Wat doen jullie voor extra voor je huisdier met hitte?

29-06-2015 17:16 166 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hi allemaal,



Ik vraag me af wat ik kan doen voor mijn kat met de aankomende hitte. Uiteraard staat er altijd vers schoon water en zojuist probeerde ik met een vochtig washandje over hem heen te gaan maar dat vond hij niet zo prettig.



Hebben jullie nog ideeën? Wat doen jullie voor je huisdier met de aankomende hitte?
Voor de hond.. Een koelbandana en koelmat! Water met ijsklontje er in. En ventilator. Ze heeft het snel warm.
Alle reacties Link kopieren
Ik laat onze poes preventief inslapen.

Ga het risico niet aan!
Alle reacties Link kopieren
Hahaha, ik heb het ook gedaan hoor, toen mijn kat nog leefde. Hem achterna gerend met natte handdoeken, bakjes water en zo overtuigend mogelijk duidelijk gemaakt dat de kelder de koelste plek van het huis was.

Hij ging altijd lekker op zolder liggen met warme dagen en daar is het werkelijk niet te harden



Kortom katten kunnen over het algemeen prima voor zichzelf zorgen. De afwegingen die ze daarbij maken zijn voor mij ondoorgrondelijk
quote:Cateautje schreef op 29 juni 2015 @ 17:22:

Binnen houden, in ieder geval. Het kan zijn dat een kat lekker in het zonnetje gaat liggen en met deze temperaturen kan het gebeuren dat ze dan dood gaan. Thuis kan je dat in de gaten houden.

Dat is wel een heel ernstige design flaw. Bijna knap dat de soort nog bestaat dan
quote:Sidroht schreef op 29 juni 2015 @ 17:43:

Nat washandje voor een kat?



Mensenkinderen, als je over al die maatregelen leest is de apocalyps zowat gaande. Ik doe niks extra's, ja, ik zet de kraan eens een keer vaker open zodat ze drinkt. Verder kan ze prima zelf regelen of ze binnen of buiten en in de zon of in de schaduw wil liggen lijkt me. Binnenhouden doe ik ook niet, ze kan naar binnen als ze dat wil.



Weer een nieuw woord geleerd. :-)

Waar is die heerlijke nuchterheid bij mensen gebleven vraag ik mij af als ik zoiets lees. Het is goed dat mensen goed op hun beestje passen, maar overdrijven is ook een vak. Mijn kat heeft al 15 jaar hittegoven overleefd, zonder extra maatregelen, en leeft nog steeds. :-)
Alle reacties Link kopieren
Ik heb hier nu een ventilator staan en mijn katten (de helden ) rennen er voor weg.



Katten kunnen zichzelf over het algemeen goed redden hoor. Gewoon zorgen voor fris water en dat er iets van schaduw voor ze is, dan komt het wel goed.
quote:missfruztiez schreef op 29 juni 2015 @ 20:13:

Ik heb hier nu een ventilator staan en mijn katten (de helden ) rennen er voor weg.Die van mij vinden het heerlijk maar dan op de eerste stand. Maar ze vinden de föhn ook heerlijk, gaan ze echt ervoor zitten van blazen maar .
Lauwe douche vonden ze niet zo lekker. Meestal liggen de katten bij warm weer achter de voordeur. Daar tocht het. Momenteel blijven ze vooral bij mij uit de buurt want ik heb ze vandaag iets gruwelijks aangedaan (het was tijd voor vlooiendruppels).
Alle reacties Link kopieren
quote:dubbeltje4 schreef op 29 juni 2015 @ 19:54:

Ik laat onze poes preventief inslapen.

Ga het risico niet aan!Wat een ontzettende kutopmerking. Ik hoop dat je jezelf wél erg grappig vond.
Alle reacties Link kopieren
Wat mijn kat helemaal geweldig vind ik een doodnormaal ijsklontje die slaat ze overal naartoe en als ze klaar is gaat ze eraan likken. Mocht je het niet grappig vinden dat het Door de kamer gaat kan je het ook apart in een schaaltje doen of bij het drinkwater
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd
quote:anoniempje19877 schreef op 29 juni 2015 @ 21:05:

[...]





Wat een ontzettende kutopmerking. Ik hoop dat je jezelf wél erg grappig vond.Negeer haar, dubbeltje spoort niet.
Alle reacties Link kopieren
Mijn katten gingen bij snikhitte altijd als een soort platte pannenkoek op het viny liggen; ook de koude granietvloer in de badkamer is dan heel populair.



Katten kunnen over het algemeen heel goed de koelste plekjes in het huis vinden dus zorg dan wel dat ze overal in kunnen b.v. badkamer en wc.



Vorig jaar had ik nog een zeer oude poezemeis met een hartruisje Ik heb toen een katoenen zakdoek natgemaakt en deze zo opgevouwen dat die om haar nek kon i.p.v. haar bandje, ze vond het heerlijk!



Het kan natuurlijk nooit kwaad als je haar extra in de gaten houdt want ik heb van de dierenarts begrepen dat katten vrij snel kunnen uitdrogen dus kijk wat jouw kat eventueel leuk vindt (bv de ijsblokjes) of lekker vindt om haar genoeg vocht binnen te laten krijgen.



Enne, liever overbezorgd dan helemaal niet bezorgd!
It's hip(ster) to be square!
Alle reacties Link kopieren
Konijnen krijgen een icepod in het hok. Gaan ze lekker bij liggen.

Maar het mannetje zit het liefst gewoon in het nachthok apart geval dat haha.
All people have the right to stupidity. But some abuse the privilege.
Alle reacties Link kopieren
quote:Mylene_Valerie schreef op 29 juni 2015 @ 19:36:

[...]





Luister, het geeft niet dat je het vraagt, liever een keer teveel gevraagd dan achteraf spijt. En we hebben allemaal eens aan het begin gestaan dus toch niet erg om ervaringen te delen?



Wat zielig van je vorige kat. Ik weet niet wat er was en dat doet er ook niet toe, je bent direct naar de DA geweest en meer kan je op dat moment ook niet doen.



Wel goed dat je toch durft te vragen wat je nu kan doen. Schaam je er niet voor en dieren zijn ook weer allemaal anders dus er is geen 1 goed antwoord, vergeet dat niet.



Veel plezier met je nieuwe kat.



Bedankt voor je lieve antwoord. Mijn vorige poes had een zeldzame hartafwijking als gevolg van een virus. Met een normale echo/foto konden ze dit niet zien en de specialist moest erbij komen anders hadden ze t nooit ontdekt en was ze op geen waardige manier gestorven.



Ze lag toen op een hele warme dag echt te 'pompen' met haar buikje. Ik had meteen het idee dat het niet goed was en iedereen zei dat het van de warmte kwam. Vandaar dat ik dus een beetje (over)bezorgd ben.



Die week hebben we er alles aan gedaan om het haar zo aangenaam mogelijk te hebben omdat we niet wisten wat er was. Met vochtafdrijvers ging het redelijk goed en we wisten niet wat er aan de hand was. Ik wilde haar niet zomaar laten inslapen met het idee dat ze wellicht nog beter kon worden. We wisten immers niet wat er aan de hand was, het kon ook zijn dat er een klier was 'geknapt' omdat ze ergens van geschrokken was. In ieder geval heel de week bij de dierenarts geweest en een paar dagen vrij genomen omdat ik haar niet alleen wilde laten. Dat ging natuurlijk niet heel de week dus ook oppas voor de gezocht die dr medicijnen gaven.



Uiteindelijk op vrijdag een telefoontje van de dierenarts dat ze de scan hadden gedaan en ze niet meer beter kon worden. Ik was (alleen) op mijn werk en heb gevraagd wat het waardigste is wat ik kon doen, want ze zou niet lang meer leven. Toen heb ik het besluit genomen om mijn allerliefste vriendin te laten inslapen. Ik kon niet eerder weg op mijn werk omdat ik alleen was,en daarna ben ik als een speer (alleen want vriend zat in het buitenland) naar de dierenarts gereden en afscheid genomen.



Vandaar dus dat ik wellicht overdreven bezorgd ben.
Alle reacties Link kopieren
Mijn konijnen hebben beide een icepod maar ze liggen er niet op of tegenaan. Ook als ik het op hun favoriete plek leg gaan ze ergens anders liggen. Maar hun hok staat op de koelste plek van de tuin waar alleen in de ochtend gedurende tien minuten een snippertje zon komt en een groot deel is betegeld.



Icepod al in koelkast en vriezer gehad maar ze willen echt niet. Vanmiddag heb ik hun voerbakje op de pods gezet zodat ze wel met de voetjes er op moesten staan maar na het eten gingen ze er meteen vanaf.



Vorig jaar met zeer warme dag taalden ze er ook niet naar. Ach ja, ze zullen net dan toch niet zo heel erg warm hebben.
Poep, wie heeft jou gescheten?
Alle reacties Link kopieren
@ anoniempje19877



It's hip(ster) to be square!
Alle reacties Link kopieren
Ik leg nu een ijsblokje in de drinkbak. Verder niets speciaal.
I don't care what is written about me so long as it isn't true.
Alle reacties Link kopieren
Eerst een topic over hoe mensen zich moeten weren tegen een hittegolf en dan (het kan ook niet uitblijven) een topic over de huisdieren: ik kan het niet serieus nemen.
De honden regelen het zelf waar ze willen liggen. Ik wandel niet midden op de dag met ze. De vogels keertje extra sproeien en de nijnen hebben een koel groot buitenren in de schaduw dus dat gaat prima.
quote:dubbeltje4 schreef op 29 juni 2015 @ 21:45:

Eerst een topic over hoe mensen zich moeten weren tegen een hittegolf en dan (het kan ook niet uitblijven) een topic over de huisdieren: ik kan het niet serieus nemen.Je kunt er ook voor kiezen om geen kutopmerking te maken en het topic te negeren.
Alle reacties Link kopieren
quote:dubbeltje4 schreef op 29 juni 2015 @ 21:45:

Eerst een topic over hoe mensen zich moeten weren tegen een hittegolf en dan (het kan ook niet uitblijven) een topic over de huisdieren: ik kan het niet serieus nemen.



Last van de hitte?

Je kan het ook overslaan. Er zijn wel meer topics die niet serieus te nemen zijn.
All people have the right to stupidity. But some abuse the privilege.
Alle reacties Link kopieren
quote:anoniempje19877 schreef op 29 juni 2015 @ 21:21:

[...]



Vandaar dus dat ik wellicht overdreven bezorgd ben.



Ik snap het volkomen en wat zeggen ze, er bestaat ook geen domme vraag als een niet gestelde vraag, of zoiets



We kunnen altijd van elkaar leren dus liever dat je het hier vraagt hoor. Wat naar van je vorige kat en zo jong.



Ben je nu een beetje gerustgesteld over de warmte? Schroom niet als je nog twijfels hebt hoor.
Als je tot over je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven
quote:ThunderassMan schreef op 29 juni 2015 @ 19:36:

Toen we nog chinchilla's hadden kreeg het mannetje altijd een koud schijfje komkommer.....



Daar ging 'ie dan met z'n ballen opzitten.
quote:dubbeltje4 schreef op 29 juni 2015 @ 21:45:

Eerst een topic over hoe mensen zich moeten weren tegen een hittegolf en dan (het kan ook niet uitblijven) een topic over de huisdieren: ik kan het niet serieus nemen.Ja dat hebben wij gelukkig ook met alles wat bepaalde forumleden uitkramen.
ik heb echt hartelijk zitten lachen om te mauwende vlinderstruiken



Hier laat ik de katten lekker gaan hun waterbak is groot genoeg en kunnen ze als ze willen zelfs helemaal in zitten doen ze alleen nooit. Meestal vind ik ze terug in de badkamer languit op de tegels.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven