Op huizenjacht, wie nog meer?

15-07-2015 11:22 3123 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik en mijn vriend willen al een tijdje een koophuis, maar door mijn ZZP-bestaan was een hypotheek de afgelopen twee jaren geen optie (te kort bezig). Onlangs hebben we een positief gesprek gehad bij de bank en dat betekent vooralsnog groen licht. We plannen wel nog een aantal gesprekken bij andere verstrekkers. Dus nu begint het serieuze Funda-struinen, ritjes maken door leuke wijken en bezichtigingen plannen.



Wie is er nog meer op huizenjacht? Lijkt me leuk om te lezen hoe jullie het ervaren, wat voor soort huis je zoekt, welke prijsklasse, welke drempels zijn er, hoe gaan de bezichtigingen. En voor de mensen die onlangs iets hebben gekocht: hoe ging de zoektocht en hoe verliep de koop van je nieuwe huis? Moeilijkheden tegengekomen?

Wij zoeken een huis in een middelgrote stad buiten de Randstad met een budget van 225 (ruimte voor verbouwen) tot 325 (helemaal af). Voorwaarden: tuin, minstens 100 vierkante meter (of mogelijkheid tot uitbouw) en op max 10 min fietsen van stadscentrum.



Voor ons is de eerste teleurstelling er al: vrijdag een bezichtiging gepland, blijkt het huis alweer te zijn verkocht.
Alle reacties Link kopieren
Superleuk Tiramisuusje!! Dat zijn nog eens leuke dingen om druk mee te zijn! Superschattig ook die kleine, dat ie dan ook echt denkt op een kale vloer te moeten slapen, haha! Succes met verhuizen!



Stiekem best wel flink verliefd op dat jaren 30 huis eigenlijk, maar wel belangrijk met de beide voetjes op de vloer te blijven! Heb de makelaar gemaild hoe dat precies werkt met een bouwkundige, het liefst hebben we voor Pasen nog dat rapport.
I think I have a problem - I think I think too much.
Wij hebbem een tegenbod gehad dus nu officieel in onderhandeling.

Aanvaarding vonden ze alleen wel erg snel. Dat zagen ze liever een maand later. Komt ons niet heel goed uit maar we kunnen wel wat regelen denk ik.
Alle reacties Link kopieren
Goed bezig Niekje!!! Spannend maar komt vast en zeker goed.
Alle reacties Link kopieren
Spannend Niekje! Goed gevoel moet dat geven zeg!



Lastig hè dromenvangert als je iets heel graag wil maar eigenlijk weet dat het gewoon niet heel handig is. Herkenbaar! Maar de lange termijn is dan echt het belangrijkst. Ik hoop dat je snel tegen een ander tof huis aan loopt wat wel helemaal in het plaatje past :-)



Tiramisuusje, gefeliciteerd met de sleutel! Jeetje de echte verhuizing is gewoon begonnen. Heel veel succes met alles! Je zoon is wel heel erg schattig haha, gelukkig heb je hem gerust kunnen stellen



Wij doen op het moment even niks qua huizen. Wellicht dat ik op open huizen dag even ga kijken in het huis wat een ton duurder is. Gewoon omdat het kan. Maar ga er geen afspraak voor maken.
Alle reacties Link kopieren
Onze 2e koper had nog zo'n 4 weken om alles rond te krijgen en er gebeurde maar niets. Geen notariskeuze, geen taxatie voor ons huis geregeld etc. Wij dus in de stress, want dat bleef ook allemaal uit bij onze vorige koopster. Makelaar gebeld, die de koper gebeld om eens naar de stand van zaken te vragen. Godzijdank bleek hij wel druk met alles, dus we konden weer opgelucht ademhalen. (Voor zover ik daar van kan spreken deze maanden..)



Vanmiddag hier dus taxatie. Het zal wel rond de koopprijs schommelen maar je bent toch benieuwd haha.

Verder wil ik uitsluitsel over de orv, maar die zal voorlopig nog wel niet komen. Ene moment denk ik , ach joh, tuurlijk krijg je die zonder problemen rond. Anderzijds stress ik hem enorm en zie ik mijn/onze hele toekomst in duigen vallen door iets uit mijn verleden.

Als ik er teveel over nadenk kan ik per direct huilen.



Ik wil door..! Af van het gestress en af van al dat geregel.
Alle reacties Link kopieren
Is dat gebruikelijk, dat een koper nog een taxatie laat doen? Heb er nog nooit van gehoord eigenlijk...

En hoe lang totdat je uitsluitsel krijgt over de orv, Discover? Snap dat je t spannend vind! Ik duim mee



Was net van plan vandaag bij t oude verbouwhuis een afspraak met een bouwkundige te gaan inplannen, toen er vandaag weer een prachtig 'nieuw' huis (1993) in het dorp online kwam. Die doet zaterdag mee aan open huizendag, toch eerst maar weer eens koekeloeren! Tuin van 292m2, wohoe!
I think I have a problem - I think I think too much.
Alle reacties Link kopieren
Even een tijdje stilte van mijn kant geweest, was nog niet echt iets nieuws te melden.

Vorige week hebben wij de koopovereenkomst getekend en we hebben tot 28 april om de financiering rond te krijgen.

We hadden dinsdag een gesprek bij de bank wat heel fijn was. Die man zei dat hij binnen 2 weken al een definitief akkoord verwachtte voor onze hypotheek. Ik had al gehoord dat als je medisch geschoold bent bepaalde dingen voor een hypotheek niet gelden (geen vast contract/intentie verklaring nodig, en meer van dat soort dingen) maar ik had geen idee dat het zo soepel zou gaan.

We dachten dat we minder dan de koopprijs konden lenen na ons eerste adviesgesprek maar deze man werkte specifiek met medische hypotheken en zei gewoon doodleuk: willen jullie niet gewoon de volledige prijs lenen? Dan kunnen jullie rustig verbouwen en wat overblijft van jullie eigen ingelegde spaargeld eventueel meteen boetevrij aflossen. Nou, prima haha. We gaan er qua maandlasten amper op achteruit.

Blijft toch wel even spannend, ik zal heel blij zijn als we een definitief akkoord hebben.

Ik ben net nog even met de hond langs ons nieuwe huis gewandeld. Puur per toeval ontdekte ik dat als je een klein fietspaadje onder een brug door neemt je in een prachtig natuurgebied langs de vecht komt. Ongelofelijk, het huis wordt alleen maar beter en beter. Hond heeft er net 5km van de lijn los kunnen rennen en heerlijk gezwommen. Ik ben zooo blij met dit huis, kan nog steeds ons geluk niet geloven voor die prijs.

(De verkoopmakelaar overigens ook niet, want die probeert overduidelijk van ons af te komen. Ze hebben een andere bieder die boven de vraagprijs biedt.. Wij hebben ongeveer 8000 eronder als geaccepteerd bod)



dromenvangert, fijn dat het huis tegenviel zou ik bijna zeggen haha. Een jaren 30 huis is wel zooo sfeervol, dat is ons nieuwe huis ook. Maar dat huis van 1993, wauw wat een tuin zeg!

tiramisuusje, wat heerlijk de sleutel. Ik ben nog even superjaloers tot 15 mei. Ach die kleine, die moet natuurlijk ook nog even wennen. Straks fijn de eigen spulletjes erin.

discover, wat supervervelend van je adviseur. Kan me voorstellen dat dat erg frustrerend is.

elizaar, lenen van familie lijkt mij ook altijd riskant. zolang alles goed gaat is het fijn, maar wat als het mis gaat..

Niekje, welk huis gaat het om? Heb even teruggelezen maar kan het zo snel niet vinden. Spannend hoor!
Alle reacties Link kopieren
Je hebt in menig geval een taxatieraport nodig voor het verkrijgen van een hypotheek. Althans, ik heb het nog niet anders gezien. Volgens mij om de bank te laten zien dat je geen hyptheek neemt op een woning die dat geld toch niet waard is of wordt op den duur.



Ik heb geen idee hoelang zo'n uitslag van orv duurt..
@ Elizabethrose: welke hypotheekverstrekker was dat? Klinkt erg fijn! Hier ook -vast dezelfde- medische achtergrond en vorig jaar bij de ING hebben ze gerekend met m'n gemiddelde salaris over de afgelopen 3 jaar. Dat was in januari 2016, dus hoop eigenlijk dat er dan nu idd wat dingen veranderd zijn!

Fijn voor jullie iig!



Wij wachten nu eerst tot 15 april, dan gaat een nieuwbouwproject in de verkoop waar we waarschijnlijk wel geïnteresseerd in zijn.
Alle reacties Link kopieren
Wij zijn nog niet echt op huizenjacht, maar hopelijk na zaterdag wel. Dan hebben we een oriënterend gesprek bij de hypotheker om te kijken of verkopen en verhuizen voor ons nu een optie is.

Mijn partner en ik hebben allebei een detacheringscontract, hij met intentieverklaring (bedrijf wil hem overnemen), ik zonder. Maar ik heb geen 3 jaaropgaves om te overleggen omdat ik nog geen 3 jaar werk, hij heeft er 1 jaar tussen zitten waar in hij werkeloos is geweest.

En omdat er zo veel veranderd is sinds mijn partner 10 jaar geleden in zijn eentje ons huidige appartement heeft gekocht, gaan we eerst maar eens kijken of we niet misschien beter kunnen wachten tot volgend jaar.



Maar ik vind het nu al spannend, ik kijk huizen, probeer me zo veel mogelijk in te lezen in hypotheken wat daar tegenwoordig bij komt.
jeej! We hebben net bericht gekregen dat ons laatste bod geaccepteerd is!

5,500 onder de vraagprijs en 1000 onder wat we er voor wilden geven dus dat is mooi!



Wel 1 klein dingetje. Er stond op funda dat er een waterontharder aanwezig is. Maar die staat niet op de lijst van zaken, makelaar denkt dat het wel los loopt want wij willen hem wel graag bij het huis hebben.



Fotograaf is vandaag geweest. Dus dat is ook klaar. Maandag worden dan de laatste dingen afgerond en dan hopelijk dinsdag op Funda. Vrijdag dan de eerste bezichtigingen hopelijk (onze makelaar doet geen "losse" bezichtigingen maar een blok van een paar mensen achter elkaar, dus daar is de vrijdagmiddag voor ingepland alvast)
Alle reacties Link kopieren
quote:lasvegas84 schreef op 30 maart 2017 @ 16:14:

@ Elizabethrose: welke hypotheekverstrekker was dat? Klinkt erg fijn! Hier ook -vast dezelfde- medische achtergrond en vorig jaar bij de ING hebben ze gerekend met m'n gemiddelde salaris over de afgelopen 3 jaar. Dat was in januari 2016, dus hoop eigenlijk dat er dan nu idd wat dingen veranderd zijn!

Fijn voor jullie iig!



Wij wachten nu eerst tot 15 april, dan gaat een nieuwbouwproject in de verkoop waar we waarschijnlijk wel geïnteresseerd in zijn.



ABN Amro! Dat is nu idd anders, je kan daar voor kiezen (zzp'ers regeling is dat geloof ik) maar je kan ook je laatste loonstroken geven. Afhankelijk van hoe ze je kansen op de baanmarkt inschatten houden ze die loonstrook/jaarsalaris dan gewoon aan. Dat is volgens mij alleen bij humaan arts, dierenarts en tandarts.

ABN is daarin gespecialiseerd, en leggen zoals ze zelf zeggen, 'de rode loper voor je uit'. Wij zijn er iig heeel blij mee



Gefelciiteerd Niekje!
Alle reacties Link kopieren
Waterontharder kost tegenwoordig nog maar zo'n 800 euro
Nothing takes the past away like the future
quote:elisabethrose schreef op 30 maart 2017 @ 21:07:

[...]





ABN Amro! Dat is nu idd anders, je kan daar voor kiezen (zzp'ers regeling is dat geloof ik) maar je kan ook je laatste loonstroken geven. Afhankelijk van hoe ze je kansen op de baanmarkt inschatten houden ze die loonstrook/jaarsalaris dan gewoon aan. Dat is volgens mij alleen bij humaan arts, dierenarts en tandarts.

ABN is daarin gespecialiseerd, en leggen zoals ze zelf zeggen, 'de rode loper voor je uit'. Wij zijn er iig heeel blij mee



Gefelciiteerd Niekje!Ah top! Dan gaan wij het daar zeker proberen als het vast zou lopen bij de ING volgende week.
Alle reacties Link kopieren
Pffff... klaar voor de Open Huizen route morgen.... hele dag gepoetst en opgeruimd. Hopelijk komt er iemand kijken!
Nothing takes the past away like the future
*
anoniem_308981 wijzigde dit bericht op 27-09-2018 21:12
0.00% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Ik ook, Boekjeswurm!
Nothing takes the past away like the future
Alle reacties Link kopieren
Jullie ook succes!
Nothing takes the past away like the future
Succes morgen!

Wij gaan nergens kijken, er is zo weinig aanbod hier momenteel... En wat we potentie vonden hebben, hebben we al bekeken.
Alle reacties Link kopieren
Succes. Schaal met hapjes gemaakt?
Bam!!!!
*
anoniem_308981 wijzigde dit bericht op 28-09-2018 12:21
0.00% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
quote:Boekjeswurm schreef op 31 maart 2017 @ 21:43:

[...]





Bedankt voor de succeswensen!!



Een schaal met hapjes is het net niet...we zetten een bord met macarons neer en daarnaast een thermoskan verse koffie:).

O wat leuk! Die macarons vind ik echt een goed idee.



Uit eigen ervaring gemerkt dat mensen niet echt iets nemen maar die zijn gek. Macarons zijn heerlijk
Alle reacties Link kopieren
quote:Boekjeswurm schreef op 31 maart 2017 @ 21:43:

[...]





Bedankt voor de succeswensen!!



Een schaal met hapjes is het net niet...we zetten een bord met macarons neer en daarnaast een thermoskan verse koffie:).

O wat leuk! Die macarons vind ik echt een goed idee.



Uit eigen ervaring gemerkt dat mensen niet echt iets nemen maar die zijn gek. Macarons zijn heerlijk
Alle reacties Link kopieren
Oh jammieeee.. als ik er was, kon ik er niet van af blijven



En en en? Hoe is het vandaag gegaan?



Overigens; wie kan me helpen. We hebben het adviesrapport binnen. Werkloosheid en verschillend arbeidsongeschiktheid alles wordt berekend.. (wat we te kort komen dus als dit zou gebeuren) je kunt je hiervoor verzekeren. Premie p.m verschilt natuurlijk. Is het slim om voor alles te verzekeren of hoe? Tips, tips graag! (Word niet goed van alle verzekeringen pff..)
Bam!!!!
Alle reacties Link kopieren
Werkloosheid verzekering en arbeidsongeschiktheid verzekering noemen ze dat.



Situatie: ik werk in de zorg. Vast contract. Maar als ik werkloos raak dan kan ik altijd wat anders krijgen of zelfs 'lager' werken en meer uur om zo mijn inkomen hetzelfde te houden.



Partner: soort van fabriek. Vast contract. Zijn baan heeft nu al dat mensen ontslagen worden. Echter hebben ze hem een opleiding geboden om hoger te komen maar als hij ontslagen wordt heeft hij niet 1, 2, 3 ander werk. Stel dat het wel zo is dan waarschijnlijk niet met de huidige inkomen.



Mijn idee lijkt me dat voor hem wel goed om af te sluiten maar voor mij niet. Maar ik weet niet of ik wat over het hoofd zie.
Bam!!!!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven