Spinnen!

09-02-2016 16:30 57 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik heb een moestuin met een tuinhuisje erop. Binnenkort moetet we die gaan opknappen, het plafond ligt eruit. We moeten om en om klussen ivm kleine kinderen en ik heb de eer om te beginnen, mijn vriend kan pas later helpen.



Nou ben ik doodsbang voor spinnen. Ik weet dat het nergens op slaat, maar toch is het zo. Door die angst stel ik dat klussen steeds uit, maar het moet er toch een keer van komen. Ze moeten dus weg. Ik wil ze niet dood hebben, alleen maar weg, achter het huis of bij de buren ofzo. Ook niks met gif, aangezien mijn kinderen er in de zomer ook moeten spelen.



Wie heeft De Gouden Tip?
Alle reacties Link kopieren
Burn it with fire ? En dan een nieuwe tuinhuis Ik vrees dat er geen magische tip is... gewoon kapje op je hoofd, handschoenen aan en gillen maar.
Even if you are on the right track, you will get run over if you just sit there.”
Heel hard BOE roepen.
Alle reacties Link kopieren
Kokend water, maar dan gaan ze wel dood...



Sowieso heb je dan nu wel de beste periode, hoe langer je het uitstelt, hoe groter ze worden ;)
Zie dit als een unieke ervaring die je over je angsten heen helpt en laat die beestjes lekker zitten. Ze zullen je heus niet bijten.
Ik ben ook als de pest voor spinnen.
Ik zie bij dit topic dit filmpje voor me

https://m.youtube.com/watch?v=my--d9eS01o
Capuchon op zodat ze niet in je nek vallen, handschoenen zodat je ze niet direct hoeft aan te raken en gáán!
Alle reacties Link kopieren
Hm, geen geniale oplossing dus? Ik had gehoopt dat ze ergens niet van zouden houden. Ik gebruik lavendelolie voor mieren, stuivers voor slakken, er moet toch ook zoiets voor spinnen zijn?
Alle reacties Link kopieren
http://natuurmuseum.nl/spannende-spinnen/



Een bezoekje brengen? Heeft mij echt geholpen en ik was niet de enige....even informeren wanneer je de spinnen 'live' kunt bekijken en betasten.
De toekomst is niet meer wat het was
Alle reacties Link kopieren
Slopen is een goede manier om de spinnenangst te leren beheersen. Kleed jezelf goed aan, dek je hoofd en nek af, doe handschoenen aan en ga aan de slag. Echt, ze doen niets en dat weet jezelf ook. Weglopen doen ze vanzelf. Terugkomen in je nieuwe tuinhuis ook.....
quote:Dahlia74 schreef op 09 februari 2016 @ 16:42:

Slopen is een goede manier om de spinnenangst te leren beheersen. Kleed jezelf goed aan, dek je hoofd en nek af, doe handschoenen aan en ga aan de slag. Echt, ze doen niets en dat weet jezelf ook. Weglopen doen ze vanzelf. Terugkomen in je nieuwe tuinhuis ook.....Heel behulpzaam
Alle reacties Link kopieren
er bestaat wel ultrasone ongediertebestrijding.

Kost een paar tientjes, geen idee of het werkt hoor
Face your fears!
Alle reacties Link kopieren
Ik vind ze wel handig om een tas mee achter op mijn fiets vast te doen.
Lila, ik heb ooit zo'n ding in huis gehad. Ik geloof niet dat mijn spinnen onder de indruk waren. Muggen en bromvliegen ook niet.
Alle reacties Link kopieren
quote:melbrw schreef op 09 februari 2016 @ 16:46:

Lila, ik heb ooit zo'n ding in huis gehad. Ik geloof niet dat mijn spinnen onder de indruk waren. Muggen en bromvliegen ook niet.ik zeg al: ik weet niet of het werkt
Alle reacties Link kopieren
Ik ben ook bang voor spinnen. Ze hoeven van mij niet dood dus als vriend er is mag hij ze naar buiten escorteren. Als hij er niet is pak ik de stofzuiger erbij.

Maar in de tuin is dat natuurlijk niet zo handig. Ik gebruik dan altijd een bezem. Ik haal de bezem door het web zodat de spin er aan hangt en schudt de bezem dan uit naast het huis.
Alle reacties Link kopieren
quote:Muts77 schreef op 09 februari 2016 @ 16:41:

Hm, geen geniale oplossing dus? Ik had gehoopt dat ze ergens niet van zouden houden. Ik gebruik lavendelolie voor mieren, stuivers voor slakken, er moet toch ook zoiets voor spinnen zijn?Wij gebruiken een spinnenspray die ruikt naar pepermunt. Deze:





Even googelen op etherische pepermuntolie ofzo? En dan zelf maken.
Je hoeft niet altijd te geloven wat je denkt.
quote:lilalinda schreef op 09 februari 2016 @ 16:44:

er bestaat wel ultrasone ongediertebestrijding.

Kost een paar tientjes, geen idee of het werkt hoorNee joh!
Die spray heb ik ook en meuren! Het zorgt alleen dat ze nIet binnenkomen.



Enfin, ik zeg kill them all. Dat geëmmer met met ze uit willen zetten. Gewoon pletten. Een voor een. (Nope, geen dierenvriend hier )



En voor degene die zegt: ze bijten niet! Ze bijten dus wel! Google maar. Die joekels bijten dus echt wel. Seen that, been there. Soort wespensteek.
Ook bang voor spinnen. Als ik ze heb, bel ik naar een paar goede vrienden om te vragen of ze ze willen buiten zetten. Spin hoeft niet dood, maar wil ze ook niet in huis.
Alle reacties Link kopieren
quote:melbrw schreef op 09 februari 2016 @ 16:38:

Capuchon op zodat ze niet in je nek vallen, handschoenen zodat je ze niet direct hoeft aan te raken en gáán!Dat doen spinnen niet..toch?? TOCH??
Pivot! PIVOT!!!
Alle reacties Link kopieren
Spinnen die buiten zitten kill ik niet, maar binnen verdwijnen ze bij mij nogal eens in de stofzuiger, behalve als er eentje dicht bij een deur of raam zit en ik hem zo buiten kan tjoepen.



Ik zou inderdaad in dit geval gewoon goede beschermende kleding enzo dragen TO, zodat je er i.i.g. zo min mogelijk mee in aanraking komt tijdens de klus, maar ook niet bang zijn als je eventueel toch een spinnetje plet.
Alle reacties Link kopieren
Die pepermuntspray ga ik eens proberen. Ik denk dat ik ook maar wat dappere vrienden mee vraag de eerste keer dat ik erheen moet. En beschermende kleren, capuchon en wat valium...



Brrr, ik krijg nu al de kriebels...

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven