Wat niemand je vertelt over het hebben van een huisdier

11-04-2016 17:42 2251 berichten
Na topics met enorm grappige, maar ook vreselijke verhalen over wat niemand je vertelt over zwanger zijn of bevallen, is hier de variant voor de mensen onder ons zonder kinderen (of met kinderen en huisdieren). Mensen-kinderen tenminste, want natuurlijk zijn onze beestjes net zo goed kinderen.



Een huisdier hebben lijkt heel makkelijk, maar er komt toch meer bij kijken dan je zou denken. Alle verhalen met betrekking tot je hond, kat, hamster, parkiet of wat dan ook zijn welkom.



TO trapt af:

Zo ben ik er helaas proefondervindelijk achter gekomen dat langharige katten wat probleempjes op de kattenbak kunnen ondervinden, zoals hele stukken poep die in de vacht blijven plakken en klitten. Wat vervolgens op de grond, muur en bank terecht komt. Voordat ik het wist stond ik onder de douche, met kat tegen me aan, terwijl ik ''sorry'' bleef zeggen omdat hij zo aan het blèren was. Tot voor die ochtend had ik nooit gedacht dat ik ooit met mijn met poep besmeurde kat onder de douche zou staan.
Alle reacties Link kopieren
quote:-NummerZoveel- schreef op 17 oktober 2016 @ 13:42:

Dat het zo slopend, zowel fysiek als mentaal, kan zijn als je beestje echt doodziek is en de diagnose en dus behandeling onduidelijk is. Mijn hond liep al een maand of 2,5 te kwakkelen met zijn gezondheid. Koortspieken, algehele lamlendigheid, enz. Met antibiotica en pijnstillers ging het beter, maar zodra de kuur stopte zakte hij letterlijk weer door zijn poten. Tot hij een week geleden helemaal niets meer kon: volledig verlamd aan zijn achterpoten, voortekenen aan de verstijfde voorpoten, en incontinent voor het plassen. De dierenarts kon gelukkig thuis langskomen, maar voor de doorverwijzing naar de kliniek hadden we een klein leger sterke mannen nodig om hem met zijn 80 kilo de auto in en weer uit te krijgen. Eenmaal daar bleek het niet best met de verlamming. Een dag later wees de CT-scan uit dat hij vol zit met "processen" (kanker of ontstekingen). We wachten nu op de uitslag van het biopt, dat duurt tot ca eind deze week. En in de tussentijd draai ik hem elke 2 uur (terwijl hij vol in de weerstand gaat), help ik hem plassen, verschonen we de boel als hij, bij voorkeur natuurlijk midden in de nacht, poept of kotst (dat laatste kwam overal terecht behalve op het drooghoudmatje van ruim een meter breed), en slaap ik nu al ruim een week naast hem op de bank. En tegelijk buit hij de situatie zelf graag nog wat extra uit door eten en drinken te weigeren als het niet met de hand aan hem gevoerd wordt. Ik ben doodmoe en mijn rug (die al aan een operatie toe was) houdt het amper nog. Maar veel belangrijker is natuurlijk dat we hem hier doorheen loodsen en hij hopelijk weer kan herstellen.
''Then let amorous kisses dwell
On our lips, begin and tell
A Thousand, and a Hundred, score
an Hundred, and a Thousand more''
Alle reacties Link kopieren
quote:Vikhui schreef op 17 oktober 2016 @ 12:09:

Dat je je zo enorm veel zorgen kan maken om zo'n beestje. Mijn kat is vorige week geopereerd en terwijl hij bij de dierenarts was voelde ik me zo rot. Ben maar wat boodschappen gaan doen om mijn gedachten te verzetten. Nu hij weer thuis is vind ik het ook zo zielig om hem te zien worstelen met die kap/kraag. Als hij me aankijkt met z'n suffige, toegeknepen oogjes kan ik soms wel huilen. Zo. Dat is eruit.Aaahhh, ik weet hoe je je voelt Je hart breekt als ze zo zielig zijn. Beterschap met je kat en jij veel succes!
Uhm... stuff... and things
Alle reacties Link kopieren
quote:Ellius schreef op 17 oktober 2016 @ 13:13:

[...]



Herkenbaar. Mijn middelste is hier de baby (hij is 4) en heeft af en toe extra veel aandacht nodig. 's Nachts. Dan tikt hij met zijn pootje in mijn gezicht, en als ik niet snel genoeg reageer komen de nageltjes er voorzichtig bij. Dan moet ik aaien. Als ik ermee stop, komt dat pootje weer: meer aaien graag. Irritant als je wilt slapen, tegelijkertijd erg schattig.Ja, dat doet mijn oudste kat dan weer. Hij vraagt niet of je hem wilt aaien, hij eist Hij begint wel gelijk met nagels, al zit daar ook wel variatie in; van zacht schrapen tot en met nagels in mijn huid haken haha. Het liefst op blote huid uiteraard, dat geeft sneller resultaat. Hij is zo slim haha.
Uhm... stuff... and things
Alle reacties Link kopieren
quote:-NummerZoveel- schreef op 17 oktober 2016 @ 13:42:

Dat het zo slopend, zowel fysiek als mentaal, kan zijn als je beestje echt doodziek is en de diagnose en dus behandeling onduidelijk is. Mijn hond liep al een maand of 2,5 te kwakkelen met zijn gezondheid. Koortspieken, algehele lamlendigheid, enz. Met antibiotica en pijnstillers ging het beter, maar zodra de kuur stopte zakte hij letterlijk weer door zijn poten. Tot hij een week geleden helemaal niets meer kon: volledig verlamd aan zijn achterpoten, voortekenen aan de verstijfde voorpoten, en incontinent voor het plassen. De dierenarts kon gelukkig thuis langskomen, maar voor de doorverwijzing naar de kliniek hadden we een klein leger sterke mannen nodig om hem met zijn 80 kilo de auto in en weer uit te krijgen. Eenmaal daar bleek het niet best met de verlamming. Een dag later wees de CT-scan uit dat hij vol zit met "processen" (kanker of ontstekingen). We wachten nu op de uitslag van het biopt, dat duurt tot ca eind deze week. En in de tussentijd draai ik hem elke 2 uur (terwijl hij vol in de weerstand gaat), help ik hem plassen, verschonen we de boel als hij, bij voorkeur natuurlijk midden in de nacht, poept of kotst (dat laatste kwam overal terecht behalve op het drooghoudmatje van ruim een meter breed), en slaap ik nu al ruim een week naast hem op de bank. En tegelijk buit hij de situatie zelf graag nog wat extra uit door eten en drinken te weigeren als het niet met de hand aan hem gevoerd wordt. Ik ben doodmoe en mijn rug (die al aan een operatie toe was) houdt het amper nog. Maar veel belangrijker is natuurlijk dat we hem hier doorheen loodsen en hij hopelijk weer kan herstellen. Ah wat zielig, heel veel sterkte! Hopelijk komt hij er bovenop.
Uhm... stuff... and things
Och Nummerzoveel
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor de lieve reacties! Denk dat kattenmeneer wel weer de oude wordt, hij had gisteren alweer een beetje zin om te spelen. Vrijdag gaan de hechtingen eruit.



NummerZoveel: wat vreselijk zwaar en heftig voor je! Als ik zoiets ergs van een ander lees voel ik mezelf echt een zeur. Heel veel sterkte!
Dank voor de knuffels en lieve woorden.



@Vikhui, elk huisdierenleed is leed. Toen de mijne eind april een operatie had, was ik ook in alle staten. Hij leek er zelf sneller overheen dan ik
Oeh, dikke knuffel voor alle zieke beestjes.



Wat niemand je verder vertelt/wat je pas later ontdekt: dat je heel, heel trots kunt zijn als de dierenarts zegt dat je oude katten er heel goed uitzien, ze voor hun leeftijd behoorlijk actief zijn en je het dus goed doet. Ik ben bijna blijer met die opmerking dan met goede examenresultaten. :')
Alle reacties Link kopieren
Nawww, leuk om te horen inderdaad Marquise!



Waar ik niet op was voorbereid is dat ik mijn katten enorm erg mis, zelfs als ik 2 nachtjes weg ben Katten waren overigens niet alleen thuis, maar toch wilde ik ze zo graag weer knuffelen.
''Then let amorous kisses dwell
On our lips, begin and tell
A Thousand, and a Hundred, score
an Hundred, and a Thousand more''
Oh dat heb ik ook gehad Marquise. De DA wilde al bijna alle oudjes aan mij meegeven haha.
Dat gekke ding van mij was vanavond niet te houden en glipte weer naar buiten. Ik heb haar net geroepen, maar geen sjoege. Kan ik weer een nachtje onrustig slapen. Ze is namelijk het sufferdje hier in de buurt en komt regelmatig gehavend thuis.
Ohjeeh dat is niet handig sterrenkijker!



Ik heb ook weer een mooie; ze had te laat door dat ze moest overgeven, dus dat ging zowat de hele trap over. Sta ik dus om half 8 vanochtend het uit de trap te pulken/schoonmaken. Laat ik haar weer uit haar kamer, loopt ze nu alleen nog maar de trap over het gedeelte waarover ze niet had gekotst.
Alle reacties Link kopieren
Oh jakkes Bosbessen

En hahaha zo slim.
''Then let amorous kisses dwell
On our lips, begin and tell
A Thousand, and a Hundred, score
an Hundred, and a Thousand more''
Alle reacties Link kopieren
Kitten is de laatste weken echt een stuk aanhankelijker geworden. Elke dag een paar keer je opzoeken om bij je te liggen, altijd bij je in de buurt zijn, veel mauwen en achter je aan rennen. Hij was al aanhankelijk, maar nu naar het stalkerige toe. Dat had ik niet verwacht met de andere kat erbij in huis. Grote kat is juist minder aanhankelijk, hij komt alleen nog maar echt knuffelen als ik uit bed kom of thuis kom en maar heel soms even tussendoor.
''Then let amorous kisses dwell
On our lips, begin and tell
A Thousand, and a Hundred, score
an Hundred, and a Thousand more''
Alle reacties Link kopieren
Dat je hond sneller is dan jij denkt.

Dat hond kan gillen en krijsen alsof ze afgemaakt wordt. Dat de daarop volgende beten in je arm voor lief genomen worden en niet een voelend ls kwaadwillend maar als een Help mij het doet zo pijn!

Dat ze verdomde hard is voor zichzelf met die kneuzingen en wond.

Dat ze zal herstellen van de zenuwbeschadiging.



Dat je door zo een ongeluk haar zelfvertrouwen buiten weer enorm moet opbouwen.
ik heb gister bijna in me broek gezeken om poezenbeest.



mijn kat is dol op papierenzakken, hij gaat er helemaal los op, gister dus ook.

Tas lag half op de poef, kat springt op de poef en land in zak vervolgens schiet de zak nog meer naar achteren en ligt poes er gestrekt in
Alle reacties Link kopieren
Ik moet deze week weer ff bellen om de jongste te laten castreren en de oudste mag binnenkort ook weer inentingen. Enige jammere is dat ik het niet tegelijk kan doen, die katten zijn veel te zwaar om tegelijkertijd mee te nemen

Grootste is nu ruim 5 kilo, jongste 3.8.
''Then let amorous kisses dwell
On our lips, begin and tell
A Thousand, and a Hundred, score
an Hundred, and a Thousand more''
Alle reacties Link kopieren
quote:nijntje021 schreef op 28 oktober 2016 @ 11:54:

ik heb gister bijna in me broek gezeken om poezenbeest.



mijn kat is dol op papierenzakken, hij gaat er helemaal los op, gister dus ook.

Tas lag half op de poef, kat springt op de poef en land in zak vervolgens schiet de zak nog meer naar achteren en ligt poes er gestrekt in





Katten en zakken zijn zo hilarisch.
''Then let amorous kisses dwell
On our lips, begin and tell
A Thousand, and a Hundred, score
an Hundred, and a Thousand more''
quote:Marquise schreef op 19 oktober 2016 @ 15:00:

Oeh, dikke knuffel voor alle zieke beestjes.



Wat niemand je verder vertelt/wat je pas later ontdekt: dat je heel, heel trots kunt zijn als de dierenarts zegt dat je oude katten er heel goed uitzien, ze voor hun leeftijd behoorlijk actief zijn en je het dus goed doet. Ik ben bijna blijer met die opmerking dan met goede examenresultaten. :')Die van ons kregen de complimenten over hun gebit. Mochten zo in de reclame! Ik wad helemaal trots
quote:-catnip schreef op 30 oktober 2016 @ 18:02:

[...]







Katten en zakken zijn zo hilarisch.alleen papieren zakken
Alle reacties Link kopieren
Kleinste moet binnenkort gecastreerd worden, grootste moet inentingen. Ik moet gewoon aparte afspraken maken omdat ik die bakbeesten niet tegelijk kan meenemen

Het past wel in de vervoersmand (XL), maar ik kan dat gewicht niet aan. De grootste is nu 5+ kilo en de kleinste bijna 4.
''Then let amorous kisses dwell
On our lips, begin and tell
A Thousand, and a Hundred, score
an Hundred, and a Thousand more''
Alle reacties Link kopieren
Catnip, ik moest door je verhaal denken aan een aantal jaar terug toen me dierenarts me met grote ogen aankeek terwijl ik binnen kwam lopen. Ik had toen nog 4 katten en een hond en vond het wel handig om ze allemaal tegelijk mee te nemen. Gezien het formaat van de katten hadden ze ieder een eigen mandje. Twee in de vorm van een schoudertas (dus aan iedere schouder een kat ) en twee gewone plastic vervoersmanden in mijn handen. En dan had ik ook mijn hond nog vast aan de riem. De dierenarts vond het knap, ik vond het alleen maar handig ivm de 'groepskorting' die ik kreeg



Nog een gek dingetje trouwens; mijn middelste kat miauwt altijd als ik moet niezen. Of ik nou 5 keer nies of 1 keer, of hij wakker is of ligt te slapen, het maakt niet uit, iedere nies beantwoordt hij met een miauw. Ik vind dat zo schattig Ik ben momenteel snotverkouden en nies heel veel, maar hij blijft het doen, het is echt bizar.
Uhm... stuff... and things
Alle reacties Link kopieren
Hahaha kruidentheetje

Ik zie het al helemaal voor me. Ik vind het knap hoor, dat is toch ook loodzwaar. Wel weer heel chill van de groepskorting, wat een mens toch wel niet over heeft voor korting.



Aahh, wat schattig. Echt zo'n manier van contact maken.

De grootste ligt heel vaak ergens te chillen. Als je dan langs komt gelopen, stopt en hem aankijkt, gaat hij je echt aanstaren en ook mauwen. Als je dan gaat praten mauwt hij ook weer terug. Dat blijft elke keer weer zo leuk.
''Then let amorous kisses dwell
On our lips, begin and tell
A Thousand, and a Hundred, score
an Hundred, and a Thousand more''
Alle reacties Link kopieren
Ja, leuk is dat hè? Ik houd daar echt van Normaal gesproken maakt hij niet zoveel contact met geluid, behalve als hij naar binnen wil (en ik heb een kattenluikje!). Maar nee hoor, waarom zou hij moeite doen als ik ook even de deur voor hem open kan doen? Hij miauwt ook graag als het regent, ik verdenk hem er dan altijd van dat hij boos op mij is. Alsof ik er wat aan kan doen

Mijn oudste kat is wel heel vocaal met contact maken, dat is echt zo'n prauwerd zoals ik dat altijd noem. Aanraken is prauw, de plantjes water geven is prauw-pprrrr-prauw-hhhmmrriauw (gek op water is hij), hij kletst echt terug. De jongste miauwt alleen als hij wat van me wil. Eten of kroelen dus haha!



Die waterobsessie van mijn oudste kat is wel heel komisch trouwens. Als ik naar boven ga vliegt hij met veel kabaal naar boven om in de wasbak te gaan zitten, dan wil hij even drinken. Plantjes water geven doe ik heel langzaam zodat hij kan drinken, zelfs de waterbak van mijn hond vul ik met een kannetje zodat hij kan drinken, want niets is zo leuk als water?! Gek beest. Ik denk dat ik ooit nog een waterornament in de tuin plaats, speciaal voor hem
Uhm... stuff... and things
Alle reacties Link kopieren


Eigenaardige beesten zijn het toch. Het is jouw schuld dat het regent, ofcourse.



Bij mij mauwen ze ook wel veel, maar ook vaak zonder dat ik weet waarom. Dan gaan ze opeens raar lopen mauwen en door het huis lopen. Soms weet ik dat het is om de ander te roepen, of om aandacht van mij, maar soms is het ook echt vaag. Maar ik vind het wel altijd zo gezellig, van die vocale katten.



Hahaha die waterobsessie, wat leuk! Bij mij vinden ze het alleen interessant om te kijken als we de planten water geven, maar ze doen er niks mee. Met hun waterbak spelen ze ook niet echt. Ik drink wel alleen nog maar uit flesjes want glazen water zijn niet meer veilig.
''Then let amorous kisses dwell
On our lips, begin and tell
A Thousand, and a Hundred, score
an Hundred, and a Thousand more''

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven