Werk & Studie alle pijlers

Een uitdaging, dus leuk?

27-02-2015 23:23 9 berichten
Ik heb afgelopen week hulp van een collega moeten inroepen voor een opdracht waarmee ik al weken in mijn maag zat en die alleen maar groter en complexer werd. Op zich geen schande, en we hebben een 'ik doe wat voor jou, jij doet iets voor mij' afspraak gemaakt, maar toch... Waarschijnlijk was het me wel gelukt als ik al mijn tijd en aandacht aan had besteed, maar ik vind het helemaal niet leuk als ik ergens heel veel moeite voor moet doen. Opmerkelijk toch, aangezien volgens mij de meeste mensen het juist heel leuk vinden om iets heel moeilijks te hebben om hun tanden in te zetten.

Hoe zou dat komen? Ik heb het overigens nooit gehad, ook op school haakte ik al af als ik het niet direct of in ieder geval heel snel snapte. Zijn er meer die daar 'last' van hebben? (Ik heb er niet echt heel erg last van, maar dacht wel een beetje 'uh, oh ja' toen mijn collega heel snel doorzag waar ik de fout in was gegaan).
Alle reacties Link kopieren
Niet iedereen is dol op moeilijke dingen, uitdagingen, adrenaline kicks, gepuzzel, gezoek, gevaar, etc.

Ook niet iedereen is ambitieus.

Karakter, lijkt mij.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
Heb een beetje t zelfde. Heb af en toe lastige zaken op werk (hbo-baan). Gelukkig niet heel vaak, geef mij maar zaken die ik makkelijk kan afhandelen alhoewel het ook voldoening geeft als iets moeilijks lukt.

Ik stel dat soort zaken ook vaak uit.

Of t interesseert me niet, ben soms ook best makkelijk of onverschillig . Ik ben ook geen perfectionist. Wel een goede werker en vrijwel nooit ziek en veel energie. En soms heb ik er even geen tijd voor want dan is t te druk. Meestal komt ' t wel goed toch.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben wel een vastbijter, maar ik weet ook heel goed dat het vaak verstandiger is om iemand anders even te laten kijken hoor. Juist als je er zelf al lang mee bezig bent, ontwikkel je blinde vlekken. Het zou jou dus heel veel tijd gekost hebben om het probleem op te sporen, en je collega vrij weinig tijd. Welke optie denk je dat je baas beter vindt? Ik zou het pas een probleem vinden als je dingen dan maar helemaal laat ipv hulp in te roepen.
Het heeft ook te maken met je verwachting: kan ik dit alleen of niet? Als het antwoord nee is en je weet al van te voren dat je gaat vastlopen, dan is de lol er snel vanaf. Denk je het wel alleen te kunnen, dan is het wel een uitdaging misschien.



Heel veel mensen vinden het volgens mij niet leuk om iets héel moeilijks te doen. Een beetje moeilijk is wel leuk, een stapje verder dan je gewend bent, gelijk tien stappen is voor velen te veel in een keer. Als je alleen een ei kan bakken is een culinair driegangerdiner voorbereiden ook geen pretje, zeg maar.
Alle reacties Link kopieren
Ik vind het heel leuk om iets moeilijks tot een goed resultaat te brengen. Maar dan wel iets waar mijn interesse in ligt hoor! Als het me dan tóch gelukt is ben ik gewoon supertrots op mezelf!



Bij dingen die ik niet boeiend vind haak ik snel af.
Alle reacties Link kopieren
Een uitdaging is leuk als het voor mij behapbaar blijft. Dat ik net genoeg spanning voel om de klus te willen klaren maar weer niet zo overweldigd word dat de klus me tegen gaat staan.



Ik associeerde uitdagingen met falen. Zodra iemand het woord 'uitdaging' in de mond nam, kromp mijn maag ineen. Het heeft even geduurd maar nu voel en snap ik iets beter dat een uitdaging leuk kan zijn. Het is voor mij een uitdaging om net iets verder te reiken dan ik normaal doe, zonder dat ik mezelf over de kop werk.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb ook de neiging om klussen die ik niet kan overzien voor me uit te schuiven. Ik ben pas begonnen met een nieuwe baan, waar tijdens mijn sollicitatie al werd aangegeven dat het een uitdaging voor me zou worden (nogal specialistisch vakgebied, dus iedereen wordt intern opgeleid). Ik heb toen al gezegd dat grote klussen een valkuil voor me zijn. Toch ben ik aangenomen. Ik krijg heel veel begeleiding van mijn collega's, dus tot nu toe gaat het prima. Maar het gaat echt stapje voor stapje, eerst de simpelste orders, dan de iets grotere, enz. Ik hoef niet gelijk met het moeilijkste te beginnen. En ik zie mijn collega's ook wel eens worstelen met opdrachten, maar dan zijn er altijd wel anderen die even willen meedenken. Hier geldt ook het motto, liever iets een keer extra vragen, dan dat je fouten maakt.
It's not you, it's me. No wait. It's you. It's totally you...
Ah, het wordt herkend Gek genoeg heb ik diverse collega's die het juist leuk vinden om aan iets heel moeilijks te beginnen. Ik doe ook wel 'moeilijke' dingen, maar dan het liefst als ik weet dat ik ze kan (en dan zijn ze dus eigenlijk niet moeilijk meer). De klus die ik nu ga delen (cq de regie uit handen geven en zelf alleen uitvoerende dingen doen) lag alweer een maand dood in de kast omdat ik er al snel in vast liep. Ik had er ook niet aan willen beginnen, maar er zijn maar weinig collega's die dat soort werk kunnen (waar ik er dus eigenlijk geen van ben), en het moet wel gebeuren. Het is wel een enorme opluchting dat ik nu de 'verantwoordelijkheid' kwijt ben.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven