Op zoek naar een asielkat

19-10-2016 08:56 37 berichten
Alle reacties Link kopieren
De knoop is door: ik wil een kat!

Maar het lukt niet echt. Ik ben al bij twee asiels geweest (eerst netjes op de site gekeken qua aanbod), maar het lijkt dan nét niet te matchen. Ik woon op een appartement (met balkon) en werk vier dagen per week. Ik zoek dus een binnenkat, geen kitten meer.

Het ene asiel had een lief maar heel schuw binnenkatje. Ze is wel nieuwsgierig en is te lokken met eten, maar laat zich niet aaien. De dame daar dacht dat ik daarvoor te veel weg ben, dan gaat het heel lang duren voor ze wat socialer wordt en gewend is. Dat is voor de kat niet leuk, maar voor mij ook niet (ik ben op zoek naar wat gezelschap in huis en niet een kat die het eerste half jaar alleen onder de bank zit ) Als ik hier terugkijk in oude topics zie ik echter dat veel katten in het asiel heel bang zijn en thuis dan snel wennen. Mijn eigen twijfel is ook dat ze nog best jong is (1,5) dus misschien ben ik teveel weg om genoeg met haar te kunnen spelen?



In het tweede asiel een kat die wat ouder is (4,5) en wat aanhaliger. Maar het is onbekend of ze hiervoor buiten is geweest en dat misschien dus weer nodig zal hebben. En ik twijfel of ik die gok durf te wagen. Nu in het asiel komt ze ook niet buiten (kan wel, maar ze zoekt het niet op, want ze is bang van de andere katten) en is ze heel rustig. De dame in het asiel gaf aan dat als ze iets mist bij mij, ze misschien gedragsproblemen kan laten zien, maar als ik zo online verder lees is er veel dat je kunt doen om dat te voorkomen (je huis aantrekkelijk genoeg maken).



Wat zouden jullie doen?
There are only two ways to live your life. One is like nothing is a miracle, the other is like everything is - Albert Einstein
Let op, 100 dames die het beter weten gaan hoe dan ook roepen dat je geen kat moet nemen...
Alle reacties Link kopieren
Ik zou wachten op een geschikte match.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou zelf 2 katten nemen. Dan kunnen ze met elkaar spelen!



Ik heb ooit ook een jong katje die erg schuw was uit het asiel gehaald. De eerste week zat ze onder de bank en ben ik gewoon m'n ding gaan doen zonder constant aandacht te geven. Na een week kwam ze los en bleek ze juist ontzettend aanhankelijk te zijn.



Het kan dus wel, maar dit zal niet voor elke schuwe kat gelden.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou geen kat adoptren als het niet goed voelt. Dan kan je er beter de tijd voor nemen en een kat vinden waarmee het klikt.



Misschien is verhuisdieren.nl wel iets voor je. Dan adopteer je een kat van iemand die zn kat niet naar he asiel wil brengen en een goed baasje zoekt. En je kan aangeven dat het een binnen en iets oudere kat mag zijn.



Veel plezier met je zoektocht!
Alle reacties Link kopieren
Hier hetzelfde, we zoeken een kat erbij maar wat het asiel hier heeft pas net niet bij ons. Dus we wachten nog even af, heeft geen haast. Zou wachten tot een betere match!
Alle reacties Link kopieren
In welke provincie woon je?

Ik zou op zoek gaan naar een oud leuk echtpaartje die moeilijk te plaatsen is omdat veel mensen maar 1 kat willen.





Ik heb zelf 4 maanden geleden een kitten uit het asiel gehaald als speelmaatje voor mijn andere kat en hij zou zogenaamd ook niet het type zijn dat zich snel laat aaien of op schoot komt. Dikke bullshit, want bij thuiskomst dook ie binnen een uur al op schoot. Dus toch een echte knuffelkater die totaal niet bang was.
You can breathe, you can blink, you can cry. Hell, you’re all gonna be doing that.
Alle reacties Link kopieren
Je balkon goed afzetten met bijvoorbeeld www.nettenlijn.nl netten of helemaal omheinen ( boven ook) en dan n luikje in je deur. Dat is vaak al genoeg
Alle reacties Link kopieren
Ik zou verder kijken. Er komen iedere week zoveel nieuwe katten in asiels dat er vanzelf één bij zit die gewend is als binnenkat en wel gezelschap wil bieden maar toch alleen kan zijn.

Probeer ook rekening te houden met eventuele veranderingen bij jou. Als je binnenkort kinderen zou willen, kan een angstige kat daar sneller last van krijgen en juist die katten zijn later moeilijker te herplaatsen. Dus dan kan je beter een gesocialiseerde kat nemen. Je kunt als je het geld en de tijd hebt dan ook 2 gesocialiseerde katten nemen, dan hebben ze elkaar als gezelschap.
moonlight: Hoezo is een comfortabele slip aandoen ook een must tijdens een wandeling? En als het die avond nou op meer uitloopt?
Alle reacties Link kopieren
Dankjewel, goede tips!

Ik wil er geen twee omdat ik niet supergroot woon, maar vooral omdat mijn huis uit een beperkt aantal (vrij grote) ruimtes bestaat. Katten kunnen zich dus moeilijk in verschillende ruimtes terugtrekken.

Jullie zeggen dus toch afwachten. Eigenlijk twijfelde ik zelf in beide gevallen niet zo, maar merk ik dat de asielmedewerkers wel voorzichtig zijn en dat neem ik wel serieus. Dus daardoor ging ik twijfelen. Zeker de tweede zou ik zo meenemen, maar ze benadrukten nogal dat ze niet kunnen zeggen of dat goed zal gaan. Tja, dat wil ik die kat ook niet aandoen, dat ze straks niet blij is hier of ik haar weer weg moet doen. Maar ze was zo zielig in het asiel... (bang van de andere katten).
There are only two ways to live your life. One is like nothing is a miracle, the other is like everything is - Albert Einstein
Gewoon nog even verder zoeken, Sunny Mar!

Misschien een keertje naar een groter asiel in een grotere stad.

Er zijn nog steeds veel kittens, dat betekent dat ze ook relatief veel jonge moederpoezen hebben die nu gesteriliseerd worden.



Kijk je zowel op www.ikzoekbaas.nl als op www.dierenasiels.com ?
Alle reacties Link kopieren
Je zou ook op marktplaats kunnen kijken, daar zie je ook af en toe herplaatsers. Verder inderdaad wachten op een goede match, anders is het voor beide partijen niks aan.



De ruimte hoeft je trouwens in principe niet tegen te houden om twee te nemen. Als ze elkaar hebben kunnen ze elkaar gezelschap houden en je kunt ook plekjes creëren waarin ze zich terug kunnen trekken. Is sowieso wel belangrijk (vind ik) om het huis aan te passen aan katten, bijvoorbeeld met een grote krabpaal. Dan vinden ze vanzelf favoriete plekjes.



Succes!
Alle reacties Link kopieren
Goed dat je er zo over nadenkt en niet impulsief maar iets aanschaft.



Je zegt dat je niet genoeg plekken hebt voor de katten om zich in verschillende ruimtes terug te kunnen trekken. Maar je kunt ook een kleinere ruimte creëeren door bijvoorbeeld een krabpaal met verschillende niveaus en een doos het of der. En soms zitten er in het asiel ook katten die samen zijn opgegroeid en ze liever niet scheiden.



Succes!
Ik heb geen wespentaille, ik heb een bijenrompje
Blijf nog even doorzoeken. Ik snap wel dat als je eenmaal het besluit hebt genomen, je zo snel mogelijk een katje wilt, maar er is echt veel aanbod en er komt altijd wel een goede match langs.

De reacties van de asiel-mevrouwen kan ik me wel voorstellen, dat klinkt niet onlogisch.

Zelf keek ik altijd op de site www.ikzoekbaas.nl Daar kun je ook zoekcriteria invullen, zoals 'binnenkat'. Op die site staan trouwens ongeveer alle katten die in Nederlandse asiels zitten.

Verder vind ik het wel een beetje sneu klinken: je wilt een katje voor gezelschap, maar je bent zelf 4 dagen weg. Dus is poes 4 dagen alleen. Dan zou ik er echt 2 nemen.



Te weinig kamers maakt niet zo uit. Wat al gezegd werd: zorg voor plekjes waarop ze zich kunnen terugtrekken. Katten zitten graag hoog, dus een dekentje bovenop een kast of ligplankjes aaan de muur is al heel prettig voor ze.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb toen twee kittens van 3 maanden genomen. Ik kwam er eigenlijk voor 1, maar met 2 konden ze elkaar gezelschap houden. Is altijd goed gegaan. Jonge katten zijn wat meer 'te kneden'. Maar hoe dan ook: hoe ze in het asiel is daar kun je niets uit opmaken. Dat is zo anders. Ik heb 2 katten, de ene kwam direct knuffelen en de ander zat zielig in een hoekje verstopt. Ik dacht "laat ik die brombeer ook maar nemen, anders neemt niemand die" en uiteindelijk is dat mijn lievelingetje. Komt er moment met me knuffelen. Ik kan niet eens naar de wc zonder dat hij achter me aanloopt. Terwijl hij in het asiel niets van niemand wilde weten. Dus doe wat goed voelt. Als hij/zij niet uithaalt, niet in paniek is en niet vecht met andere katten dan ben je al een heel eind.



Zorg gewoon dat je de kat de eerste tijd alle rust geeft. Niet constant de kat roepen of aanhalen. Even lekker laten aarden, laten merken dat jij betrouwbaar bent etc. Het komt allemaal vanzelf.
Don't worry, be happy!
Alle reacties Link kopieren
quote:Beter.Laat schreef op 19 oktober 2016 @ 09:13:

Gewoon nog even verder zoeken, Sunny Mar!

Misschien een keertje naar een groter asiel in een grotere stad.

Er zijn nog steeds veel kittens, dat betekent dat ze ook relatief veel jonge moederpoezen hebben die nu gesteriliseerd worden.



Kijk je zowel op www.ikzoekbaas.nl als op www.dierenasiels.com ?



Ik kijk inderdaad op ikzoekbaas, daar had ik ook deze katten gezien, maar de beschrijving was toch net anders dan in het asiel bleek.



En wat iemand anders zei: ik ben inderdaad een beetje ongeduldig. Dat komt doordat ik bedacht had dat het handig was om in deze herfstvakantie een kat te krijgen, want dan ben ik veel thuis en kunnen kat en ik lekker aan elkaar wennen en kan ik goed zien wat de kat misschien nog mist overdag. Vandaar. Maar ik moet iets geduldiger zijn denk ik en het even afwachten!

Met jullie tips over twee zetten jullie me ook wel weer aan het denken... is wel leuk misschien...
There are only two ways to live your life. One is like nothing is a miracle, the other is like everything is - Albert Einstein
Alle reacties Link kopieren
Er is echt geen peil op te trekken, katten in het asiel zijn heel anders dan thuis.



Je bent redelijk veel weg, 2 lijkt me ook beter dan 1, tenzij je er eentje treft die absoluut geen andere kat om zich heen wil.



Een wat oudere kat is vaak ook heel leuk, ik heb sinds een paar maanden een kater van 12, nooit zo'n makkelijke kat gehad. Hij vind alles best.

De kat daarvoor was waarschijnlijk een jaar of 20, niemand wilde hem omdat hij graatmager was en gezworven had. In het asiel gehoord dat hij waarschijnlijk niet zo aanhalig was. Bang.

Eenmaal thuis parkeerde hij zijn magere krent op schoot en weigerde nog weg te gaan. Ik mis die ouwe knar
Alle reacties Link kopieren
quote:Felix_Urbexicus schreef op 19 oktober 2016 @ 10:36:

Er is echt geen peil op te trekken, katten in het asiel zijn heel anders dan thuis.



Je bent redelijk veel weg, 2 lijkt me ook beter dan 1, tenzij je er eentje treft die absoluut geen andere kat om zich heen wil.



Een wat oudere kat is vaak ook heel leuk, ik heb sinds een paar maanden een kater van 12, nooit zo'n makkelijke kat gehad. Hij vind alles best.

De kat daarvoor was waarschijnlijk een jaar of 20, niemand wilde hem omdat hij graatmager was en gezworven had. In het asiel gehoord dat hij waarschijnlijk niet zo aanhalig was. Bang.

Eenmaal thuis parkeerde hij zijn magere krent op schoot en weigerde nog weg te gaan. Ik mis die ouwe knar



Haha dit vind ik zo super aan katten, zo'n heerlijk eigen karakter

De kat die ik gezien had was dus heel solitair en bang voor de andere katten waarmee ze zat (die allemaal heel rustig en goeiig waren). Dus die moet echt alleen geplaatst worden. Ze trok zich nu alleen maar terug in dozen of holletjes.
There are only two ways to live your life. One is like nothing is a miracle, the other is like everything is - Albert Einstein
Alle reacties Link kopieren
To, kijk ook even op marktplaats. Er zijn nogal wat privé opvangentehuizen die niet naar boven komen op ikzoekbaas. Die adverteren wel gratis op MP.



Die dikke van 12 die hier nu ligt te snurken (heel luid) kwam via marktplaats, van kattenopvang Bastet.



Ik weet dat ze daar een stel (2 katten samen, onafscheidelijk) langzitters hadden. Bijna niemand wil twee katten samen en ze negeren bezoekers omdat ze dat wat eng vinden. Wel aaibaar als je ze rustig benaderd, de eigenaresse zei dat ze superleuk zijn voor bekenden. Wie weet zijn dat jouw nieuwe katten
Ik stem ook voor senioren! Heb er twee achter elkaar gehad en allebei zijn het zulke lieverds. Zijn nog prima dingen aan te leren (of ik heb veel geluk daarin gehad) en zo ontzettend veel gegroeid in karakter. De laatste was depressief, schuw, zou niet meer op de bak gaan, geen schoot kat en dan nog 2 a4tjes aan klachten. Alleen de schuwheid speelt af en toe nog op, verder helemaal geen problemen!



Nog even wachten, de match komt vanzelf wel. Ik zou persoonlijk ook twee katten doen als je zoveel weg bent. Ik ben veel thuis dus vandaar dat we er maar 1 hebben.
Alle reacties Link kopieren
Een kat met veel stress ziet er trouwens ook vaak wat mottiger uit, dat trekt wel bij zodra ze niet meer in de asiel situatie zitten.
Hier ook een asielkat. Ze ligt nu zielsgelukkig in een zelfgemaakt holletje te slapen. Volgens het asiel wilde ze naar buiten. Nou, ze wil vooral veel naar buiten kunnen kijken en af en toe het balkon inspecteren. Ze wil wel graag dat ik thuis ben, maar ik hoef er niet 24/7 te zijn.



Ze is wel kieskeurig: hele asiel had houtkorrels in de bak, zij moest en zou grit hebben, anders ging ze niet op de bak.



Sowieso zou ik feliway halen voor de eerste dagen, daar worden katten rustig van.



Wat betreft verstopplekjes: ik hang hier ook wel eens een deken over een krabpaal. Hoppa: tentje. Vindt ze heerlijk.



Vaak kiest de kat hoor. Hier was dat heel erg duidelijk, ze legde gewoon haar pootje op m'n borst.



O, en tot die tijd: zoek eens naar Cole and Marmalade op YouTube/Facebook.
Maar ook een kat die solitair is en alleen geplaatst moet worden, zal toch wel (menselijk) gezelschap om zich heen willen.

Ik denk echt niet dat je zo'n beestje een plezier doet als je die 4 dagen alleen laat zijn.



Ik herken je ongeduld trouwens wel hoor. En op zich wel een goed idee om een kat in huis te halen als je zelf vrij bent. Misschien kun je een paar vrije dagen nemen, rondom een weekend? Of anders komt er straks ook wel weer een kerstvakantie aan

(hoewel asiels niet altijd katten meegeven rond de jaarwisseling, omdat ze dan al veel stress kunnen hebben van het vuurwerk)
Alle reacties Link kopieren
Onze asielkat was in het asiel ook humeurig en angstig. En werd na hier gewend te zijn heel aanhalig en lief, ook later toen er een baby geboren werd geen problemen gehad.

Ik zou je gevoel volgen, toen we in het asiel gingen kijken vonden we haar meteen leuk en zij ons ook.
Alle reacties Link kopieren
Stichting zwerfkat! Villa vagebond etc. Gewoon via facebook ff zoeken.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven