Vader van zoon is terminaal.

25-08-2015 17:10 78 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo viva-dames.

We zitten met een situatie. Weet eigenlijk niet wat ik er mee moet. Sta er eigenlijk als scheidsrechter midden in en ik weet het gewoon niet.



Zal de situatie even uitleggen ter verduidelijking.



Samen met mijn ex heb in een 16 jarige zoon. Zoon was 6 toen ex verlieft werd op een ander. Zij woonden al snel samen in ons huis. Binnen een half jaar raakte zij zwanger.



Langzaam aan kreeg zijn vader een nieuw gezin. En sloot zoon geregeld buiten. Zoon voelde dit op een gegeven moment ook echt zo. Zijn van die kleine dingen gebeurd dat ze bijvoorbeeld naar Disneyland gingen zonder hem mee te vragen.



Toen hij 14 jaar was is zijn oudste broertje verdronken. Heeft hij echt zwaar mee gehad. Ze zouden vanaf hun huis in een limousine achter de lijk wagen aan naar de crematie. In een limousine zodat ze als familie samen er heen konden. Opa's en oma's mee. Zoon mocht niet mee. Waren wel uitgenodigd voor de crematie naar hij was niet uitgenodigd als naaste familie.

Heb de vader gevraagd waarom niet.

Was daarvoor al een zeer slecht mens in de ogen van stiefmoeder. Daarna was ik de duivel haar zelf. Zij moest haar kind wegbrengen waar haalde ik het lef vandaan om mij met de crematie te bemoeien.

Bij hun kon er ook niet over het ongeluk gepraat worden. Zoon had die behoefte wel. Hij was ook niet meer op de plaats van overlijden geweest. Half jaar na het ongeluk had hij zijn vader gevraagd of hij mee wou er heen. Hij kreeg alleen als antwoord jonge, je moet het verleden laten zoals het is. Hij natuurlijk veder vragen hoe wat waarom.

Zegt zij Als het de wil van god is had het zo moeten wezen. Schoot bij hem in het verkeerde keelgat. Toen waren de vaste logeer-weekenden bij zijn vader ook over.



Geregeld daarna nog wat van die kleine voorvalletjes gehad. Jaar geleden is de emmer voor zoon over gelopen. En hij wou zijn vader niet zien. Hij vond dat het hem meer pijn dan goed deed. Hebben met hem gepraat, het is zijn eigen keus. Ga hem niet tot dingen dwingen. Laat het eerst maar eens tot rust komen.



3 maanden geleden werd zijn vader ziek. Hij hoestte bloed op. Week later werd er longkanker geconstateerd.

Is al te ver en ze kunnen behalve zijn leven rekken en draagbaar maken niets meer voor hem doen.

Sinds 2 maanden gaat het hard. Hij ligt op bed. Leeft echt op medicijnen en daarmee dus eigenlijk geleende tijd. Laat ik het even heel cru zeggen; het zal geen verassing zijn als hij binnen zeer korte tijd te overlijden komt.



Zoon die blijft bij zijn keus om zijn vader niet te willen zien. Er zijn al uitspraken gedaan al;

Wat kan het mij verrotten.

Hij heeft het verdient.

Mensen gaan nou eenmaal dood.



Tegen zijn stiefmoeder heeft hij al de uitspraak gedaan Ja als het Gods wil is zal het zo gebeuren.

Zij kwaad en eist een oprechte excuses voordat hij weer zijn vader mag zien.



Hij wil dus niet zijn vader zien.

We hebben hem al uitgelegd dat het elk moment afgelopen kan zijn. Het is gewoon moeilijk. Wil voorkomen dat hij later spijt van iets krijgt.



Dan nog even iets...

Toen we uit elkaar gingen kon ex niet het volledige bedrag uitkopen. Is ¤15.000 open blijven staan. Lang en ingewikkeld verhaal kort; ben er mee akkoord gegaan dat het geld eerst niet betaald werd maar later met verkoop van het huis. Staat zwart op wit. Dat bij overlijden dat gedeelte mij toekomt. En bij verhuizing zal hij mij moeten uitkopen.



Zijn vriendin( waar hij overigens niet mee getrouwd is. Dan moest het ook uitgekocht worden.) begint nu al dat zij daar in het huis wil blijven wonen met haar kinderen etc. Maar ze heeft geen ¤15.000.-. Ze vindt het zoiezo belachelijk dat ik dat nog krijg. Ze weet dat ik zoon er graag straks tijdens zijn studie mee wil gaan ondersteunen. Als ik dat geld ga eisen dan gaat het ten koste van hun kinderen etc.

Die ¤15.000 is geld wat ik heb afbetaald aan de hypotheek die toen nog gezamenlijk was. Dus is mijn geld. In die afspraak ben ik nog heeeel schappelijk naar hem geweest. Anders had hij schulden gehad en had het huis verkocht moeten worden. Heb hem en daarmee haar nog heel veel gegund. Spijt mij zeer maar ik wil straks mijn geld hebben.
quote:prada schreef op 25 augustus 2015 @ 23:54:

[...]

En gelijk heeft ze. Ze heeft toch verder niets met die vrouw te maken. Er zijn afspraken gemaakt en die moeten nagekomen worden.Dit ging niet over TO maar over Redbulletje.
quote:goddess23 schreef op 26 augustus 2015 @ 00:01:

[...]

.En ook voor jou: mijn post ging niet over TO maar over Redbulletje
Alle reacties Link kopieren
quote:Mylene_Valerie schreef op 25 augustus 2015 @ 23:17:

[...]





Hij is wel zijn vader zo kwijt. Gezien jouw opmerkingen hoe jij je zou voelen als jij jouw ouders zou verliezen, denk daar dan eens aan als je zulke dingen gaat zeggen. Echt

We weten je mening over een 2e leg en dat is in deze ook heel verschrikkelijk maar denk nou even aan die jongen, gewoon alsof je het zelf bent.Mijn ouders zijn toch niet te vergelijken met deze oetlul die zijn zoon in de steek laat om 'n heel stel nieuwe exemplaren te verwekken bij 'n nieuwe vlam? Je leest het hier zo vaak dat de 1e leg vergeten/genegeerd/verwaarloosd wordt door de ouder die voor 'n vervanggezin ging. Kan me goed voorstellen dat het voor 't joch beter is dat ie er niet meer mee geconfronteerd hoeft te worden als zijn vader er niet meer is in elk geval.
Shoot first, ask questions later!
Alle reacties Link kopieren
quote:Jeweethetniet schreef op 25 augustus 2015 @ 23:40:

[...]





Ik denk dat ze dan vooral bezig zal zijn met de erfenis, want uit haar reacties kun je opmaken dat zij dat het belangrijkst vindt in zo'n situatie.

Aangezien ik enig kind ben en niet te maken heb met 2e leg-gedoe, is dat het láátste waar ik me druk over hoef te maken.

Maar in TO's geval had ik het mooi gevonden als ze dat hele huis weer onder de kont van die vrouw had kunnen wegslaan, maar helaas heeft de scharrel goed haar best gedaan er met maar liefst 4 kinddelen vandoor te kunnen gaan. En ja, dat vind ik dan zielig voor de eerste zoon. Die niet alleen verwaarloosd werd door pa en buitengesloten, maar waar nu ook nog maar 1/5 voor overblijft (+ gelukkig ook nog de 15000 voor TO die hij voor zijn studie mag gebruiken)
Shoot first, ask questions later!
Alle reacties Link kopieren
quote:feder schreef op 25 augustus 2015 @ 22:34:

Je zegt dat zijn vader hem gebeld heeft, was dat toen hij ziek was of om te vragen of zoon nog een keer bij hem langs wilde komen om hem te zien voor hij overlijdt?Nee, vader heeft gebeld toen het invalbroertje was geboren.
Alle reacties Link kopieren
quote:HollyJ schreef op 25 augustus 2015 @ 21:58:

Mijn zoon en dan nog 5 met haar geproduceerd. Moet er niet aan denken 5 keer zwanger te wezen. Je zal maar 5 keizersneden krijgen! Voor de chirurg wel makkelijk het is al voorgesneden.



Toen broertje kwam te overlijden was ze binnen zeer korte tijd weer zwanger. Lege plek aan tafel vonden ze maar niets.



Ze heeft zelfs een keer tegen mij gezegd dat als kinderen als enigst kind opgroeien dat ze dan niet leren delen, hebberig worden etc. Zei de gene die meer kinderen heeft dan dat ik auto's heb gehad. Zoon zei een keer. 1 ding scheelt het is er wel on de 2 maanden feest. Kwa verjaardagen hebben ze er wel optimaal over het jaar verdeeld geplant. Allemaal in even maanden jarig vind ik toch knap.



Ik heb een hele hoop begrip voor jullie situatie, maar hier zeg je zelf ook wel een hele hoop onaardige dingen.



Jij bent geen kind verloren, dus jij weet niet hoe jij naderhand zou handelen. Er zijn heel veel mensen die snel na het verlies van een kind nog een kind krijgen. Als vervanging, als troost, als vlucht uit het verdriet, cyclussen die van slag zijn door alle stress. Wie zal het zeggen.
Jezus Redbulletje wat ben jij weer hardvochtig en cynisch zeg. Kun je nou echt nooit je eigen (vrij extreme) denkbeelden over kinderen, stiefkinderen, baby's, abortus en zoals nu tweede leg even opzij zetten en je verplaatsen in andermans situatie? Ok we get it, jij hebt niks met kinderen en alles wat ermee samenhangt. Prima. Waarom voel je toch zo de behoefte om in zovele topics die juist daarover gaan te reageren?
Alle reacties Link kopieren
quote:Noujijweer schreef op 26 augustus 2015 @ 07:06:

Jezus Redbulletje wat ben jij weer hardvochtig en cynisch zeg. Kun je nou echt nooit je eigen (vrij extreme) denkbeelden over kinderen, stiefkinderen, baby's, abortus en zoals nu tweede leg even opzij zetten en je verplaatsen in andermans situatie? Ok we get it, jij hebt niks met kinderen en alles wat ermee samenhangt. Prima. Waarom voel je toch zo de behoefte om in zovele topics die juist daarover gaan te reageren?

Neem ik 't op voor de zoon van TO, is 't wéér niet goed?

Hij is hier de grote verliezer, dat vervanggezin heeft zoveel nieuwe kinderen geworpen dat ex zijn eigen zoon ging verloochenen.
Shoot first, ask questions later!
Alle reacties Link kopieren
quote:Azuri29 schreef op 26 augustus 2015 @ 07:06:

[...]





Ik heb een hele hoop begrip voor jullie situatie, maar hier zeg je zelf ook wel een hele hoop onaardige dingen.



Jij bent geen kind verloren, dus jij weet niet hoe jij naderhand zou handelen. Er zijn heel veel mensen die snel na het verlies van een kind nog een kind krijgen. Als vervanging, als troost, als vlucht uit het verdriet, cyclussen die van slag zijn door alle stress. Wie zal het zeggen.Dus ze dachten, we nemen er maar gelijk 4 nieuwe, dan blijven er wel genoeg over?
Shoot first, ask questions later!
Verkeerd gelezen.
beste TO



In mijn ogen is het heel simpel:



Als je zoon niet wil dan wil hij niet. Dat moet je respecteren.



En die 15.000 euro. Het staat zwart op wit. Je hebt er recht op. Punt uit. En dat ze jou dan een duivelin gaan vinden: ze kunnen je rug op. Vergeet niet dat ze nu al bezig zijn met jou te intimideren zodat ze niks hoeven te betalen.
Alle reacties Link kopieren
Wat ik hier zeg hoef ik tegen zoon niet te zeggen. Ben een vrij hard, als ik een mening heb dan is die recht door zee.



Soms moet je even gal spugen. Dat doe ik alijd ergens anders dan bij zoon. Heb nooit verkeerd over zijn vader gesproken waar hij bij was.



Redbull heeft gelijk. Geregeld dat ik ook zo denk.

Dat mensen een 2de leg krijgen prima. Mankeerde niets aan. Maar als je dan je eerste kind(eren) gaat buitensluiten dan ben je heel fout bezig.



Hebben jullie ooit een ontroostbaar kind gehad omdat zijn vader gezellig naar Disneyland gaat en hij niet mee mag. En als olie op de hete plaat ook nog even vrolijk foto's laten zien.

Of dat zijn broertjes met kerst geweldige cadeautjes krijgen en hij een Lego doosje van ¤10.-. Dat is ook niet echt aan een kind uit te leggen.



Zijn broertjes kregen en keer een PlayStation met allemaal een spelletje.

Zoon kreeg iets kleins. Voor Sinter Klaas. In het weekend dat zoon er was mochten ze niet op de PlayStation want er waren maar 2 controleer en dan zouden ze ruzie krijgen. Stiefmoeder had daar geen zin in dus dat ding mocht niet aan.



Mooi sneu staat een splinternieuwe PlayStation en hij mag er niet eens mee spelen. Zat hem best wel hoog, hij wou zo graag zo'n PlayStation.
Alle reacties Link kopieren
quote:HollyJ schreef op 26 augustus 2015 @ 11:18:



Zat hem best wel hoog, hij wou zo graag zo'n PlayStation.Best een leuk kado om voor hem te kopen als je het geld krijgt! Of is hij die leeftijd al voorbij?
Als je tot over je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven
Fundraiser voor jouw zoon voor zijn playstation?



IK leg 20 euro in
Alle reacties Link kopieren
Wat denken jullie dat wij toen voor kerst gedaan hebben...



Hadden eigenlijk al een puppy gekocjt Dat zou hét grote kerstcadeautje zijn.

PlayStation gehaald.



Ik zat met de puppy te spelen. En de mannen waren playstion aan het uitzoeken. Dag later kwam ik van bed zat zoon met de puppy die toen nog op schoot kon met de PlayStation te spelen.



Er is nu een nieuwe PlayStation.

Mocht je willen sponsoren dan zou mijn zoon dat niet heel erg vinden.
Alle reacties Link kopieren
En heeft ex zich aan alimentatieverplichtingen gehouden of was ie daar net zo slecht mee als met de rest?

Vind dat je zoon groot gelijk heeft dat ie die man niet meer wil zien. Dit is toch ongekend een vader die zijn écht eerste zoon inruilt voor een hoop vervangende 2e leg kinderen? Jammergenoeg hoor je dat wel vaker, terwijl ik gevoelsmatig juist het eerste kind meer zou verwennen omdat die al 'n scheiding heeft moeten doorstaan en moet samenleven in 'n vervanggezin.
Shoot first, ask questions later!
Alle reacties Link kopieren
quote:HollyJ schreef op 26 augustus 2015 @ 11:47:

Wat denken jullie dat wij toen voor kerst gedaan hebben...



Hadden eigenlijk al een puppy gekocjt Dat zou hét grote kerstcadeautje zijn.

PlayStation gehaald.



Ik zat met de puppy te spelen. En de mannen waren playstion aan het uitzoeken. Dag later kwam ik van bed zat zoon met de puppy die toen nog op schoot kon met de PlayStation te spelen.



Er is nu een nieuwe PlayStation.

Mocht je willen sponsoren dan zou mijn zoon dat niet heel erg vinden.



Wat is dan nu concreet het probleem? Zoon voelt zich terecht afgewezen en wil geen contact met zijn vader die gaat overlijden. Hij is, neem ik aan, liefdevol opgevangen en is zo te lezen ook niets te kort gekomen aan liefde, hond en spullen. Jij hebt gewoon recht op die 15000 euro en is het probleem van de vrouw van je ex hoe ze dat gaat oplossen.



Je hebt een goed gesprek gehad met je zoon dat hij nu nog dingen kan zeggen of uitpraten en dat wil hij niet. Je kan hem niet dwingen.



Dus wat zou je hier graag horen?
Als je tot over je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven
Alle reacties Link kopieren
Alimentatie wat is dat?

We mochten blij zijn als ongeveer de helft aankwam. Heb er in het begin echt moeilijk over gedaan. Is meerdere keren voor een rechter uitgevochten.

Zo weigerde hij op een gegeven moment toen mijn man, toen nog vriend aan het werk ging na zijn studie. Door zijn diploma kreeg hij een betere baan dan wat ex of ik ooit gehad hebben. Ex vond dat het toen vriend's taak werd, aangezien hij genoeg verdiende.

Helaas voor hem werkt dat niet zo.
Alle reacties Link kopieren
quote:HollyJ schreef op 26 augustus 2015 @ 11:58:

Alimentatie wat is dat?

We mochten blij zijn als ongeveer de helft aankwam. Heb er in het begin echt moeilijk over gedaan. Is meerdere keren voor een rechter uitgevochten.

Zo weigerde hij op een gegeven moment toen mijn man, toen nog vriend aan het werk ging na zijn studie. Door zijn diploma kreeg hij een betere baan dan wat ex of ik ooit gehad hebben. Ex vond dat het toen vriend's taak werd, aangezien hij genoeg verdiende.

Helaas voor hem werkt dat niet zo.



Ik ken je niet en kan absoluut niet over jullie probleem oordelen maar voor mij als buitenstaander heb altijd het gevoel dat een Vechtscheiding altijd wel 2 partijen kent. Denk dat ik jouw deel echt kan begrijpen maar ergens is het welzijn van jouw zoon verloren gegaan.



Ik zal hier verder niet meer over hebben want wij kennen de ins en outs niet. Maar vaak zit er ook een andere kant aan het verhaal. En zo niet, een dikke voor jullie. Maar zie ook het positieve, jij hebt ook een andere man en jullie kind heeft een liefdevol huis gehad. Dus laat het negatieve dan maar rusten, dat zal jouw zoon ook geen goed doen.
Als je tot over je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven
Ik heb al begrepen dat je gewoon het geld wilt zien en zoon er verder buiten laat.

Dat is mooi, spuw maar lekker je gal verder hier, is ook wel eens lekker
Alle reacties Link kopieren
Als je als kind door je vader niet erkent wordt in je zoon-zijn, je halfbroertjes/zusjes jouw vader wel elke dag zien, je niet welkom bent in het nieuwe gezin, je vader geen momenten vrij maakt om vader-zoon tijd door te brengen, je altijd anders wordt behandeld en een vader hebt die het gedrag van zijn tweede vrouw ten opzichte van zijn kind allemaal maar tolereert, dan knapt er iets in je. Als kind ben je, ook al wordt je helemaal niet fijn of eerlijk door je ouders behandeld, loyaal aan je ouders. Dat zit als het ware in de genen. je gaat je afvragen of het gedrag van je vader niet door jou komt. Dat doet iets met een kind. Er gaat een vuurtje smeulen. en op een gegeven moment heeft de vader zoveel hout op het vuur gegooid, dat dat vuur niet meer uitgaat. Het kind beseft dat hij wel de moeite waard is, maar dat vader niet voor hem opkomt, voor hem vecht. Er ontstaat een soort van gelatenheid. "Laat dan maar, ik zoek mijn eigen weg in het leven wel". Deze jongen zit nu op dat punt. Ik hoop dat hij de vrijheid krijgt om zijn beslissing om zijn vader niet meer te zien kan standhouden.

Zijn mening moet gehoord worden en gerespecteerd worden.



Wat het geld betreft, hierbij moet je verstand en emotie scheiden. Tweede vrouw weet al dat dit eraan gaat komen. Man wist dit ook al. Al jarenlang. Gebruik het geld om je zoon te kunnen laten studeren of te laten reizen. Op die manier heeft hij, al zal hij zich dat nu nog niet realiseren, iets "moois" om aan terug te denken en wat zijn vader kan symboliseren. Ooi was hij namelijk immers gewenst door zijn vader. Laat haatgevoelens later niet overheersen.
Denk aan de egels en eekhoorns in de herfst en winter.
Alle reacties Link kopieren
quote:sweetfirefly schreef op 26 augustus 2015 @ 12:43:

Als je als kind door je vader niet erkent wordt in je zoon-zijn, je halfbroertjes/zusjes jouw vader wel elke dag zien, je niet welkom bent in het nieuwe gezin, je vader geen momenten vrij maakt om vader-zoon tijd door te brengen, je altijd anders wordt behandeld en een vader hebt die het gedrag van zijn tweede vrouw ten opzichte van zijn kind allemaal maar tolereert, dan knapt er iets in je. Als kind ben je, ook al wordt helemaal niet fijn of eerlijk door je ouders behandeld, loyaal aan je ouders. Dat zit als het ware in de genen. je gaat je afvragen of het gedrag van je vader niet door jou komt. Dat doet iets met een kind. Er gaat een vuurtje smeulen. en op een gegeven moment heeft de vader zoveel hout op het vuur gegooid, dat dat vuur niet meer uitgaat. Het kind beseft dat hij wel de moeite waard is, maar dat vader niet voor hem opkomt, voor hem vecht. Er ontstaat een soort van gelatenheid. "Laat dan maar, ik zoek mijn eigen weg in het leven wel". Deze jongen zit nu op dat punt. Ik hoop dat hij de vrijheid krijgt om zijn beslissing om zijn vader niet meer te zien kan standhouden.

Zijn mening moet gehoord worden en gerespecteerd worden.



Wat het geld betreft, hierbij moet je verstand en emotie scheiden. Tweede vrouw weet al dat dit eraan gaat komen. Man wist dit ook al. Al jarenlang. Gebruik het geld om je zoon te kunnen laten studeren of te laten reizen. Op die manier heeft hij, al zal hij zich dat nu nog niet realiseren, iets "moois" om aan terug te denken en wat zijn vader kan symboliseren. Ooi was hij namelijk immers gewenst door zijn vader. Laat haatgevoelens later niet overheersen.



Mag ik zeggen dat je het zo mooi verwoord hebt!



Mag ik nog iets over het dikgedrukte zeggen? Dat hoop je dat hij het zo ervaart maar als die jongen een binnenvetter is, zou het ook kunnen zijn dat hij juist het omgekeerde voelt, verlaten, `verraden`, enz enz. en daar misschien wel verlatingsangst door kan ontwikkelen.



Ik wil niet strooien met diagnoses, wil alleen zeggen, als die jongen zich misschien moeilijk kan uiten, kan er onderhuids nog wel veel spelen. Dat hij met zijn moeder er niet over kan praten deed mij denken, misschien speelt er meer in zijn koppie.



Dus niet om wat aan te praten maar het zou wel kunnen.
Als je tot over je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven
Alle reacties Link kopieren
Ik denk dat het 'n zege is voor die jongen dat zijn vader er niet lang meer zal zijn waardoor hij het hoofdstuk vervanggezin af kan sluiten en gewoon met zijn moeder en haar vriend 'n gelukkig gezin kan vormen. Dat de stiefheks en de voorgetrokken 2e leg het huis uit moet om zijn kindsdeel te kunnen betalen is alleen maar 'n kers op de taart.
Shoot first, ask questions later!
Alle reacties Link kopieren
Als er een langstlevende testament is, hoeft stiefheks het huis niet uit vanwege kindsdeel zoon volgens mij. De betaling aan TO is een ander verhaal, die staat gewoon nog open en is op te eisen.



(Bijna) ieder verhaal kent twee kanten, wellicht het jouwe ook. Ergens in jullie vechtscheiding is het welzijn van je zoon verloren gegaan schreef iemand, en dat is ook zo. Pas op dat je de haatgevoelens en gevoel van buitengesloten worden van je zoon niet gaat voeren. Bijv. met het Disneylandverhaal had je kunnen zeggen, als vriend en ik op vakantie gaan met jou vragen we je broertjes ook niet mee, ook al blijft je vader je vader, we zijn toch twee verschillende gezinnen want jij woont bij mij + vriend.

Met de crematie ook,"stiefheks" had een zoon weg te brengen, hoe ik het lees waren jullie beiden gevraagd voor de crematie en dat zij jou niet bij de naaste familie wil lijkt me gezien de verhoudingen wel logisch. Zoon is een ander verhaal, maar om jou "los" te laten zitten is ook weer zowat.



Ik sta niet aan haar/hun kant en vindt de reacties van hen niet kloppend, maar ik denk wel dat jij het erger kan maken voor je zoon cq dragelijker.
Alle reacties Link kopieren
De vader is vannacht in zijn slaap overleden.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven