Welke merk laminaat is goed?

14-01-2010 20:05 32 berichten
Alle reacties Link kopieren
Dag allemaal.

Graag wil ik jullie advies vragen over laminaatvloer. Ik ga laminaat laten plaatsen in mijn woonkamer, keuken en hal, maar ik weet niet welke laminaat ik moet kiezen. Waar moet ik eigenlijk beginnen, er zijn zoveel soorten, merken en prijzen. Ik heb een koophuis maar wil niet een dure laminaat plaatsen, want ik heb voor in de toekomst verhuisplannen. Aan de andere kant wil ik niet de goedkoopste laten plaatsen, dit zal zonde zijn voor mijn koophuis om goedkope materiaal te gebruiken om mijn huis op te knappen. Het gaat mij niet om de kleur, want dat ik een kwestie van smaak. Het gaat mij meer om hoe kies je een kwalitatief goed laminaat dat niet duur is en toch mooi oogt.Wat adviseren jullie?

Alvast bedankt en groetjes, Sarita
Alle reacties Link kopieren
Ik heb Berry Floor en ben er heel erg tevreden mee.

Quick Step ook mooi (maar ietsjes duurder)
Alle reacties Link kopieren
Berry Floor hebben wij. ook erg tevreden over

ps zit 20 jr garantie op
Alle reacties Link kopieren
Quick Step living surface hier, duur maar prachtig
Alle reacties Link kopieren
Ik heb pas een laminaatvloer gekocht bij de Gamma, afgeprijsd van 20e per m2 naar 13,50e per m2. Wat ik belangrijk vond bij het uitzoeken van een laminaatvloer is dat er wel een (v-)groef in zat! Dan lijken het meer echte planken en ziet het er niet zo goedkoop uit.
Alle reacties Link kopieren
en een mooie echte houtkleur nemen, niet zo'n nepkleur met een oranje gloed...
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben in ons vorige huis Gamma Deco laminaat gelegd. Dit laminaat hebben we eruit gehaald en in ons nieuwe huis weer neer gelegd. Ligt echt super. Super makkelijk schoonmaken, mooi om te zien en het is zelfs na de verhuizing onbeschadigd!!
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben Quickstep en ik ben er erg tevreden over. Kleur uitgezocht in een plaatselijke winkel en uiteindelijk gekocht via internet (vloerenplaza.nl). Dat scheelt behoorlijk in prijs per m2 en we hadden nogal wat metertjes nodig. Ik heb ook eens laminaat gekocht bij de Gamma en ik vond het een slechte kwaliteit. Het is al wel jaren geleden, dus misschien is de kwaliteit inmiddels beter.
Alle reacties Link kopieren
Je kunt bij de gamma ook uit 4 verschillende prijsklassen kiezen dus het ligt eraan welke je kiest.
Alle reacties Link kopieren
gewoon is bij roobol (daar heb je quickstep en berryfloor), carpetright en de bouwmarkten naar binnen lopen om te kijken welke je mooi vindt..
Alle reacties Link kopieren
En wat belangrijk is is een bepaalde hardheid van het materiaal.

de zachtere soorten kun je wel in de slaapkamer leggen maar zijn bv niet zo geschikt voor de woonkamer/gang.keuken.'



Gegoogled:



Let dus goed op welke laminaatvloer u koopt en voor welke ruimte en welk gebruik ! De verschillende kwaliteiten hebben elk een eigen prijskaartje. De leidraad hierin zijn de laminaatklassen. Voor elke laminaatklasse gelden eisen die betrekking hebben op krasweerstand, stootvastheid, slijtwaarde, gladheid en vlekbestendigheid.

Voor de laminaatklassen geldt: hoe hoger de klasse hoe beter het product.



Aan de op de verpakking vermelde gebruiksklasse kunt u afleiden wat u van het laminaatl mag verwachten.

In onderstaande tabel vindt u de gebruiksklasse en de daarbij behorende omschrijving met mogelijke toepassingen.



De kwaliteit van laminaat wordt bepaald door de gebruikersklasse die aan ieder laminaatproduct is toegekend door een genormaliseerde testmethode. De meest gangbare klasse zijn 23/31, 32 en 33, waarvan de hoogste klasse de grootste slijtvastheid heeft. Klasse 23/31 wordt geadviseerd voor normaal gebruik in een gemiddeld huishouden en klasse 33 in ruimtes waar constant veel verkeer is zoals in winkelcentra of openbare gebouwen.



Toelichting op de 5 gebruikersklassen:



AC1, klasse 21



Dit is de minst sterke gebruikersklasse, wat meestal door bouwmarkten en ketens wordt aangeboden. Soms is dit alleen met een lichte papierafwerking en een niet gepatendeerde inferieure clik verbinding. Enkel interessant als het laminaat heel beperkt gebruikt zal worden, zoals een slaapkamer die je alleen op je sokken of sloffen betreedt.De prijsindicatie voor dit type is 5 - 6 euro per m2. Bedenk, dat u altijd ondervloer en plinten nodig hebt voor de afwerking. Bij een duurdere of hogere gebruiksklasse blijven deze kosten hetzelfde. Bovendien zijn deze accessoires omdat u ze toch nodig hebt bij de bouwmarkten en ketens, zoals Ikea onredelijk hoog geprijsd.





AC2, klasse 22



Laminaat binnen deze klasse is bestand tegen normaal licht gebruik in een gemiddelde gezinswoning. Mogelijke toepassingen zijn de woonkamer, voor ruimten met zwaardere belasting zoals hal en keukens is dit niet aan te bevelen.Prijsindicatie, afhankelijk van randafwerking of een eventuele aanwezige v groef van 8 - 10 euro per m2.



tip: wij adviseren uitsluitend licht gebruik, zeker geen licht commercieel gebruik. Zelfs als dit door de verkoper wel aan u wordt bevestigd.Vraag dan naar de garantievoorwaarden en laat deze dan op de aankoopbon vastleggen.



AC3, klasse 23,31



De dubbele aanduiding van deze gebruikersklasse wijst erop dat dit laminaat geschikt voor meer intensieve toepassingen in een gezinswoning (keuken, gang,) of voor lichte toepassingen in een commerciële omgeving. Prijsindicatie afhankelijk van randafwerking of uitvoering 12 - 15 euro per m2.



tip: let hierbij wel op de garantievoorwaarden en de afwijkende termijnen bij commercieel gebruik.



AC4, klasse 32



Het betere laminaat voor intensief huishoudelijk gebruik. De meeste vloeren van Quickstep, Berryfloor, Balterio en Meister worden in deze kwaliteit geleverd. Ook geschikt voor normaal commercieel gebruik zoals toonzalen, en minder drukker bezochte verkoopruimten. Maar de beste keuze voor wie absolute kwaliteit verwacht (en veel beloop) in zijn gezinswoning. Prijsindicatie bij een vlakke uitvoering van ca 18 euro en oplopend naar ca 25 euro bij een V groef afwerking.



AC5, klasse 33



De zwaarste gebruikersklasse. Geschikt voor zeer veeleisende toepassingen (restaurantkeuken, concertzalen en culturele centra), maar ook in druk belopen verkoopruimten. Prijsindicatie ca 27 euro per m2.
Alle reacties Link kopieren
Balterio
Alle reacties Link kopieren
hier ook Balterio )magnitude) beneden, boven van de Gamma. Die Balterio is overigens gelegd door het vloerenbedrijf, boven hebben we zelf gedaan.

Reden voor de Balteriovloer was dat ik een open keuken heb en de vloer dus helemaal doorgelegd moest worden. Is een wat duurdere laminaat, maar veel mensen denken dat het een echte houten vloer is.
Alle reacties Link kopieren
Quik Step, en dan eentje met een groef rondom. Lijkt heel mooi vindt ik zelf. Wij hebben een hele donkere vloer met iets van grijs, mooi maar je kan elke dag wel dweilen, ivm de vlekken die je er gauw op ziet zitten.
Alle reacties Link kopieren
Wij hadden Pergo, mooi en kwalitatief goed. Maar daarvoor hadden we Ikea en dat was ook prima eigenlijk.



Pergo hadden we via bouwmarktconcurrent punt nl was dat goedkoper en werd het thuisgebracht:)
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben quick step en dat is een behoorlijk degelijke vloer (ook wel aan de prijs, hoewel het via internet een stuk goedkoper kon). Dat merk je ook wel met leggen, want je zaagjes zijn binnen no time bot. Het laminaat is knetterhard!
Alle reacties Link kopieren
Ook Balterio. Via internet: bouwmarktconcurrent. Scheelde aardig wat....
Alle reacties Link kopieren
Quickstep in 2006. Een meneer van Roobol die bij ons de gordijnen, vitrage en luxaflex kwam ophangen vertelde dat Quickstep makkelijker is te leggen dan goedkoper laminaat van de **** bouwmarkt. Hij had bij zijn schoonvader goedkoop laminaat van een bouwmarkt gelegd en vond dat nog best lastig, terwijl hij best handig is. Mijn Quickstep vloer had ik toen al zelf gelegd.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb (sinds driekwart jaar) een 23/32 vloer van Carpetright (met v-groef/ donker eiken) en ben daar erg tevreden over! Redelijk handig te leggen (wij hebben het al 'leken' gelegd) en handig in onderhoud. Ik heb er als een schaar op laten vallen (met punt op het laminaat): geen schade en zelf in de keuken ligt dit laminaat bij mij. Het was - volgens mij- het eigen merk van carpet right.



Goede service bij hen overigens: zij hebben het opgemeten en toen we wat over hadden, konden we dat (wel hele en dichte verpakkingen) terugbrengen en kregen we ons geld terug.



Mijn laminaat kostte 19.99¤ per m2 (maar ik heb 3 euro per m2 ontvangen).
Quick-Step en Berry Floor zijn de merken. In het 1e geval sponsor je ook nog een heel klein beetje Tom Boonen en ploegmaten en in het 2e geval Lance Armstrong met ploegmaten. Die reclame/advertentie van QuickStep met Tom Boonen en Paolo Bettini op de foto vond ik leuk.Ondanks dit heb ik een onbekend huismerk van een lokale tapijt/laminaat speciaalzaak. Degelijke vloer maar helaas slecht gelegd aan de randen.
Alle reacties Link kopieren
Heb een balterio met 2v voor 13.50 per m2. Men denkt dat het een houten vloer is. heb m via internet gekocht bij laminaatsjoppie.nl Werd thuisbezorgd.
Alle reacties Link kopieren
Meistervloeren behoren ook in het rijtje van Berryfloor en quickstep. Alleen verkrijgbaar bij de betere vloerspecialisten.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb Tarkett laminaat, gemiddeld kost dit zo'n 25,- per m2. Maar ik had geluk, en kon het voor een tientje per m2 kopen (restpartij). Erg mooi laminaat, en slijtvast!
Ikea
Alle reacties Link kopieren
Misschien geen antwoord op je vraag... maar heb je al eens nagedacht over "hout-look" zeil? Ik ben ook op zoek gegaan naar laminaat en kwam er niet uit. Totdat ik bij een kennis over de vloer kwam waar meer dan prachtig laminaat leek te liggen. Ik vond het mooi en geluidsdempend. Bleek later dat het vinyl was. Het is mooi, warm aan de voeten, het ligt in een half uur. Niet goedkoop (idem als laminaat). Ik heb het zelf ook gelegd. Gekozen voor een vloer met een oude antieke uitstraling. Brede planken... beetje kasteelvloer-achtig. Ben er iedere dag blij mee en schoonmaken is een makkie...

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven