Wat niemand je vertelt over het hebben van een huisdier

Log nu in om te reageren
 1. Hahahah cute, die van mij ging vanmiddag helemaal los omdat er een duif voor het raam zat

  Relax we're all crazy, it's not a competition
 2. Nou, jongste kat heeft het door wanneer ik gekookt heb. Dan gaat hij terwijl ik aan het eten ben sneaky op het aanrecht om de spatel bijv af te likken. :-d

  Je suis prest
 3. Ieuw, dat bank-verhaal @-(

  Wij gaan morgen naar 't asiel om voor een nieuwe kat te kijken! Het is nu toch wel heel stil hier. Denk ook dat het voor onze overgebleven kat gezelliger is, ondanks dat zij en opa-poes nooit iets met elkaar hadden. Spannend, op de site staan wel wat leuke dieren. :cat:

  Overigens wordt er meerdere malen per week door een onbekende kat tegen ons kattenluik gepist :-@ dat spul in zo'n spuitfles haalt de geur goed weg, maar blijkbaar ruikt die kat het nog steeds en moet ie er steeds weer overheen pissen :'-(
 4. Wat goed dat je voor een katje uit het asiel gaat kijken! Veel plezier en succes morgen. :)

  En gatsie, dat is echt vies. En vervelend. :no:

  Je suis prest
 5. Sowieso wordt t alleen kijken en wellicht kiezen. We gaan eind van de week een lang weekend weg, niet handig om dan al een nieuwe poes in huis te hebben. Dat zou dan maandag of dinsdag worden.
 6. Oh gatver streepjessokken. :sick: Wat leuk een nieuwe haarbal erbij!

  Was nog een verhaal vergeten. Ze spuugde van de week ook speeksel uit en ging er een beetje zielig bij zitten totdat ik met een keukenrol aan kwam zetten. Zo hop vol met der achterpoot erin. :facepalm: Vriend en ik kwamen niet meer bij, echt gejankt van het lachen. En toen kon ik kruipend door de woonkamer om te zoeken naar kots pootjes. :rofl:
 7. Snap ik streepjessokken! Als nog is kijken ook al leuk, het echt meenemen kan dan nog wel even wachten.

  Hahaha Frambozen. :rofl:
  Bij mij rent de oudste altijd weg als hij gekotst heeft, alsof hij er zelf van geschrokken is. De jongste gaat er altijd aan ruiken en die wilt het gewoon weer opeten (omdat het vaak uitgekotste brokjes zijn), viezerik. Ik wist dat honden dat deden, maar van katten had ik dat niet verwacht.

  Je suis prest
 8. Heb jij je kat goed opgevoed?

  Hoewel het voor een hond de normaalste zaak van de wereld is om naar puppytraining te gaan, wordt van een kitten nog vaak gedacht dat die niet op te voeden is. Think again! Het is heel belangrijk om ook je kitty training te geven. Met deze vijf simpele tips voed je je kat op. #adv

  Lees verder

 9. Ik hoopte hier ook wel tips te krijgen voor dat kattenpis-verhaal (mijn telefoon maakt 'natuurramp' van 'kattenpis', says it all...) :-$
 10. Oh sorry :-$, ik heb er zelf geen ervaring mee eigenlijk. Misschien dat er een bepaald geurtje is dat je kan spuiten en dat die andere kat op afstand houdt?

  Je suis prest
 11. Omg catnip :rofl: Gatver daar zou ik dan weer bijna van overgeven als ik dat zie hahaha. Mijne gaat alleen maar even zielig doen in een hoekje voor een minuut of 5, en daarna water drinken.

  Streepjessokken ik kom even ook niet verder dan die spray... Welke gebruik je nu? Ik heb zelf Ecodor UF2000. Weet je waar de kat in en uit de tuin gaat, misschien kan je dat afsluiten? Of een geluidsensor met een hoge toon neerzetten? Aluminum folie tijdelijk op/om het luik? Roep nu maar even random dingen hoor haha.
 12. Ik heb 2x een koppeltje agapornissen gehad. Bij beide koppeltjes was het vrouwtje op een nare manier de baas over het mannetje. Bij het eerste koppeltje mocht het mannetje niet met de speeltjes spelen. Zelfs als ze uit de kooi waren en het mannetje ging eerder terug om lekker even te kunnen spelen, ging mevrouw ook terug en gaf ze hem er van langs.
  Bij het tweede koppeltje mocht het mannetje soms niet eten. Alles geprobeerd: 2 aparte voerbakjes, extra voer op de grond van de kooi strooien, vrouwtje nat spuiten opdat mannetje kon eten. Niets hielp. We hebben ze uiteindelijk in aparte kooien gezet, waar het mannetje enorm opgebloeid is.
 13. De kat van mijn zus drinkt niet uit zijn waterbak maar uitsluitend uit de vissenkom. Aan de vissen komt hij niet.
 14. Ja katten zijn van alle huisdieren toch wel het ergste. Als onze kater moet kotsen maakt hij eerst hele rare huilgeluiden. Het lijkt wel een weerwolf. De eerste keer schrok ik me dood X-D
  Maar remsporen op de bank..o, wat erg :rofl:
 15. Ja die van mij heeft ook een of ander lucht kots alarm. Wel handig, dan kan je haar nog de goede kant op bonjouren mits je op tijd bent. X-D

  Omg Amarna. :rofl:
 16. Wat een ontzettend zielig verhaal over die vogels Amarna.
  Kutwijven. :-O

  Het was zo donker dat ik overal lichtpuntjes zag.
 17. Ja, in theorie wel...maar die van ons rennen dan kotsend weg met een spoor van kamer tot keuken..waarbij de schoenen van manlief niet worden overgeslagen. Altijd die van hem. X-D
 18. Ik weet niet welke kat tegen de deur sproeit. Anders konden we een hartig woordje met de eigenaar spreken... Ik gebruik op advies van de dierenwinkel CSI Urine (zelfde werking als Urine off maar sterker ofzo). Het idee is dat de geur wordt afgebroken zodat de kat het niet meer ruikt en niet meer de behoefte heeft om er weer overheen te gaan... De praktijk is weerbarstig.

  Net bij het asiel geweest. Twee katten op het oog: een cyperse allemansvriend, speels, kater, en een bangige poes die volgens de medewerker wel van knuffelen en spelen en aanhalen houdt maar ook duidelijk haar grenzen heeft. Ik heb nu de krassen op mijn hand staan :-$, ze had geen zin (maar: klein hok, groot mens steekt hand naar binnen, help)

  Poes zit er al een half jaar :-(
  Ben daardoor geneigd de poes een kans te geven, je krijgt een maand 'garantie', maarja ook weer zielig als het niks wordt...
  Ik denk dat we van poes nu geen eerlijk beeld krijgen door lang in een hok te zitten. Je leest vaak dat zo'n beest helemaal kan opbloeien. Maar 't is wel een gok.
  Die cyperse vind sowieso wel een huisje. Maar zou hier wel goed passen...

  Wat we zoeken : speelse knuffelkont die door één deur kan met onze poes van 4, dikke vriendjes is leuk maar geen noodzaak.

  Wie heeft tips?
 19. quote:
  Delite_ schreef op 24 april 2017 @ 13:01:
  Wat een ontzettend zielig verhaal over die vogels Amarna.
  Kutwijven. :-O

  Inderdaad! Ik neem nooit meer een paartje kromsnavels.

  Van het tweede paartje heeft het mannetje het vrouwtje 6 jaar overleefd. Hij heeft 6 jaar tevreden zitten zingen wn pruttelen; samen met zijn buurman, een gevonden grasparkiet.
 20. Mijn kat heeft zojuist wat voor mij gevangen en mee naar huis genomen:
  Een afbakbroodje :flirting:
  S7rin wijzigde dit bericht op 25-04-2017 01:24 met 15%

  Weil ich Brecht spiele, macht mich das nicht zu einem intelligenten Menschen. Ich habe den Text ja nicht geschrieben, nur auswendig gelernt.
 21. quote:
  S7rin schreef op 25 april 2017 @ 01:23:
  Mijn kat heeft zojuist wat voor mij gevangen en mee naar huis genomen:
  Een afbakbroodje :flirting:


  Wij hebben een backpackers/ motel naast ons, en onze kat gaat daar regelmatig op rooftocht.
  Zij komt thuis met snoepwikkels, pingpong balletjes, wasknijpers, en verrassend genoeg al 2 keer met het stopje van een warmwater kruik. (Zullen die mensen leuk vinden)
  Die worden hier allemaal onder een kastje verstopt als kostbare schatten.
  We sturen haar steeds terug voor geld en sieraden, maar dat schijnt schaars te zijn bij backpackende toeristen.

  Het was zo donker dat ik overal lichtpuntjes zag.
 22. Ik ben trouwens ook ooit wakker geworden met een sleutelhanger met 1 autosleutel eraan in mijn bed.
  Nog steeds hoop ik maar dat dat ook een kadootje was van de kat, en dat er geen hele enge dingen zijn gebeurt die nacht. Ik woonde toen nog alleen.

  Het was zo donker dat ik overal lichtpuntjes zag.
 23. quote:
  Delite_ schreef op 25 april 2017 @ 01:34:
  [...]


  Wij hebben een backpackers/ motel naast ons, en onze kat gaat daar regelmatig op rooftocht.
  Zij komt thuis met snoepwikkels, pingpong balletjes, wasknijpers, en verrassend genoeg al 2 keer met het stopje van een warmwater kruik. (Zullen die mensen leuk vinden)
  Die worden hier allemaal onder een kastje verstopt als kostbare schatten.
  We sturen haar steeds terug voor geld en sieraden, maar dat schijnt schaars te zijn bij backpackende toeristen.
  :rofl:

  Hell Yeah!!
 24. quote:
  S7rin schreef op 25 april 2017 @ 01:23:
  Mijn kat heeft zojuist wat voor mij gevangen en mee naar huis genomen:
  Een afbakbroodje :flirting:
  Zó schattig!
 25. :rofl: Prachtig topic blijft dit ook.

  Katje is vannacht erg ziek geworden, dus we gaan zo richting de dierenarts. Ze is er al wel wat beter aan toe dan gisteren. Misschien heeft ze wat verkeerds gegeten wat eruit moest. We gaan het zien.

  Gelukkig alleen wat verkeerd gegeten. Schrok me de pleuris vanochtend, 12 hoopjes spuug door de hele woonkamer, over 1 van de eetkamer stoelen, over de bank... @-( Alleen maar vocht. Ze trok zich gisteravond laat al wat terug en had 's avonds niks meer gegeten. Gelukkig nog wel gewoon op de bak geweest en nadat ik had gebeld kwartier later een klein muizenhapje wat ze zelf at. Ook dronk ze veel vanochtend, maar gezien het vocht wat ze was verloren was dat ook niet zo gek. Dus geef haar nu zelf telkens wat brokjes en die eet ze nog op. Pfew. Was echt even bang dat ik vanochtend geen kat meer had.
  Frambozen wijzigde dit bericht op 25-04-2017 13:31 met 55%
 26. Ik hoop dat ze snel opknapt Frambozen.
  Naar, als ze ziek zijn.
  Hier gaat het nog steeds niet goed met de hond, wat kun je je toch een zorgen maken over ze.

  Het was zo donker dat ik overal lichtpuntjes zag.