voeding hond van 3 naar 2

17-03-2017 15:49 77 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo allemaal,



graag zou ik aan mede hondenbezitters het volgende willen vragen:

Hoevaak krijgt jullie hond te eten? 3 of 2 keer per dag?



Onze hond is nu 1 jaar oud en weegt 9 kilo.

Hij krijgt 3 x per dag brokken rond de 45 gram per keer.

Hij krijgt nu ongeveer om 08.00 - 13.00- 19.00.



Nu ben ik erover aan het denken om van 3 naar 2 voedingen over te gaan.

De totale portie die hij nu krijgt verdelen over 2 porties.

En dan eigenlijk uit praktisch oogpunt.



Maar hoe laat kan ik dan het beste het voer geven? Om 08.00 en 17.00 uur?

Misschien denk ik veel te moeilijk na maar ik hoop niet dat hij honger heeft door de dag heen....



Graag wat ervaringen en hoe laat jullie de hond eten geven.



Heel erg bedankt!!
quote:iones schreef op 17 maart 2017 @ 20:24:

[...]



Dat is niet normaal. Ik vraag me af of er dan iets aan de hand is. Of dat het toch komt door het voer dat je geeft. Daar ligt het ook wel eens aan. Wat voor kleur heeft de ontlasting? Oranjebruin achtig?.Ontlasting is gewoon normaal. Voer is uitsluitend Smuldier (na eerst flink puzzelen door de eigenaren wat het beste werkte) en tussendoortjes zijn alleen een tandenborstel en wat gedroogd kipfilet, dus daar kan het ook niet aan liggen.
Alle reacties Link kopieren
Maar uitsluitend, dat kan nooit echt goed zijn. Alles wat je "uitsluitend" geeft, goed of slecht is uiteindelijk eenzijdig.
quote:-NummerZoveel- schreef op 17 maart 2017 @ 16:11:

Bak met voer de hele dag laten staan kan alleen als je een hond hebt die niet geobsedeerd is met eten en die zichzelf niet overeet.



Zelf zou ik het overigens nooit 2 dagen laten staan, want dan worden de brokjes zo oud. Ik eet zelf ook geen brood wat 2 dagen op het aanrecht heeft gelegen. (En mijn hond deed dat trouwens ook niet, zelfs snoepjes uit een jaszak van de vorige wandeling waren hem al te min. )

Inderdaad. Als ik de hele dag door de bak gevuld zou houden dan vrat mijn hond kilo's voer weg, ben ik bang.

Onze hond krijgt ook twee keer daags en soms tussendoor een reepje gedroogde kip, een schapenvetbonbon of iets dergelijks.
quote:iones schreef op 18 maart 2017 @ 21:35:

Maar uitsluitend, dat kan nooit echt goed zijn. Alles wat je "uitsluitend" geeft, goed of slecht is uiteindelijk eenzijdig.Als de hond, na jaren zoeken door de eigenaren, eindelijk met een Smuldier dieet van zijn buikpijn af gekomen is, dan ga ik dat niet overhoop gooien door dat in twijfel te trekken en er eigenwijs wat variatie tegen aan te gooien.
Alle reacties Link kopieren
Nee, dat is inderdaad niet aan jou om dat te doen. Zou ik ook niet doen.

Maar het geeft wel te denken dat die hond buikpijn heeft en door een dieet van smuldier van zijn buikpijn af komt maar nog wel erg stinkt. Ze hebben de zaak nog niet helemaal op orde. De oorzaak waarschijnlijk niet kunnen vinden en kunnen kiezen voor hetgeen het minste kwaad aanricht.
Alle reacties Link kopieren
quote:iones schreef op 17 maart 2017 @ 17:01:

Verder zou ik graag willen weten waarom smuldier vieze troep is. Of het goedkoop is, is een tweede. Maar waar ik woon is het moeilijk om aan vers vlees zoals barf te komen. Ik geef ze ook nog wel eens van die diepvriesplakken van Prins als ik bij de Welkoop kom. En de honden krijgen ook wel eens kip met rijst en sperziebonen, of iets anders mits het niet te gekruid is. Ik geloof heilig in variëteit in voer. Zowel bij mensen als honden.



Smaken verschillen geldt zeker ook voor honden.

De onze lust echt geen vers voer van Prins.

De brokken van RC vindt ie gewoonweg lekker.



Jammer dat in dit topic met verwijtende toon gepraat wordt over voer.
Autopsies tonen onomstotelijk de injectieschade aan.
Alle reacties Link kopieren
Zo zag ik ooit iemand eens beweren dat honden geen smaak hebben, en dus geen verschil proeven. Dat is de grootst mogelijke onzin. Honden hebben zeker voorkeur voor iets en er zijn ook zeker dingen die ze niet lusten. Dan hebben ze toch ook een smaak?

En er zijn onderling inderdaad verschillen. Maar ook overeenkomsten.



Zoals je bij de meeste mensen treft dat ze frietjes lekker vinden. Bepaalde groenten vinden de meeste mensen lekker, en bepaalde groenten zijn een stuk minder geliefd, gemiddeld genomen. Dat zie je ook bij honden.



Ik vind smuldier helemaal niet zo stinken. Niet erger dan brokken of blikvoer. Volgens mij is het toch een goed produkt, veel beter dan de brokken en de blikken die je kunt kopen bij de supermarkt, waar bitter weinig vleesgehalte in zit.
quote:JoanWatson schreef op 17 maart 2017 @ 16:56:

[...]





Wauw zeg! Mijn hond moet geen versvlees, dus die krijgt brokken. En brokken goedkoop? Die van mij krijgt Taste of the Wild en die zijn echt niet goedkoop. Nee dan Smuldier, goedkope vieze troep is dat zeg. Die koop jij dan ook alleen omdat het goedkoop is en je niet Haaksbarf kan veroorloven? En dus uit gemakzucht omdat je dat lekker in de supermarkt kan halen?



Leven en laten leven en vooral geen conclusie's trekken als je geen flauw idee hebt.



T.o, mijn hond kan ook de hele dag bij haar brokken. Probeer het anders geleidelijk af te bouwen tot je op 2x zit. Zou je hond makkelijk moeten kunnen.Eens! Dat Smuldier is pas afvalrotzooi! Onze ene hond krijgt barf en de ander brokken. We kijken naar de hond en waar hij het goed op doet. Een goede brok is niets mis mee. Onze ene hond is een werkhond en die wordt door specialisten gevolgd. Toevallig is dat net de hond met brok
Oh en onze honden krijgen 2 keer per dag eten om even on topic te blijven. Ook dat ligt nogal aan je hond. De hond van m'n ouders doet het prima op 1 keer per dag. Het is ook een stukje gewenning hoor, ze weten hier dat ze twee keer krijgen dus rond voedertijd word ik gestalkt
Alle reacties Link kopieren
De onze heeft altijd goede stoelgang van RC brokken.

Dat is ook een belangrijke graadmeter.



Een kwestie van gewenning en ritme.

Regelmaat, rust geldt zeker ook voor honden.

Onze eet op ZIJN tijd. Brokken zijn altijd bereikbaar in zijn bakje.
Autopsies tonen onomstotelijk de injectieschade aan.
Mijn honden krijgen farmfood classic brokken.

Deze:





Van alle andere merken brokken kregen ze slechte ontlasting en gingen ze stibjen. Met deze gaat alles goed.



Brokken zijn altijd beschikbaar. Bak wordt bijgevuld als deze bijna leeg is of als de brokken oud zijn.
Alle reacties Link kopieren
ik ben even aan het informeren of smuldier echt afval is.
quote:iones schreef op 17 maart 2017 @ 16:10:

Hier krijgen de honden 2x per dag te eten. 's Ochtends brokken, en 's avonds vlees van smuldier. Of iets anders. En tussendoor krijgen ze na het wandelen een hapkluifje.

Honden alleen maar brokken voeren is slecht voor ze en doen mensen alleen maar uit gemakzucht en omdat ze het goedkoop vinden.



Brokken goedkoop en gemakzucht? Ik denk eerder dat Smuldier goedkoop en gemakzucht is!

Koop dan echt vers vlees voor je hond en niet van dat goore restafval vlees.



Mijn hond krijgt brokken van Orijen, €75,- voor 13 kilo. Ik geloof niet dat ik mijn hond hier tekort mee doe. Als ik vlees of kip heb, krijgt hij ook vaak een stukje en daarnaast nog lekkere snacks zoals kalfpeesjes, runderlongen, luchtpijpen en kippennekjes.
quote:iones schreef op 21 maart 2017 @ 21:12:

ik ben even aan het informeren of smuldier echt afval is.En? Wijzer geworden?
quote:iones schreef op 20 maart 2017 @ 10:02:

Zo zag ik ooit iemand eens beweren dat honden geen smaak hebben, en dus geen verschil proeven. Dat is de grootst mogelijke onzin. Honden hebben zeker voorkeur voor iets en er zijn ook zeker dingen die ze niet lusten. Dan hebben ze toch ook een smaak?

En er zijn onderling inderdaad verschillen. Maar ook overeenkomsten.



Zoals je bij de meeste mensen treft dat ze frietjes lekker vinden. Bepaalde groenten vinden de meeste mensen lekker, en bepaalde groenten zijn een stuk minder geliefd, gemiddeld genomen. Dat zie je ook bij honden.



Ik vind smuldier helemaal niet zo stinken. Niet erger dan brokken of blikvoer. Volgens mij is het toch een goed produkt, veel beter dan de brokken en de blikken die je kunt kopen bij de supermarkt, waar bitter weinig vleesgehalte in zit.Veel slechter voer dan dat ze in de supermarkt verkopen heb je ook bijna niet. Dus ik mag hopen ja dat smuldier beter is dan supermarktvoer!
Alle reacties Link kopieren
quote:Sosa85 schreef op 22 maart 2017 @ 14:54:

[...]





En? Wijzer geworden?Ja. Het is niet het beste, maar ook niet slecht en het is geen afval. Het is wel wat vetter.
quote:iones schreef op 22 maart 2017 @ 18:28:

[...]



Ja. Het is niet het beste, maar ook niet slecht en het is geen afval. Het is wel wat vetter.Waar heb je die informatie vandaan?
Alle reacties Link kopieren
van het hondenforum en ik ga niet af op één mening. Ik vraag ook wat er evt. beter is.

Ik zou bij Welkoop kunnen kijken, daar haal ik ook wel eens het vlees van Prins vandaan. Verder hebben ze geloof ik Rodi maar dat stinkt zo.
quote:iones schreef op 22 maart 2017 @ 18:28:

[...]



Ja. Het is niet het beste, maar ook niet slecht en het is geen afval. Het is wel wat vetter.Tja als het voor jouw hond werkt prima dan hoor. Het is alleen een beetje raar om brokkenvoerders neer te zetten als goedkoop en lui, de ene brok is de andere niet namelijk. Dat geeft me te denken dat je er niet zoveel verstand van hebt als je vervolgens smuldier de hemel in prijst
Alle reacties Link kopieren
Iedere hond reageert anders op voer, daar kun je niet eens een discussie over voeren, je kunt geen appels met peren vergelijken.



On topic, mijn hond krijgt twee hoofdmaaltijden per dag. En tussendoor zeewier snoepjes/kauwgoed en schapenvet bonbons. Ze was op enig moment gewend dat er de hele dag brokken voor haar stonden. Dat was in de tijd dat ze als zwerver werd gevonden en de helft van haar wenselijke gewicht woog. Ze moet echt wennen aan de twee keer per dag, dus af en toe kan ik die lieve ogen niet weerstaan en geef ik haar wat natvoer bij de brokken. Ik heb (nat-)voer van Hills, afgestemd op haar leeftijdscategorie en biofood en vitakraft (zonder suiker) snacks. Bij haar brokken krijgt ze één keer per dag een portie zalmolie. Ze is dol op haar brokken, dus geen verveling of gewenning. Haar brokken gebruik ik ook om haar in huis te entertainen, dat ze ernaar moet speuren Daar blijft ze enthousiast over. En af en toe krijgt ze gekookte kipfilet. Ze vindt alles lekker. Haar ontlasting is goed, al laat ze wel sterk ruikende scheten wanneer ze een schapenvet bonbon met knoflook heeft gehad.
quote:Oakes schreef op 22 maart 2017 @ 22:26:

Iedere hond reageert anders op voer, daar kun je niet eens een discussie over voeren, je kunt geen appels met peren vergelijken.



On topic, mijn hond krijgt twee hoofdmaaltijden per dag. En tussendoor zeewier snoepjes/kauwgoed en schapenvet bonbons. Ze was op enig moment gewend dat er de hele dag brokken voor haar stonden. Dat was in de tijd dat ze als zwerver werd gevonden en de helft van haar wenselijke gewicht woog. Ze moet echt wennen aan de twee keer per dag, dus af en toe kan ik die lieve ogen niet weerstaan en geef ik haar wat natvoer bij de brokken. Ik heb (nat-)voer van Hills, afgestemd op haar leeftijdscategorie en biofood en vitakraft (zonder suiker) snacks. Bij haar brokken krijgt ze één keer per dag een portie zalmolie. Ze is dol op haar brokken, dus geen verveling of gewenning. Haar brokken gebruik ik ook om haar in huis te entertainen, dat ze ernaar moet speuren Daar blijft ze enthousiast over. En af en toe krijgt ze gekookte kipfilet. Ze vindt alles lekker. Haar ontlasting is goed, al laat ze wel sterk ruikende scheten wanneer ze een schapenvet bonbon met knoflook heeft gehad.



Hier ben ik het mee eens hoewel er natuurlijk wel verschil in kwaliteit zit tussen het een en ander. Aan ontlasting kun je veel zien idd.

Onze hond had van haar vorige voer te dunne ontlasting dus haar anaalklieren kwamen niet goed leeg... blegh dát stinkt pas
Alle reacties Link kopieren
quote:Sosa85 schreef op 22 maart 2017 @ 19:11:

[...]





Tja als het voor jouw hond werkt prima dan hoor. Het is alleen een beetje raar om brokkenvoerders neer te zetten als goedkoop en lui, de ene brok is de andere niet namelijk. Dat geeft me te denken dat je er niet zoveel verstand van hebt als je vervolgens smuldier de hemel in prijst

Ik prijs smuldier niet de hemel in. Als dat zo is wil ik wel eens een citaat zien waar ik dat doe.

Gisteren kregen mijn honden smuldier met een gekookt ei en nog een restant pasta er doorheen. Ik meng veel en dat vinden ze lekker. Ze krijgen bij mij ook groenten binnen en heel soms wat aardappel. Laatst had ik wortelstamp over en dat kregen ze ook door hun voer.

Ze glanzen, ze zijn energiek en gezond. Bobbes is inmiddels alweer 13 maar afgezien van haar grijze snoet is dat niet te zien. Ze is wat bezadigder geworden, dat wel. Maar als er een rat zit dan gaat ze er nog steeds heel graag op af.



Sokkie heeft het heel slecht gehad als pup. Toen ze bij mij kwam was ze ziek en een zak met botten. Het heeft anderhalf jaar geduurd voordat ze eindelijk fatsoenlijk ging eten en niet meer ziek werd of diarree kreeg. Daarna was het kennelijk uit haar systeem want ze is nog maar heel zelden ziek. Haar hartje is beter gaan klinken (ze had hartworm), en ze stuitert nog steeds door de wei als ze de kans krijgt. Zij is nu 12.



Ik vind alleen brokken, zelfs als het goede zijn gewoon gemakzuchtig. Omdat je verder nooit er over na hoeft te denken wat de hond te voeren, gewoon een kwestie van 3 seconden, graaien in de bak met brokken, in voerbak doen en klaar. En het is echt niet goed omdat brokken steriel gebrand worden. Darmen zijn dan na verloop van tijd niets meer gewend waardoor een hond direct aan de diarree raakt als hij eens iets anders krijgt. Ook die ik vaak van dit typisch oranje stront bij honden, dan weet ik al wat voor brokken die krijgen, dat zijn dan niet eens goede brokken.
laat ook maar
Alle reacties Link kopieren
quote:Sosa85 schreef op 23 maart 2017 @ 11:04:

laat ook maar



+1



Onze hond krijgt naast zijn brokken ook gerookte zalm, makreel, gekookte ei, gekookte sperzieboontjes, gekookte wortels
Autopsies tonen onomstotelijk de injectieschade aan.
Alle reacties Link kopieren
quote:Sosa85 schreef op 23 maart 2017 @ 11:04:

laat ook maar

Prima!



Overigens blijkt smuldier toch geen troep te zijn zoals sommigen hier stellen. Het is niet het beste en niet het slechtste. Overigens heb ik vandaag diepvries van Prins gekocht. Is weer eens wat anders.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven