Wat niemand je vertelt over het hebben van een huisdier

11-04-2016 17:42 2251 berichten
Na topics met enorm grappige, maar ook vreselijke verhalen over wat niemand je vertelt over zwanger zijn of bevallen, is hier de variant voor de mensen onder ons zonder kinderen (of met kinderen en huisdieren). Mensen-kinderen tenminste, want natuurlijk zijn onze beestjes net zo goed kinderen.



Een huisdier hebben lijkt heel makkelijk, maar er komt toch meer bij kijken dan je zou denken. Alle verhalen met betrekking tot je hond, kat, hamster, parkiet of wat dan ook zijn welkom.



TO trapt af:

Zo ben ik er helaas proefondervindelijk achter gekomen dat langharige katten wat probleempjes op de kattenbak kunnen ondervinden, zoals hele stukken poep die in de vacht blijven plakken en klitten. Wat vervolgens op de grond, muur en bank terecht komt. Voordat ik het wist stond ik onder de douche, met kat tegen me aan, terwijl ik ''sorry'' bleef zeggen omdat hij zo aan het blèren was. Tot voor die ochtend had ik nooit gedacht dat ik ooit met mijn met poep besmeurde kat onder de douche zou staan.
quote:kruidentheetje schreef op 02 november 2016 @ 20:52:



Die waterobsessie van mijn oudste kat is wel heel komisch trouwens. Als ik naar boven ga vliegt hij met veel kabaal naar boven om in de wasbak te gaan zitten, dan wil hij even drinken. Plantjes water geven doe ik heel langzaam zodat hij kan drinken, zelfs de waterbak van mijn hond vul ik met een kannetje zodat hij kan drinken, want niets is zo leuk als water?! Gek beest. Ik denk dat ik ooit nog een waterornament in de tuin plaats, speciaal voor hem Die van mij houdt ook erg van de kraan. Het grappigste is nog als ik voorovergebogen sta mijn haar af te drogen, en dan ineens "Mrauw!" in mijn oor krijg van de kat die ondertussen in de wasbak is gesprongen. Hij zit daar ook vaak al te wachten als ik 's ochtends de slaapkamer uitkom. Hij doet soms echt alsof er nergens anders water voor hem te vinden is.
quote:kruidentheetje schreef op 02 november 2016 @ 19:41:

....

Nog een gek dingetje trouwens; mijn middelste kat miauwt altijd als ik moet niezen. Of ik nou 5 keer nies of 1 keer, of hij wakker is of ligt te slapen, het maakt niet uit, iedere nies beantwoordt hij met een miauw. Ik vind dat zo schattig Ik ben momenteel snotverkouden en nies heel veel, maar hij blijft het doen, het is echt bizar.Mijn cavia's geven een geïrriteerde "prrr" als ik mijn neus ophaal. Vinden ze heel irritant en ongemanierd kennelijk.
mijn kat is langzaam gek aan het worden denk ik... gek beest te printer te likken
Haha! De mijne heeft de vloerverwarming in de badkamer ontdekt.
Alle reacties Link kopieren
Mijn lieve,oude, enigszins seniele poes, zat altijd bij de badkamer te wachten tot ik klaar was met douchen, zodat zij de badkamervloer en muur droog kon likken



Oja, ze was ook gek op bodylotion, ze likte altijd mijn armen, als ze de kans kreeg. En mijn mans wax uit zijn haar



Ik mis haar...
No but yeah but no but yeah but no but yeah no but yeah but no because I'm not even going on the pill because Nadine reckons they stop you from getting pregnant.
mijn kat volgt me tot in de badkamer, en gaat dan vaak op de mat liggen maar zodra ik ga douchen is hij weg.



VickP
VickyP Lijkt me vreselijk om je kat te moeten missen. Voor mij was het zeer dichtbij een maand ofzo geleden, gelukkig eindelijk weer helemaal opgeknapt.



Mijne kwam normaal de badkamer niet eens in, dus dit is wel grappig. Zodra ik eraan kom lopen sprint ze weg. Heb haar net wat nieuwe catnip speeltjes gegeven en ze wordt er zo blij van.
Alle reacties Link kopieren
Mijn kat is punctueel. Met eten, maar ook met opstaan.

Elke werkdag sta ik om half zes op. Staat de klok op 5:31 en ben ik nog niet opgestaan, dan begint madame te mauwen, te blèren en springt ze tegen de slaapkamerdeur. Ook in het weekend .

Doe ik de slaapkamerdeur open om naar buiten te stappen, dan ligt madame languit voor de deur te rekken en te strekken. Ik kan maar niet kwaad op haar worden, hoe vaak ze mij ook het bed uit mauwt. Het is een schatje.
Alle reacties Link kopieren
Dat ze soms gewoon onbedoeld zo grappig zijn. Ik kwam net thuis, zitten mijn katten naast elkaar in de woonkamer zich synchroon te wassen (allebei 1 poot in de lucht en maar poetsen). Het zag er zo komisch uit
quote:Perkins schreef op 11 november 2016 @ 12:56:

Mijn kat is punctueel. Met eten, maar ook met opstaan.

Elke werkdag sta ik om half zes op. Staat de klok op 5:31 en ben ik nog niet opgestaan, dan begint madame te mauwen, te blèren en springt ze tegen de slaapkamerdeur. Ook in het weekend .

Doe ik de slaapkamerdeur open om naar buiten te stappen, dan ligt madame languit voor de deur te rekken en te strekken. Ik kan maar niet kwaad op haar worden, hoe vaak ze mij ook het bed uit mauwt. Het is een schatje.die van mij is punctueel als het om eten gaat, eerst kreeg meneer altijd om 09.00 eten, ik ga 3 dagen weg... Sindsdien krijgt wordt ik elke dag tussen 05.00--06.30 ''lastig gevallen'' omdat meneer wilt eten ik probeer het hem nu uit alle macht af te leren. maar ben er nog steeds niet in geslaagd. dat lastigvallen valt vooral onder in me oor mauwen, hard spinnnen en over me heen lopen
Alle reacties Link kopieren
Mijn kat wordt morgen gecastreerd en moet vanaf zes uur nuchter zijn. Ik heb zo'n medelijden met hem hij heeft zo honger en loopt hartverscheurend te miauwen en naar zijn etensbakje te zoeken.
Aww maar dat overleven ze wel hoor! Komt goed.
Alle reacties Link kopieren
quote:Zanahoria schreef op 15 november 2016 @ 23:44:

Mijn kat wordt morgen gecastreerd en moet vanaf zes uur nuchter zijn. Ik heb zo'n medelijden met hem hij heeft zo honger en loopt hartverscheurend te miauwen en naar zijn etensbakje te zoeken. Heb je een beetje kunnen slapen vannacht? Succes vandaag, komt goed!
Uhm... stuff... and things
Alle reacties Link kopieren
quote:Zanahoria schreef op 15 november 2016 @ 23:44:

Mijn kat wordt morgen gecastreerd en moet vanaf zes uur nuchter zijn. Ik heb zo'n medelijden met hem hij heeft zo honger en loopt hartverscheurend te miauwen en naar zijn etensbakje te zoeken.Ahhhh.. Ja ik weet hoe rot het voelt, maar hij overleeft dat wel hoor. Even doorheen. Veel succes vandaag!
''Then let amorous kisses dwell
On our lips, begin and tell
A Thousand, and a Hundred, score
an Hundred, and a Thousand more''
Alle reacties Link kopieren
Dubbel.
anoniem_306719 wijzigde dit bericht op 16-11-2016 09:26
Reden: dubbel
% gewijzigd
''Then let amorous kisses dwell
On our lips, begin and tell
A Thousand, and a Hundred, score
an Hundred, and a Thousand more''
Alle reacties Link kopieren
Ik ben van de week met oudste kat naar de dierenarts geweest voor controle en vaccinatie. Gelukkig verder alles goed met hem, zag er goed uit. En het is zo'n goedzak, hij bleef gewoon in die vervoersbak liggen en de dierenarts moest hem eruit halen. Al die tijd bleef hij op die tafel liggen en verroerde hij zich niet. Hij had natuurlijk al die honden in de wachtkamer gezien Daarna ging hij ook gewoon weer netjes zelf terug in de bak.



Alleen kunnen ze zijn chip niet vinden, met de castratie blijkbaar ook al niet. Hebben jullie het al eens meegemaakt dat een kat zijn chip kwijt is geraakt?
''Then let amorous kisses dwell
On our lips, begin and tell
A Thousand, and a Hundred, score
an Hundred, and a Thousand more''
Alle reacties Link kopieren
Leuk en herkenbare dingen lees ik hier, zeker hoeveel zorgen je kan maken om zo'n beestje, had ik zelf ook niet verwacht. Wat ik ook niet had verwacht is dat ik de honden bijna als kinderen ben gaan zien (en dat is ook pas gekomen na een jaar of 4), zullen nooit een echt kind vervangen natuurlijk.



Mijn dierenarts is heel erg fijn, ik mag erbij zijn als ze onder narcose gaan (moet ik altijd mijn best doen om niet te huilen, vind dat zo zielig als ze wegzakken ), als de operatie een uurtje duurt mag ik gewoon blijven wachten en als het langer duurt ga ik wel naar huis/werk maar ben ik wel op tijd terug, want ik wil er graag bij zijn als ze wakker worden, dan worden ze in de wachtkamer gedragen zodat ze aan mijn voeten wakker kunnen worden (maar meestal ga ik op de grond zitten, zelfs als ik mijn goede werkkleding aan heb ). Dat doen ze overigens bij iedereen die dat wil, echt klantvriendelijk vind ik dat.



Dierenarts van mijn collega mag dat niet, daar moet je je huisdier afzetten (dan wordt het in een kooitje gedaan en na een uur ongeveer krijgen ze pas narcose), je mag niet blijven wachten en ze bellen pas als de huisdieren al wakker zijn, lijkt mij echt verschrikkelijk.
Alle reacties Link kopieren
-catnip: bij mijn hond is de chip ook zoekgeraakt, uiteindelijk wel gevonden maar was helemaal naar beneden gezakt en tussen zijn voorpoten. Maar volgens mij kan een chip ook kapot gaan waardoor het niet gevonden wordt door de chiplezer.
Alle reacties Link kopieren
Ja kattemans heeft vannacht goed geslapen, en ik dus gelukkig ook

Vanochtend naar de dierenarts gebracht, dat ging heel snel. Straks om 12:00 even bellen hoe het is gegaan.



En herkenbaar dat het als een kind voelt hoor! Niet helemaal als kind natuurlijk, ik denk dat ik het toch wat erger zou vinden als een kind dood zou gaan dan als mijn kat dood zou gaan. Maar ik hou echt zielsveel van mijn kattenbeestje en het grappige is dat ik hem heerlijk vind ruiken, dat heb ik normaal gesproken alleen bij dingen/mensen waar ik van hou en erg aan gehecht ben.
Alle reacties Link kopieren
quote:nijntje021 schreef op 30 oktober 2016 @ 20:49:

[...]





alleen papieren zakken :ihi:Hier zijn ze ook gek op plastic zakken en boodschappen tassen. Vooral die laatste zijn enorm grappig. Een keertje niet doorgehad dat ze erin zat. Dacht wat zijn die flessen zwaar. Ze waren allemaal leeg toch? Kijk ik in de tas, twee grote ogen die me aankeken. Poes had mazzel dat ik de tas niet van schrik liet vallen .
Kia aka brandhout voor de hel, aangenaam.
Alle reacties Link kopieren
Sught dubbel
Kia aka brandhout voor de hel, aangenaam.
quote:-Kia-Ora- schreef op 16 november 2016 @ 10:31:

[...]



Hier zijn ze ook gek op plastic zakken en boodschappen tassen. Vooral die laatste zijn enorm grappig. Een keertje niet doorgehad dat ze erin zat. Dacht wat zijn die flessen zwaar. Ze waren allemaal leeg toch? Kijk ik in de tas, twee grote ogen die me aankeken. Poes had mazzel dat ik de tas niet van schrik liet vallen .







Onze poes was een keer zoek. Totdat we ineens een omgekeerde kartonnen doos door de kamer zagen schuiven... ja hoor daar was poes weer . Hoe ze het voor elkaar heeft gekregen weet nog steeds niemand.
Hahaha prachtige verhalen weer



Mijn oma was gisteren weer goed bezig. Had een staafje gedroogd catnip voor haar gekocht waar ze mee aan het spelen was. Halve woonkamer door aan het meppen maar het leukst is rond de salontafel want dan kan hij zo leuk onder/over de poten. Totdat ze hem een keer zo hoog de lucht in mepte dat hij op de tafel belande en zij geduldig ging liggen wachten tot hij naar beneden viel. Halve minuut later ging ze kijken en mepte ze zo van de tafel af (lang lijf dus kan bijna overal bij) en weer verder ermee sjezen. Ik heb ook een stoffen vlinder gekocht met knisperende vleugels, gezien haar vlinder obsessie is die dus ook helemaal geslaagd.
quote:-Kia-Ora- schreef op 16 november 2016 @ 10:31:

[...]



Hier zijn ze ook gek op plastic zakken en boodschappen tassen. Vooral die laatste zijn enorm grappig. Een keertje niet doorgehad dat ze erin zat. Dacht wat zijn die flessen zwaar. Ze waren allemaal leeg toch? Kijk ik in de tas, twee grote ogen die me aankeken. Poes had mazzel dat ik de tas niet van schrik liet vallen .



hij vond het ook heerlijk om in de tas te kruipen, plastic tassen moet hij echter niks van hebben



@ Lady Voldemort hilarisch
Alle reacties Link kopieren
quote:Lady_Voldemort schreef op 16 november 2016 @ 10:46:

[...]









Onze poes was een keer zoek. Totdat we ineens een omgekeerde kartonnen doos door de kamer zagen schuiven... ja hoor daar was poes weer . Hoe ze het voor elkaar heeft gekregen weet nog steeds niemand.
''Then let amorous kisses dwell
On our lips, begin and tell
A Thousand, and a Hundred, score
an Hundred, and a Thousand more''

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven