Wat niemand je vertelt over het hebben van een huisdier

11-04-2016 17:42 2251 berichten
Na topics met enorm grappige, maar ook vreselijke verhalen over wat niemand je vertelt over zwanger zijn of bevallen, is hier de variant voor de mensen onder ons zonder kinderen (of met kinderen en huisdieren). Mensen-kinderen tenminste, want natuurlijk zijn onze beestjes net zo goed kinderen.



Een huisdier hebben lijkt heel makkelijk, maar er komt toch meer bij kijken dan je zou denken. Alle verhalen met betrekking tot je hond, kat, hamster, parkiet of wat dan ook zijn welkom.



TO trapt af:

Zo ben ik er helaas proefondervindelijk achter gekomen dat langharige katten wat probleempjes op de kattenbak kunnen ondervinden, zoals hele stukken poep die in de vacht blijven plakken en klitten. Wat vervolgens op de grond, muur en bank terecht komt. Voordat ik het wist stond ik onder de douche, met kat tegen me aan, terwijl ik ''sorry'' bleef zeggen omdat hij zo aan het blèren was. Tot voor die ochtend had ik nooit gedacht dat ik ooit met mijn met poep besmeurde kat onder de douche zou staan.
Crap, driepoot kater sproeit! Dames, hebben jullie tips?
Driepoot blijkt een geschiedenis te hebben van sproeien. Bij de kennismaking heb ik gevraagd naar eventueel sproeien, dat was niet zo. Nu geappt met de eigenaar, komt de aap uit de mouw.

Lekker dan.



Het komt voor uit jaloezie bij hem, dat houdt dus hier in dat het hele gebeuren bij elke vakantie opnieuw begint ivm de opvang. Driepoot gaat terug, ik heb niet voor niets naar die dingen gevraagd van tevoren, een kat die sproeit uit jaloezie past niet in mijn huishouden en de manier waarop ik de verzorging regel.
quote:Guuusje schreef op 07 augustus 2016 @ 22:46:

https://youtu.be/RDdk8AHK5OY



Ik heb me helemaal rot gelachen om dit filmpje Zo schattig !
Alle reacties Link kopieren
quote:Steampunkcat88 schreef op 10 augustus 2016 @ 10:23:

Crap, driepoot kater sproeit! Dames, hebben jullie tips?Bij mijn vroegere katers hielp alleen castreren. Maar als je kater al gecastreerd is, heb ik helaas geen tips voor je
quote:Zharon09 schreef op 10 augustus 2016 @ 09:26:

@Marquise, dat is dan wel weer heel schattig!



Het zijn ook wel een stel dotjes. Af en toe hemeltergend vervelende dotjes, maar dotjes.



Oh fuck, Steampunkcat, daar zou ik ook niet blij mee zijn. Mogelijk dat een echt eigen plekje voor Driepoot helpt maar ik heb nooit te dealen gehad met gecastreerde sproeiende katers. Wat sneu voor dat beestje. Ik zou toch wel even naar de dierenarts gaan, ze willen ook wel sproeien door een blaasontsteking of blaasgruis.



Andere debiliteiten die je doet als je een huisdier hebt, nou ja: ik dan: 60 liter aan kattengrit bestellen, goed voor ongeveer een half jaar, terwijl jezelf op de derde verdieping woont zonder lift.

Ik heb er een hele work-out van gemaakt: warming-up door een ronde zinloos de trap af- en op te gaan omdat de pakketbezorger geen woord zegt en ik dus geen stanleymes mee had gepakt, twee rondes kattengrit sjouwen en cooling-down omdat je stom genoeg de kartonnen verpakking bent vergeten en die nog in de hal staat.



Ondertussen ben ik ook op zoek naar wat voor brokken ik ze wil geven. Ze zijn oud aan het worden en allebei gecastreerd, dus het wordt wel tijd voor speciaal voer. Wat ik niet wist, is dat sommige mensen niet alleen op zichzelf allerlei dieeten uitproberen, maar dit ook op hun katten doen. Het spijt me wel, maar als ik hier een konijnenkarkas in hun voerbak leg, zullen ze me waarschijnlijk aanstaren of ik wel helemaal goed ben verder.
quote:Philae schreef op 10 augustus 2016 @ 13:04:

[...]



Bij mijn vroegere katers hielp alleen castreren. Maar als je kater al gecastreerd is, heb ik helaas geen tips voor je



Helaas, er blijkt een flinke sproeigeschiedenis achter te zitten. Eigenaar liegt over van alles, deed moeilijk over terugbrengen ondanks eerdere belofte als het niet zou gaan.



Eigenaar loog over het sproeien, waar ik meermaals specifiek naar gevraagd heb, en deed nu alsof de buren niet voor de kat wilden zorgen ivm vakantie. Daarna dat ze niet wilden ivm plassen. Dan moest ik maar zelf dr kat naar asiel brengen,ik zou het geld wel terugkrijgen. Helaas waren de buren vindbaar via google, die zijn thuis en wisten niets van het plassrn.

Eigenaar geappt, of je regelt kosteloos wegbrengen of hij staat vanavond weer op de stoep, buren doen het voeren wel.



Nu heeft ze het geregeld, dus ik ga nu naar het asiel.
En ja, ik heb gecheckt of het ook daadwerkelijk geregeld is.
Nou daar ben je dan mooi klaar mee Steampunk! Stom zeg.



Marquise dat probleem herken ik! Ik heb een keer niet goed opgelet met mijn bestelling bij Zooplus, zat ik ineens met 60 blikjes natvoer ipv 30... Terwijl ze er maar 1 per week kreeg. Oeps. Wel goede workout gehad zo.



Nou poezel krijgt morgen een echo van maag-darm kanaal. Ik moet nu toch gaan dwangvoeren want ze eet geen hap. Manman wat een stress zo'n beestje en dat je er zoveel van kan gaan houden binnen korte tijd.
anoniem_297753 wijzigde dit bericht op 10-08-2016 14:19
Reden: typfout
% gewijzigd
Jezus, wat een rat van een eigenaar zeg!



@Bosbessen: nu, ik heb expres zoveel besteld zodat ik een flinke voorraad heb en niet tussendoor moet kloten om kattengrit te hebben. Zeker omdat ik Tigrino gebruik en dat is alleen online voor mij te krijgen. Maar dat gesjouw, dat moet je dan wel weer doen.



Ik heb nu denk ik goed voer gevonden voor ze, maar ik heb wel een vraagje. Normaal koop ik altijd 1 à 2 kg zakken droog kattenvoer. Dat is binnen een redelijke tijd op, dus geen gedonder met enge beestjes of zo.

Het voer dat ik nu voor ze wil kopen is verkrijgbaar in 4 kg en 10 kg, maar hoe lang blijft dat goed en voorkom ik dat er nare beestjes in komen?



Ik zat zelf te denken aan een grote voerton maar dat heeft ook geen zin als het voer slecht wordt. Het is ook een beetje uit kostenbesparing en milieuoverwegingen. Grotere zak is goedkoper plus dat er maar één keer geleverd hoeft te worden, maar als ik het toch moet weggooien is het weer verspilling.
Wat vervelend Steampunk.. Echt rot dat je zo ''opgelicht'' bent. Wat een eigenaar dan ook zeg.



@Marquise, ja er zijn echt mensen die met allemaal rauw en vers vlees experimenteren. Zelf zou ik dat niet zo snel aandurven, omdat je wel echt goed moet berekenen hoeveel je kat/hond nodig hebt en of hij wel genoeg binnen krijgt.



@Bosbessen, haha dat had ik ook eens bij zooplus. Was het blijkbaar zo'n probeeractie of iets, daardoor had ik er helaas wel super veel van dezelfde smaak. En veel succes met de echo morgen!
quote:Marquise schreef op 10 augustus 2016 @ 15:02:

Ik heb nu denk ik goed voer gevonden voor ze, maar ik heb wel een vraagje. Normaal koop ik altijd 1 à 2 kg zakken droog kattenvoer. Dat is binnen een redelijke tijd op, dus geen gedonder met enge beestjes of zo.

Het voer dat ik nu voor ze wil kopen is verkrijgbaar in 4 kg en 10 kg, maar hoe lang blijft dat goed en voorkom ik dat er nare beestjes in komen?



Ik zat zelf te denken aan een grote voerton maar dat heeft ook geen zin als het voer slecht wordt. Het is ook een beetje uit kostenbesparing en milieuoverwegingen. Grotere zak is goedkoper plus dat er maar één keer geleverd hoeft te worden, maar als ik het toch moet weggooien is het weer verspilling.Zelf koop ik ook altijd zo'n 10 kilo verpakking, omdat het een stuk voordeliger is. Wij hebben het in een kast staan en vouwen de verpakking gewoon goed dicht met nog een tang erop. Het voer is niet slecht geworden en wij hebben ook geen beestjes, maar dat komt denk ik ook omdat het in een gewone kast staat (dus geen kelder/voorraadkast) en we in een appartement wonen. Volgens mij is droogvoer echt heel lang houdbaar, ik ben eigenlijk ook wel benieuwd naar hoe lang precies, dat zou toch ergens te vinden moeten zijn? Ik zou dan toch voor een voerton gaan als ik jou was.
Alle reacties Link kopieren
Ik koop altijd 20 kg zakken hondenvoer. Zo'n zak gaat er in anderhalf maand door en anders blijf ik kopen
Ik deed met een 10 kilo zak zo'n 5 maanden, maar ik heb dan ook maar één kat. Deze zak gaat wel al sneller, omdat hij nu groter is en meer eet. We krijgen zaterdag (als het goed is) de tweede erbij, dus dan gaat wat sneller.
Ah, dat is goed om te weten! Ik moet eerlijk toegeven dat ik eigenlijk niet weet hoe lang ze doen met zo'n 2 kg zak. Er staan altijd brokken en dat vul ik gewoon bij als het bijna op is. Dat werkt het beste voor de twee hier.



Ik woon zelf ook op een appartement en voer staat daar ook, dan is zo'n ton wel praktisch. Goed om te weten, merci! Ik ga wel eerst een probeerzakje kopen, de heer is nogal een snob als het gaat om eten. Dat meneer een zwerfkat is geweest is een klein detail.



@ Zharon: Ja! Onder andere dat dus. En op fora over elkaar buitelen hoe goed ze wel niet zijn en het allerbeste voer hebben, blablabla. Ik ben er een stuk voorzichtiger mee geworden nadat één van mijn vroegere katten door een duur merk voer gaten in zijn huid kreeg. Bleek dat hij voor iets in dat voer allergisch was. De prijs zegt dus ook niet zo gek veel.



@Bosbessen: Sorry, helemaal overheen gelezen. Sterkte met de poezel. Dwangvoeren is naar om te doen maar wel belangrijk om leververvetting te voorkomen.
Alle reacties Link kopieren
Hier krijgen de honden ook altijd voer wanneer ze willen. Als de voerbakken leeg zijn vul ik ze bij. Ik heb het voer opgeborgen in een speciale opbergtas ervoor met een rits erin en schep dan gewoon iedere keer met een grote plastic beker voer in de bakken.
Droogvoer wordt niet snel slecht hoor! Een voerton raad ik ook aan, maar voornamelijk omdat dat makkelijk in gebruik is, dan hoef je niet steeds die zak te openen.



Bosbessen, sterkte met voeren, echt een rotklus en je voelt je nog schuldig ook. Waarom krijgt poes de echo? Wilde hij al langer niet eten?
Alle reacties Link kopieren
Ik heb altijd al vogels gehad als huisdier. Parkieten, papegaaien kanaries, van alles. Veel daarvan was adoptie. Vogels worden erg vaak afgedankt blijkt.

Momenteel heb ik twee adoptie agapornisen. (Dat zijn kleine papegaaitjes.) Beide afgedankt door eigenaren omdat ze teveel herrie en troep maken. Een omdat hij ook nog bijt. Het was nog maar een baby toen hij werd gedumpt bij de opvang.



Tja als ze de hele dag worden opgesloten.... Echt sneu. Bij mij zijn ze altijd los behalve met koken en met veel visite (die vinden het vaak eng zo'n fladderend beest...

En eigenlijk vind ik dat ze reuze makkelijk zijn. Ja ze maken troep maar dat weet je van tevoren, zeker als ze altijd los zijn. Maar we hebben er zoveel plezier van.



Maar wat me een keer tegenviel. Een aantal jaar geleden was mijn parkiet in huis verongelukt. Echt een drama, met een overhaast dierenartsbezoek en uiteindelijk euthanasie. De volgende dag bracht ik twee roodbehuilde kinderen naar school en zelf zag ik er ook niet blij uit.

Natuurlijk had ik het de juffen ook even verteld. Dus daarna wist de hele school het...



Nou ik kreeg me toch vreemd en raar commentaar. Hoe kon ik zo verdrietig zijn om een parkiet! Dan koop je toch een nieuwe? En wat belachelijk dat ik ermee naar de dierenarts was gegaan zonde van het geld...



Een van die mensen was nog geen paar maanden daarvoor net zo verdrietig omdat haar kat was doodgereden...



Daar snap ik nou echt helemaal niks van. Ik hou echt onwijs van mijn vogels. Stuk voor stuk. Ze hebben veel karakter, met sommige kun je praten. Ik verwacht niet dat anderen dat allemaal begrijpen, maar om nou zo harteloos te reageren.
Dat snap ik ook niet, zeker als je zelf daarvoor in tranen was om een eigen huisdier. Die opmerking over een nieuwe kopen ook, het is geen voorwerp!



De andere kat die ik ook sinds zondag in huis heb is echt een watje. Heel lief, beetje onzeker.



Hij is vermoedelijk mishandeld geweest in zijn zwerfperiode, maar dat moet slijten. Hij reageert nog heel sterk op mijn basiscorrrctie, het geluid van in mijn vingers knippen. Hij trekt zich dan meteen terug in zijn hokje, terwijl hij alleen hoeft te stoppen met wat hij doet, bijvoorbeeld nagels scherpen aan de bank. Maar dat komt wel goed.
Dat snap ik ook niet. Huisdier is huisdier, of ik dat zelf nou wel of niet in mijn huis wil hebben.



@Steampunkcat: Ah, wat leuk! Dat slijt vast wel snel, is ook altijd een beetje zoeken voor zo'n kat.
Alle reacties Link kopieren
quote:Philae schreef op 10 augustus 2016 @ 15:49:

Hier krijgen de honden ook altijd voor wanneer ze willen. Als de voerbakken leeg zijn vul ik ze bij. Ik heb het voer opgeborgen in een speciale opbergtas ervoor met een rits erin en schep dan gewoon iedere keer met een grote plastic beker voer in de bakken.

Lijkt mij heerlijk wanneer je het voer kan laten staan. Pup is gefixeerd op eten. Zn bak is binnen 5 sec leeg. Op commando gaat hij wel zitten voor hij erin duikt. Eten kunnen we niet laten staan..alles pakt ie. De poes moet in een andere kamer gevoerd worden. Een paar keer is ie al op haar eten gedoken. Nu is ze bang geworden...zielig.

Iemand nog tips om dit af te leren/trainen?
Alle reacties Link kopieren
Beide honden eten wanneer ze willen en als de bak leeg is, vul ik deze. Meestal eten ze beide een halve bak per dag. Ik ben echt gezegend met twee honden die niet alles in een keer naar binnen schrokken.



Heb geen tips voor je aangezien mijn beide honden van jongs af aan gewend zijn dat het voer 24 uur per dag beschikbaar is en niet alles in een keer opeten. En dat altijd goed gegaan is.
Marquise, ik bestel sommige van de dingen die ik eet in bulk. De grote plastic emmers daarvan hergebruik ik voor verschillende dingen, oa een deel van het kattenvoer. En geeft niet dat je eroverheen las. Kan gebeuren! En dat weet ik, dat maakt het misschien ook dubbel zo moeilijk... Je kan niet even denken oh laat maar.



Zharon09 dankjewel! Vind het zo spannend... We weten ook niet zo goed als het tot een operatie komt wat verstandig is of niet.. Ze is al 15 namelijk en dus eigenlijk al hoogbejaard.



Steampunk ze loopt al een maandje te tobben. Sinds er kiezen zijn verwijderd die waren afgebroken (daar kon ze zich nog wel mee rond eten ) Bloedwaardes gecheckt, niks aan gevonden. Ondertussen al verschillende medicijnen geprobeerd, maar momenteel gaat het dan 2 dagen goed, en dan kakt het weer helemaal in. In de paar weken dat het loopt ging het ook telkens op en af, met wat nieuw voer at ze wel weer even redelijk goed om weer bij het begin punt te zijn. Sinds eergisteren als we haar optillen mauwt ze heel hard, alsof het pijn doet aan haar buik. Vandaar de echo om hopelijk uitsluitsel te krijgen. En ja voel me super schuldig met dwang voeren! De eerste keer zat het ook meer op dan in de kat. Voordeel daarvan dat ze zichzelf moest schoon likken, nadeel is dat ik nu nog pate uit de krabpaal vis. Kan ook nog niet een goede manier vinden, om 1 of andere reden moet ze heel wild gaan doen met haar hoofd en ik wil haar nek niet breken.
Je kan op je knieën zitten en dan de kat tussen je benen klemmen. Met je voeten sluit je de achterkant, bij je billen, af. Dan heb je een hand voor haar hoofd en 1 voor het voer. Hoop dat je er wat aan hebt.
Je klemt poes met haar kont naar je toe trouwens.
Dat doe ik al, maar het is zo'n friemelkont. Als ik mijn kont niet kan bewegen, nou dan ga ik mijn hoofd maar bewegen. Zal ze vast denken. Ook mept ze graag alles uit mijn handen, dus vriend houdt tegenwoordig al haar pootjes vast. We hebben er net weer 5 ml in gekregen, dus ik ga dat maar om het uur doen. Of is dat nog steeds te weinig?

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven