Werk & Studie alle pijlers

Is er parttime werk in de ict?

28-01-2014 20:55 31 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi allemaal,



Ik zie heel veel vacatures in de ict. Met name als tester en applicatiebouwer. Ik heb er wel eens aan gedacht om wat cursussen te volgen (uit hobby). Maar zou hier eventueel ook parttime werk in te vinden zijn of moet je dan toch voor jezelf beginnen? Ik heb al enige programmeer kennis (dat is handig om evt applicaties te bouwen). De vacatures die ik voorbij zie komen zijn allemaal voor 40 uur per week. Het is zeker niet zo dat ik denk dat je met wat hobbyen veel en snel geld kunt verdienen maar ik ben hier oprecht benieuwd naar.
Alle reacties Link kopieren
Je grootste kansen heb je als applicatiebouwer. Tester is eigenlijk altijd een voltijd baan.
Ik werk in de ICT sector, 32 uur per week. Het is bij ICT- leveranciers veelal projectmatig werk dus je wordt ingepland voor projecten, part time werkt dan prima. Als systeembeheerder bij een eindgebruiker is dat lastiger.
Alle reacties Link kopieren
40 uur per week is ook omdat het een typisch mannenberoep is/was. Je kan het altijd proberen. Ik zou dan niet bij de grote ICT bedrijven zoeken, maar bij kleine bedrijven waar ze niet zo vastgeroest zitten in het 40-uur mannen denken bij ICT . Bij ons kan je ook als parttimer aan de slag in een dergelijke functie (kleiner dan 50 man). Krijg je waarschijnlijk meerdere kleine klussen, maar niet minder interessant.
Alle reacties Link kopieren
Een vriendin van mij is programmeur en werkt 40 uur net zoals bijna al haar collega`s. Dat applicatie bouwen lijk mij sowieso erg leuk om te leren (en vooral te doen dus). Ik heb kennis van Adobe en wat programmeertaal maar moet verder wel vanaf nul beginnen.
Alle reacties Link kopieren
/
Alle reacties Link kopieren
Er zijn sowieso heel weinig parttime banen op dit moment. De ICT, wat van oudsher een mannenbolwerk is, is bovenal een fulltime sector
Ik werk bij een grote IT dienstverlener. Zowel mannen als vrouwen kunnen parttime werken, veel collega's die dat doen hebben een contract voor 32 uur, 24 uur zie je ook nog wel maar minder eigenlijk niet.



Hoewel je bij ons niet wordt aangenomen als je alleen maar hobbymatige cursussen hebt gevolgd, HBO/WO werk- en denkniveau is vereist (bij voorkeur onderbouwd met een diploma). Een assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.
Ik werk bij een grote ict detacheerder en 32 uur is echt het minimum. 36 en 40 uur zijn eigenlijk toch het gewenste aantal uur. 32 wordt al lastiger en daaronder kan gewoon niet.



Wel denk ik dat het een groot verschil is bij het werken op een vaste plek, bij 1 werkgever. Parttime lijkt me dan mogelijk.



Medewerkers die bij mijn werkgever in dienst komen worden over heel Nederland ingezet en door klanten wordt over het algemeen 5 dagen inzet gevraagd.



Bij ons wordt je aangenomen met een MBO4 opleiding en hoger.
Alle reacties Link kopieren
.
Alle reacties Link kopieren
In het bedrijfsleven kan het vaak niet. Maar wel als je ICT er bent voor de overheid of bijvoorbeeld in een ziekenhuis.
Alle reacties Link kopieren
Overheid besteedt ict ontwikkeling bijna helemaal uit aan ict dienstverleners. Daar zit niet veel programmeer werk (meer), wel beheer. Is ook een leuk vakgebied, meer met mensen en zeker niet saai.



Bij een detacheerder lijkt 32 uur mij het minimum. In periodes moet je als ontwikkelaar soms ook fulltime beschikbaar kunnen zijn om test trajecten te begeleiden. Soms ook in het weekend standby als er nieuwe software wordt opgeleverd.



Qua specialisatie zit je met " hbo en wat programmeer kennis" wat dunnetjes. Veer (eenvoudig) programmeer werk gaat tegenwoordig naar india. Je moet dus meer kunnen dan dat.
Alle reacties Link kopieren
Dat snap ik dat het nog lang niet genoeg is. Waar ik werk zit alles van ict in het buitenland behalve de helpdesk en beheerder.
Alle reacties Link kopieren
Je zult gedetacheerd worden en een klant wil dan waar voor zijn geld. Werkweken van 36 a 40 uur is standaard. Minder kan wel, maar dan gaan de meesten alsnog voor 4x9.

Er is werk bij wat prima vanaf thuis zou kunnen, maar als een klant jou inhuurt dan wil deze graag zien dat jij ook echt werkt voor het geld dat hij er voor neerlegt daarom moet je zichtbaar bij de klant aanwezig zijn.



Reistijd valt vaak niet onder werktijd. Een keer wat extra doorhalen bij migraties of releases wordt ook erg gewenst.



Maar als je wat kunt programmeren, waarom ga je dan geen apps bouwen? Kun je voor jezelf mee beginnen thuis.
Alle reacties Link kopieren
Wat voor opleiding zouden jullie aanbevelen als je (vanaf) HBO+-niveau als programmeur aan de slag zou willen?
Alle reacties Link kopieren
In zijn algemeenheid:Kies straks voor een specialisatie die past bij je vakgrbied (hbo). Bij voorbeeld werken aan financiele systemen als je een heao opleiding hebt, logistiek etc. Dan kun je iets wat de doorsnee programmeur niet altijd kan : begrijpen hoe het moet worden en meedenken met de klant.



Veel nieuwe business zit in de geografische toepassingen nu, ik zou voor een goede baankans inzetten op een GIS (programmeer) opleiding.
Alle reacties Link kopieren
Ja, als helpdeskmedewerker kun je evt parttime werken.



Dan maakt het ook minder uit dat je geen volledige ICT beroeps- of HBO opleiding hebt afgerond.
This user may use sarcasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Alle reacties Link kopieren
Zorg voor een ITIL diploma en verdiep je in projectmanagement. Altijd handig op je CV.

Parttime werk is echt wel mogelijk, maar minder dan 24 uur zie je niet veel.



Ik werk als functioneel beheerder 28 uur en ben bezig om BiSL te halen.
Alle reacties Link kopieren
Weet iemand hier of de HBO-opleiding Informatica van het LOI (HBO-bachelor Informatica, Bachelor of Information & Communication Technology (B ICT) goed staat aangeschreven of niet?
TO, hier een tester .

Hoeveel uur vind jij parttime? Ik ken geen testers die minder dan 32 uur werken, ook niet als ze intern zijn.
Alle reacties Link kopieren
Parttime testers zijn er niet. De testers die nu bij ons aan de slag zijn hebben deze week 5 dagen gewerkt. Er is een release dit weekend dus gaan ze zaterdag en zondag ook door. Hier zouden ze geen parttimers inhuren. Dat is echt onmogelijk gezien de druk en de werkzaamheden.



Het zijn of detacheerders of ZZPers.
"As je denk dat je mooi ben dan ben je een embersiel leleike kuthoer"
Alle reacties Link kopieren
Minder dan 32 uur ben ik in de ICT (detachering) nog niet tegen gekomen
Alle reacties Link kopieren
Dat is er zeker! Mijn vriend werkt nu al zeven jaar in de ICT. Hij heeft inmiddels bij vier verschillende bedrijven gewerkt en nog nooit full time! Juist omdat er veel vraag is naar ICT'ers, heb je daar best wat in te zeggen en daar zijn we heel blij mee!
Je kan natuurlijk ook gewoon bij een bedrijf intern gaan werken. Ik ken beheerders en testers die parttime werken.
Nogmaals, wat vind je parttime? Er is nogal een verschil tussen 3 en 4 dagen werken.

Of 2 en 4.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven