raad gevraagt, 19 jaar in een huurwoning , in hoever oude staat??

Let op de laatste reactie is ouder dan 14 dagen.
Snel reageren is daarom uitgeschakeld.
 1. Ik snap dat jullie het zelf heel opgeknapt vinden en vanaf hier kan ik daarover niet oordelen. Ik weet wel dat er heel wat afgeknoeit wordt in woningen. Mijn man is zelf erg handig en het is soms huilen wat bewoners er aan "verbeterd hebben"hij heeft zelf altijd liever dat er aan een woning niets gedaan is dan dat er dingen verprutst zijn.

  neem de schrootjes. Daar knap je niets mee op daar verberg je eerder gebreken mee, Achter de schrootjes ligt vaak een poel aan ellende die je niet kunt beoordelen als die er voor zitten. Scheuren? lekkage?

  Keuken geschilderd, moet maar net je kleur zijn en netjes zijn gedaan, kastjes door midden, alleen als ik het hoor zie ik al voor me hoe dat eruit KAN zien.

  Jullie idee van opknappen hoeft dus niet het idee van een woningbouw te zijn en ik kan je als evt nw bewoner zeggen dat ik eerder hard weghol in huizen waar mensen zelf hebben opgeknapt dan dat ik er blij mee ben. Geef ons maar een woning in oude stijl.

  Dat is ook met onze huidige woning gebeurd, Werkelijk alles was verkeerd gedaan en ondeskundig. Wilde we dat opknappen moest echt de hele boel eruit. Jaren tegen aan gehikt tot godzijdank de woningbouw ging renoveren en we eindeljk vanaf de basis alles echt goed konden gaan doen. levensgevaarlijke situaties kwamen we tegen. het was om te huilen hoe men verbouwd had en "opgeknapt"

  Dan het huis ervoor waar alles nog was zoals het ooit was, maar wel met een goede degelijke constructie, het was dan wel oud maar ten miste goed gedaan. Helaas ging dat naar een ander toe.

  Ik begrijp de woningbouw dus wel. maar kan me voorstellen hoe erg het voor jullie is. En nogmaals vanaf hier kan ik niet bepalen in hoeverre ze gelijk hebben. Maar ik weet wel dat je inderdaad vaak met opknappen van vorige bewoners niet blij hoeft te zijn. Vaak is het er alleen maar erger op geworden tenzij het door een vakman gedaan is.
 2. Als dingen een toegevoegde waarde hebben ( bijv. een hangend toilet, een instapdouche oid ) mag het blijven zitten. Volgens mij mag je tegenwoordig wel je deuren verven .
  Normaal gesproken komt de opzichter langs en die geeft aan wat er ( nog ) aan moet gebeuren voor je de sleutel weer overdraagt .
  Wat inderdaad vaak gebeurt is dat ze nog geen niewe bewoners ( benaderd ) hebben en dan zal alles terug gebracht moeten worden in oude staat.
  Een huurhuis dient er zo uit te zien dat nieuwe bewoners zo aan de slag kunnen ( behang afsteken is normaal , oude lijmresten verwijderen , toog eruit halen en muurtje weer plaatsen dus niet )
 3. Ik denk dat je inderdaad rechtshulp in meot gaan schakelen. Woninngbouw kan en mag eisen stellen, ook al zijn ze in jouw ogen bizar. Ik moest in mijn oude huurwoning, alle schroten weghalen, omdat ze van kunststof en dus brandgevaarlijk waren. Ook de badkamer moest eruit. het bad mocht blijven zitten, want dat was meerwaarde, maar het inbouwmeubel emt dubbele wastafel, onbouwspots, dat moest weg.

  De keukenkastjes had hij ook nog wat over, maar daar hebben we van gezegd dat de keuken 15 jaar oud was, en wat hij dan had verwacht...die werd toen weggestreept. IN de hele woning zaten steenstrips, die moesten eraf gebikt worden en de muur moest opnieuw gestuct worden.Loszittend behang moest vastgeplakt, en anders de hele kamer behangloos.
  De trap zaten lijmresten op van de vorige bewoner(die had er tapijt op), moesten wij ook weghalen.
  T is echt heel veel werk geweest, maar toen de opzichter kwam vond ie t oke. Hij was vreselijk pissed off dat t bad weg was, die zouden jullie toch laten staan?(later bleek dat hij de waarschijnlijke nieuwe huurders al verteld had dat er een bad inzat)  Ik heb hem toen gezegd dat ik niks beloofd had, dat ik gezegd heb dat ik de badkamer weer in de oorspronlijke staat zou terugbrengen. En dat als hij mij niet zo op werk en kosten had gejaagd en zo'n mierenneuker was geweest in alles, ik dan het bad inderdaad gewoon had laten staan.
  Zoek rechtshulp hierbij!
 4. Keukenkastje door midden zagen ? Wie haalt dat nou in z'n hoofd ? Natuurlijk is dat verzieken van een keuken. Je zou nog kunnen proberen alleen het deurtje  te vervangen, maar aangezien het een oude keuken is, denk ik dat je er niet aan ontkomt om dan minimaal alle deurtjes te vervangen.

  Muurtje afbreken idem. Hoe kom je op  het idee ?

  Verder staat  er in mijn huurcontract dat ik geen "harde" vloerbedekking mag leggen. Dus geen parket, laminaat, of vloertegels of iets dergelijks. Kan me er dus iets bij voorstellen als de verhuurder dit eruit wil hebben, maar  dan zou het eigenlijk wel  in de voorwaarden  moeten staan.  Verder moest ik bij m'n vorige woning zelfs de originele plinten weer terug moeten zetten, had ik die niet meer dan had ik pech want dan werden er op mijn kosten nieuwe ingezet. Een zeer terechte eis vind ik.

  Dat  behang en/of verf niet in een gewenste kleur zijn, daar mag de verhuurder of opzichter in mijn ogen niks van zeggen.  Dat zou je zelf moeten weten.

  Schrootjes plaatsen ? Tja,  ik vind het ook vrij terecht dat de verhuurder dat eruit wil hebben, hij moet tenslotte beoordelen hoe de staat van de muren is, of er misschien een lekkage achter zit, of anderszins beschadigingen aan de muur. Je wil niet weten wat voor ellende je soms achter schrootjes vind.

  Al met al denk ik  dat de verhuurder best  wel in z'n recht staat, alleen denk ik niet dat jullie voor ALLE kosten moeten opdraaien. Ik zou zeggen, 50/50 zou  redelijk zijn.

  Alleen, jullie hebben de sleutel al ingeleverd en zijn dus zelf niet meer in staat om nog iets te doen in huis  en de verhuurder zal  het onder geen voorwaarde zelf doen en het dus uitbesteden, dus hoge(re) kosten. Daarom doen de meeste verhuurders ook  een eerste opname zodra je de huur opzegt,  zodat je daarna nog een paar weken de tijd hebt om de woning zodanig op  te leveren als de verhuurder dat wil. Beetje raar dat dit bij jullie kennelijk niet is gebeurd.

  Ik zou proberen terug te vallen op de rechtswinkel of rechtsbijstand verzekering en kijken wat je nog kunt regelen.
 5. quote:

  Allereerst  :R succes voor je schoonvader.

  Hoe de regels precies zijn dat weet ik niet, ik kan me voorstellen dat je na 19 jaar het huis niet in de oorspronkelijke staat kan opleveren. In hoeverre de verbouwing een verbetering of een verslechtering is weten wij ook niet, we hebben het niet gezien. Dus geef een reactie waar ze iets aan heeft, ipv een verbouwing af te kraken.

  Succes


  Regels zijn regels, net of wij ze hebben verzonnen, nee, jouw reactie voegt iets toe.

  regels 2007, mijn woningstichting, maar zal het veel verschillen?
 6. Ik weet niet hoelang de keuken er al in zat, maar als dat al heel lang is kun je inderdaad niet verwachten dat de keuken er nog als nieuw uitziet. De woningbouw zal dan zelf voor renovatie moeten zorgen na verloop van tijd.

  Iets anders wordt het als de keuken inderdaad niet meer oorspronkelijk is en de keukenkastjes niet meer verkrijgbaar. Door bv 1 kastje te verzagen kan het zijn dat nw bewonders het in die staat moeten overnemen, vinden ze het niet mooi dan zit je met een probleem want herstellen is zoals gezegt niet meer mogelijk dus zal er inderdaad een nw keuken in moeten.

  Schrootjes verwijderen zal altijd moeten om eerder genoemde redenen Achter schrootjes zit vaak veel leed, scheuren, schimmel of lekkage. Als nw bewoners het niet willen hebben jaag je ze inderdaad op kosten van het verwijderen.

  Al met al klinkt het meeste vrij logisch op het verlangen van een nw keuken na, je zou in dit geval kunnen verwachten dat de keuken na zoveel jaar aan vervanging toe is.
  De wetwinkel lijkt me dus in dit geval een goede tip.

  Ik kan me ook heel goed voorstellen dat je van de hoge kosten en het werk geschrokken bent. Maar de regels zijn niet zo vreemd wat betreft een huurwoning. De redelijkheid van de eisen kun je aanvechten.
 7. Ik ben vorig jaar met zoiets naar de rechtswinkel geweest. Je staat niet sterk (je moet eigenlijk overal fotos van hebben, ook van de oude staat), maar de woningbouw wil nog weleens terug krabbelen als ze ze horen dat je een advocaat in de arm hebt genomen.
  Nou moet ik wel zeggen dat het bij mij niet om schrootjes en dat soort dingen ging, het ging om iets dat woningbouw vijf jaar geleden zélf had nagelaten.
 8. Het is vrij logisch dat als je lange tijd in een huurwoning wont je dingen aanpast om het eigen te maken. Maar daar hangt altijd aan vast dat dingen teruggedraaid moeten kunnen worden als de woningbouw die in de huurovereenkomst heeft staan. Die huurovereenkomst hebben je schoonouders vast in huis gehad, wisten ook dat die regels er waren. Twijfel je aan de woningbouw, of  de regelgeving intussen aangepast zijn, dan kun je een overeenkomst aanvragen. Ben je het niet eens zoek dan een raadsman.

  Zelf vind ik het doorzagen van een keukenkastje geen slim plan. Dan kun je beter een systeem bij Ikea kopen en blijft het deurtje als reserve gewoon in een kast bewaard. Dat is in ieder geval onze oplossing.

  Een muur doorbreken mag alleen met toestemming, zonder zul je het gewoon weer moeten opbouwen.
 9. Heb jij je kat goed opgevoed?

  Hoewel het voor een hond de normaalste zaak van de wereld is om naar puppytraining te gaan, wordt van een kitten nog vaak gedacht dat die niet op te voeden is. Think again! Het is heel belangrijk om ook je kitty training te geven. Met deze vijf simpele tips voed je je kat op. #adv

  Lees verder

 10. quote:

  quote: sunlight reageerde


  quote: nut reageerde

  Allereerst  :R succes voor je schoonvader.

  Hoe de regels precies zijn dat weet ik niet, ik kan me voorstellen dat je na 19 jaar het huis niet in de oorspronkelijke staat kan opleveren. In hoeverre de verbouwing een verbetering of een verslechtering is weten wij ook niet, we hebben het niet gezien. Dus geef een reactie waar ze iets aan heeft, ipv een verbouwing af te kraken.

  Succes
  En aan jouw reactie heeft ze eh...wat precies?:?
  Die andere reacties heeft ze toch ook niets aan, en die van jou ook niet.
  Als je goed had gelezen heeft haar schoonvader een beroerte eraan over gehouden, dus een beetje respect kan toch wel.....


  Aan die van jou heeft ze ook niks hoor. Voor t geval dat je dat nog niet had gezien.  Je hebt met geen woord over de keukenkastjes gerept of haar je eiegn eravringen verteld. En wat had je dan willen zien? oh nou eigenlijk is t gewoon ruk als je je keukenkastjes doorzaagt, maar omdat je schoonvader een beroerte heeft gehad zeggen we: wat jammer, maar je krijgt vast wel nieuwe van de woningbouw!
  Was dat in jouw ogen respectvoller geweest?

  Ze opent een topic om reacties te krijgen op het gebeurde. Niet om een bloempje van iedereen te krijgen voor haar schoonvader. Dat jij dat doet en vervolgens iedereen hier beticht van niet respectvol zijn omdat we haar gewoon antwoord geven op haar vragen, dat zegt niks over ons, maar alles over jou. Totaal nutteloos dit.:?
 11. quote:

  Wat mij ook enigzins verbaast, is dat de sleutel al is ingeleverd maar de oplevering is nog niet afgerond?, heel vreemd.

  Het is de normale gang van zaken dat na afronding de sleutels ingeleverd worden. Misschien heeft het met het te lang duren van afronding, om welke reden ook, te maken dat de sleutels al ingeleverd zijn.
  Ik ben ook wel betrokken geweest bij dit soort dingen en het kan een behoorlijke toestand zijn eer alles is zoals woningbouw, ex-huurder en nieuwe huurder helemaal naar tevredenheid afgerond is.
 12. In ons vorige huis hebben de nw bewoners veel overgenomen, en wij hebben dat in dit huis net zo gedaan. Natuurlijk betekend dat dat je soms iets moet slopen of weghalen, maar daar krijg je dan weer bv gordijnen of bv horren voor terug.Beetje geven en nemen, Jij neemt ongemak van de oude huurders over en hebt voordeel aan wat ze laten staan. Evt klein bedrag dat er tegenover staat maar vaak nog met gesloten portemonee.

  Bij vrienden was het huis perfect en vakkundig verbouwd, zo mooi en zo goed gedaan. De nw bewoners wilde dingen overnemen maar de woningbouw deed moeilijk. Vervolg ging nw huurder ook moeilijk doen. ineens wilde die niets meer ook niet tekenen. Nou die heeft het geweten. Letterlijk alles is weggehaald en leegegehaald. Buren liepen in en uit voor vitrage, planten, zonneschermen, enz enz.

  Die nw bewoners hebben denk ik de haren uit hun hoofd getrokken van spijt, want zij dachten dat er evt wel wat zou blijven zitten als ze niet zouden tekenen, maar konden nu de hele tuin weer gaan inrichten en kwamen echt in een compleet kaal huis.

  Het is vaak dus ook een beetje good will naar elkaar toe.
 13. quote:


  quote: pepexx reageerde

  Wat mij ook enigzins verbaast, is dat de sleutel al is ingeleverd maar de oplevering is nog niet afgerond?, heel vreemd.

  Het is de normale gang van zaken dat na afronding de sleutels ingeleverd worden. Misschien heeft het met het te lang duren van afronding, om welke reden ook, te maken dat de sleutels al ingeleverd zijn.
  Ik ben ook wel betrokken geweest bij dit soort dingen en het kan een behoorlijke toestand zijn eer alles is zoals woningbouw, ex-huurder en nieuwe huurder helemaal naar tevredenheid afgerond is.


  Mijn streven zou zijn alles afronden in het oude huis, dan pas sleutel in leveren.
  Als ze al iets willen doen in het oude huis kunnen ze niet eens naar binnen.

  Je betaalt toch altijd huur voor beide woningen, kan je net zo goed de maand vol maken ibv. sleutel.

  Maar ja, dat is achteraf praten.
  De woningstichting heeft het niet volgens de regels gedaan.
  De sleutel is overgedragen, dus woningstichting is nu verantwoordelijk lijkt mij.
 14. Als je zelf een nieuwe huurwoning betrekt, hoe zou je die dan willen aantreffen? Met lijmresten, loszittend behang, een doorgezaagd keukenkastje en gaten in de bovenkastjes?

  Of toch liever niet?
   Een Muur er uit breken  kan een verbereing zijn, mits dat netjes gebeurt is en mooi is afgewerkt, zodat je niet meer kunt zien dat er ooit een muur geweest is. slordig weggehakseld en met beschadigingen aan plafonds en muren, dan zukl jje dat idd moeten herstellen. En gaten  voor spotjes ( als je vervolgens de spotjes NIET achterlaat) zal je ook moeten herstellen. OOk een keukenkastje doorzagen zou ik niet perse als verbetering zien. 
   Al met al denk ik dat de woningbouwvereniging hier best een punt heeft. Al zou ik mbt de keuek inderdaad eens gan praten, omdat keukens sowieso op een gegeven moment afgeschreven zijn. Als die keuken enr al 19 jaar inzat, is het niet terecht als jouw ouders een hele nieuwe nieuwe keuken zouden moeten betalen.
  En dat jouw vader een beroerte heeft  gehad is natuurlijk heel naar, maar heeft hier weinig mee te maken.
 15. Voor zover ik het kan beoordelen staat de corporatie redelijk sterk. Wanneer je veranderingen aan de woning wil aanbrengen kan je dit het beste schriftelijk vooraf aanvragen. Met het huidige huurrecht is het niet meer mogelijk dat huurders onderling onroerende zaken overnemen. Wanneer er onroerende goederen in de woning blijven wordt de corporatie aansprakelijk voor deze zaken en alle gevolg schades. Bij spotjes in een keuken kan ik me heel goed voorstellen dat afgezien van de vraag of het mooi is er ook vragen over de elektra gesteld kunnen worden. Kan je er bijvoorbeeld goed bij om de stroomdraden te controleren? Als dit niet het geval is zal de keuken altijd afgekeurd moeten worden.
  Een muur geheel of gedeeltelijk weghalen kan de verhuurbaarheid van de woning schaden. Soms zie je ook dat mensen van twee slaapkamers 1 slaapkamer maken. Wanneer er juist een tekort aan woningen met meerdere slaapkamers is kan er ook verwacht worden dat de muur weer terug geplaatst wordt.
  Bij verf en behang is het zo dat deze door een nieuwe huurder eenvoudig overschilderbaar moet zijn. Kleuren zoals rood en zwart zijn in de praktijk niet eenvoudig overschilderbaar en moeten dus in een anderee kleur terug gebracht worden.
  Over schootjes tegen de muur en soms ook plafond is geen discussie over mogelijk. Deze moeten er altijd uit. Helemaal als ze van kunststof zijn. Kunsstof schootjes aan het plafond zijn echt levensgevaarlijk bij brand.

  En dat de corporatie meewerkt aan het laten liggen van het laminaat in afwachting van een nieuwe huurder die het eventueel kan overnemen is iets wat ze niet verplicht zijn om te doen maar doen dit waarschijnlijk meer uit service.

  De basis is dat wanneer je iets huurt / leased je er zorgvuldig mee omgaat. Als ik mijn lease auto helemaal (zelf) gepimpt inlever snapt iedereen dat, dat niet kan. In principe geldt hetzelfde uitgangspunt ook voor huurwoningen.
 16. hallo ik zag heel wat reacties niet altijd even leuk en veroordelend.
  de schrootjes zijn aanelkaar geklikt dus bijna geen gaten wat er achter zit alleen maar stof en oud behang meer niet dus dat valt ook wel mee toch.
  keuken kastje oke kan niet maar ziet er verder netjes uit, goed afgewerkt en reuze handig.
  er zit een erg mooie toog in met mooie dim verlichting en dat tussen wandje is bij veel mensen in de flat eruit gehaald het is zelfs zo als er nieuwe bew komen wordt de hele flat gerenofeerd omdat er jaren maar dan ook jaren niets aan gedaan is door de woningbouw en dus ook dat tussen wandje eruit gehaald.mijn man was nog niet klaar met klussen dus er in een NETTE inbouwkast gemaakt maar nog niet geverft dat kon niet zei die vent!!!! moest geverft zijn.
  ja wij zijn erg boos maar ik vraag ook verder niet wat jullie er van vinden maar waar we evt hulp kunnen vragen dat weet ik nu ik ga nu niets eens meer verder lezen want dit schiet niet op zie ik. ik had verder ook gehoord dat als je lang in een huur woning woont niet verwacht mag worden dat alles nog in de zelfde staat is dat lees ik nergens terug ik lees alleen maar voor oordelen.
 17. quote:
  de schrootjes zijn aanelkaar geklikt dus bijna geen gaten wat er achter zit alleen maar stof en oud behang meer niet dus dat valt ook wel mee toch.  Nou, als de nieuwe huurder ze er uit moet halen, kost dat geld en schrootjes is GEEN verbetering aan je huis, dus ik vind het niet raar dat ze er uit moeten. Dus helaas pech voor jou, ze moeten weg.
  keuken kastje oke kan niet maar ziet er verder netjes uit, goed afgewerkt en reuze handig. Dat vindt jij Als er in je huurcontract staat dat je de keuken in oorspronkelijke staat moet terugbrengen, dan wederom, pech  voor jou, contract is contract.
  ja wij zijn erg boos maar ik vraag ook verder niet wat jullie er van vinden maar waar we evt hulp kunnen vragen dat weet ik nu ik ga nu niets eens meer verder lezen want dit schiet niet op zie ik.
  Omdat je niet bevestigd wordt in wat je gehoopt had? Omdat iedereen zegt dat je weinig kans maakt endat de woning bouw gelijk heeft? ik zie dat niet als vooroordeel, maar gewoon als "het is zoals het is"dat dat jou niet bevalt, daar kunnen wij ook niets aan doen. 
  ik had verder ook gehoord dat als je lang in een huur woning woont niet verwacht mag worden dat alles nog in de zelfde staat is dat lees ik nergens terug, Misschien omdat het niet waar is? Ik heb dat namelijk nog noit gehoord. Ik heb wel gehoord dat tegenwoordig als je een verbetering aanbrengt, dat die mag blijven, maar helaas is het aan de woningbouw om dat te beoordelen.  ik lees alleen maar voor oordelen.
  Sja,  je leest niet wat je wilt lezen dus heb je er niks aan.
  Als iedereen zou zeggen "je hebt groot gelijk"terwijl de woningbouw in zijn recht staat, daar heb je pas niks aan.
 18. Westlandse, als jij het woord hebt gedaan bij de woningbouw dan snap ik heel erg goed dat je alles in oude staat moet terugbrengen. MIjn nekharen gaan overeind staan van je toon.
  Je leest niks, omdat t allemaal neit in jouw straatje is? OPEN DAN GEEN TOPIC ALS JE ALLEEN MAAR STEUNBETUIGINGEN WILT OVER HOE ZIELIG EN BELACHELIJK HET ALLEMAAL IS! :@

  ZOOOOOOOO simpel dit....
 19. quote:
  Westlandse, als jij het woord hebt gedaan bij de woningbouw dan snap ik heel erg goed dat je alles in oude staat moet terugbrengen.
  :D
 20. Westlandse,

  Dan zal ik ook nog een duit in het zakje doen, van hoe wij een huurwoning toegewezen kregen.

  Toilet:  waren de muren volgespoten met purschuim en groen geverfd. Vonden die mensen heel mooi, nou wij niet...

  Keuken: kastjes om en om roze/groen geverfd met kwast incl een knalroze afzuigkap. Vonden die mensen mooi, nou wij niet.

  Woonkamer:  plavuizen vloer, was zo gelegd als je erop liep dat je zeeziek werdt, tegels los en kapot incl een afschuwelijke kleur. Vonden die mensen mooi, nou wij niet.
  Kunststofkozijnen: waren knalgeel geverfd. Vonden die mensen mooi, nou wij niet.
  1 muur in de woonkamer: groen gelakte steenstrips. Vonden die mensen mooi, nou wij niet.
  1 muur in de woonkamer met wel 100 gaatjes ( leek wel of ze er schot hagel op afgevuurd hadden)
  Open trap naar boven: was knalgeel geverfd. Vonden die mensen mooi, nou wij niet.

  Badkamer: roze geschilderde tegels.
  Toilet: zat helemaal onder de diaree spetters, incl de tegels achter het toilet.

  Slaapkamers: waren redelijk.

   Echt soeppie van de richel die daar gewoond heeft, blijkt ook wel, want ze waren met de noorderzon vertrokken, met een huurachterstand van heb ik me jou daar. Ook andere rekeningen hadden ze niet betaald, kregen wij 1 jaar na dato nog deurwaarders voor aan de deur.

  Wij hebben het huis wel geaccepteerd, omdat het een mooie woning was....Maar niet onder die condities natuurlijk.

  Woningbouw is er 3 maanden elke dag bezig geweest en wij hadden een compleet nieuwe woning.

  Alleen de sloopkosten waren al 20.000 gulden, toen moest het huis van binnen nog opnieuw opgebouwd worden. Totaal plaatje rond de 40.000 gulden. Ik praat nu over 9 jaar gelden he?
  Wij hebben er 3 jaar gewoond, en daarna hebben wij een huis gekocht.

  Dus, Westlandse maak je borst maar nat, je trekt echt aan het kortste eind heurrr, Ook nog nooit van het bekende spreekwoord gehoord? :D Het bekende spreekwoord luidt: Wie niet horen wil...moet maar......juist.
  Je hebt genoeg voorbeelden en adviezen gekregen.

  Sucses hoor..............:D
 21. Voordeel is dat iemand die nu nog wat aan zijn huurwoning wil aanpassen eerst nadenkt. En overlegt met de verhuurder. Overleg tussen jou en de woningbouw over wat je gaat aanpassen. Toestemming krijgen (schrijftelijk natuurlijk) en dan mag je pas klussen. Dan heeft het zin. Want dan hoef je er achteraf niets meer aan aan te passen.
 22. quote:

  hoi ik lees net even mee wat is iedereen toch hard zeg daar schrik ik van.
  ik snap heel goed dat ze zich zorgen maakt.
  ze vraagt om raad niet om kritiek toch??
  dat wilde ik alleen maar even kwijt.


  Ik zie echt niet wat er nou zo hard is geweest in deze discussie. Als je alleen adviezen wilt die in jouw straatje passen dan moet je dat er in de openingspost even bijzetten. Wel zo makkelijk voor diegenen die haar willen helpen en de tijd nemen om een half boekwerk aan ervaringen neerzetten. Ervaringen neerzetten ja, zodat TO weet wat ze kan gaan verwachten en wat de gemiddelde werwijze is van een woningbouw. Daar is niks hards aan. Das gewoon eerlijk.

  En hard,  is dat bord dat ze voor dr hoofd heeft.
 23. Djeeez zeg.

  Waarom behandelen mensen hun huurhuis toch in vredesnaam als een koophuis??? Je bent GEK als je in een huurhuis, wat niet van jou is, nooit van jou is geweest en ook nooit van jou zal worden, aan grote veranderingen begint. Dat je de muren stuukt en verft en er een vloertje in legt, logisch, maar je gaat toch zeker geen muren uitbreken of essentiele zaken zoals keukenkasten doormidden zagen, of een bad eruit halen, zoals ik hier las. Je huurt, je hebt het allemaal maar in bruikleen hoor.


  KOOP dan een huis als je de amateurklusser wil uithangen...