Wat zouden jullie doen?

18-10-2016 19:22 64 berichten
Ik zit hier met een dubbel gevoel en weer niet goed wat te doen. Het klinkt misschien stom en velen zal het niet zoveel kunnen schelen maar het gaat dus om mijn konijn.

Heb hem inmiddels al ruim 9 jaar en hij is nu echt bejaard geworden. Hij is altijd echt en deel van het gezin geweest net als anderen dat misschien met een hond hebben. Hij liep altijd los in de kamer en was er altijd bij. Zelfs vriendjes met onze katten die hier ook rondlopen.

Nu is hij sinds een paar weken verlamd aan zijn achterpoten en kan niet meer lopen. Hij lijkt geen pijn te hebben maar echt fijn is het niet. Hij komt bijna niet meer bij zijn eten en drinken en laat ook al zijn behoefte lopen waardoor hij telkens drijfnat is van de urine. Dit stinkt ook behoorlijk en we wassen hem nu regelmatig met een washandje. Hij is enorm afgevallen maar eet nog wel kleine beetjes.

Toch vind ik het moeilijk om te zien. Hij hoest en heeft het soms benauwd. Zijn neusje zit vol snot. Toch houd hij het zo al weken vol. Telkens denk ik wat moet ik nou? De dierenarts zal er niet veel aan kunnen doen en hem een spuitje geven. Toch wil ik deze beslissing niet maken als hij nog wel eet en drinkt en geniet van kroelen. Het zou een ander verhaal zijn als hij merkbaar pijn had. Maar ja echt kwaliteit van leven heeft hij ook niet. Wat is de juiste keuze? Hem zo laten en langzaam dood laten gaan of hem een handje helpen en toch naar de dierenarts voor een spuitje? Ik vind het erg moeilijk want beide keuzes zijn niet leuk.

Sorry misschien vinden jullie het stom maar ik zit ermee in mijn maag omdat ik veel om het beestje geef.
Dat ik niet eerder naar de dierenarts ben gegaan komt omdat ik zelf 9 weken in het gips zat en nu nog niet mobiel ben en mag auto rijden . Man werkt fulltime en onze dierenarts is savonds niet open en komt niet aan huis. Die heb ik wel gebeld ongeveer drie weken geleden maar die zei als hij geen pijn heeft en hij eet en drinkt etc dan even aankijken.

Maar nu sinds deze week erger met het konijn waardoor ik het nu niet meer kan aanzien. Vorige week kon hij nog wel bij zijn eten en drinken komen nu niet meer.

Ik heb een dierenarts gezocht die ook thuis komt en die ga ik morgen bellen.
Taxi, dierenambulance, buren?

Voor nood zijn er altijd dierenartsen.

Ik ben ooit om 2 uur snachts geweest.

Onnodig lijden is dit.



Sterkte
Alle reacties Link kopieren
Lekker gezinslid als je nu pas de moeite neemt om een andere da te zoeken. Echt he? Verlamming... je hebt toch familie, buren, kennissen. Kleine moeite..



Ik kan mij hier echt druk om maken.
Alle reacties Link kopieren
Ik snap werkelijk niet dat je nog niet naar de dierenarts bent geweest. (Of iemand hem even naar de dierenarts heb laten brengen) Misschien was wat hij had wel geneesbaar he? Maar nee hij moet wekenlang half verlamt, vol met snot doorgaan in de hoop dat hij snel vanzelf omvalt.



En dan zeg je ook nog "hij is deel van het gezin". Dat je het durft te typen... Ja als jouw vriend half verlamt is, hoop je ook dat hij geen pijn heeft en vanzelf doodgaat? Het is bijna lachwekkend wat mensen zeggen en wat ze daadwerkelijk doen.
Alle reacties Link kopieren
Jouw konijn heeft het benauwd, dat is een lijdensweg voor een dier. Jouw konijn heeft een respectabele leeftijd bereikt dus waarom dit nog langer rekken?? Hij eet en drinkt al niet voldoende meer. Als je van hem houdt dan laat je hem gaan. Oftewel, je gaat naar de dierenarts en die zal ook zeggen dat het beste voor dit dier is om in te slapen. Het dier heeft een mooi leven gehad. Geef hem dan een goed einde. Dat verdient jouw konijn.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb al voor vele huisdieren de beslissing moeten nemen. Hoe moeilijk ook, ik deed het uit liefde voor hen.

Sterkte. Dit is nooit makkelijk.
Alle reacties Link kopieren
Wat sneu voor je konijn dat je hem zo laat aansukkelen. De smoesjes die je schrijft om niet eerder naar een dierenarts te zijn gegaan vind ik erg zwak.

Gelukkig ga je morgen echt actie ondernemen. Trouwens als een dierenarts zegt even aankijken zou ikzelf denk aan een dag of 3 geen week of 3!
Liefhebben
is meer
lief
dan hebben
Alle reacties Link kopieren
Ik ken geen dierenarts die geen avond spreekuur heeft.



Ik vind het onbegrijpelijk dat je met een dier dat zo ziek is nog niet 1x bij de dierenarts bent geweest.



Dit komt op mij over als het beest is al bijna 10 dus die legt hopelijk vanzelf het loodje dan heb ik mij mooi die dierenartskosten kunnen besparen want een konijn van bijna 10 wordt toch niet meer beter.



Nu gaat helaas voor jou konijn niet vanzelf dood. Begin je je schuldig te voelen en moet je he verdorie alsnog naar de dierenarts. Maar eerst nog op het forum vragen in de hoop dat iedereen zegt kijk het nog even aan en konijn lijdt niet want dan ben je gratis van je schuldgevoel af.



Als je echt om het konijn vaf dan liet je hem niet lijden.
quote:Pandemonium schreef op 18 oktober 2016 @ 19:49:

Dit voorjaar hebben wij dit meegemaakt met onze hond van 3 jaar. Van het één op het andere moment was hij verlamd in zijn achterlijf. Hij voelde geen pijn (je kon hem bijvoorbeeld knijpen in zijn poot en hij had dat niet eens door) maar kon natuurlijk zo goed als niets meer. We hebben accupentuur geprobeerd en zijn nog naar een specialist geweest die zijn wervels goed heeft gezet. Maar na anderhalve week was er niets veranderd. Toen hebben we besloten hem in te laten slapen. Heel moeilijk besluit, helemaal omdat hij geen pijn had, nog zo jong was en hij nog graag wilde spelen. Als ik terug kijk hadden we hem eigenlijk al eerder moeten laten inslapen, maar zelf hoop je dat hij nog beter wordt.



Voor onze hond zelf was het geen pretje, hij wilde van alles maar kon niets. Dat heeft jullie konijn dus nu al een paar weken. Ik zou hem/haar in laten slapen, is voor het beestje beter.



Sterkte in ieder geval.



In dit geval was een hondenrolstoel mogelijk juist een oplossing geweest. Er zijn genoeg honden in een rolstoel die heel erg gelukkig zijn. Rennen, apporteren... eigenlijk bijna alles wat een gezonde hond ook doet. Als hij nou oud en versleten zou zijn dan zou het een ander verhaal zijn natuurlijk.



TO, ga als de wiedeweerga naar de dierenarts. Niet mobiel zijn vind ik geen excuus, je had ook een buur, vriend of familielid kunnen vragen. De meeste dierenartsen komen echt wel bij je thuis. Daar betaal je natuurlijk flink extra voor maar daar gaat het niet om. Ga morgen direct heen alsjeblieft!
Ik denk dat je door de andere antwoorden wel inziet dat je echt naar een dierenarts moet, als ik dit zo hoor denk ik inderdaad dat je konijn "op" is.

Een konijn is een prooidier, op het moment dat hij niet meer kan bewegen en vluchten in geval van nood is dat voor hem heel beangstigend, dat wil je hem echt niet aandoen.

Vermageren, niet meer bij zijn voer kunnen komen, niet meer kunnen lopen, allemaal dingen die naar mijn inzien maken dat het diertje geen dierwaardig leven meer heeft.



Ik vind het altijd een fijn idee dat ik voor mijn dieren in ieder geval kan beslissen wanneer het geen dierwaardig leven meer is en ze kan behoeden voor meer pijn.

Houden van is op sommige momenten ook juist loslaten.

Heel veel sterkte, ik weet hoe je je aan zo'n dier kunt hechten en hoe moeilijk de beslissing is!
Ik vind het echt heel erg dat je je konijn zo erg hebt laten lijden de laatste weken.
quote:chocolol schreef op 18 oktober 2016 @ 23:52:

Ik snap werkelijk niet dat je nog niet naar de dierenarts bent geweest. (Of iemand hem even naar de dierenarts heb laten brengen) Misschien was wat hij had wel geneesbaar he? Maar nee hij moet wekenlang half verlamt, vol met snot doorgaan in de hoop dat hij snel vanzelf omvalt.



En dan zeg je ook nog "hij is deel van het gezin". Dat je het durft te typen... Ja als jouw vriend half verlamt is, hoop je ook dat hij geen pijn heeft en vanzelf doodgaat? Het is bijna lachwekkend wat mensen zeggen en wat ze daadwerkelijk doen.Want jij zou jouw vriend meteen een spuitje geven als hij iets gaat mankeren?
quote:eleentjuh schreef op 19 oktober 2016 @ 10:52:

[...]



Want jij zou jouw vriend meteen een spuitje geven als hij iets gaat mankeren?Als mijn vriend 100 jaar oud is en niet meer kan lopen, en niet meer zelf bij zijn eten en drinken kan, en zijn urine en ontlasting zomaar laat lopen, en enorm afvalt, en veel hoest, en erg benauwd is, dan ga ik ten eerste met hem naar een arts, en ten tweede zou ik het niet raar vinden als hij zelf iets mbt euthanasie oppert. Dit konijn kan het allemaal zelf niet aangeven maar heeft geen kwaliteit van leven zo.
quote:eleentjuh schreef op 19 oktober 2016 @ 10:52:

[...]



Want jij zou jouw vriend meteen een spuitje geven als hij iets gaat mankeren?



Je mag aannemen dat ze gelijk 112 belt of zelf naar het ziekenhuis gaat.

Wat doe je als jouw man een hartinfarct krijgt? 2 weekjes wachten, want misschien is er niets aan de hand?
Hoe gaat het met het schatje?
Alle reacties Link kopieren
Konijnen zijn prooidieren en zullen niet laten merken dat ze pijn hebben. Dit maakt ze namelijk makkelijk te vinden en een prooi voor roofdieren.

Het zou dus kunnen dat je konijn wel degelijk pijn heeft en zich ongemakkelijk voelt.

Persoonlijk vind ik verlamde achterpoten, in de eigen uitwerpselen liggen en benauwdheid het tijdstip waarop ik afscheid zou nemen. Konijnwaardig is het niet meer. En je wilt toch ook niet dat hij nog veel pijn en ongemak moet hebben

Zoals de rest hier al voorstelt, overleg met de DA. En bereid je vast voor op het afscheid.

Sterkte, ik begrijp dat het moeilijk is
Alle reacties Link kopieren
quote:eleentjuh schreef op 19 oktober 2016 @ 10:52:

[...]



Want jij zou jouw vriend meteen een spuitje geven als hij iets gaat mankeren?Dat is wat jij uit mijn post haalt? Nee ik zou meteen naar een dokter gaan. Net zoals ik voor dat konijn naar een dokter zou gaan.
Alle reacties Link kopieren
Jeetje, dat arme beestje. Daar had ik meteen een dierenarts naar laten kijken. Dat jij in het gips zit is absoluut geen excuus.
Ik heb de dierenarts drie weken geleden gebeld. We hebben er van alles aan gedaan om hem te helpen om hem eten te geven en hem telkens schoon te maken. Dus mij neerzetten als een soort van dierenbeul vind ik een beetje kort door de bocht.

Sinds afgelopen weekend gaat het slechter en is hij benauwd dat is niet al weken.

Daarom vind ik het nu niet leefbaar meer en vroeg ik me af welke beslissing de juiste is. Omdat ik om hem geef ja. Ik heb meerdere dieren gehad en ben ooit eens op zondag naar een dierenarts geweest om in te laten slapen en die kosten waren inderdaad niet mis maar dat maakte mij niks uit.

En ja bij een hartinfarct of wat dan ook bel je meteen 112 maar dit is een langzaam aflopende zaak waarvan je je afvraagt Hoe lang je grenzen blijft verleggen. Sinds dit weekend dus en daarom heb ik nu de dierenarts gebeld. Deze komt morgen ochtend langs.

Als mens krijg je niet zomaar een spuitje. Mijn vader had er dolgraag een gehad tijdens zijn lijdensweg.
Alle reacties Link kopieren
Je probeert het allemaal goed te praten
Frankly my dear, I don"t give a damn
Je vindt het vooral zielig voor jezelf om dat spuitje te geven, het is nu zielig voor het konijn dat het nu zo onkonijns moet leven, imo. Neemt niet weg dat het moeilijk is, maar probeer in te zien dat je het voor jezelf doet, het konijn zo laten lijden.
Als een konijn niet meer kan lopen ga je toch meteen naar de dierenarts?

Dan neemt je man toch gewoon een keertje of je vraagt de buren, vrienden, taxi? Er is altijd wel iets te regelen. Je hebt nu gewoon veel te lang gewacht en het beestje onnodig laten lijden. Wachten totdat hij een keer dood in zijn hok ligt vind ik zielig.
Alle reacties Link kopieren
Is TO nou nog niet naar de DA geweest ??
Ontbijt: Een Smoothie banaan Lunch: Een cracker/avocado en guinoa salade Diner:57 pizza broodjes,13 donuts,2 bakken gefrituurde kipkluif, 9 Rosé
Dit weekend.. het nu al woensdag. Morgen pas de dierenarts. Eigenlijk vind ik het ronduit schandalig. Als je van zon beestje houdt ga je toch gelijk naar een dierenarts? Laten inslapen is stap 2.
Alle reacties Link kopieren
Morgen pas?

TO als ik mijn DA met dit soort gevallen bel kan ik vandaag nog komen, altijd.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven