Werk & Studie alle pijlers

Uitdagende job VS Gezin

23-04-2017 11:55 81 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik moet over enige tijd een belangrijke keuze maken en vind het ongelooflijk moeilijk een keuze te maken !

Voor mijn opleiding moet namelijk gekozen worden tussen afstudeerrichtingen, die een invloed hebben op mijn volledige carrière



Keuze 1

- interessante, uitdagende job

- veel verantwoordelijkheid

- veel uren werken (makkelijk 60u/week), altijd laat thuis, niet de mogelijkheid om minder te werken, weinig vrije tijd dus



Keuze 2

- routinewerk, niet uitdagend

- weinig verantwoordelijkheid

- véél verlofdagen, 9-5, veel keuzevrijheid (4/5de is bv. geen probleem)



Constant word ik op en af gesleurd tussen kiezen voor een heel boeiende job (maar veel eindigen in een burn-out door de hoge werkdruk), en tussen een ideale job voor een leuk gezinsleven. Ik heb echter geen idee wat mij het meeste voldoening gaat geven. Het is moeilijk in te leven in hoe het voor mij gaat voelen als ik eenmaal kinderen heb.

Beide jobs zijn goed betaald, al verdient keuze 1 een stuk meer (maar dat is niet van belang voor mij, aangezien ik bij beide geen geldzorgen zal hebben).



Wat zouden jullie doen? Heeft er iemand zelf in zo een situatie gezeten? Hoe veranderde je beeld eenmaal je kinderen had?

Ik weet dat niemand voor mij kan beslissen maar het is leuk om eens meningen te horen en misschien andere invalshoeken waar ik zelf nog niet aan gedacht heb! Voor mij is de twijfel : als ik om 20u thuis kom, ben ik dan blij dat ik een leuke dag heb gehad of ontgoocheld dat ik pas zo laat thuis ben? Helaas zal ik het pas weten als het eenmaal zo ver is ...



EDIT : ik blijf vaag o.w.v. herkenbaarheid, maar het gaat niet om het feit dat je niet voor een baan kiest, in deze sector werkt dat dus helaas wel zo ;) Mijn studie zit er trouwens al bijna op, dus het gaat er ook niet meer om of ik de opleiding haal of niet, dat komt in orde!
Alle reacties Link kopieren
quote:rosaatje12 schreef op 23 april 2017 @ 12:58:

Bedankt voor de antwoorden allemaal !

Valt me op dat de meningen hier soms zo uiteenlopen, overeenkomend met het grote dilemma in mijn hoofd

Tussen "60 uur per week werken is veel te veel bij een gezin" tot "kies voor nu, ga ervoor"

Wel, tussen deze 2 gedachten word ik dus zelf de hele tijd heen en weer gesleurd



De vraag of het echt zo is dat de interessante optie altijd veel uren heeft is een goede. Ik vrees van wel.

Ik ga echter zeker nog praten met mensen uit dit vakgebied hierover !



@Lux mag ik je een privébericht sturen?Waarom verdeel je de wereld in 2 kampen? Ik vind allebei namelijk en ik ben niet de enige in zo te lezen.
Alle reacties Link kopieren
quote:Invisible10 schreef op 23 april 2017 @ 15:58:

[...]



Oh echt? Dus omdat jij dat vind is wat ik schrijf onzin? 24 uur is echt heel weinig als je geen gezin hebt en blijkbaar heb je dus nog nooit 60 uur per week gewerkt (en dát geeft dus weer dat je geen idee hebt waar je over praat). Maar ieder z'n meug hoor. To stelt een vraag waar ik antwoord op gaf.Ik vind het ook onzin wat je schrijft en heb wél 60 uur in dé baan gewerkt, maar nu in mijn huidige leven vind ik het veel te veel. Toen ook trouwens, ik heb best wat concessies moeten doen voor een op het oog lullig baantje.
Alle reacties Link kopieren
quote:sugarmiss schreef op 23 april 2017 @ 14:58:

Onzin dat je 60 uur moet werken in een baan. Tenzij je op een booreiland zit of een zeeschip waar je niet af kan, kan je in elk beroep minder werken.Vertel dat tegen mijn man ? Werkt ook zoveel. Geen zeeman en geen booreiland. En nee. Minder werken kan kan in zijn functie niet. Zo zwart wit is het niet.
Alle reacties Link kopieren
Lange uren maken kan ook met gezin. Maar dan moeten de afspraken tussen partners wel sluitend zijn.
Alle reacties Link kopieren
Je hoeveelheid uren heeft niet alleen met wel of niet kinderen/een gezin te maken. Wat vind je belangrijk? Wat wil je naast je baan nog kunnen doen? Heb je de hoeveelheid energie die nodig is voor zoveel werkuren en kun je er dan ook nog wat naast doen?

Ik heb geen gezin, wel een partner, maar kan het niet volhouden om 60 uur per week te werken. Mijn gezondheid laat het niet toe.

En ik vind het ook belangrijk om tijd en energie te hebben voor andere dingen dan alleen werk. Daarom heb ik er voor gekozen om wel fulltime te werken, maar niet te kiezen voor een baan die meer dan 36 - 40 uur kost.

Ik heb nog steeds een uitdagende en leuke baan, die goed betaalt, maar ik heb wel andere keuzes gemaakt dan ik waarschijnlijk gedaan zou hebben zonder problemen met mijn gezondheid. En ja, dat heeft gevolgen voor je carriere en je thuissituatie.

Want ook met de baan die ik nu heb, kan ik privé niet meer alles doen wat ik graag zou willen doen.

Ik kwam daar pas achter toen ik al werkte en ik de keuzes voor een opleiding en baan al gemaakt had.
Alle reacties Link kopieren
Ook ik ben vlaamse en heb ooit voor dezelfde keuze gestaan. Tijdens mijn specialisatie heb ik gedurende 5 jaar 60 uur en meer gewerkt, waarvan de laatste jaren met kinderen. Gelukkig was mijn man overdag veel thuis zodat kinderen maar een halve dag naar onthaalouder gingen. Uiteraard was dit niet ideaal, maar mits goede afspraken niet onoverkomelijk. Kinderen kregen we bij voorkeur tijdens de opleiding vanwege sociale voordelen, die je later niet meer hebt. Part time werken is in Vlaanderen niet gemakkelijk en ouderschapsverlof is niet voor iedereen. Momenteel werk ik 40 uur per week en man 32, waarvan deels thuis. Dit is voor ons gezin goed. Ik ben blij dat ik toch gekozen heb voor de uitdagende job, maar ik heb in vergelijking met andere collega's nog schitterende uren(8-1700). Het is een moeilijke keuze, achteraf zal blijken of het de juiste was. Succes
Alle reacties Link kopieren
quote:Timetraveler schreef op 23 april 2017 @ 17:19:

[...]

Maar kan je dan rondkomen van minder dan 24u werken?Van 10 uur ook nog wel.
Life is fun. Live it.
Alle reacties Link kopieren
quote:poldervrouw schreef op 24 april 2017 @ 08:47:

[...]

Vertel dat tegen mijn man ? Werkt ook zoveel. Geen zeeman en geen booreiland. En nee. Minder werken kan kan in zijn functie niet. Zo zwart wit is het niet.Wat een onzin. Natuurlijk kan dat wel, alleen hij heeft niet de ballen om dat te eisen. Elke week dat hij zo lang werkt en zijn werkgever de wet laat overtreden, is zijn eigen zwakke keuze.
Life is fun. Live it.
Ik heb een tijd ongeveer 80 uur per week gewerkt, met kind. Dat was niet leuk. Maar als ik mijn kind toen niet had gehad, had het best gekund. Als je geen kinderen hebt zou ik gewoon doen wat je het leukst vindt. Als je ooit kinderen krijgt kijk je dan maar wat je wil, nu nogal prematuur om daar al rekening mee te houden.
Alle reacties Link kopieren
quote:Zebraa schreef op 24 april 2017 @ 20:12:

[...]



Wat een onzin. Natuurlijk kan dat wel, alleen hij heeft niet de ballen om dat te eisen. Elke week dat hij zo lang werkt en zijn werkgever de wet laat overtreden, is zijn eigen zwakke keuze.



Onzin. Bij sommige banen/functies horen gewoon werkweken van 60 uur, soms meer. Het is niet de ballen om iets anders te eisen. Het is wel een keuze om zo'n baan aan te nemen en er in te blijven.



Voorbeelden?

- Chirurg

- Advocaat (afhankelijk van richting)

- Accountant (in 'busy season')

- Belastingadviseur ('busy season')

- Controller - elke maand weer met de maandafsluiting



Dus ballen? Ja ballen om zo'n baan aan te willen gaan, maar niet om te eisen dat je minder kan werken.
Alle reacties Link kopieren
Ik vind het een lastige, TO. Ik lees tussen de regels door om welk vakgebied het gaat en snap goed dat je nu moet voorsorteren en vooruitdenken. Je gaat niet zomaar die zware opleiding van optie A doen als je daar uiteindelijk niet mee verder wilt. En je gaat ook niet maar een beetje kijken waar het schip strandt, omdat je nog alle kanten op zou kunnen. De mensen hier die dat schrijven kennen het vakgebied niet, want je kunt niet zomaar alle kanten op. Het is een behoorlijk alles-of-niets wereldje.



Ik ken iemand van zeer dichtbij die voor optie 1 gegaan is. Zwangerschappen en kleine kinderen gecombineerd met een zeer zware baan, waarbij je sowieso al lange en intensieve dagen draait en daarnaast echt niet weg kunt als iets uitloopt (in dat geval gaan er mensen dood zeg maar). Ik zou absoluut niet met haar willen ruilen, ze heeft het zwaar en ziet haar kinderen soms nauwelijks. Met de opvang krijgen ze het door een flexibele gastouder overigens wel rond, dat is het probleem niet.



Maar om nou bij voorbaat voor optie 2 te kiezen, terwijl je dat niet leuk lijkt, dat is wel een heel grote opoffering. En het gaat ook tegen mijn emancipatie-principes in, want mannen kiezen wel massaal voor optie 1, ook met kinderwens. Waarom zou een vrouw zich er dan wel van laten weerhouden? Ik zou persoonlijk denk ik voor een soort van optie 2 gaan, maar dan wel zodanig dat het toch zoveel mogelijk is wat je wel leuk vindt. Ik denk dat er, al liggen ze niet voor het oprapen, wellicht een optie 2A, 2B en 2C zijn? Of ik zou het open gooien met je man en alleen voor optie 1 gaan als hij aangeeft een tandje terug te schakelen als er kinderen zouden komen. Met een thuisfront dat er veel is en veel regeldingen op zich neemt kun je die optie 1 veel beter aan.
Kies voor optie 1. Tegen de tijd dat kinderen krijgen aan de orde is kan je de boel altijd nog opnieuw bekijken.
Alle reacties Link kopieren
quote:Adriaan81 schreef op 24 april 2017 @ 20:31:

[...]

Onzin. Bij sommige banen/functies horen gewoon werkweken van 60 uur, soms meer. Het is niet de ballen om iets anders te eisen. Het is wel een keuze om zo'n baan aan te nemen en er in te blijven.



Voorbeelden?

- Chirurg

- Advocaat (afhankelijk van richting)

- Accountant (in 'busy season')

- Belastingadviseur ('busy season')

- Controller - elke maand weer met de maandafsluiting



Dus ballen? Ja ballen om zo'n baan aan te willen gaan, maar niet om te eisen dat je minder kan werken.Zeg je nu werkelijk dat werkgevers van bovenstaande werknemers structureel de wetten van de arbeidstijden overtreden? Daar ben ik niet van op de hoogte. Welke werkgevers zijn dit? Chirurgen werken overigens in mijn tijd bij het ziekenhuis gewoon 32-36 uur gemiddeld. De controllers idem. Niet ruim meer dan 60.
Life is fun. Live it.
Alle reacties Link kopieren
quote:Zebraa schreef op 24 april 2017 @ 20:12:

[...]



Wat een onzin. Natuurlijk kan dat wel, alleen hij heeft niet de ballen om dat te eisen. Elke week dat hij zo lang werkt en zijn werkgever de wet laat overtreden, is zijn eigen zwakke keuze.



Bij degene die ik ken die voor de optie A heeft gekozen is de fulltime werkweek al standaard 48 uur. Parttime kan eventueel als je geluk hebt, maar dan kom je op 40 uur. Je werk laten vallen als het uitloopt levert doden op. En voor mensen die te hard erover klagen staan er 20 anderen klaar die hun functie graag willen overnemen. Niet iedereen heeft een kantoorfunctie waarbij je om 5 uur de deur achter je dichtgooit en de volgende dag vrolijk doorgaat met waar je gisteren gebleven was.



Uiteraard is het goed als ook binnen deze vakgebieden mensen opstaan en zich hard maken voor een betere work-life balance, dat is hard nodig! In Nederland gebeurt het ook al wel, ik zie het langzaamaan verbeteren op sommige plekken. Maar sommige van deze sectoren zijn behoorlijk hard en competitief en daar gooi je als eenling de boel echt niet van de ene op de andere dag om. Dus alleen maar verstandig om te bedenken hoe je ermee omgaat (en of je het dan nog wel wilt) als je niet zomaar kortere werkweken kunt bedingen.
Alle reacties Link kopieren
quote:Zebraa schreef op 24 april 2017 @ 20:47:

[...]



Zeg je nu werkelijk dat werkgevers van bovenstaande werknemers structureel de wetten van de arbeidstijden overtreden? Daar ben ik niet van op de hoogte. Chirurgen werken overigens in mijn tijd bij het ziekenhuis gewoon 32-36 uur gemiddeld. De controllers idem. Niet ruim meer dan 60.No way. Misschien degenen helemaal bovenaan de ladder, maar niet degenen in de leeftijdsfase van TO die hun sporen nog moeten verdienen. Die werken zich het schompes en hebben standaard werkweken van 48 uur + veel overwerk.
Alle reacties Link kopieren
quote:nicole123 schreef op 24 april 2017 @ 20:49:

[...]

Bij degene die ik ken die voor de optie A heeft gekozen is de fulltime werkweek al standaard 48 uur. Parttime kan eventueel als je geluk hebt, maar dan kom je op 40 uur. Je werk laten vallen als het uitloopt levert doden op. En voor mensen die te hard erover klagen staan er 20 anderen klaar die hun functie graag willen overnemen. Niet iedereen heeft een kantoorfunctie waarbij je om 5 uur de deur achter je dichtgooit en de volgende dag vrolijk doorgaat met waar je gisteren gebleven was.

Dat mag niet volgens de arbeidstijden-wetgeving. linkje

Het lijkt mij heel erg sterk dat in beroepen waar "levens worden gered", personeel illegaal aan het werk gezet wordt door ze structureel veel te veel te laten werken.
Life is fun. Live it.
Alle reacties Link kopieren
quote:nicole123 schreef op 24 april 2017 @ 20:52:

[...]

No way. Misschien degenen helemaal bovenaan de ladder, maar niet degenen in de leeftijdsfase van TO die hun sporen nog moeten verdienen. Die werken zich het schompes en hebben standaard werkweken van 48 uur + veel overwerk.Ook A(N)IOSsen en controllers werken gewoon volgens de CAO. Het lijkt mij sterk dat in het ziekenhuis waarin ik werkte, een uitzondering is en de rest van de ziekenhuizen illegaal opereert. Woordgrapje.
Life is fun. Live it.
quote:Zebraa schreef op 24 april 2017 @ 20:47:

[...]



Zeg je nu werkelijk dat werkgevers van bovenstaande werknemers structureel de wetten van de arbeidstijden overtreden? Daar ben ik niet van op de hoogte. Chirurgen werken overigens in mijn tijd bij het ziekenhuis gewoon 32-36 uur gemiddeld. De controllers idem. Niet ruim meer dan 60.



Nou exclusief diensten is dat al krap. Als medisch specialist kun je doorgaans 1 parttime dag opeisen. Afhankelijk van het specialisme is de overdracht om 7:30 en om 17:00 of om 08:00 en 16:30.

Bij de chirurgen waar ik meeliep was de overdracht van 7:30-8:30 en van 17-18, dus werkte je 42 uur per week als parttime chirurg. Excl. diensten. En overwerk. Wat bijna alle chirurgen hadden want ja, patiënten zijn net mensen, dus je kunt niet altijd zomaar weglopen als je dienst erop zit. Maar met een beetje mazzel heb je een 9-urige werkdag en dan is je PARTTIME optie dus een 36-urige werkweek excl diensten en overwerk.



En even uit de Arbeidsvoorwaarden Medisch Specialisten:



De voltijd arbeidsduur bedraagt gemiddeld 45 uur per week, exclusief de uren arbeid tijdens de avond-, nacht- of weekend­diensten. Inclusief de uren arbeid tijdens diensten geldt een maximale arbeidsduur van gemiddeld 52 uur per week. Incidenteel mag deze arbeidsduur maximaal gemiddeld 55 uur per week bedragen.



Voor parttimers is de maximale gemiddelde arbeidsduur (incl diensten) 45 uur per week.



https://www.nvz-ziekenhui ... ten-2016/5266/arbeidsduur



Het is echt bullshit om te doen alsof specialisten 32-urige werkweken hebben. Ze werken lang en ook hard. En dat willen ze ook, maar er heerst vaak nogal een vertekend beeld van de uren die specialisten maken valt me op.



En je kunt dus idd ouderschapsverlof opnemen om van 45 uur naar 36 uur te gaan ja. Excl diensten. En een ziekenhuis maakt toch echt bezwaar als jij voortaan aankondigt altijd voor de overdracht naar huis te gaan.
Alle reacties Link kopieren
quote:lux. schreef op 24 april 2017 @ 20:59:

[...]

En even uit de Arbeidsvoorwaarden Medisch Specialisten:



De voltijd arbeidsduur bedraagt gemiddeld 45 uur per week, exclusief de uren arbeid tijdens de avond-, nacht- of weekend­diensten. Inclusief de uren arbeid tijdens diensten geldt een maximale arbeidsduur van gemiddeld 52 uur per week. Incidenteel mag deze arbeidsduur maximaal gemiddeld 55 uur per week bedragen.



https://www.nvz-ziekenhui ... ten-2016/5266/arbeidsduur



Het is echt bullshit om te doen alsof specialisten 32-urige werkweken hebben. Ze werken lang en ook hard. En dat willen ze ook, maar er heerst vaak nogal een vertekend beeld van de uren die specialisten maken valt me op.

Dat zijn maximalen en nog steeds niet structureel meer dan 60 uur. In de wet staat "Maar u mag nooit meer dan 60 uur per week werken.". Natuurlijk maken chirurgen lange dagen, in mijn ziekenhuis compenseerde men dit actief.

Dat ze lang en hard werken is inderdaad hun keuze, maar dan nog is part-time werken is prima mogelijk. Zeker in een zo'n hectische en onvoorspelbare omgeving als een ziekenhuis wordt flexibilisering gewaardeerd. Genoeg chirurgen die 4 dagen per week werken.
Life is fun. Live it.
Alle reacties Link kopieren
quote:Zebraa schreef op 24 april 2017 @ 20:54:

[...]



Dat mag niet volgens de arbeidstijden-wetgeving. linkje

Het lijkt mij heel erg sterk dat in beroepen waar "levens worden gered", personeel illegaal aan het werk gezet wordt door ze structureel veel te veel te laten werken.Klik ook even op de link naar de uitzonderingen op die website. Gaat o.a. over medisch specialisten.
quote:Zebraa schreef op 24 april 2017 @ 21:07:

[...]



Dat zijn maximalen en nog steeds niet structureel meer dan 60 uur. In de wet staat "Maar u mag nooit meer dan 60 uur per week werken.". Natuurlijk maken chirurgen lange dagen, in mijn ziekenhuis compenseerde men dit actief.

Dat ze lang en hard werken is inderdaad hun keuze, maar dan nog is part-time werken is prima mogelijk. Zeker in een zo'n hectische en onvoorspelbare omgeving als een ziekenhuis wordt flexibilisering gewaardeerd. Genoeg chirurgen die 4 dagen per week werken.Ja. 4x9 of 4x10 exclusief diensten. 36 uur exclusief diensten is in de meeste sectoren geen parttime. 32 uur is gewoon onmogelijk want er is geen chirurg die 2 overdrachten heeft tussen 9 en 17.30.
Alle reacties Link kopieren
quote:Zebraa schreef op 24 april 2017 @ 20:47:

[...]



Zeg je nu werkelijk dat werkgevers van bovenstaande werknemers structureel de wetten van de arbeidstijden overtreden? Daar ben ik niet van op de hoogte. Welke werkgevers zijn dit? Chirurgen werken overigens in mijn tijd bij het ziekenhuis gewoon 32-36 uur gemiddeld. De controllers idem. Niet ruim meer dan 60.



Goed laten we chirurgen buiten beschouwing laten. Ik werk zelf in de hoek van accountants/controllers. Werken die 50 weken per jaar 60 uur?



Nee zeker niet. Maar accountants redden die 60 uur toch over het algemeen wel tussen januari en maart en afhankelijk van type klant ook in andere maanden. Ook voor controllers in grote ondernemingen is het heel normaal dat maand/kwartaal/jaarafsuitingen zulken weken hebben.



Zijn we de werkgevers in overtreding? Mwah, ik denk het niet. Er is nog nooit iemand die mij gevraagd heeft 60+ uur te werken. Maar je kijkt eens naar het werk wat er ligt, je kijkt naar het team wat je beschikbaar hebt en dan zet je er met zijn allen de schouders onder. Dit leidt dan heel regelmatig tot weken van 60+ uur.



En dit geldt ook voor advocaten in bedrijfs/overname recht, of bankiers die beursgangen begeleiden. Echt er zijn heel wat mensen die dit soort weken zonder morren draaien en hun werk nog leuk vinden ook.
Alle reacties Link kopieren
Zebraa, er is zeker verschil in hoe goed ziekenhuizen het geregeld hebben, maar niet alles is te ondervangen. De momenten dat er een tweede team in huis moet komen bijvoorbeeld, of dat je je administratie niet ook nog in die 10 hele minuten die je per polipatient krijgt, kunt proppen. Slaapdiensten krijg je niet gecompenseerd - ook niet als je de hele nacht aan t werk bent geweest. Ik zit er middenin en ik maak mij nooit de illusie dat het een gewone 48u werkweek wordt. Maar als je garanties biedt, hoor ik graag waar ik morgen kan solliciteren



Ik ben het met Lux eens; het is niet 'minder' om niet alles op te geven voor dat ene doel. Omdat er competitie is, lijkt het moeilijkste of het meest verantwoordelijke het hoogst haalbare. Dat is het niet. Eenmaal binnen zie je 2 groepen mensen. Er zijn mensen die het te zwaar vinden, soms zelfs stoppen of de liefde voor hun vak stukje bij beetje verliezen - die eigenlijk een ander leven wilden. Die zich redden, maar iets anders zouden kiezen als ze het over konden doen. En er is een groep die beter wordt als ze hun witte jas aan doen. Die houden van die manier van leven en daar dus ook veel voor over hebben..

Hoeveel het je kost - of het je laat kosten, is ook erg aan jezelf. Ik heb collegae met een heel spannend leven en mensen die buiten het ziekenhuis maar zelden nog een uitspatting maken. Wat je aankunt, kan niemand voor jou bepalen.



Zoek voor jezelf naar wie je bent en wat je wilt in dit leven. Probeer de competitie terzijde te zetten: niemand zegt hardop dat ie twijfelt, maar iedereen doet t. Voorkom dat jij iemand wordt die achteraf spijt heeft: doe het niet om de uitdaging of de prestige, maar om de liefde voor het vak.



Lux droeg al een wijs punt aan; soms loopt het leven anders. Laat je niet gek maken, uiteindelijk blijft het werk: ga je eigen weg.



En dan na al mijn relativering: ik koos wel de intensieve kant. Ik heb er heel veel voor gedaan en nog meer voor gelaten. Maar my dear, wat is het mooi..
whiterose wijzigde dit bericht op 24-04-2017 22:00
Reden: Typo's
% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Het gaat al fout bij deze zin "veel uren werken (makkelijk 60u/week), altijd laat thuis, niet de mogelijkheid om minder te werken, weinig vrije tijd dus"



Dat is gewoon pure nonsens. Als het echt zo is, dan is de persoon die dat werk doet absoluut niet geschikt voor die baan. Incidenteel 60 u/week werken, is uiteraard niet zo vreemd. Maar zodra er woorden staan als "altijd" en "niet de mogelijkheid" dan is het onzin. Niemand kan zoveel uren per dag productief zijn, dag in, dag uit.
quote:viva1966 schreef op 25 april 2017 @ 17:45:

Het gaat al fout bij deze zin "veel uren werken (makkelijk 60u/week), altijd laat thuis, niet de mogelijkheid om minder te werken, weinig vrije tijd dus"



Dat is gewoon pure nonsens. Als het echt zo is, dan is de persoon die dat werk doet absoluut niet geschikt voor die baan. Incidenteel 60 u/week werken, is uiteraard niet zo vreemd. Maar zodra er woorden staan als "altijd" en "niet de mogelijkheid" dan is het onzin. Niemand kan zoveel uren per dag productief zijn, dag in, dag uit.



Als ik was blijven zitten in 't wereldje waarin ik gestudeerd heb, was het toch ook hierop uitgedraaid.



Werken van 8 tot 5, geregeld avond-vergaderingen en 3 jaar lang nog een "bijscholingscursus" 3 keer per week 's avonds.

Van pakweg half 6 tot 10.

Die dus gewoon "part of the job" is als je job wil houden.

En op zaterdag ook extra vormingen of studeren voor je doordeweekse cursus (want 2 keer per jaar examen - haal je dat niet wordt je ook ontslagen).



Na die 3 jaar groei je uiteraard door en veranderen de cursus-avonden in overwerk en 's avonds werken bij klanten die overdag geen tijd hebben je te ontvangen.

En tijdens 't weekend dossiers blokken en vormingen volgen (je moet gewoon x aantal uur vorming en bijscholing volgen per jaar).



Ik heb ervoor gepast, maar veel studiegenoten zijn eraan begonnen.

Maar er zijn er ook genoeg die na een jaar afgehaakt zijn wegens veel te zwaar en nauwelijks privé-leven.



Ze nemen elk jaar een hele batterij nieuwe pas afgestudeerde krachten aan, dus als jij afhaakt ... volk genoeg om je te vervangen.

Only the strongest survive en kunnen écht doorgroeien.



Officieel heb je dan misschien wel een contract van 40 uur ... maar in de praktijk hangt er veel meer aan vast.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven