Op huizenjacht, wie nog meer?

15-07-2015 11:22 3123 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik en mijn vriend willen al een tijdje een koophuis, maar door mijn ZZP-bestaan was een hypotheek de afgelopen twee jaren geen optie (te kort bezig). Onlangs hebben we een positief gesprek gehad bij de bank en dat betekent vooralsnog groen licht. We plannen wel nog een aantal gesprekken bij andere verstrekkers. Dus nu begint het serieuze Funda-struinen, ritjes maken door leuke wijken en bezichtigingen plannen.



Wie is er nog meer op huizenjacht? Lijkt me leuk om te lezen hoe jullie het ervaren, wat voor soort huis je zoekt, welke prijsklasse, welke drempels zijn er, hoe gaan de bezichtigingen. En voor de mensen die onlangs iets hebben gekocht: hoe ging de zoektocht en hoe verliep de koop van je nieuwe huis? Moeilijkheden tegengekomen?

Wij zoeken een huis in een middelgrote stad buiten de Randstad met een budget van 225 (ruimte voor verbouwen) tot 325 (helemaal af). Voorwaarden: tuin, minstens 100 vierkante meter (of mogelijkheid tot uitbouw) en op max 10 min fietsen van stadscentrum.



Voor ons is de eerste teleurstelling er al: vrijdag een bezichtiging gepland, blijkt het huis alweer te zijn verkocht.
Spannend Korfje!!



Klopt helemaal wat betreft de grootte van het huis bij aankoop. Het huis tegenover ons bestaat uit 2 woonlagen en geen zolder. Er zitten 4 ruime slaapkamers in. Er woont nu een gezin met 2 kinderen. Al met al is het qua leefruimte dus nog wel aan de redelijk grote kant, maar we moeten het gewoon ook even goed in het echt zien. Dit huis heeft ook absoluut weer uitbouwmogelijkheden + splinternieuwe badkamer en keuken. Ook een grote overkapping met buitenkeuken. Het is ook helemaal af en zo leuk en verrassend van binnen. Het gaat ons niet per se om de prijs, maar dat het goedkoper is is een leuke bijkomstigheid
Dat klinkt als een huis met mogelijkheden, Coco! Hebben jullie al een afspraak gemaakt om te gaan kijken?



Ik kreeg net een telefoontje van de makelaar; huis is verkocht onder voorbehoud. Ik was dus iets te enthousiast...
Ach jammer Korfje, als ik dit topic mag geloven is de crisis wel behoorlijk voorbij. Of lijkt dat gewoon zo nu we er zelf mee bezig zijn?



We hebben volgende week vrijdag een afspraak!
Jammer Korfje.

Het gaat zo snel hier dat ik het niet bij kan houden!

Wij hebben een huis! Toch nog iets onder de vraagprijs. En die was al heel schappelijk. We kunnen er 1 juni in! Zooooooo blij. Dat wordt afkicken van Funda . Hierna ga ik nooooooit meer verhuizen!

Nu alle papieren regelen.
Solske, wat fijn !!! En wat is het snel gegaan zeg! Van harte, en ik hoop dat jullie erg gelukkig worden/blijven in jullie nieuwe huis!

Nu fijn plannen maken. Hou je ons op de hoogte van alle perikelen in de tussentijd (tips over hypotheken, koopcontracten, overdracht, etc. zijn altijd mooi meegenomen )
Gefelicifeerd Solske!! Leuk om te lezen succes met al het regelwerk!!
Alle reacties Link kopieren
Gefeliciteerd Solske!
Korfje, wat balen zeg!



Coco, al iets gehoord op je eindbod? En zelfs nog een huis op het oog. Doe maar luxe probleem



Solske, wat te gek!! Geniet naast de rompslomp van de voorpret. Van harte gegunt
We hebben het bod toch maar niet gedaan omdat we nu dat andere huis zagen dus daar gaan we eerst kijken Lijkt wel alsof er steeds meer leuke komen op t moment dat je denkt een keuze gemaakt te hebben. We schakelen dus maar even terug
Leuk Coco dat er toch opeens meer huizen komen. Ik kijk maar niet meer op Funda . Maar geloof echt ook dat we een goede keus hebben gemaakt.

Het regelen gaat goed. We hebben alle papieren al verzameld. Denk dat het snel geregeld is. En verder hoeven we niks. Straks een beetje verven enzo.

Succes allemaal met zoeken en onderhandelen!
Alle reacties Link kopieren
Wat leuk Solske, gefeliciteerd!! Ben benieuwd wat voor huis het uiteindelijk is geworden. Wel een oud huis ook toch? Je mag me best een linkje pb'en hoor



Hier weer stief ingepakt vandaag, het einde begint in zicht te komen, lekker. Dan kunnen we morgen nog even een middagje opruimen en poetsen in het nieuwe huis (en waarschijnlijk tóch dat ene muurtje er even uit trekken wat we eigenlijk voor de verhuizing weg hadden willen hebben maar geen tijd voor dachten te hebben) vrijdag de laatste dingen hier inpakken/afkoppelen/uit elkaar halen en zaterdag over.
@Solske, gefeliciteerd! Super dat het gelukt is!



@Korfje, wat jammer dat het al verkocht is!



@Moosey, heel veel succes met de verhuizing!
Alle reacties Link kopieren
quote:Solske schreef op 27 januari 2016 @ 14:40:

Leuk Coco dat er toch opeens meer huizen komen. Ik kijk maar niet meer op Funda . Maar geloof echt ook dat we een goede keus hebben gemaakt.

Het regelen gaat goed. We hebben alle papieren al verzameld. Denk dat het snel geregeld is. En verder hoeven we niks. Straks een beetje verven enzo.

Succes allemaal met zoeken en onderhandelen!Jullie hebben het echt wel goed gedaan. Je wist wat je zocht en ook hoe de markt er uitziet. Prijzen gaan nu alleen nog maar omhoog (de komende tijd dan) dus heel goed dat je op het juiste moment hebt toegeslagen. Mag ik vragen in welke plaats / regio jullie hebben gekocht?
Schiet lekker op Moosey!



Solske, je hebt idd een goede keuze gemaakt als ik dat zo lees. Ik denk ook dat wij ons huis gewoon nog niet gevonden hebben, anders was ik idd ook gestopt met op Funda kijken!
Jeetje, wat kunnen makelaars voor ergernissen zorgen! Het huis wat we willen bezichtigen is zaterdagmiddag op funda gezet. Gelijk maandag gebeld en alles was vol dus eerst mogelijke bezichtiging is pas volgende week vrijdag. Eventueel kon het vandaag als er ergens plek vrij kwam. Gister een gemiste oproep van ze dus zojuist gebeld om te vragen of dat over die bezichtiging ging. Was niet het geval (ging over het nieuwbouwproject waar we maanden geleden een optie op hadden gezet. Nee daar willen we nu niks mee, want we willen een bezichtiging ergens anders). Er stonden wel andere kijkers op de agenda vandaag, maar dat was niet onze naam. Bezichtiging kon geen dag eerder. Erg vreemd dat ze a. Uberhaupt meldt dat er wel andere kijkers voor dat huis op de agenda staan en b. Ik direct gebeld heb en geen afspraak kon krijgen, maar andere mensen blijkbaar wel.



Alle reacties Link kopieren
Hier is het zo dat makelaars onderling hun huizen al enkele dagen voor ze op funda verschijnen delen. Wellicht is dat in jullie regio ook zo, Coco. Dan is het logisch dat anderen wel al een afspraak hebben. Wel balen voor jullie natuurlijk!



Wij gaan zo (lees over een half uur) voor de tweede keer bij een huis kijken. Dit keer in het gezelschap van een handige klusser zodat hij mee kan kijken of het inderdaad zo gemakkelijk (wel veel werk, maar wel goed te doen) is op te knappen als wij nu denken. Erg spannend, want vriend en ik zijn beide al wezen kijken, maar wel los van elkaar. Nu kunnen we dus voor het eerst samen goed kijken en overleggen.
Kanon, spannend. Hoe was het gegaan net?



Moosey, druk, druk, veel succes met verhuizen



Coco, balen zeg dat het zo lang moet duren. Is het een gewilde buurt met dito huizen als de bezichtigingen al vol zijn?



Solske, ik zou ook niet meer kijken hoor, lekker rustig Als het gevoel 100% goed is dan hoeft het toch ook niet meer?



Hier geen nieuws, wel wat nieuw aanbod op Funda maar niks interessants voor ons. Morgen met een verhuiswagen de laatste grote meubels uit het huis van mijn vriend halen en dan nog een keertje terug om te stofzuigen en schoonmaken en dan is het klaar voor opleveren halverwege de maand. Dan zit dat er ook op.
Alle reacties Link kopieren
@ Solske: gefeliciteerd!



@ kanon: Hoe is het gegaan?



Ik ben dinsdag weer naar een woning gaan kijken. Toevallig van mensen die ik van vroeger ken. Mooie ruime woonkamer. Slaapkamers helaas niet ruim.



Tevens ben ik toch bij eerder genoemde woning nog eens gaan kijken. Alles opgemeten etc. Bevalt toch wel goed. Al is de woonkamer niet heel groot. Mijn meubels passen erin maar meer ruimte dan ik in mn appartement heb, dat krijg ik niet. Maandag moeten we nu definitief laten weten wat we doen. Het is lastig. De rest is helemaal in orde. Morgen heb ik nog een bezichtiging. Daarna maar weer flink gaan zetten denken over wat te doen.



Ligt het aan mij, of gaat het tegenwoordig heel snel met de huizenmarkt? Ik ben nogal een twijfelaar. En nu wordt er toch van je verwacht dat je snel een keuze maakt. Ik vind dat nog wel wat.
Carpe Diem!
Alle reacties Link kopieren
Wij moeten verhuizen. Mijn vriend is ziek en heeft steeds meer moeite met de trappen naar het huis opkomen. Ik wilde er in eerste instantie niets van weten, want dit is mijn eerste eigen woning en mijn veilige plek, maar een paar dagen geleden kwam ik, per toeval, een woning tegen die ik een goede kans geef. Hij is zo af, dat we enkel de meubels over hoeven te zetten. Aankomende maandag hebben we de eerste bezichtiging.



Maar nu ik al zo positief ben, hoe ga ik mezelf dan iets negatiever krijgen tijdens de bezichtiging? Want ik kan daar moeilijk in huis staan en alles prachtig vinden. Toch?
Misspatrice, in dit geval zou ik toch sterk naar je gevoel luisteren. Twijfel je teveel is het 'm gewoon niet. En dat kan voor beide huizen gelden waar je nu naar kijkt. Je moet jezelf er in zien wonen, heeft het mogelijkheden in de toekomst daar waar je nu wat tegenaan loopt aan verbouwen, anders inrichten etc. Lastig hoor, maar laat je geen druk opleggen, huizen zullen altijd te koop zijn.



Fedora, er is vast wel iets wat toch tegenvalt in het echt. Foto's kunnen erg vertekenen heb ik gezien en al is het maar een kleur op de muur wat je niet mooi vind..

Niks mis mee trouwens om enthousiast te zijn hoor, ik zou niet gaan jubelen tijdens een bezichtiging maar een makelaar wil ook graag weten wat de positieve punten zijn van een huis want dat willen de bewoners ook graag horen.Als je besluit een bod te doen zegt dat toch al dat je het wil hebben. Zou mooi zijn als het voor jullie bestemd is.



Ik kreeg net in de mail een woning die nog niet op Funda staat. Werd zowaar enthousiast dus morgen even bezichtiging aanvragen. Goede wijk, veel punten van onze wenslijst, leuk geprijst. Iets te kleine tuin maar wel een veranda en dat vind ik zo leuk Duidelijk minpunt, een kwaaitaal betonnen vloer, dat staat bekend om betonrot
Alle reacties Link kopieren
Je zou een bouwkundig-specialist in de arm kunnen nemen als het huis over het algemeen wel bevalt, Stimpie77?



Ik ken de woningen nog uit mijn kindertijd. Mijn ouders, en wij kinderen dus ook, woonden in dezelfde straat en ik vond de woningen, aan het eind van de straat, altijd iets liefs hebben. Het zijn oude arbeiderswoninkjes en ze zijn met hun 80m2 leuker dan het huis waarin ik ben opgegroeid. Stralen meer knusheid uit. Dat heeft de woning al als pluspunt, dat ik het al vanaf mijn kindertijd leuke woningen vond. Maar we zullen maandag zien of het echt iets is, maar ik ben er bang voor.



Mocht het maandag echt iets zijn dan heb ik pas donderdag een afspraak met mijn hypotheekadviseur. Ik wil weten wat mijn huidige woning betekent voor een andere woning. Of ik daardoor meer kan lenen of wat de vervolgstappen zijn. Ik praat in ik-vorm, want mijn vriend zit in de ziektewet en de kans dat zijn inkomen wordt meegenomen bij het kopen van een huis is nihil. Dus ik sta er in dat opzicht alleen voor, maar dat maakt het vechtertje in mij wel los. Heel slecht, ik wil het huis. En het is me nog nooit mislukt om ies niet te krijgen waar ik mijn zinnen op zet. Maar.. Eens moet de eerste keer zijn?
Alle reacties Link kopieren
Hethuis was de tweede keer ook leuk. Wel vond ik de woonkamer wat aan de donkere kant, maar het was gisteren natuurlijk ook heel grauw weer. Vorige keer is dat me helemaal niet opgevallen, dus twijfel nu of het niet gewoon aan het weer lag.

Wel moet er eea aan gebeuren, als in 3 rotte kozijnen, een lek raam, schuinliggende dakpannen, een gat in de muur, oude keuken, verrot kozijn in de schuur.

Toch wel een flinke kostenpost en dat maakt het lastig. We willen eigenlijk wel een bod gaan doen, maar twijfelen nog wat dan een goed bod zou zijn.
Fedora, foto's kunnen erg vertekenend zijn dus dikke kans dat je er bij een bezichtiging wat rationeler in staat, als je dat wilt. Het zou natuurlijk ook wel fijn zijn als het direct helemaal goed voelt! De reden van jullie verhuizing is helaas minder leuk..



Ik heb geen idee waarom de bezichtiging zo lang moet duren. Het is wel een grote makelaar met heel veel huizen in het aanbod, maar neem dan meer mensen aan i.p.v. potentiele kopers zo lang laten wachten? Het ligt denk ik niet aan het huis zelf. We hebben 2 eerdere bezichtigingen gehad bij verschillende makelaars en daar konden we gelijk de volgende dag terecht.



Misspatrice, ik ervaar een beetje hetzelfde als jij hoor wat betreft snelheid van de woningmarkt. Heb het idee dat het nu hard gaat!



Kanon, dat is nogal wat. Zoiets hadden wij dus ook bij onze allereerste bezichtiging. Uiteindelijk is dat ook wel de reden geweest dat we het niet gedaan hebben. Maar de vraagprijs was ook al aan de hoge kant en alles bij elkaar gewoon niet waard helaas.
Alle reacties Link kopieren
De eerste bezichtiging doen mijn vriend en ik samen en als wij dan enthousiast zijn, dan vraag ik mijn vader mee. Dat heb ik zeven jaar geleden ook bij mijn huidige woning gedaan, het enige nadeel was toen dat mijn vader nog enthousiaster was dan ik kon zijn. Ik ken mijn vader, maar heb hem op zo'n specifiek moment nog nooit zo vaak 'ow, wat mooi' horen roepen. En zo speciaal was het huis niet. Misschien toch een tweede persoon meevragen als het tot een tweede bezichtiging mocht komen?



En ik weet het hoor, een foto vertekend enorm. Volgens de foto's zijn mijn muren gestuukt, terwijl het in werkelijkheid nog altijd moet worden gedaan. Maar ik ben lang niet zo enthousiast geweest.
Oei Kanon, dat is nog al een lijst...hebben jullie al nagedacht over het bod?

Fedora, spannend! Zo te lezen kan je inderdaad beter iemand anders meenemen dan je vader . Waarom geen aankoopmakelaar?

Hier weinig nieuws. Alles ingeleverd en nu wachten. Ben lekker nieuwe meubels enzo aan het uitzoeken. Heb me een paar jaar ingehouden, maar nu mag het. Super mooie bank gezien met een flinke levertijd, dus ik denk dat we die binnenkort gaan bestellen!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven