Wat niemand je vertelt over het hebben van een huisdier

11-04-2016 17:42 2251 berichten
Na topics met enorm grappige, maar ook vreselijke verhalen over wat niemand je vertelt over zwanger zijn of bevallen, is hier de variant voor de mensen onder ons zonder kinderen (of met kinderen en huisdieren). Mensen-kinderen tenminste, want natuurlijk zijn onze beestjes net zo goed kinderen.



Een huisdier hebben lijkt heel makkelijk, maar er komt toch meer bij kijken dan je zou denken. Alle verhalen met betrekking tot je hond, kat, hamster, parkiet of wat dan ook zijn welkom.



TO trapt af:

Zo ben ik er helaas proefondervindelijk achter gekomen dat langharige katten wat probleempjes op de kattenbak kunnen ondervinden, zoals hele stukken poep die in de vacht blijven plakken en klitten. Wat vervolgens op de grond, muur en bank terecht komt. Voordat ik het wist stond ik onder de douche, met kat tegen me aan, terwijl ik ''sorry'' bleef zeggen omdat hij zo aan het blèren was. Tot voor die ochtend had ik nooit gedacht dat ik ooit met mijn met poep besmeurde kat onder de douche zou staan.
Wij krijgen morgen de nieuwe kitten!

Ik ben zo benieuwd hoe kat er op gaat reageren.
Alle reacties Link kopieren
Hé een huisdierentopic wat leuk!



Zharon09, leuk een nieuwe kitten! Ik ben ook een kattenmens alleen vreselijk allergisch voor katten helaas. Vandaar dat we nu sinds 2 jaar een hondje hebben (dwergpinschertje, dus wel kattenformaat haha), vind ik ook heel leuk!



Zag dat het over voeding ging voor de hond, die van ons krijgt biologisch vers vlees van Darf ( http://darf.info/nl/ ) maar vooral omdat het voor zo'n kleine hond goed te betalen is (hoeft maar 120 gr per dag). Bij grotere honden gaat dit al snel duur worden.

Ik wissel af met brokken van Acana (2 dgen per week brok): http://www.discount4pets. ... ld-prairie-dog-13-kg.html
Kijk, luister en geniet... want mooier dan dit wordt het niet!
Ben je alleen allergisch voor katten, niet voor honden? ;o Wel fijn dat jullie wel een hondje hebben!
Alle reacties Link kopieren
Die van ons is waarschijnlijk ook dement. Die mauwt echt superhard, zelfs als hij net eten heeft gehad of de kattenbak is verschoond, dat ik soms echt naar hem roep 'Wat wil je nu nog van me?'. Blijft maar doorgaan dan namelijk. Als het een zachte mauw was, was het niet zo erg, maar je kunt het niet echt negeren zeg maar :')
Alle reacties Link kopieren
Zharon, nope, alleen katten, en das ook het enige waar ik allergisch voor ben zover ik weet. Ook niet sinds mn geboorte volgens mij trouwens, pas sinds mn pubertijd... dus niet aangeboren.
Kijk, luister en geniet... want mooier dan dit wordt het niet!
Wat leuk Zharon! Ik hoop dat het goed zal gaan!



Goed nieuws; mijn oma is weer thuis. Ze weten nog steeds niet wat er aan de hand was, maar ze is in ieder geval flink opgeknapt. Toen we haar thuis brachten kroop ze meteen spinnend in mijn armen weg.
Oh wat fijn! 
@Friction, ah oké! Njah gelukkig alleen voor katten dan, al blijft dat wel een beetje jammer.



@Bosbessen, aahhh super fijn! Gelukkig maar
Zharon hoe is het met de kittin?
De eerste 2 dagen was het heel veel grommen en blazen, van kittens kant. Kat vond het reuze interessant en wilde gewoon de hele tijd snuffelen, soms wist hij niet goed wat hij moest doen en ging hij een beetje slaan. Als kat maar in de buurt van kitten kwam, ging kitten dus heel hard blazen en grommen, wat een geluid uit zo'n klein beestje. Kitten is tegen ons heel lief, veel knorren en knuffelen. Hij is wel lekker aan het verkennen en slaapt en eet goed. Vanochtend was het echt terror in huis, kat bleef maar op kitten springen en hem omver gooien. Hij wilt heel graag spelen, maar is veel te lomp, hij doet net zo hard met kitten als met niet levende speeltjes. Hij geeft ook allemaal gekke mauwtjes, waaraan ik kan merken dat hij gewoon niet goed weet wat hij met kitten aanmoet. Kitten kan dat ruwe niet waarderen en krijst best hard als kat dat doet, maar hij rent verder niet weg. Ze snuffelen nu best vaak aan elkaar en liggen ook bij elkaar in de buurt, dat gaat goed, totdat kat dus te wild gaat doen. Heb het idee dat kitten niet bang is maar vooral niet met zich wil laten sollen en dat laat merken ook.
Uit kittens kunnen de bizarste geluiden komen en ze kunnen enorm dominant zijn. Leuk hoor!
aaah hahahah schattig
Ik vind het echt bijzonder hoe kitten van zich af bijt. Overal op internet had ik vooral waarschuwingen gelezen over de volwassen kat, dat hij gemeen kan doen tegen de kitten enzo. Maar hier is het andersom



Kitten is wel al echt een avonturier. Bij meneer kat duurde het echt weken voordat hij hoger in de krabpaal durfde, maar deze kleine zat gisteren al bijna bovenin te spelen. Verder springt hij ook met gemak al op de bank, op schoot, op de tafels, etc. Terwijl kat de eerste periode zichzelf via zijn nagels omhoog moest trekken omdat hij niet zo hoog kon springen
Dat je geen fatsoenlijke plant meer neer kan zetten als je katten hebt. Heb nu net een mooie hangplant gekocht voor ver bovenop de kast, maar ben doodsbang dat ze er vannacht naar toe gaan springen en dat heel de kast omgaat. Pff, echt balen, want het is zo'n leuke plant, maar vrees dat hij toch een ander onderkomen gaat krijgen.
Dat ken ik, van die planten.



Nou het gaat hier steeds beter hoor! Grote kat is kitten zelfs regelmatig aan het wassen, hij zoekt hem steeds op. Wel is hij iets te obsessed, want hij blijft naar kitten kijken. Ook als kitten eet of naar de kattenbak gaat, kat gaat dan gewoon op de kattenbak zitten totdat hij klaar is. Met spelen doet hij nog steeds veel te ruw, maar kitten bijt gelukkig goed van zich af.
Alle reacties Link kopieren
Hahaha, een beetje privacy voor kitten zou wel fijn zijn inderdaad!

Ik zie het helemaal voor je hoe je dat obsessed bedoelt, ik denk dat hetzelfde zou gebeuren als wij een kat zouden nemen met ons hondje. Die is buiten ook altijd zo obsessed als t om katten gaat. Niet omdat ie ze wilt aanvallen ofzo maar gewoon spelen, maar ik laat em nooit want katten kunnen flink krabbend uit de hoek komen, wil toch liever dat zn ogen in tact blijven
Kijk, luister en geniet... want mooier dan dit wordt het niet!
Haha wat leuk Zharon!



1 keer meegemaakt dat mijn vorige kat de plant van een rekje af heeft weten te knallen... Ik lag nog te soezen in bed en ineens BAM. Kwam ik in de woonkamer, lag de plant met de hele pot kapot naast het rekje, en poes met onschuldig en angstig hoofd naast de bank. Tja, eigen schuld, had ik maar niet zo'n palm met van die leuke sprietjes waar tegen je kan meppen moeten kopen.



Vraagje; heeft iemand hier ervaring met Hill's voer? Ik zit erover te denken om over te stappen. Ze raakt nu zo gefrustreerd van de brokken van Royal Canin (ze zijn te groot en kan ze niet meer kapot kauwen want alle kiezen zijn eruit), dat ik wat anders wil gaan proberen. Ze krijgt nu vooral natvoer (vanwege eetproblemen de afgelopen maand) maar man, wat een verschil met ontlasting. En dan vooral qua stank. Blegh.
Alle reacties Link kopieren
Royal canin is ook geen hrilig middel. Ga op zoek naar iets waar je je goed bij voelt en wat kat vind smaken.

Heb hier nu zelf hele kleine brokjes. Merk jumbo. Kip en rijst. Een paarsachtige zak. Viel mij niet tegen.

Hills heeft volgens mij ook wel fijne brokjes maar dat is al te lang terug en een dieetvoer. Ik weet niet of je dtnodig hebt.

Verder dus gewoon lekker voelen door de zakken en evt testzakjes vragen.
Haha Friction! Honden kunnen inderdaad ook zo obsessief zijn.



@Bosbessen, ik hoorde een keer iets vallen, kwam ik de woonkamer in, lag daar een kat op de grond met de plant er naast. Nu moet je je even voorstellen dat het een grote plant was (palm achtig) die echt in een zware bak op de grond staat. Hij was in de stam van de plant geklommen en toen is die omgevallen

Ik heb geen ervaring met Hill's voer trouwens! Dat little_angel zegt, proefzakjes aanvragen is misschien wel het beste.
Alle reacties Link kopieren
quote:Sprookjesbos schreef op 16 augustus 2016 @ 21:43:

Dat je geen fatsoenlijke plant meer neer kan zetten als je katten hebt. Heb nu net een mooie hangplant gekocht voor ver bovenop de kast, maar ben doodsbang dat ze er vannacht naar toe gaan springen en dat heel de kast omgaat. Pff, echt balen, want het is zo'n leuke plant, maar vrees dat hij toch een ander onderkomen gaat krijgen.

Ik ben ooit zo stom geweest een vaas met bloemen naast de tv te zetten. Tv kapot en poes aan de diarree vd bloemen.

De pup heeft deze week 2 waterkokers op de grond kapot gegooid.
Alle reacties Link kopieren
quote:Daaromniet schreef op 19 augustus 2016 @ 09:35:

[...]

De pup heeft deze week 2 waterkokers op de grond kapot gegooid. Wow hoe heeft ie dat dan gedaan?! De waterkoker staat op het aanrecht neem ik aan, of is het een héél groot ras
Kijk, luister en geniet... want mooier dan dit wordt het niet!
Alle reacties Link kopieren
Het is een duitste herder van 6 maanden en komt makkelijk met poten op het aanrecht, helaas. We zijn het aan het afleren maar hij is eigenwijs. En zijn fixatie met eten/voedsel helpt niet echt.
Rc is zeker niet heilig, maar heeft eigenlijk tot aan de problemen van afgelopen maand altijd goed gewerkt. Zelfs zo goed dat ik kon doen alsof het snoepjes waren. Ze is al een senior dus wil ook niet van alles gaan geven, het moet goed bij de leeftijd passen (15+). Ik zag bij Zooplus al wat kleine testzakjes voor een paar euro, gaan we dat wel even proberen. Hahaha Zharon wat een beestjes zijn het ook.



Waterkoker even tijdelijk in een kast? Of is dat niet handig met het leer proces?
wauw dan mopper ik op me kat met zijn rare vlos tic..

al was laatst wel de druppel vriend had een nieuwe headset gekocht, dus de volgende dag zet hij hem op, maar doet niks nah even kijken of alles wel ingeplugd zit.. op eens hoor ik GVD had poezenbeest de kabel door gebeten.
quote:nijntje021 schreef op 20 augustus 2016 @ 15:17:

wauw dan mopper ik op me kat met zijn rare vlos tic..

al was laatst wel de druppel vriend had een nieuwe headset gekocht, dus de volgende dag zet hij hem op, maar doet niks nah even kijken of alles wel ingeplugd zit.. op eens hoor ik GVD had poezenbeest de kabel door gebeten.



Ah nee, dat is wel heel erg...

Kat heeft hier wel eens mijn mobiel oplader doorgebeten, maar die was al heel oud en versleten dus dat duurde sowieso niet lang meer.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven