Werk & Studie alle pijlers

Thuiswerken, hoe gaat dat bij jullie?

28-10-2014 17:42 37 berichten
Ik heb getwijfeld of ik dit onder kinderen relatie werk of overig zou plaatsen.



Mijn man werkt voor een buitenlandse werkgever. Hiervoor is hij veel op reis in Europa. Als hij niet op reis is heeft hij home office, hij werkt dus thuis en daar wringt de schoen. Want ondanks dat hij een grote zolderkamer voor zichzelf heeft is er altijd wel wat waardoor zijn office neerstrijkt aan de keukentafel.



Ik vind het rete irritant om hier met 2 kleine kinderen omheen te leven. Hij is er, maar ook niet. Voor de kinderen is het enorm verwarrend, om nog maar niet te spreken over zijn professionaliteit tov de klant met huilende kinderen op de achtergrond. En terwijl ik gezellig met een vriendin koffie drink zit hij dus in dezelfde ruimte te werken en moet ik 3 keer vragen of hij z'n spullen wil opruimen omdat we willen lunchen met de kinderen.



Vanmiddag heb ik dus mijn eigen man naar zijn kamer gestuurd alsof hij een klein kind is. Als je werk af is kom je maar beneden.



Thuiswerken, hoe gaat dat bij jullie?
Als thuiswerker moet je liefst je eigen ruimte hebben waar je de deur achter je dicht kan doen.



Vanmiddag heb ik dus mijn eigen man naar zijn kamer gestuurd alsof hij een klein kind is. Als je werk af is kom je maar beneden.



Misschien moet iemand dat ook eens bij mij doen...
Alle reacties Link kopieren
Op zolder in de daar voor ingerichte kamer.

Ik geef je groot gelijk hoor.
Er wordt hier meer gezogen dan in de gemiddelde pornofilm.
Als mijn man thuis werkt doet hij dat in een andere kamer anders gaat het inderdaad echt niet!
Alle reacties Link kopieren
Heb ook mijn eigen kantoor in huis, en zit ook vaker aan de ontbijttafel te werken dan in mijn bureau . Maar ben dan ook alleen thuis, dus stoor niemand.
I don't care what is written about me so long as it isn't true.
Ikea, your're welcome!



Maar hoe ziet jouw ideale dagindeling eruit bijvoorbeeld?
Alle reacties Link kopieren
Vind het raar dat hij beneden gaat officen als hij er een aparte kamer voor heeft.



Aangaande op de titel zou ik zeggen Niet

Thuiswerken met kinderen is niet het aller makkelijkst.
Als ik thuis werk zit ik ook aan de keukentafel. Mijn man ook. We hebben wel een kantoorruimte, maar de keukentafel is hier favoriet. Weet niet zo goed waarom, misschien juist vanwege de chaos.
Mijn man heeft/had daar ook een handje van. Die stuur ik ook standaard naar boven op de dagen dat ik thuis ben. Hij bemoeide zich ook nog eens overal mee. Werd een heel vervelend gedoe.

Nu is de afspraak: beneden leven we. Boven werken we!
quote:copacabana schreef op 28 oktober 2014 @ 17:52:

Als ik thuis werk zit ik ook aan de keukentafel. Mijn man ook. We hebben wel een kantoorruimte, maar de keukentafel is hier favoriet. Weet niet zo goed waarom, misschien juist vanwege de chaos.Maar dan heb je waarschijnlijk geen kleine kinderen om je heen?
Niet thuiswerken is dus geen optie. Kantoor staat in verweg. Ik heb zelfs al verschillende hints gegeven voor een flexwerkplek. Wil hij niet.
quote:iamalady schreef op 28 oktober 2014 @ 17:53:

[...]





Maar dan heb je waarschijnlijk geen kleine kinderen om je heen?Nee da's waar.
Alle reacties Link kopieren
quote:jusa schreef op 28 oktober 2014 @ 17:54:

Niet thuiswerken is dus geen optie. Kantoor staat in verweg. Ik heb zelfs al verschillende hints gegeven voor een flexwerkplek. Wil hij niet.

Geen hints geven, maar je bezwaren ook echt met hem bespreken. Heb je dat al gedaan? En dan niet doen alsof je hem een plezier doet, maar eerlijk weergeven dat de insteek is dat je er last van hebt.

Lijkt me namelijk een gezamenlijk probleem waarvan hij nog niet goed op de hoogte is.
Alle reacties Link kopieren
Ik woon alleen dus ik werk in de woonkamer, vaak gewoon op de bank met een laptop op schoot. Ik begin vroeg bijv om 6.30 en stop vroeg bijv om 14.30. Ik heb wel een tafel maar toch zit ik vaak op de bank met al mijn papieren om mij heen.
This user may use sarcasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Wegsturen is een prima optie . Zou ik ook gedaan hebben. Sterker nog, ik doe dat ook. Man heeft een hobby die nogal wat ruimte in beslag neemt, zowel letterlijk (fietsen) als figuurlijk (een hoop mensen over de vloer).



Prima als we tijd genoeg hebben, niet prima als we net willen eten, als ik nog moet stofzuigen, Dochter haar huiswerk moet maken of als ik koffie wil leuten met de buurvrouw.
Alle reacties Link kopieren
Als hij een eigen werkkamer heeft zou ik hem ook gewoon naar boven sturen, het is natuurlijk niet de bedoeling dat jullie op je tenen om hem heen moeten lopen en inderdaad is het voor de kinderen ook lastig dat hij er tegelijk wel en niet is.
Don't waste your time on jealousy,
Sometimes you're ahead, sometimes you're behind.
Alle reacties Link kopieren
Ik werk trouwens ook thuis, maar dat is wel op momenten dat ik ook echt alleen ben. Vroeger gebeurde het wel vaak dat ik ging werken als mijn man thuis was met de kinderen en dan ging ik met mijn laptop ergens buitenshuis zitten. Ik kan gewoon niet verwachten dat zij er rekening mee houden. Heel soms komt het wel eens voor dat ik een dingetje moet afmaken als mijn dochter thuis is, maar het is niet de gewoonte, en zeker niet als allebei de kinderen en mijn man thuis zijn.
Don't waste your time on jealousy,
Sometimes you're ahead, sometimes you're behind.
Misschien kan je man bij een Seats 2 Meet gaan werken?



Da's kosteloos, met WIFI en koffie en gelijkgestemden, en dan is ie ook lekker het huis uit
Ik werk ook veel thuis. Aan de eettafel.



Ik heb geen apart kantoor. Ik heb 2 pubers, dat is weleens lastig, maar als ik moet bellen zijn zij stil of gaan ze boven zitten.



Gaat prima, lastiger is het met kleine kinderen natuurlijk, maar gelukkig hier geen moeder die er dan ook nog eens bovenop zit. Ik ben zelf de moeder en ik woon niet samen met een man, dus gelukkig bepaal ik dat zelf.



Eerlijk gezegd, zou ik knettergek worden van jouw 'gezeur', want zo komt het op mij over. Die man woont daar ook hoor, het is best een eenzaam bestaan, dat ge-thuiswerk, dus ik kan me je man heel goed voorstellen.



Maak gewoon afspraken, misschien kan hij vaker boven zitten, en soms beneden, maar altijd? Omdat jij er last van hebt? Pff.
Alle reacties Link kopieren
Gewoon hop naar z'n kantoor, en alleen d'r uit om even te lunchen of een kop koffie te halen. Kun je toch gewoon over praten?

Als hij aan het werk is, is hij geen onderdeel van het 'normale' huishouden. Is voor de kinderen ook veel duidelijker, als je hier afspraken over maakt.
Alle reacties Link kopieren
Ik werk bij gebrek aan eigen ruimte ook aan de eettafel in de woonkamer. Heel gezellig, maar niet altijd handig. Want ik bemoei me inderdaad met vanalles en wil ook nog dat ze wieberen als ik moet bellen ofzo.



Sinds kort zou ik wel een soort van eigen ruimte kunnen creeëren, maar dan moet er een bureau in onze slaapkamer en dat wil ik eigenlijk niet. Dus dan toch maar aan de keukentafel. Maar goed, ik werk zelden thuis wanneer er anderen in huis zijn, dus dat scheelt.



Ik zou het gewoon met je man bespreken. En daarbij dan ook openstaan voor wat zijn beweegredenen zijn om toch beneden te gaan zitten. Dubbus heeft natuurlijk ergens wel een punt, maar het moet niet zo zijn dat jullie last hebben van elkaar. Wat dat betreft kan hij beter gewoon wel op zijn eigen werkkamer zitten en alleen voor koffie en lunch naar beneden komen. Toch een beetje aanspraak en verder elkaar niet tot last.
Dubbus, waarin zeurt TO dan? Ik kan me TO behoorlijk goed voorstellen. De kinderen willen aandacht van papa (papa, drinken, papa, ik moet naar de wc, papa, mag ik een snoepje), die er wel is, maar die aandacht niet kan/wil geven. Niks irritanters voor een ouder (vind ik dan tenminste) als je eigenlijk in je eentje bent, maar op een manier dat het voor de kinderen niet duidelijk is.



Man kan toch prima twee uur boven werken, dan gezellig even koffie komen drinken en dan weer boven werken? Dan haal je de eenzaamheid eruit, maar maak je het wel voor iedereen haalbaar.
Alle reacties Link kopieren
Ik werk veel thuis en heb een bureau in een hoek van de woonkamer. Plek zat om boven een eigen kantoor te maken, maar dat werkt voor mij niet. Veel te stil en, misschien heel gek, te weinig afleiding om me goed te concentreren. Zo heb ik het altijd gedaan, ook toen de kinderen klein waren. Het is eigenlijk nooit een probleem geweest. Toen ze klein waren, plande ik telefonische vergaderingen als ze sliepen, nu geef ik gewoon aan dat ik tussen dan en dan moet bellen, dan houden de kinderen er rekening mee. En ondertussen ben ik gewoon beschikbaar voor vragen, pleisters plakken, broodjes smeren, etc. Ik vind het echt ideaal.
Ik werk altijd thuis op de bank, met een laptop op schoot, en de hond ook



Ik werk noodgedwongen thuis ivm gezondheidsklachten en de bank is eigenlijk de enige plek waar ik comfortabel kan werken. Het bed is te vlak, en op de bank heb ik net de juiste ondersteuning door de leuning. Investeren in een tweede bank voor op een studeerkamer is een beetje zonde van het geld en de energie, want omdat de hond geen trappen loopt zal ik in de praktijk toch vrijwel altijd beneden blijven werken.



Gelukkig heeft man daar begrip voor, want hier is het eigenlijk andersom. Man werkt altijd, maar als hij eens thuis is en ik wel moet werken, dan kijk ik hem zo ongeveer de deur uit omdat hij altijd zo'n herrie maakt met alles
Alle reacties Link kopieren
Als ik thuis werk, dan doe ik dat aan de eetkamertafel, maar ik heb ook geen kinderen. Als mijn vriend ook thuiswerkt, doet hij dat het liefste op de grond..

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven