Wat niemand je vertelt over het hebben van een huisdier

11-04-2016 17:42 2251 berichten
Na topics met enorm grappige, maar ook vreselijke verhalen over wat niemand je vertelt over zwanger zijn of bevallen, is hier de variant voor de mensen onder ons zonder kinderen (of met kinderen en huisdieren). Mensen-kinderen tenminste, want natuurlijk zijn onze beestjes net zo goed kinderen.



Een huisdier hebben lijkt heel makkelijk, maar er komt toch meer bij kijken dan je zou denken. Alle verhalen met betrekking tot je hond, kat, hamster, parkiet of wat dan ook zijn welkom.



TO trapt af:

Zo ben ik er helaas proefondervindelijk achter gekomen dat langharige katten wat probleempjes op de kattenbak kunnen ondervinden, zoals hele stukken poep die in de vacht blijven plakken en klitten. Wat vervolgens op de grond, muur en bank terecht komt. Voordat ik het wist stond ik onder de douche, met kat tegen me aan, terwijl ik ''sorry'' bleef zeggen omdat hij zo aan het blèren was. Tot voor die ochtend had ik nooit gedacht dat ik ooit met mijn met poep besmeurde kat onder de douche zou staan.
Alle reacties Link kopieren
Dat een bezoek aan de kattenbak een heel precies werkje is dat men niet te lichtzinnig op moet vatten. Werkelijk álle korrels worden met veel lawaai meerdere malen van plaats verwisseld. Dat duurt pakweg een minuut of 15. Liefst midden in de nacht. En vervolgens als een malle die bak uitsprinten voor een vreugdedans door de huiskamer. Korrels all over de place.



En 's ochtend zo vroeg mogelijk even laten weten dat de etensbak gevuld dient te worden. Word je niet direct wakker dan wordt het grover geschut ingezet en schrik je je de rambam omdat er een kattekont op je gezicht zit.



Ook leuk: op het moment dat je gevulde eet- of waterbak neer wil zetten, een flinke kopstoot uitdelen zodat alles uit de bak klotst/valt.



En continu voor de voeten lopen, ook geweldig.
quote:nev schreef op 11 april 2016 @ 18:53:

Dat mijn bed mijn kat blijkbaar aan zijn moeder doet denken. Elke avond staat hij erop te trappelen (voor melk). Resultaat: gaatjes in al mijn beddengoed.



Oh en geen glaasje water onbeheerd achterlaten. Glazen drinken blijkbaar lekkerder dan de drinkfontein. Oh en als je niet meer bij t water kan hengel je t glas toch om met je pootje.Om deze reden drink ik nu altijd uit een fles.
Alle reacties Link kopieren
quote:viajera26 schreef op 11 april 2016 @ 18:10:

Haha, leuk topic!

Wij hebben een hond en een kat. Heb wel duizend verhalen, maar zal met eentje beginnen:

Er was een periode dat ik de kattenbak schoonmaakte, maar deze telkens leeg was. Dus wij dachten; arm beestje, zou ze ziek zijn? Na een paar dagen nog niks... dus wij een laxeermiddel gekocht voor de kat, met pijn en moeite (en tot bloedens toe gekrabt) dat laxeermiddel toegediend, dat beest gillen...

Komen we een paar dagen later thuis, betrappen we de hond; die zit lekker uit de kattenbak te eten!

Haha ik voel me nog steeds schuldig naar de kat toe Arm beest
Dat mijn parkiet altijd zou krijzen als ik praat.. Als mijn man praat is hij stil maar zodra ik ook maar iets zeg, niet eens tegen hem, dan gaat hij schreeuwen...
Dat je zoveel verdriet kan hebben als je konijntje moet laten inslapen.



Dat een konijnenstel echt te schattig is; elkaars ogen en oren uitsoppen en lekker languit tegen elkaar aan slapen.



Dat de haren van een angora konijn zo hard groeit. Elke 6 weken speel ik kappertje.



Dat konijnen gehoorzaam (kunnen) zijn.
Alle reacties Link kopieren
Hilarisch sommige opmerkingen hier haha.



Ik doe mee: dat mijn kitten van 7 maandjes het sinds een paar weken erg leuk vind om met haar eigen uitwerpselen te spelen. Ze vliegen door heel het huis en ze vind het geweldig. Ik daarin tegen vind het ronduit smerig :(
quote:Pingu schreef op 11 april 2016 @ 18:38:

Dat cavia's gebitsproblemen kunnen krijgen. Mijne moet om de 6 weken bijgeschaafd. Geintje heeft me sinds september al 600 euro gekost.De kiezen van mijn konijnen moeten ook weleens gevijld worden, maar dat kost echt niet zoveel.
quote:Pris825 schreef op 11 april 2016 @ 18:57:

Hilarisch sommige opmerkingen hier haha.



Ik doe mee: dat mijn kitten van 7 maandjes het sinds een paar weken erg leuk vind om met haar eigen uitwerpselen te spelen. Ze vliegen door heel het huis en ze vind het geweldig. Ik daarin tegen vind het ronduit smerig :(Oh gatverdamme, dat is echt heel vies. Onze kat is ook 7 maanden en die maakt er een rotzooi van, maar gelukkig alleen met kattenbak korrels en niet met zijn eigen poep.
Alle reacties Link kopieren
Dat hamsters door een nummerplaat van een auto kunnen knagen (hadden we gebruikt om een gat in het hok te dichten).



Dat honden kattendrollen uit de kattenbak stelen als je de deur per ongeluk open laat staan... En vervolgens de drollen compleet weer uitkotst voor je voeten Sorry voor de details..
Dat je allemaal leuke kattenspeeltjes koopt, maar hij uiteindelijk alleen met een wc rol speelt.
quote:juubje schreef op 11 april 2016 @ 18:27:

Poesjes:

- (rib)fluweel en fleece kun je niet meer aan

- katten lusten ook brood

- nagels van katten die binnen blijven,

zijn vlijmscherp

- levende meerkoeten kun je mee naar binnen nemen, mits ze bloeden

- levende eksters kun je mee naar binnen nemen, mits ze bloeden

- ligt er een grote vis op de deurmat, dan stinkt de kat

- soms stinkt de kat naar vis, maar ligt er niets op de deurmat

- aan de kots van de kat kun je zien dat hij elders ook brokjes eet

- soms schrikken mensen van je kat omdat deze binnen zit, terwijl het kattenliuk dicht zat

- behalve kattenluiken kunnen ze ook deuren openmaken. Ook zware buitendeuren die naar binnen open gaan.

- dure mandjes zijn niet nodig. Je pas gestreken wasgoed is beter.

- wc water is ook lekker

- je wordt onder de douche vandaan gekeken, zodat zij het bad uit kunnen likken

- zit jij op het toilet, dan kan er op jou gezeten worden

- ze laten stinkwindjes

- ze eten plastic (vooruit, eentje dan)

- de knuffeldieren van je kind zijn niet meer veilig (kijk mij eens een grote nepslang gevangen hebben!)

- de sloffen van je kind zijn niet meer veilig (gooi je m, wordt ie teruggebracht en nog een keer!)

- er passen drie katten in een mandje voor aan de radiator





Het lijken soms wel spreekwoorden, wat een mooie post.
Alle reacties Link kopieren
... dat de hond van je nieuwe vriendje je niet eerst vertelt dat ze net poep heeft gegeten , en er nog een stukkie aan r kin hangt, alvorens ze je liefdevol een lik geeft over je snoet geeft...



....is gelukkig alweer lang geleden...
escape to the country met jonnie irwin, allistair, jules , nikki, denise 16 hr bbc1
Alle reacties Link kopieren
Dat sommige katten fanatiek vleermuizen vangen en jij de dierenarts kan bellen omdat je bang bent dat ze rabiës hebben opgelopen.

Speelgoed en mandjes? Kom nou! Veters en dozen dat zijn pas echt speelgoed.
You can breathe, you can blink, you can cry. Hell, you’re all gonna be doing that.
hahahahah ik lig zowat op de grond na het lezen van dit topic en vergeleken bij jullie katten is die van mij een engeltje

maar nee, mijn kat is een aandachtsjunk en heeft het mauwen tot een zangkunsten verheven, van hoog naar laag tot met janken aan toe. 2x heeft hij een dode muis op me kussen gelegd. hij gebruikt het bed het liefst als krabpaal en vooral ochtends om half 4 functioneert hij graag als wekker en hij is ook nog is jaloers. en hij na het eten flost hij graag zijn tanden, schoenveters en de fleece deken zijn favoriet
Alle reacties Link kopieren
Ja ik weet het konijnen zijn knaagdieren... Het heeft ons de afgelopen maanden al 3 telefoonopladers, 1 stekker van de spelcomputer en een slipper gekost. Net als je denkt dat je het onder controle hebt en er niks meer mis kan gaan.... dit weekend heeft ze haar tanden gezet in het leren bankstel. Kosten om het te herstellen zullen zeker 400 euro zijn. Ter vergelijking; het beestje zelf heeft ongeveer 20 euro gekost.
Alle reacties Link kopieren
Dat katten spelen erg leuk vinden wist ik, maar dat ze ook graag je voeten aanvallen bij acties in bed, had ik niet bedacht. Echt met alle wapens open zo'n haal naar je voeten onder het dekbed. Ze helpen niet bij de romantiek zullen we maar zeggen
Als het gras bij de buren altijd groener is dan is het kunstgras
Alle reacties Link kopieren
Dat als je hond loops is, een passerende reu die niet aangelijnd is best over je schutting kan springen in een poging bij jou teefje te komen! (De schutting is 1.90m hoog, maar de buren hebben een bankje tegen de buitenkant aan staan) Gelukkig kon ik ertussen springen voor hij erop zat. Ik was best boos op zijn baasje, maar ik liet mijn hond daarna ook niet meer los in de tuin want kennelijk gaat dat niet altijd goed.
Alle reacties Link kopieren
quote:Chrissiefur schreef op 11 april 2016 @ 19:04:

Ja ik weet het konijnen zijn knaagdieren...Ze knagen wel, maar het zijn geen knaagdieren. Konijnen zijn haasachtigen.
Alle reacties Link kopieren
Dat nagels vijlen gewoon niet meer kan met kat in de buurt: bij de eerste streek start ze een spurtje en al rennend rukt ze de vijl uit mijn hand. Om hem dan onder het tapijt te gaan verstoppen bij de elastiekjes die ze 's nachts uit mijn haar prutst.
Als het gras bij de buren altijd groener is dan is het kunstgras
Alle reacties Link kopieren
quote:Oudblond schreef op 11 april 2016 @ 19:08:

Dat nagels vijlen gewoon niet meer kan met kat in de buurt: bij de eerste streek start ze een spurtje en al rennend rukt ze de vijl uit mijn hand. Om hem dan onder het tapijt te gaan verstoppen bij de elastiekjes die ze 's nachts uit mijn haar prutst.
Alle reacties Link kopieren
Dat koeien en paardenmest ideaal is om doorheen te rollen. Poepbruin is het nieuwe zwart.

Dat diezelfde paarden en koeien eigenlijk gewoon mega grote speelkameraatjes zijn voor de hond.



Dat de kat meent dat tenen en vingers snachts afgemept moeten worden om het personeel te beschermen.

Dat de kat altijd begint te spelen als het je net niet uit komt.
Alle reacties Link kopieren
quote:prik schreef op 11 april 2016 @ 19:07:

[...]



Ze knagen wel, maar het zijn geen knaagdieren. Konijnen zijn haasachtigen.Helemaal gelijk, maar dan zou ik graag speciaal voor die van ons best een aparte soort willen uitroepen die wel onder de knaagdieren valt.
Alle reacties Link kopieren
quote:little_angel89 schreef op 11 april 2016 @ 19:11:

Dat koeien en paardenmest ideaal is om doorheen te rollen. Poepbruin is het nieuwe zwart.

Dat diezelfde paarden en koeien eigenlijk gewoon mega grote speelkameraatjes zijn voor de hond.



.Jachthond zeker? Die doen dat geloof ik om hun geur te camoufleren bij het jagen.
Alle reacties Link kopieren
quote:troelieboelie schreef op 11 april 2016 @ 18:41:



Dat er levensgevaarlijke killerkonijnen bestaan, geen hond of kat die langer dan een minuut in de tuin durfde te zijn, of mensen for that matters...



Ja zo'n konijn heb ik vroeger ook nog wel gehad, onze katten en hond toen waren echt bang voor dat beest. Schoenen waar ook niet veilig, mocht graag in het leren happen en opeten.



De kat die ik nu nog in huis heb mag s'avonds graag in mijn tenen bijten om wat aandacht. Dan altijd nog even spelen en daarna slapen. Springt s'nacht dan ook nog wel eens op mijn hoofd om dan snel weg te rennen. Mijn vrouw heeft daar geen last van dat is voor haar gewoon een warm kussentje om tegenaan te liggen.



Verder is ze goed getrained. Mag alleen op de bank liggen op de plek waar haar denkentje ligt. Geldt ook voor andere katten als we ze in huis hebben. Is ze snel aangeleerd, maar soms toch stout.
fietsen varen vrouwelijk doen
Een van mijn katten is een ontzettende hufter/aansteller. Hij is hier al een paar keer door het raam gekropen om vervolgens als een klein kind zitten te jammeren op het dak waar hij op zijn manier niet van af kan komen.

Ik heb 2 keer de brandweer gebeld, en ze zijn hier 2 keer gekomen met de hoogwerker om mijn kat te redden.



3 dagen na de laatste reddingsactie van de brandweer zat hij weer op het dak. Partijtje moeilijk en zielig doen en die hele mikmak. Ik heb er toen geen aandacht aan geschonken en besloot het even af te wachten.

Tussentijds heb ik boodschappen gedaan. Toen ik aankwam zat hij nog steeds moeilijk te doen op het dak. Maar toen ik binnenstapte, stond meneer ineens mijn benen kopjes te geven.



Dus, hij kan gewoon het dak op en af komen zónder de brandweer. Aansteller kontjebeller...

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven