren
Welkom strandjutter!!

Hopelijk komt het gewoon goed. Is t ern speciasl project dat omwonende bezwaar hebben?



Zucht....net bericht van het renovlies bedrijf dat ze tot 21 maart vol zitten.

We weten nog geen opleverdatum maar met beetje pech zitten we straks 3 weken " niks" te doen.

Keuze vloer eerst benenden is wel makkelijk gemaakt nu want anders wordt alles nog later.

Gaan we dan maar goed afdekken.
Alle reacties Link kopieren
Balen Jua, jullie hebben al definitief voor dat bedrijf gekozen? Anders heeft misschien een ander bedrijf nog plek?



Welkom strandjutter!



Wij hebben volgende week de vooroplevering, waarbij we dus alles moeten gaan checken. Wat zijn nou dé dingen waar je goed naar moet kijken bij zo'n vooroplevering, iemand wellicht al zo'n lijstje gemaakt?
Kijk, luister en geniet... want mooier dan dit wordt het niet!
Alle reacties Link kopieren
@friction

Ow vooroplevering leuk! Nog geen lijstje maar denk sowieso alle meerwerkopties ( extra stopcontacten ed...zitten die er) tegels kloppen had iemand er al over hier.



We hadden meerdere offertes maar dit bedrijf de meest gunstige. Kan natuurlijk nu weer de andere benaderen maar misschien komen we dan net 1 a 2 weken eerder uit maar wel stuk duurder.

Op zich lukt het nog wel. We willen per 1 mei uit huurwoning dus al muren klaar zijn nog wel een week of 3 de tijd. Moet lukken.

Kan de keuken nu ook gaan inplannen.
Alle reacties Link kopieren
Heb je gelijk in Jua. Dan kan je beter een paar weken wachten. En tot 1 mei is nog voldoende tijd inderdaad.

Wij hebben het heel ruim omdat wij eerst (5!) weken op vakantie gaan. We kunnen het stucen waarschijnlijk nog voor de vakantie laten afmaken, mijn ouders gaan dan in onze vakantie beneden schilderen en boven behangen. En dan als we terugzijn hoeft alleen nog de vloer beneden en de keuken erin, dus kunnen we in 2 weken verhuizen :-)



Inderdaad op de tegeltjes van de badkamer tikken heb ik ook zien langskomen, dat ga ik zeker even doen :-D
Kijk, luister en geniet... want mooier dan dit wordt het niet!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven