Overlast buren

03-09-2016 01:03 52 berichten
Alle reacties Link kopieren
Pff ik wil even mijn frustratie van me af schrijven hoor. Ik woon nu iets meer dan een jaar in mijn eerste koopwoning. Echt een heel mooi huisje in een (overwegend) fijne buurt. Sinds een paar maanden heb ik echter nieuwe buren en man wat zijn die mensen vervelend.



De eerste weken liepen ze regelmatig rond 2 uur in de ochtend (doordeweeks) nog te klussen. Ik heb hier geen punt van gemaakt want ik vond het ergens ook wel rot voor ze dat het kennelijk nodig was om zo laat nog te klussen. Vervelender voor hen dan voor mij.



Inmiddels wonen ze er enkele maanden en de overlast is alleen maar erger geworden. Ik slaap aan de voorkant van het huis en hun slaapkamer zit naast die van mij. De laatste maanden word ik een paar keer in de week letterlijk wakker geschreeuwd als de buren naar bed gaan. Van de badkamer naar de slaapkamer schreeuwen, van de slaapkamer naar beneden naar de woonkamer schreeuwen maar ook gewoon luidkeels praten op de kamer zelf en dan heb ik het nog niet over de complete pornofilms die zich hiernaast soms af lijken te spelen. Dat je af en toe wat van elkaar hoort vind ik logisch, dat ik 3/4x per week wakker geblèrd word vind ik dan weer niet normaal. Ik ben al maar ze toe geweest om te vragen of het wat minder kon. Buurman was erg begripvol en beloofde beterschap maar dat heeft maar 2 nachten geholpen.



Ondertussen ben ik zo oververmoeid geraakt van die gebroken nachten (ik ben ook de nasleep van Pfeiffer nog aan het verwerken dus kan slecht tegen weinig slaap) dat ik van ellende naar mijn logeerkamer verhuisd ben en dus niet meer in mijn eigen slaapkamer slaap. De logeerkamer ligt aan de achterkant van mijn huis en nu hebben de buurtjes het briljante idee gekregen om na twaalven gezellig op vol volume buiten achter te gaan zitten keuvelen. Gevolg, ik slaap nu dus weer niet en verhuizen naar mijn slaapkamer is ook niet echt een optie want straks gaan ze naar bed en word ik weer wakker geblèrd.



Begin het wel echt goed zat te worden en het zit me heel erg hoog. Straks is de zomer natuurlijk voorbij en gaan mensen niet zo snel meer buiten zitten/gaan de ramen en deuren weer dicht maar tot die tijd word ik eigenlijk gewoon geleefd door de buren. Heb al stress op het moment dat er een mooie dag aangekondigd wordt want dan weet ik al, ik ga niet slapen. Is het nou zo ontzettend moeilijk om in een dichtbevolkte woonwijk wat rekening met elkaar te houden en het na een uur of 22.00 rustig aan te doen ipv alles bij elkaar te schreeuwen om 1 uur 's ochtends?
Alle reacties Link kopieren
Spreek ze erover aan!
Alles komt goed, alleen de rest niet
Alle reacties Link kopieren
Schaf in ieder geval oordoppen aan TO.

Probeer je er verder zo veel mogelijk voor af te sluiten.

Lukt dat niet is het misschien handig om eens met een psycholoog te gaan praten.
Alle reacties Link kopieren
Even langs gaan en zeggen dat de woningen nogal gehorig zijn (ipv dat zij nogal lawaaiig zijn) en of ze daar rekening mee willen houden.
~Energy flows where attention goes~
Alle reacties Link kopieren
Ja waar ik dus eigenlijk mee zit is dat ik ze al aangesproken heb. Gewoon overdag een keer langs gegaan en vriendelijk uitgelegd dat, als ze 's nachts hun balkondeur open zetten en vervolgens gaan roepen je dat in mijn huis dus heel erg goed hoort en ik daar wakker van word. Maarja dat heeft dus maar heel kort geholpen.



Ik heb deze buurt echt uitgekozen op rust toen ik hier kwam wonen omdat ik van mezelf weet een moeilijke slaper te zijn. Ik vind het eigenlijk gewoon ronduit asociaal om zo laat buiten of met de deuren open nog zo hard te gaan lopen roepen maar goed, ze weten dat ik er last van heb maar ze houden er geen rekening mee. Heb daarom ook het gevoel dat het geen zin heeft om nog een keer langs te gaan.
quote:Autofan schreef op 03 september 2016 @ 01:06:

Schaf in ieder geval oordoppen aan TO.

Probeer je er verder zo veel mogelijk voor af te sluiten.





Dit!



Heel soms slaap ik ook met oordoppen in, is echt heerlijk rustig, slaapmaskertje op, absolute rust!

Ook fijn als je overdag een hazenslaapje wil doen.

Sterkte!



Misschien kun je tijdelijk ergens logeren i.v.m. die bouwvakkers)?
Rot zeg Roeiboot, zoveel overlast van je buren.

Ze er op aanspreken is natuurlijk een prima plan maar toch jammer dat je volwassen mensen uit moet leggen dat ze rekening met je moeten houden.
Alle reacties Link kopieren
Die oordoppen zijn denk ik idd wel een goed idee. Is er een bepaald soort/merk waar je goede ervaringen mee hebt?



Ik weet dat je er op maat kan laten maken al is dat wel vrij duur, terwijl er hier bij de supermarkt ook voor een paar euro in de schappen liggen en er zullen vast nog een heel aantal tussenoplossingen zijn.
Alle reacties Link kopieren
Ohropax werkt goed. Ik knip ze doormidden want ze zijn nogal groot voor 1 oor
Alle reacties Link kopieren
quote:Eleonora-1 schreef op 03 september 2016 @ 01:34:

Rot zeg Roeiboot, zoveel overlast van je buren.

Ze er op aanspreken is natuurlijk een prima plan maar toch jammer dat je volwassen mensen uit moet leggen dat ze rekening met je moeten houden.



Dank je wel!



Ja dat is inderdaad ook waar de irritatie vooral vandaan komt. Als het een huilende baby was geweest of een kind dat nachtmerries heeft is het ook vervelend en vermoeiend voor de buren maar dat kan nou eenmaal niet anders. Dit zijn volwassenen die zelf na kunnen denken en toch de boel 's nachts bij elkaar schreeuwen, zelfs nadat ze van de buren gehoord hebben dat die er last van hebben. Maar goed, toch nog maar een keer aanspreken en voor de zekerheid oordoppen in huis halen dan maar.
Alle reacties Link kopieren
quote:mayou schreef op 03 september 2016 @ 01:40:

Ohropax werkt goed. Ik knip ze doormidden want ze zijn nogal groot voor 1 oorIk ga er morgen meteen achteraan. Dank je wel!
Beter is denk ik je frustraties aangaande je buren niet te hoog op te laten lopen. Ik ben ook een 'herriemaker', maar zo is de hele buurt hier, erg rumoerig, ik heb geen problemen met de buurt of andersom, zover ik weet. Maar als er niet te praten valt met je buren, sja... lastig. Als het een huurhuis is kun je tenminste nog bij de woningbouw klagen, verstandig is wel even polsen bij andere buren of zij achter je staan, samen sta je sterker. In geval van een koophuis zou je alsnog je buren kunnen vragen of zij het ook zo ervaren, zo ja, en ze maken het echt te bont en ze willen je niet aanhoren en een beetje rekening met je houden, gewoon de politie bellen. Of wijkagent!



Ik heb een buurman gehad die letterlijk zijn eigen ruiten uitgooide, maar heb toen geen actie ondernomen omdat ik toch al ging verhuizen.
Alle reacties Link kopieren
Ik ga morgen (of miss overmorgen als ik een nacht met oordoppen geslapen heb en de irritatie wat gezakt is) nog een keer langs.



Het voordeel voor mij is dat een aantal andere buren ook niet heel gelukkig zijn met het geluidsniveau. Er wonen hier vrij veel bejaarden en mensen met jonge kinderen en die zitten ook niet zo te wachten op die herrie zo laat.



Politie is iets waar ik voorlopig liever niet aan wil beginnen. Ik denk dat dat de "burenliefde" niet echt ten goede komt. Wil zelf toch wel graag dat de verhoudingen zo goed mogelijk blijven maar toch ook wel heel erg graag in combinatie met een fatsoenlijke nachtrust. Hopelijk kan dat ook zonder al te veel negatieve confrontaties bereikt worden.



Buren zijn net naar binnen gegaan dus ik denk dat ik voor de rest van de nacht goed zit in mijn logeerkamertje. Ik ga nog een paar uurtjes slaap pakken. Iedereen heel erg bedankt voor de reacties en tips!
Alle reacties Link kopieren
quote:Eleonora-1 schreef op 03 september 2016 @ 01:34:

Rot zeg Roeiboot, zoveel overlast van je buren.

Ze er op aanspreken is natuurlijk een prima plan maar toch jammer dat je volwassen mensen uit moet leggen dat ze rekening met je moeten houden.Eleonora-1 in "Overlast buren"



Ik zou ze gewoon nog een keer aanspreken. Misschien hebben hun vorige buren nooit wat gezegd / waren die net zo rumoerig oid. Wij hebben sinds een klein jaar ook nieuwe buren; daar ben ik ook 3x langs geweest in het begin. Ze kwamen uit een vrijstaand huis en snapten het concept van buren in het begin niet zo..

Uit jouw verhaal begrijp ik dat ze in principe wel open staan voor communicatie; ze hebben beterschap beloofd. Best kans dat ze het helemaal niet in de gaten hebben en schrikken als je komt melden dat je nog steeds/weer overlast ervaart.
liever een leuke hond in een restaurant dan zeurende kinderen
Alle reacties Link kopieren
Ga met je buren praten, nodig ze uit voor een kopje koffie. Leg uit waárom het voor jou zo vervelend is. Dat je ziek bent (geweest) en dat je zo niet aan herstel toekomt en wat daar de mogelijke gevolgen van zijn, oa. leverschade. Of laat ze een radio of iets dergelijks in hun slaapkamer zetten en bij jou komen luisteren. Vaak hebben mensen geen idee hoeveel overlast ze veroorzaken of hoe gehorig je woning is.

Ik heb ook nogal overlast veroorzakende buren gehad en ben uit wanhoop, viel niet mee te praten en zelfs niet door de woningbouw en politie, maar verhuisd. Nu was de situatie dreigender en een andere vorm van overlast als van jou. Maar ik hield het niet vol om zulke buren te hebben. Het is zo rot als je woongenot en je rust je door een ander ontnomen wordt.



Succes met het gesprek!
Kia aka brandhout voor de hel, aangenaam.
Alle reacties Link kopieren
Inderdaad, nodig ze uit voor een kop koffie, spreek wat uitgebreider met ze, leg jouw situatie uit en luister ook naar hun situatie. En voordat je naar de politie stapt of iets dergelijks: in heel veel gemeentes bestaan buurtbemiddelaars voor dit soort dingen. Maar probeer eerst nog eens te praten met ze, van mens tot mens. (i.p.v. van overlastontvanger tot overlastgever.)
Alle reacties Link kopieren
Kia-ora heeft een heel goed punt. Ik woon sinds een paar maanden waar ik nu woon en dacht dat de huizen heel goed geïsoleerd waren. Als ik uit de kroeg kom (is niet heel vaak, maar toch) wil ik nog wel eens thuis behoorlijk laat wat muziek draaien. Ik dacht echt dat niemand daar last van had, totdat de buurvrouw (op een normale tijd) een keer haar muziek wat harder opzette. Ik kon letterlijk meezingen. Toen ik dat hoorde schaamde ik me kapot en ben meteen sorry gaan zeggen. Gelukkig gaven de buren aan dat ze de muziek nog nooit gehoord hadden, maar ik hou er nu echt wel rekening mee.



Ookal heb je de buurman al eens gesproken, zou ik nogmaals gaan praten. Ze hebben waarschijnlijk echt nier door hoe erg het is.
quote:Roeiboot schreef op 03 september 2016 @ 01:17:



Ik heb deze buurt echt uitgekozen op rust toen ik hier kwam wonen omdat ik van mezelf weet een moeilijke slaper te zijn. Ik vind het eigenlijk gewoon ronduit asociaal om zo laat buiten of met de deuren open nog zo hard te gaan lopen roepen maar goed, ze weten dat ik er last van heb maar ze houden er geen rekening mee. Heb daarom ook het gevoel dat het geen zin heeft om nog een keer langs te gaan.



Ik denk eerlijk gezegd dat je een inschattingsfout hebt gemaakt door alleen op de buurt te letten. Je bent duidelijk geen type voor een appartement.

De ene persoon praat nou eenmaal harder dan de ander. Daarnaast is op je eigen balkon kletsen nou niet echt iets heel bizars.

Ik kan me niet voorstellen dar deze mensen expres zitten te krijsen. Er wonen hier in de buurt ook zat mensen met een bijzonder stemgeluid (schel, hard, een buurvrouw met een verdragende bromstem die hele gesprekken uit haar raam houdt).

Ik slaap daar juist heerlijk op, net als het geroezemoes wat je in de tuinen hier hoort.

Vaak feestjes en dan wordt er inderdaad door een grote groep hard gesproken.

Ik vind kortom dat je je buren niet kan aanrekenen dat je dus geen type bent om in zo'n soort gebouw te wonen.

Mensen praten op hun balkon. Mensen praten in hun huis.

Mijn man kan er ook niet goed tegen en daarom verhuizen we dus over een tijdje. Maar om nu de buren te gaan lastigvallen over hoe ze in hun eigen huis praten, of op hun eigen balkon?

Vind ik een stap te ver.
Alle reacties Link kopieren
De ene mens praat luider dan de andere mens. Sommigen gaan ook steeds harder praten zonder dat ze het door hebben. Ze reageerden de eerste keer aardig. Wie weet hebben ze het niet door. Als ze wel willen, ben je al een heel eind.
moonlight: Hoezo is een comfortabele slip aandoen ook een must tijdens een wandeling? En als het die avond nou op meer uitloopt?
Om 2 uur snachts nog (luid) praten op je balkon vind ik asociaal hoor.

Vanaf een uur of 22 gaan wij niet meer zitten kletsen op ons balkon.
Alle reacties Link kopieren
Woon je in huur of koop?



Hebben andere buren er ook last van?

Zo ja dan even samen overleggen en samen het gesprek aangaan.
This user may use sarcasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Alle reacties Link kopieren
quote:Tiswa schreef op 03 september 2016 @ 08:00:

Kia-ora heeft een heel goed punt. Ik woon sinds een paar maanden waar ik nu woon en dacht dat de huizen heel goed geïsoleerd waren. Als ik uit de kroeg kom (is niet heel vaak, maar toch) wil ik nog wel eens thuis behoorlijk laat wat muziek draaien. Ik dacht echt dat niemand daar last van had, totdat de buurvrouw (op een normale tijd) een keer haar muziek wat harder opzette. Ik kon letterlijk meezingen. Toen ik dat hoorde schaamde ik me kapot en ben meteen sorry gaan zeggen. Gelukkig gaven de buren aan dat ze de muziek nog nooit gehoord hadden, maar ik hou er nu echt wel rekening mee.



Ookal heb je de buurman al eens gesproken, zou ik nogmaals gaan praten. Ze hebben waarschijnlijk echt nier door hoe erg het is.Je gaat toch niet midden in de nacht muziek draaien zonder koptelefoon.
This user may use sarcasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
quote:hannaeva schreef op 03 september 2016 @ 08:08:

Om 2 uur snachts nog (luid) praten op je balkon vind ik asociaal hoor.

Vanaf een uur of 22 gaan wij niet meer zitten kletsen op ons balkon.Als je hem hoort horen ze jou ook. Om 22.15 even roepen?
quote:Het-groepje schreef op 03 september 2016 @ 08:03:

[...]





Ik denk eerlijk gezegd dat je een inschattingsfout hebt gemaakt door alleen op de buurt te letten. Je bent duidelijk geen type voor een appartement.

De ene persoon praat nou eenmaal harder dan de ander. Daarnaast is op je eigen balkon kletsen nou niet echt iets heel bizars.

Ik kan me niet voorstellen dar deze mensen expres zitten te krijsen. Er wonen hier in de buurt ook zat mensen met een bijzonder stemgeluid (schel, hard, een buurvrouw met een verdragende bromstem die hele gesprekken uit haar raam houdt).

Ik slaap daar juist heerlijk op, net als het geroezemoes wat je in de tuinen hier hoort.

Vaak feestjes en dan wordt er inderdaad door een grote groep hard gesproken.

Ik vind kortom dat je je buren niet kan aanrekenen dat je dus geen type bent om in zo'n soort gebouw te wonen.

Mensen praten op hun balkon. Mensen praten in hun huis.

Mijn man kan er ook niet goed tegen en daarom verhuizen we dus over een tijdje. Maar om nu de buren te gaan lastigvallen over hoe ze in hun eigen huis praten, of op hun eigen balkon?

Vind ik een stap te ver.Ze zitten ook niet expres wat zachter te praten. Ik vind dat je dat ma 22.00 uur en voor 7.00 uur wel gewoon uit jezelf zou moeten doen. Om die tijd slapen de meeste mensen namelijk.
Alle reacties Link kopieren
quote:viva-amber schreef op 03 september 2016 @ 08:10:

[...]





Je gaat toch niet midden in de nacht muziek draaien zonder koptelefoon.Nu niet meer nee

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven