Werk & Studie alle pijlers

Concrete startershulp voor bedrijf(je)

03-12-2014 23:19 359 berichten
Op dit forum lopen verschillende mensen rond die als ondernemer, fiscalist, accountant, jurist, HR-figuur, manager, iets snappen van ondernemen.



Ook komt regelmatig de vraag voorbij "hoe start ik een bedrijfje", of specifiekere vragen over namen, tarieven, ondernemingsplannen, of "durf ik het wel"?



Je kan daar, betaald, hulp bij krijgen. Maar zou het niet leuk zijn, en goed voor het community-denken als we hier iets organiseren door mensen bij elkaar te brengen?



Laten we simpel beginnen: wie zou bereid zijn een keer in het weekend, een dag advies en feedback te geven? Workshops, etc? En wie zou daar gebruik van willen maken?



Redelijke tegenprestaties voor degene die zich beschikbaar stellen:



- een fijn gevoel

- een dag een prima excuus om het huishouden te laten liggen

- een enorme kick als "jouw" ondernemer-in-spe straks echt de felbegeerde onderneming krijgt



Ook kan het nog wat verder gaan: bijvoorbeeld een jaar lang ondersteuning en coaching geven. In ruil voor een klein aandeel in de onderneming, bijvoorbeeld?



Maar let op, het moet leuk blijven, niet commercieel.



Wie lijkt dat wat?



Even een update over het vervolg:



1. Iedereen die mee doet heeft van mij TWEE e-mail-adressen. Gebruik alleen het adres dat ik heb aangegeven als te gebruiken adres. Mails naar het andere adres kan ik makkelijk missen, en zal ik dus mogelijk negeren. Jullie maken mij het leven aanzienlijk makkelijker als je het gevraagde adres gebruikt.



2. We hebben op dit moment in totaal 19 deelnemers. Dat zijn er ruimschoots meer dan we kwijt kunnen in de beschikbare, gratis locaties. Ik zal, als dat nodig is, extra ruimte huren, of we zoeken een andere oplossing. Ook als er kosten ontstaan, blijft deelname gratis. Zo nodig betaal ik de huur zelf.



Echter, ik wil wel volstrekt zeker weten dat ik geen moeite en/of kosten spendeer voor mensen die vervolgens op het laatste moment afmelden. Ik denk dat deels te kunnen voorkomen door de echt harde eis: je hebt voor 1/1/2015 de gevraagde mail gestuurd, of je doet niet mee. Ik zal begin januari een bevestiging sturen aan alle 19 of je op mijn lijstje deelnemers staat of niet. Zo nodig corrigeren we dan nog, en dan is de lijst definitief.



Klinkt dat vervelend? Sorry. Maar geloof mij, vanalles regelen en kosten maken voor mensen die niet komen is me dat wel waard.



3. Begin januari heb ik dus inzicht in wat iedereen wil halen. Als er mensen zijn die aangeven echt als coach oid iets te willen doen, dan noteer ik dat ook. Tenslotte noteer ik wat mensen aan ervaring e.d. te brengen hebben. Op basis daarvan maak ik samen met KW en NZ een dagprogramma. Mocht ik van plan zijn je te vragen iets te doen als coach, oid, dan stem ik dat programma ergens half januari met je af. In alle andere gevallen krijg je het programma op de dag zelf.



Mede naar aanleiding van de "sollicitatie-dag" vertrouw ik er volledig op dat KW, NZ en ik prima in staat zijn een goed programma te maken, en dat deelnemers hun bijdrage kunnen leveren.



4. Ieder die mee doet, doet dat:

- onder eerbiediging van volstrekte privacy van alle andere deelnemers, ook als je niet op de dag zelf komt bijvoorbeeld.

- volledig vrijwillig, zonder verwachting van enige vorm van vergoeding, betaling, verkrijgen van enig recht, ontslag van enige plicht

- met steeds in het achterhoofd dat iedereen, waaronder de drie organisatoren, dit voor de lol doet, en dus met de volledige intentie iedereen die lol te gunnen. Ik heb geen zin in welke vorm van gezeik dan ook. Gaat iets anders dan je dat zelf had gewild? Prima, draag het leed blijmoedig



Nota bene: Ik help jullie er graag aan herinneren dat een mail vóór 1/1/2015 noodzakelijk is om echt mee te doen!



Nog een update: op dit moment hebben we 26 deelnemers.



DE MAIL: expliciete belofte privacy te respecteren, op, rond en buiten het forum. Verder een zo duidelijk mogelijke beschrijving van wat je wil komen HALEN en eventueel wat je wil komen BRENGEN.

3. Je naam. Voornaam is genoeg, zelfverzonnen naam mag ook, maar wel een naam graag.

4. Iets van een bedrijfsomschrijving, een plan, een wat dan ook, waaruit valt te begrijpen vanuit welke context je deelneemt.
quote:Fangtasia schreef op 13 december 2014 @ 11:08:

[...]







Ik hoop dan wel dat het gesponsord wordt door Viva!Geen sprake van. Ik ben niet graag afhankelijk van sponsors
Alle reacties Link kopieren
Leuk ik ben van de partij!
quote:eldorado schreef op 13 december 2014 @ 11:14:

[...]



Geen sprake van. Ik ben niet graag afhankelijk van sponsors In dit geval krijg je vast gewoon een goed gevulde bankrekening zonder voorwaarden
quote:Fangtasia schreef op 13 december 2014 @ 11:21:

[...]





In dit geval krijg je vast gewoon een goed gevulde bankrekening zonder voorwaarden Ik geloof niet dat sanoma zomaar geld weggeeft
quote:eldorado schreef op 13 december 2014 @ 11:24:

[...]



Ik geloof niet dat sanoma zomaar geld weggeeft Nou ja zomaar??? Ben je mal, dan kunnen ze volgend jaar een nieuw motto invoeren. VIVA voor mensen met ambitie! Gegarandeerde geweldige begeleiding op non-profit basis
Alle reacties Link kopieren
-
anoniem_51551 wijzigde dit bericht op 13-12-2014 14:34
Reden: Wrong topic
% gewijzigd
quote:ambrosia9 schreef op 13 december 2014 @ 14:25:

Wat een goed aanbod Eldorado! Ik ben nog even bijna aan het bevallen maar daarna ga ik weer door met mijn verse tweemanszaak. Ik heb geen behoefte aan geld maar misschien wel t stukje coaching. Ik zal je daar een pb over sturen over een paar weken. Als je het tenminste ook los zou willen doen, geen financiële steun maar wel de coaching. In mijn geval loopt het bedrijf eigenlijk gewoon goed, maar alles kan beter en er zijn best wel wat dingen waar ik echt geen kaas van heb gegeten.Je haalt twee topics door elkaar
Alle reacties Link kopieren
quote:eldorado schreef op 13 december 2014 @ 14:27:

[...]



Je haalt twee topics door elkaar Haha sorry, ik haal t weg. Zwangerschapsdementie in combinatie met voorweeen, krijg je dat;-)
Goed iniatief!



Toen wij 20 jaar geleden bezig waren met een eigen bedrijf opstarten was er weinig tot geen hulp. Je moest zelf een ondernemersplan opstellen en daarmee gingen we naar de bank. Startersdagen wat er door de kvk worden georganiseerd waren er niet.



Intussen zijn we bezig om het bedrijf te beëindigen en dat is moeilijker dan starten, en gaan we weer in loondienst. We hebben hele goede jaren gehad, maar door tegenslagen hebben we er geen zin meer in. Man gaat nu binnen een groot bedrijf als project manager aan de slag.
Wat de aanwezigheid betreft wil ik wel melden dat als de NS die dag heel veel van plan is met werkzaamheden of er treinen niet rijden door het weer, dat ik dan waarschijnlijk wel verstek zal laten gaan, omdat ik zonder onzin al zo'n 3 uur onderweg zal zijn met het OV. Maar hopelijk werkt alles lief mee, want inmiddels heb ik al heel veel zin in!
Carpoolen?
Of in januari voor m'n rijbewijs gaan.



Carpoolen zou ik prima vinden hoor. Als iemand vanuit Noord-Brabant/Limburg daarheen gaat. (En sorry, wel alleen rookvrij.)
Als iedereen die wil carpoolen dat even aangeeft, inclusief vertrekplaats, dan koppel ik wel.
Ik heb jou een Pb gestuurd Eldorado.



Speel zelf al langere tijd met de gedachte om voor mijzelf te beginnen en de tijd lijkt nu rijp te zijn. Weet alleen niet zo goed waar te beginnen ( er is zoveel info dat ik door de bomen het bos niet meer zie ). Dit lijkt mij een goed startpunt!
Mooi, je krijgt mail
Alle reacties Link kopieren
Hallo Eldorado en de rest,



Eerder dit topic al gelezen en nu pas mijn inlog weer teruggevonden. Ik wil heel graag meedoen als het nog kan! Wat een ontzettend leuk initiatief!



Loop al tijden met het idee om voor mezelf te beginnen en wil in 2015 die sprong gaan wagen. Had daarbij ook bedacht als 1 van de 'softe' voorwaarden dat ik -voor korte of langere tijd- in contact wil komen met gelijkgestemden om samen te kunnen sparren/intervisie of iets in die trant. Jouw initiatief komt dus precies op het goede moment .



Uiteraard beloof ik volledige privacy, zal nu even koken en je dan een pb sturen (dat is de bedoeling geloof ik?). Heb er nu al zin in
Alle reacties Link kopieren
Heb je een pb gestuurd. Enige wat me nog niet helemaal helder is, is de datum. 7 of 8 februari begreep ik?
Zodra ik gelegenheid heb stuur ik mail met alle gegevens
Alle reacties Link kopieren
Wat een mooi initiatief!



Ik weet niet of deze dag wat voor mij is omdat ik al een eigen bedrijf heb, maar lijkt me wel erg leerzaam.

Mijn situatie: Ik ben sinds twee jaar zelfstandig ondernemer in de creatieve sector. Sta nu op een punt dat ik denk: Hoe kom ik verder? Hoe kom ik aan nieuwe opdrachten? Netwerken? Social Media? Specialiseren of juist niet?



PS: dit is mijn eerste post op dit forum. Las dit topic en heb me aangemeld, hoop niet dat dit erg is!
Stuur je e-mailadres, beloof privacy en je bent van harte welkom
Alle reacties Link kopieren
Hallo Eldorado, super leuk initiatief! Ik heb je zojuist een pb gestuurd omdat het me leuk lijkt om een bijdrage te leven qua coachen/workshop oid, ben zelf sinds 5 jaar zelfstandige (op het gebied van psychologie). Dus ik hoor graag of jullie nog iemand kunnen gebruiken!
Komt goed
@ pixies, leuk om te lezen, ik werk in dezelfde sector en zit met hetzelfde soort vragen. Ben alleen minder lang bezig dan jij. Zou heel graag eens 'lotgenoten' (gelijkgestemden? kan niet op het juiste woord komen, haha) ontmoeten dus het lijkt me leuk je te spreken in februari!



Oh jongens, ik ben zo benieuwd hoe het gaat worden! Eldorado, je krijgt mijn mail na het weekend.
Als het goed is heeft iedereen nu de datumprikker-mail. Klopt dat niet, meldt het dan even!
Alle reacties Link kopieren
Eldorado, heb je mijn mail van 15-12 ontvangen?

Ter mijner geruststelling.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven