Werk & Studie alle pijlers

Sollicitatieprocedure rechtbank

14-02-2016 11:17 12 berichten
Alle reacties Link kopieren
....
citroentje1990 wijzigde dit bericht op 12-05-2017 09:33
Reden: Te herkenbaar
98.97% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Het is wellicht handig te vermelden of je als rechter solliciteert, bij de griffie, of als telefoniste. Dat helpt bij het geven van tips
Alle reacties Link kopieren
6 mensen voor een sollicitatie? Geen wonder dat de overheid zoveel kost in Nederland. Maar dit ter zijde...
Bij ons is zijn er ook altijd twee gesprekken, en is er een advies- en een selectiecommissie. De adviescommissie bestaat dan uit collega's, de selectiecommissie meestal vooral uit leidinggevenden. De gesprekken hoeven niet eens heel verschillend te zijn.
quote:viva1966 schreef op 14 februari 2016 @ 11:52:

6 mensen voor een sollicitatie? Geen wonder dat de overheid zoveel kost in Nederland. Maar dit ter zijde...Wat een onzin.
Alle reacties Link kopieren
Selecetiecommissie is inderdaad met leidinggevenden en die nemen het uiteindelijke besluit. Adviescommissie zijn directe collega's die kijken of het klikt en of je in het team past. Zij zullen daarover een advies geven maar uiteindelijke beslissing wordt door selectiesie genomen is mijn ervaring. En inderdaad je kan dezelfde vragen verwachten dus gewoon met dezelfde enthousiasme weer beantwoorden. Succes in ieder geval.
Alle reacties Link kopieren
quote:viva1966 schreef op 14 februari 2016 @ 11:52:

6 mensen voor een sollicitatie? Geen wonder dat de overheid zoveel kost in Nederland. Maar dit ter zijde...Mijn vriend, in het bedrijfsleven, heeft gesprekken met wel meer mensen. Afhankelijk van de functie is 6 mensen echt niet zo gek hoor.
Het helpt idd als je vertelt voor wat voor soort functie je op gesprek gaat.
Alle reacties Link kopieren
Owja ...
citroentje1990 wijzigde dit bericht op 12-05-2017 09:34
Reden: Herkenbaar
85.51% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Up
Alle reacties Link kopieren
Wat voor vragen denk je zelf aan? Kunnen we daar op reflecteren.



Welke kennis is vereist? Welke competenties worden gevraagd?
Ze zullen willen weten hoe goed je aan de eisen voor de functie voldoet. Welke competenties je bezit. Regelmatig wordt de STAR methode gebruikt, google dat maar eens. Het is voor een sollicitant ook een goede manier om echt duidelijk te kunnen maken dat je bepaalde kwaliteiten bezit.

Verder je opleidingen, werkervaring etc. Misschien omdat het een rechtbank is ook iets meer over je achtergrond? Je sterke en zwakke kanten voor deze functie. Het is belangrijk dat je daar een goed antwoord op kunt geven. Dus niet met je mond vol tanden staan als je een valkuil van jezelf moet benoemen. Probeer dan ook gelijk aan te geven hoe je aan je zwakke kant werkt.

Zorg dat je goed kunt onderbouwen waarom je nu juist graag bij een rechtbank wil werken.



Zou je nog een antecedentenonderzoek krijgen? Dat kan ik me wel voorstellen als je bij de rechtbank gaat werken. Misschien kun je daarop ook anticiperen.



Op carrieretijger staan ook veel tips over solliciteren.



Veel succes.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven