Wat op de muur achter het kooktoestel?

27-11-2015 11:55 51 berichten
Hoi,



Wij hebben sinds twee jaar een nieuwe keuken met een witte muur achter het kooktoestel en moeten het nu voor de tweede keer gaan witten. Het blijft gewoon niet zo mooi, ondanks dat we speciale muurverf hiervoor hebben gekocht. Ik moet dus op zoek naar een alternatief. Wat hebben jullie achter het kooktoestel?



Bedankt!
Tegels.



Sommige mensen monteren trouwens een glasplaat achter het fornuis.
Alle reacties Link kopieren
Metalen plaat, mat geborsteld.
Before you assume, there is this thing called asking.
Ik heb mijn nieuwe keuken door laten tegelen, zodat achter mijn gasfornuis tegels zitten. Gaat prima.
Alle reacties Link kopieren
RVS plaat. Dat werd er meteen ingebouwd toen de keuken werd geplaatst.
En als het vuur gedoofd is komen er wolven
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben een glasplaat en zijn erg tevreden. Kun je in elke RAL-kleur laten maken.
Alle reacties Link kopieren
Bij ons heeft een schilder er een bepaalde lak overheen gespoten, waardoor je er zelfs met schuursponsjes op kan schrobben en het blijft als nieuw (nu 2 jaar oud). Je moet niet iemand zijn die elke keer de muur in een andere kleur wil schilderen, want dat gaat met dit spul niet gemakkelijk. Maar wij willen deze muur toch wit houden, dus het is de ideale oplossing. Ik hou niet van tegeltjes en met een glasplaat en rvs heb ik niet zulke goede ervaringen.
RVS plaat.
Alle reacties Link kopieren
Glasplaat
Alle reacties Link kopieren
Rvs vind ik een gedoe met schoonmaken, ik wil er gewoon even een doekje met allesreiniger overheen kunnen halen en dan krijg je vlekken. En het moet maar net je smaak zijn, 10 jaar geleden vond ik het mooi, maar tegenwoordig totaal niet meer.
quote:pamelacourson schreef op 27 november 2015 @ 12:01:

Rvs vind ik een gedoe met schoonmaken, ik wil er gewoon even een doekje met allesreiniger overheen kunnen halen en dan krijg je vlekken. En het moet maar net je smaak zijn, 10 jaar geleden vond ik het mooi, maar tegenwoordig totaal niet meer.Dit. Ik vind RVS best mooi in een keuken, maar een pain in the A met schoonmaken.
Ik laat mijn composieten aanrechtblad doortrekken tegen de muur, maar dan alleen achter het fornuis. De rest komt er een klein randje tegen de muur.
Alle reacties Link kopieren
quote:matroesjka_ schreef op 27 november 2015 @ 12:04:

[...]



Dit. Ik vind RVS best mooi in een keuken, maar een pain in the A met schoonmaken.



Oh helemaal niet lastig, ik heb onderstaande van de Action, iets van 1.79 euro en je doet er lang mee. Even opspuiten en doekje erover en klaar. Als iets is aangekoekt dan even opspuiten en een half uurtje wachten. Geweldig spul.



Als je tot over je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven
Alle reacties Link kopieren
RVS reinig je met water of stoom en poets je streeploos op met een zachte lap. Droog microvezeldoekje gaat prima. Net als een glasplaat.



Het beste is om beheerst en zorgvuldig te werken zodat je bijna niet spettert.
En als het vuur gedoofd is komen er wolven
quote:matroesjka_ schreef op 27 november 2015 @ 12:04:

[...]



Dit. Ik vind RVS best mooi in een keuken, maar een pain in the A met schoonmaken.Helemaal niet. Gebruik er nooit iets bijzonders voor, gewoon een doekje met wat afwasmiddel. Dan nat doekje eroverheen en even afdrogen. Ziet er prima uit.
Alle reacties Link kopieren
Op mijn kooktoestel zit een glasplaat die je ook naar beneden kunt klappen.

Ook handig als je een keer geen zin hebt om het fornuis schoon te maken ha ha

Is inmiddels meer als 15 jaar oud maar het fornuis is nog als nieuw.( maak 1 keer in de week schoon met mr muscle staalfix)
Alle reacties Link kopieren
Ik wil doodgraag zo een fotoprint van pimpyourkitchen. Helaas is diegene die ik wil nogal duur :(
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben achter ons aanrecht en kookplaat ook de muur glad laten stucen, witten en daarna laten behandelen met een soort lak. Die lak is niet speciaal voor muren, maar het is botenlak (of jachtlak). Onze muur in de keuken loopt door tot in de woonkamer en alleen het deel achter de aanrecht en de kookplaat hebben we laten behandelen met die lak. Je ziet dus een scheidingslijn tot waar dat loopt, maar dat is niet heel storend, het blijft wit maar dan met een soort glanslaagje erop. Die lak is geweldig. Bij ons zit het er nu 5 jaar op en we zijn er heel blij mee. Alle vlekken en spetters kun je gewoon met een nat sponsje afnemen. Net als een gewone tegeltjes-wand. Zelfs met een schuursponsje eroverheen geweest, niks aan de hand. Bij ons werd het geadviseerd door de schilder, dus misschien kun je eens navragen bij een schilder ? Of als je het zelf doet; bij een gespecialiseerde verfwinkel ? Veel succes !
Alle reacties Link kopieren
quote:monada schreef op 27 november 2015 @ 12:22:

Wij hebben achter ons aanrecht en kookplaat ook de muur glad laten stucen, witten en daarna laten behandelen met een soort lak. Die lak is niet speciaal voor muren, maar het is botenlak (of jachtlak). Onze muur in de keuken loopt door tot in de woonkamer en alleen het deel achter de aanrecht en de kookplaat hebben we laten behandelen met die lak. Je ziet dus een scheidingslijn tot waar dat loopt, maar dat is niet heel storend, het blijft wit maar dan met een soort glanslaagje erop. Die lak is geweldig. Bij ons zit het er nu 5 jaar op en we zijn er heel blij mee. Alle vlekken en spetters kun je gewoon met een nat sponsje afnemen. Net als een gewone tegeltjes-wand. Zelfs met een schuursponsje eroverheen geweest, niks aan de hand. Bij ons werd het geadviseerd door de schilder, dus misschien kun je eens navragen bij een schilder ? Of als je het zelf doet; bij een gespecialiseerde verfwinkel ? Veel succes !Dit is wat wij ook hebben. Ik zou niks anders meer willen!
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben ook stucwerk in de keuken. En een glasbaarzen ijs er fornuis. Ideaal. Echt zeer fijn schoon te houden.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb ook een coating achter mijn fornuis en hele keuken overigens, je haalt alles er zo af en na 5 jaar nog steeds prima ik heb het zelf over gestucte en geverfde muur aangebracht Googelen op wandcoating Heb ook zoiets op de vloer, betonvloer en daar zelf epoxy vloercoating op aangebracht
Wij hebben ook een RVS plaat. Vind schoonmaken echt meevallen, even een doekje er overheen en hij is weer schoon. Om hem te laten glanzen af en toe een keukenpapiertje net een beetje olijfolie er overheen halen. Ziet hij er weer als nieuw uit: lang leve oma's tip!



In de rest vd keuken afneembare verf. Ideaal bij spetters van bakken en koken.
Alle reacties Link kopieren
quote:mabelle schreef op 27 november 2015 @ 12:28:

Wij hebben ook stucwerk in de keuken. En een glasbaarzen ijs er fornuis. Ideaal. Echt zeer fijn schoon te houden.Een wat?
Ouwe tang, verveel je je soms? Zoek eens een andere hobby dan mensen op dit forum af te zeiken, graftak!
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben een aanrechtblad van natuursteen en achter het fornuis loopt die tot de afzuigkap omhoog.

Verder hebben we langs de muur van het aanrecht overal een randje van 15 cm omhooglopen met natuursteen..

Daarboven hebben we het geverft.
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben een pimpyourkitchen achterwand met tomaten. Na 5 jaar ziet het er nog steeds mooi uit en het is zo gemakkelijk schoon te maken. Prijzig, maar wel een aanrader.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven