Zouden jullie dit katje nemen?

18-08-2015 09:26 61 berichten
Hoi,



Ik vang voor het lokale dierenasiel een kitten op. Dat betekent dat hij een paar weken bij mij in huis woont om gesocialiseerd te worden (wennen aan mensen, stofzuigers, andere katten, eigenlijk alles wat er in een normaal huishouden gebeurt).



Het beestje heeft een super slechte start gehad en was bijna dood geweest, maar het gaat nu heel goed met hem. Een schatje is het en hij doet het net zo goed als iedere andere kitten.



Maar gisteren bij de dierenarts bleek dat hij een hartruis heeft. Eentje die waarschijnlijk niet meer weg gaat. Dit kan van alles inhouden, van ernstige ziekte tot helemaal niks. Het asiel heeft niet de financiële middelen om uit te zoeken wat hij heeft dus dat is aan de nieuwe eigenaar.

Maar ik ben echt super bang dat er nu nooit een nieuwe eigenaar wordt gevonden als men dit weet.



Je weet namelijk nu al dat je of voor kosten komt te staan of erger nog dat het katje misschien niet super oud zou worden.

Maar voor hetzelfde geld is het niks. Ik vind het zo sneu voor het beestje. Het is een echte vechter en nu zal zo'n stom ruisje zijn hele leven in het roet gooien.

Als het echt niet anders kan ga ik hem zelf wel houden denk ik, maar liever niet. Ik heb zelf 3 katten waarvan er 1 het echt niet leuk vind dat er een kitten 3 weken bij ons in huis loopt. Bovendien heb ik zelf al een kat met gezondheidsproblemen en is mijn budget ook niet voor eeuwig.



Eigenlijk ben ik gewoon nieuwsgierig, als jullie dit van tevoren zouden weten, zou je dan nog zo'n kitten nemen? Ik probeer gewoon in te schatten (voor mijn eigen gemoedsrust) of hij nog een leuk huisje gaat vinden.



Moest het gewoon even kwijt :(
anoniem_90660 wijzigde dit bericht op 18-08-2015 09:39
Reden: typfout
% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Ja absoluut! ik bedoel dan als ik jou zou zijn, als dat katje op die manier in mijn leven zou komen, omdat ik dan zeker zou weten dat het beestje een goed leven zou hebben, ja ik zou hem dan zeker houden!. Maar als ik op zoek zou zijn naar een katje en kon kiezen uit vele- en vele anderen, dan denk ik waarschijnlijk van niet.
Alle reacties Link kopieren
Als het kitten door een hartruisje maar 6 wordt in plaats van 18 dan zou ik mij daardoor niet laten tegen houden.



Bestaat er een grote kans dat het kitten door zijn hartruisje levenslang (dure) medicijnen moet dan laat ik hem aan mij voorbij gasn en zou een ander kitten kiezen.
Alle reacties Link kopieren
Nee, ik denk het niet

Sneu
Frankly my dear, I don"t give a damn
Alle reacties Link kopieren
Ik zou zo'n dier in elk geval niet laten opereren of aan dure medicijnen laten gaan. Het gaat goed zolang het goed gaat en als ie dood neervalt door z'n hartklachten is dat ook maar zo. Huisdieren zijn niet bedoeld om ons te overleven wegens hun toch al veel lagere levensverwachting.
Shoot first, ask questions later!
Alle reacties Link kopieren
Ik heb ook een katertje gehad met een hartruis. Is 10 jaar kerngezond geweest en hebben we op een ochtend dood gevonden. Dus ja, ik zou het zo weer doen!
Zonder oorzaak geen gevolg
Ik zou dan weer zo'n sukkel zijn die het zielig vind voor die kitten en hem daarom maar in huis nemen. Verstandig is dat dan weer niet, maar ja.
quote:sugarmiss schreef op 18 augustus 2015 @ 09:31:

Als het kitten door een hartruisje maar 6 wordt in plaats van 18 dan zou ik mij daardoor niet laten tegen houden.



Bestaat er een grote kans dat het kitten door zijn hartruisje levenslang (dure) medicijnen moet dan laat ik hem aan mij voorbij gasn en zou een ander kitten kiezen.



Dat is dus de 'grap' dat weten we dus niet. Ik heb nu wel mijn eigen dierenarts gebeld en gevraagd of die hem niet gratis of tegen kostprijs (dat betaal ik dan zelf wel) wil onderzoeken met bijv. een echo. Ik wil hem echt de beste kans geven die hij kan krijgen.

Zelf houden is echt een allerlaatste optie omdat mijn eigen katten hier echt niet gelukkig van worden en daar moet ik natuurlijk ook rekening mee houden. Ze zijn al wat ouder dus ik kan ze niet ineens laten barsten vanwege een nieuwe kitten.
Alle reacties Link kopieren
Ik had het gedaan, als je de financiële middelen er voor hebt natuurlijk.Maar ik heb zelf ook zo'n misvormd misbaksel waar van alles aan mankeert haha. Ieder dier verdient een kans.
Alle reacties Link kopieren
Nee, zwakke en zieke dieren hoeven niet zo lang te lijden in de natuur; wat dat betreft is de natuur genadiger dan de mens, sorry. Dieren hebben weinig geestelijk leven; het "zolang mogelijk nog bij de kinderen zijn" dat gaat hier niet op.



Een en ander moet je wel afzetten tegen het plezier wat jij hebt door de verzorging; dat telt dus ook.
En als het vuur gedoofd is komen er wolven
Alle reacties Link kopieren
Zou hem niet laten onderzoeken. Hij blijft nog 'n tijdje gezond en fit of hij valt dood neer. Als hij gaat lijden geef je 'n spuitje.
Shoot first, ask questions later!
quote:redbuIIetje schreef op 18 augustus 2015 @ 09:32:

Ik zou zo'n dier in elk geval niet laten opereren of aan dure medicijnen laten gaan. Het gaat goed zolang het goed gaat en als ie dood neervalt door z'n hartklachten is dat ook maar zo. Huisdieren zijn niet bedoeld om ons te overleven wegens hun toch al veel lagere levensverwachting.Dat zou ik me waarschijnlijk voornemen, maar als puntje bij paaltje komt sta ik dan toch steeds bij de dierenarts op de stoep.
Alle reacties Link kopieren
Mijn kat heeft ook een hartaandoening (begon met een hartruis en na een echo is vastgesteld dat ze verdikte hartwanden heeft). Ze is nu ruim 8 jaar oud.

Wanneer ze last heeft van stress (zoals naar een pension gaan) dan is de kans groot dat ze ziek wordt (luchtweginfectie) en dat kan aardig heftig zijn (van de ruim 3 kilo die ze weegt was ze toen bijna een kilo afgevallen). De dierenarts heeft een tijdje bloedverdunners voorgeschreven, maar die kreeg ik er niet in zonder dat zowel kat als ik zwaar gefrustreerd werden, dus die laten we maar voor wat het is.

Hier slaapt kat veel, zoekt koele/rustige plekjes op, maar is ook heel aanhankelijk en speels.

Als het zo iets blijkt te zijn dan is een rustige en koele omgeving wel fijn zodat ze weinig stress ervaren en de temperatuur niet te hoog oploopt waardoor het hart harder moet werken.



Als ik het van tevoren zou weten en de kans bestaat dat er dure behandelingen aan zitten te komen, zou ik waarschijnlijk ook voor een andere kat gaan. Maar als ik kijk naar hoe het nu met onze kat gaat dan is dat prima te doen met wat "lifestyle aanpassingen".
Alle reacties Link kopieren
Onze hond is ook geboren met een hartruis. Hij heeft op zijn 12e pas medicijnen nodig gehad, en is vorige week ingeslapen op 14 jarige leeftijd. De medicijnen waren niet duur, ik had het zo weer gedaan.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou het meteen in huis nemen. Er zijn al zoveel katten in het asiel, en door dit 'gebrek' kun je er zeker van zijn dat hij het asiel nooit zal verlaten.

(als je er ruimte en tijd voor hebt)
I don't care what is written about me so long as it isn't true.
Alle reacties Link kopieren
quote:Lostit schreef op 18 augustus 2015 @ 10:03:

Onze hond is ook geboren met een hartruis. Hij heeft op zijn 12e pas medicijnen nodig gehad, en is vorige week ingeslapen op 14 jarige leeftijd. De medicijnen waren niet duur, ik had het zo weer gedaan.Welk ras?
I don't care what is written about me so long as it isn't true.
Ik vind het wel asociaal dat je je dierenarts gaat vragen om een gratis onderzoek! Als jij een onderzoek wilt laten doen moet je dat betalen, of het nou je eigen kat is of niet. Je dierenarts is toch geen liefdadigheidsinstelling?
Ik vind het eigenlijk niet kunnen dat het diertje niet onderzocht wordt voor het herplaatst wordt. Het beestje heeft recht op de juiste zorg indien nodig en de nieuwe eigenaren hebben het recht te weten waar ze aan beginnen en kunnen dan beter beslissen of ze het diertje de juiste zorg kunnen (laten) geven. Dierenartskosten lopen vaak snel flink op en een diertje met een hartkwaal verzekeren zal waarschijnlijk niet makkelijk zijn of hartproblemen en alles wat daar uit voort komt wordt uitgesloten van verzekering dus daar heb je waarschijnlijk niets aan. Aangezien het bij katten vaak lastig in te schatten is of ze ergens last van hebben vind ik afwachten tot je ziet dat hij ergens last van heeft niet kunnen als je weet dat er een mogelijk probleem is. Ik zou dus aandringen op onderzoek. Een huisje vinden lijkt me niet makkelijk, elk jaar is er een overschot aan kittens die wel gezond zijn..



De enige rationele beslissing is denk ik niet doen. Maar ik ben een muts met dit soort dingen dus ik ben instaat het beestje mee naar huis te slepen. Nou zou het financieel wel kunnen maar als het diertje erg ziek blijkt en misschien kort leeft zou ik me dat wel erg aantrekken. Ik bescherm mezelf dus maar voor dierenleed anders zit ik dadelijk depressief in mijn eigen dierentuin vol zielige beestjes.
Nee, ik zou het absoluut niet op nemen, en vraag mij ook af waarom de dierenarts het diertje niet in laat slapen.
Alle reacties Link kopieren
Mijn kat had ook hartruis als kitten op 9 weken en op 3 maanden. Maar bij de afspraak voor de echo toen ze een jaar was, was deze verdwenen. De echo was toen niet eens meer nodig. Dus dat kan ook nog!
quote:zeeuwsmeisje1981 schreef op 18 augustus 2015 @ 10:10:

Ik vind het wel asociaal dat je je dierenarts gaat vragen om een gratis onderzoek! Als jij een onderzoek wilt laten doen moet je dat betalen, of het nou je eigen kat is of niet. Je dierenarts is toch geen liefdadigheidsinstelling?



Waarom is dat asociaal? Ik mag het toch vragen? Net zo goed als zij het recht hebben om te weigeren. Zal dan ook echt niet minder van ze denken. De meeste bedrijven hebben we een 'potje' voor goede doelen en wellicht kunnen ze het daarvan doen. Zo niet, dan misschien tegen kostprijs en dan betaal ik zelf de rest van de rekening.

Ik zou serieus niet weten waarom het asociaal is om dat te vragen. Het zou asociaal zijn om ze te dwingen of zwart te maken als ze het niet doen. Ze weten dat het niet om mijn eigen kat gaat, dus dan vind ik het geen vreemd verzoek.
Alle reacties Link kopieren
quote:sugarmiss schreef op 18 augustus 2015 @ 09:31:

Als het kitten door een hartruisje maar 6 wordt in plaats van 18 dan zou ik mij daardoor niet laten tegen houden.



Bestaat er een grote kans dat het kitten door zijn hartruisje levenslang (dure) medicijnen moet dan laat ik hem aan mij voorbij gasn en zou een ander kitten kiezen.Ik ook.
quote:Bromelia schreef op 18 augustus 2015 @ 10:15:

Nee, ik zou het absoluut niet op nemen, en vraag mij ook af waarom de dierenarts het diertje niet in laat slapen.



Ik heb me ook wel afgevraagd waarom ze hem in eerste instantie al niet hebben laten inslapen hoor. Hij heeft zelfs dwangvoeding gehad. Maar goed,ze hebben dat niet gedaan. En nu is het verder (behalve het ruisje wat je als leek niet hoort natuurlijk) een super gezonde kat. Hij rent, speelt, eet en doet net als iedere andere kitten. Dus ik snap wel dat ze nu helemaal geen spuitje meer gaan geven. Dat zou ik op dit moment ook niet toelaten. Ben aan het beestje verknocht geraakt (binnen 4 dagen al helemaal verkocht, zucht).

Ik zou dan wel eerst willen weten of hij echt een ziekte heeft waar niets aan te doen is. Dat is nu niet eens zeker.
Wauw, brutalen hebben de halve wereld zeker? Ga je de bakker ook om gratis brood vragen omdat hij dan maar moet weigeren? En je baas hoeft jou dus ook niet meer te betalen als jij er niet om komt vragen? Ik vind het echt onfatsoenlijk van je!
Onze kater is 9 jaar geleden met spoed opgenomen, bleek het ook aan zijn hart te hebben (was toen geloof ik een jaar of 5). De dierenarts zei dat hij waarschijnlijk de nacht niet zou overleven, hij heeft 24 uur in een zuurstoftent gelegen. Toch heeft hij het wel overleefd, en is nu een verschrikkelijk lieve kater van bijna 15. Heeft wel altijd medicijnen gehad, maar dit zijn geen dure medicijnen. Laatste keer hoorde de dierenarts überhaupt niks meer gehoord bij het luisteren naar zijn hartje.



Het hoeft niet te beteken dat je kitten de rest van zijn leven dure medicijnen moet, of ernstig ziek is. Ik denk wel dat het verstandig is, om nu dan eenmalig kosten te maken om dat te onderzoeken. Laat een echo maken, en als die goed is, prima toch! Dan laat je het gewoon daarbij, en dan zie je wel wat de toekomst brengt. Maar dan kan je in ieder geval, als je het kitten wel besluit naar een ander thuis te laten verhuizen, aangeven dat het onderzocht wordt. En als je hem zelf besluit te houden, weet je ook waar je aan toe bent.



Overigens zou ik er geen problemen mee hebben om een kitten te nemen wat eventueel 'gebreken' heeft, maar dan wil ik wel van te voren weten wat er precies niet goed is. Dus ik denk dat je zijn kansen zou vergroten, als je dit eerst uit zou laten zoeken.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven