Pup is vandaag nul geworden

22-06-2016 23:16 780 berichten
Hieperdepiep mijn aanstaande pup is vandaag geboren! Nu moet ik nog minstens 8 weken wachten voordat we samen gaan wonen. Ik vind dat er verdacht veel topics over katten zijn hier maar heel weinig over honden. Hebben jullie tips voor wat ik in de tussentijd kan doen behalve wachten en op bezoek gaan? Een goed boek dat ik kan lezen, spulletjes om te kopen?
Alle reacties Link kopieren
quote:Murrmurr schreef op 17 augustus 2016 @ 10:40:

Ik heb inderdaad wel het idee dat het indruk maakt als ik een keer of twee hard en laag foei zeg en hem recht in de ogen aankijk. Het lijkt alsof hij dan zelf ook even in de war raakt, zo van 'wat ben ik nou eigenlijk aan het doen'. Ik kan hem ook nog geen kong speeltjes geven want daar kan hij nog niks mee, niet al zijn tandjes zijn door, hij doet ook echt heel lang over 1 brokje. Maar als het met jouw oudste allemaal goed gekomen is dan overleven wij het ook wel.

Het zijn echt gevoelige hondjes. En dat betekent dat een simpele bestraffing heel goed werkt. En als 'ie dan stopt even een kalme "goed zo" en een kriebel achter z'n oren.

Als 'ie eenmaal een maand of zes is, zul je misschien af en toe wat bozer moeten worden.
Oh dear, how sad, never mind.
Alle reacties Link kopieren
Oh zo leuk dit topic! Mag ik me bijvoegen? Mijn pup is op 1 juli geboren en we gaan hem 25 september ophalen. Super spannend
Leuk Jomata, hoe meer zielen en zo!



De pups op de cursus waren aanzienlijk groter en mijne wilde alleen maar spelen, hij keerde de leidster steeds resoluut de rug toe, begreep niks van de opdrachtjes en geeft geen bal om de snoepjes als beloning. Hij vindt in gras lopen al zo gaaf dat verder alles langs hem heengaat. Er werd ook niet veel gedaan of verteld wat ik niet wist en ze mochten niet eens los met elkaar spelen. Van de begeleidster heb ik geen heel hoge pet op. In de bus heeft hij heen en terug liggen slapen, doet hem niks.
Alle reacties Link kopieren
Murr kan het niet zo zijn dat hij nog te jong ervoor is?



Ik heb met beide honden geen puppy cursus gedaan. Ik heb ze gewoon zelf al die dingen geleerd en ben zelf gaan wandelen in hondenparken om ze te socialiseren.
Alle reacties Link kopieren
quote:Philae schreef op 17 augustus 2016 @ 22:47:

Murr kan het niet zo zijn dat hij nog te jong ervoor is?



Ik heb met beide honden geen puppy cursus gedaan. Ik heb ze gewoon zelf al die dingen geleerd en ben zelf gaan wandelen in hondenparken om ze te socialiseren.Bij eerste hond raad ik altijd puppycursus aan. Daar vertellen ze op een gegeven moment ook dingen die je nog niet kent. Beau was ook lastig te focussen de eerste paar lessen, maar alles om hem heen was ook zo leuk. Maar de oefeningen die we daar kregen gingen we daarna gewoon thuis oefenen en zo ging het steeds beter. En het kan zijn dat deze puppycursus niet bij je past, qua opvoeding ook, dan kun je op zoek naar een ander. Je zult altijd verschil tussen de puppy's hebben aangezien er ook puppys weggaan en weer bij komen. Op een gegeven noment zal jouw pup de grootste of oudste van het stel zijn omdat er nieuwe puppys bij zijn gekomen
Alle reacties Link kopieren
Ik vind het een pre als er een hondencursus is waar na afloop de puppies kunnen ontladen en met elkaar kunnen spelen. Daar is nu juist DE gelegenheid om dat te doen. Pups zijn en blijven pups, die hebben daar behoefte aan.
Nou ik denk dat het sowieso geen kwaad kan en het is leuk om dingen samen te ondernemen (en ik lach me dood om die kleine grapjas). Voor het socialiseren hoef ik het eigenlijk niet eens te doen want hij komt dagelijks tientallen honden tegen die hij vrolijk begroet. Helaas was dit de enige school die nog te doen is qua afstand met de bus, ik had er een op het oog die ik echt zag zitten maar daar raadden ze het me af omdat ik geen auto heb. Ik maak deze sowieso af en kijk dan even wat ik als vervolg doe.
quote:iones schreef op 17 augustus 2016 @ 22:58:

Ik vind het een pre als er een hondencursus is waar na afloop de puppies kunnen ontladen en met elkaar kunnen spelen. Daar is nu juist DE gelegenheid om dat te doen. Pups zijn en blijven pups, die hebben daar behoefte aan.Dat leek me nou juist het leukste, maar ze zei dat doen we niet want dan kan zo'n klein hondje (de mijne dus, hij is echt belachelijk mini) bang worden als er te wild gespeeld wordt en altijd angstig blijven. Maar hij vindt dat juist superleuk.
Alle reacties Link kopieren
quote:Murrmurr schreef op 15 augustus 2016 @ 09:41:

Oh Falathiel dat lijkt me voor de mijne een zeer reëel toekomstbeeld. Ik zal er vast op letten, wat dat betreft is het lastig dat ik hartje centrum woon.



Er was gister zelfs een Duitse toerist die hem zo oppakte terwijl ik hem aan de lijn had, en toen heel hard zijn vrouw begon te roepen, en die nam het beestje over. Ik was te beduusd om er wat van te zeggen, maar dat doe je toch niet. Wat wel leuk was was een gezien met 3 dochtertjes, die vroegen netjes of ze het hondje mochten aaien, en toen gingen ze in een kringetje op de grond zitten terwijl pup dolgelukkig van de 1 naar de andere sprong. Kinderen vindt ie geweldig.



Die man had aan mij een slechte gehad. Ongevraagd een pup optillen doe je natuurlijk nooit.

Ik heb mijn kinderen ook geleerd om altijd eerst te vragen of zij hond mochten aaien. En een hond die ergens alleen aangelijnd zit mochten zij nooit aanhalen. Doe ik ook niet.

Ook omdat niet iedere hond daar van gediend is.

Voor het beeld, wij hadden toen zelf ook een hond.



En ik wil foto´s
Sommige fouten zijn te leuk om maar een keer te maken...
Hmpf zal kijken of ik morgen een photobucket of zoiets kan maken, hij is te cute om niet te delen. De vrouw in het loempiakraampje heeft hem vanmiddag zelfs via Skype aan haar familie laten zien.
Alle reacties Link kopieren
Wat een heerlijk topic. Ons pupje wordt als het goed is binnen een paar dagen 0.
http://s58.photobucket.co ... /library/Mobile%20Uploads
Alle reacties Link kopieren
Jemig Murrmurr, wat een droppie!

Nu wil ik ook weer een puppy!



quote:Murrmurr schreef op 17 augustus 2016 @ 23:05:

[...]



Dat leek me nou juist het leukste, maar ze zei dat doen we niet want dan kan zo'n klein hondje (de mijne dus, hij is echt belachelijk mini) bang worden als er te wild gespeeld wordt en altijd angstig blijven. Maar hij vindt dat juist superleuk.De meeste honden kunnen prima rekening houden met het feit dat ze met een ukkie spelen. Ik heb het spelen na afloop van de training ook altijd heel belangrijk gevonden. Lekker razen én goed socialiseren.
Oh dear, how sad, never mind.
Alle reacties Link kopieren
Oh wat een lieffie murrmurr!



Heb niet hele topic gelezen dus misschien is de vraag al gesteld. Wat voor ras puppy hebben/krijgen jullie?



Ik zelf krijg en kruising tussen een Pekingees een een Tibetaanse spaniël.
Alle reacties Link kopieren
Murrmurr wat een schatje
Alle reacties Link kopieren
smelt
Alle reacties Link kopieren




Mijn lieverd gister op het strand, ook een zwart wit doesje
Oh wat issie leuk Mafalda, lijkt me ook heel leuk als de mijne straks daadwerkelijk op een schapendoes gaat lijken. Nu wordt hij vaak voor een boomertje aangezien.
Alle reacties Link kopieren
quote:Murrmurr schreef op 18 augustus 2016 @ 10:22:

Oh wat issie leuk Mafalda, lijkt me ook heel leuk als de mijne straks daadwerkelijk op een schapendoes gaat lijken. Nu wordt hij vaak voor een boomertje aangezien.Die van ons werd zelfs aangezien voor een cockerspaniël.
Oh dear, how sad, never mind.
Die zijn ook megaschattig.
Alle reacties Link kopieren
Heb alleen, en volgens mij is het een zonde onder de does liefhebbers, haar haren boven haar ogen geknipt.



Ik vind het zo jammer dat ik anders haar oogjes niet kan zien
De doezenmaffia zou je voor minder kastijden idd, maar ik vind het lekker eighties
Alle reacties Link kopieren
quote:mafalda schreef op 18 augustus 2016 @ 10:36:

Heb alleen, en volgens mij is het een zonde onder de does liefhebbers, haar haren boven haar ogen geknipt.



Ik vind het zo jammer dat ik anders haar oogjes niet kan zien
Oh dear, how sad, never mind.
Yay ik heb deze binnen voor in de prins zijn kamer

Alle reacties Link kopieren
quote:Murrmurr schreef op 18 augustus 2016 @ 10:55:

Yay ik heb deze binnen voor in de prins zijn kamer

[afbeelding]

Gaaf!

Ik vermoed dat die tunnel een favoriet slaapplekje wordt........
Oh dear, how sad, never mind.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven