Werk & Studie alle pijlers

Werklozen topic!

09-02-2017 12:01 2034 berichten
Sinds kort heb ik geen baan meer. Ik solliciteer met regelmaat en check dagelijks de vacature sites in mijn sector. Wanneer ik weer een brief heb geschreven, krijg ik daar een boost van. Ik voel me op zo'n moment nuttig en bezig met mijn toekomst.



Buiten het sollicteren om kan ik me soms echt heel nutteloos voelen. Ik volg nu een interessante cursus en ga vrijwilligerswerk doen. Maar buiten deze bezigheden om vind ik het soms moeilijk om de dag door te komen. Vandaar dit topic. Hoe komen andere werklozen de dag door naast het solliciteren?



Iemand tips om meer structuur in mijn dagen te krijgen? Ik merk dat ik wat lamlendig begin te worden waardoor huishoudelijke klussen steeds meer een opgave zijn.
quote:ditte_ schreef op 15 februari 2017 @ 14:53:

[...]





Tja ieder zijn eigen ervaring. Om over mezelf te spreken, ik geef mijn sollicitatie activiteiten door en verder heb ik weinig met het UWV van doen. Ik leg mijn baankansen niet in hun handen maar ben zelf actief op zoek. Dus weinig negatiefs over het UWV vanuit mijn kant. Voelt voor mij niet alsof ik tot het UWV veroordeeld ben. Behalve dat ik er mijn WW van ontvang.Helemaal mee eens, ik heb ook absoluut geen last van ze. Eigenlijk zelfs alleen maar goede ervaringen totnogtoe.
quote:dwynwen schreef op 13 februari 2017 @ 22:55:

[...]

Goh..waar leef je van dan?Ik denk niet dat ze nog terug komt, maar wat ik zo mee heb gekregen, leefde ze eerst van het salaris van man en nu van een weduwepensioen.
quote:Chica-1983 schreef op 13 februari 2017 @ 14:33:

Hoeveel solliciteren jullie eigenlijk gemiddeld zo ongeveer? Ik merk dat er veel vacatures zijn, maar niet zoveel in de richting waarin ik zou willen werken. Vind dat maar frustrerend. Vorige week 5 sollicitaties verstuurd, nu al 2 afwijzingen binnen (had ik van deze ook ook wel verwacht, maar blijft altijd rot). Hopelijk komt er uit de andere sollicitaties in ieder geval weer een gesprek, zou leuk zijn :-) Hopelijk voor jou ook Ditte!



Ik heb eind vorig jaar een aanvraag voor een scholingsvoucher gedaan bij het UWV en hoop een dezer dagen de bevestiging daarvan binnen te krijgen, dan kan ik gaan beginnen met de opleiding. Daar heb ik heel veel zin in!



Ik netwerk veel omdat er voor het soort functie dat ik zoek vrijwel nooit wordt geadverteerd. Gaat vrijwel allemaal viavia. Toevallig heb ik deze week een keer een brief gestuurd, maar ook dat nav een specifiek verzoek van een netwerkcontact.



Ik overweeg ook een opleiding te gaan doen. Een soort van specialisatie bovenop mijn specialisatie. Ik vind het eigenlijk zonde om zo'n voucher te laten liggen, maar ik weet nog niet zeker of ik er de fut wel voor heb.
quote:-NummerZoveel- schreef op 16 februari 2017 @ 19:25:

[...]





Ik denk niet dat ze nog terug komt, maar wat ik zo mee heb gekregen, leefde ze eerst van het salaris van man en nu van een weduwepensioen.



haha ok, thanks.

Ik vroeg het mij daadwerkelijk af...je moet toch ergens van leven. Maar goed dat valt ook niet te vergelijken met mensen die tegen hun wil werkloos zijn en dus bv ww ontvangen, ik heb een beetje mee gelezen en snap best dat dit niet altijd prettig voelt.



Ik ben zelf niet werkloos overigens maar vind het best interessant om mee te lezen, qua meeschrijven ben ik dus nutteloos
Alle reacties Link kopieren
Zo'n baaldag mag toch best Ditte, als je er maar inderdaad niet in blijft hangen. Die momenten heb ik ook hoor, dan laat ik de vacatures en sollicitaties even link liggen en focus me op het leuke van die dag. En dan de volgende weer met frisse energie aan de bak.



Dat was in eerste instantie ook mijn beweegreden voor een opleiding Nummerzoveel, zonde om die voucher te laten liggen. Nu ik eenmaal de aanvraag heb gedaan en zit te wachten op goedkeuring begin ik ook echt steeds meer zin te krijgen om te starten. Ik zou zeggen, doen dus
Alle reacties Link kopieren
Hebben jullie ook altijd zo'n hekel aan de vrijdag? Normaal heb je dan bijna weekend, maar wij hebben altijd weekend! Dat voelt gewoon niet lekker. 'Wat ga je in het weekend doen?' is ook zo'n onhandige vraag want ik doe helaas gewoon elke dag wat ik wil. Terwijl andere mensen daadwerkelijk alles binnen die 2 dagen moeten plannen. Ook zijn veel bedrijven slechter bereikbaar vrijdag dus het is meestal een dag van niks.
Waarom zou je daar niet gewoon op kunnen reageren? Het is toch weekend? Er zijn zat banen die geen standaard weekend hebben. Ik werkte altijd op zaterdag, dus niks weekend. Alleen zondag vrij, maandag weer aan de bak.



Ik snap sommigen hier niet. De wereld draait namelijk gewoon door als je werkloos wordt. En als mensen stoppen met vragen 'wat doe je in het weekend?' dan zou het ook niet goed zijn.
Ik heb geen hekel aan het weekend nu ik "altijd" weekend heb. Het voelt gewoon als weekend omdat mijn vriend vrij is en we vaak veel sociale dingen doen op zaterdag en zondag.



Ik ben vandaag flink actief geweest op LinkedIn. Weer wat nieuwe connecties toegevoegd en inpiratie gekregen mbt potentiele bedrijven. Ook bezig geweest met de vraag waar ik mezelf zie werken en wat echt bij me past. Mijn vorige baan was nogal een fiasco qua inschatting van mijn kant. Hier heb ik veel van geleerd.



@Lola hoe is het verder? Ga je toch nog wat leuks doen dit weekend?

@ nummerzoveel, doen! Die opleiding. Geeft ook weer een structuur in je dag om ergens mee bezig te zijn.

@limara de werkweek weer achter de rug? Trek je het allemaal nog een beetje?



Fijn weekend iedereen!
Alle reacties Link kopieren
quote:lola712 schreef op 17 februari 2017 @ 11:55:

Hebben jullie ook altijd zo'n hekel aan de vrijdag? Normaal heb je dan bijna weekend, maar wij hebben altijd weekend! Dat voelt gewoon niet lekker. 'Wat ga je in het weekend doen?' is ook zo'n onhandige vraag want ik doe helaas gewoon elke dag wat ik wil. Terwijl andere mensen daadwerkelijk alles binnen die 2 dagen moeten plannen. Ook zijn veel bedrijven slechter bereikbaar vrijdag dus het is meestal een dag van niks.Nee hoor, ik vind vrijdag en sowieso het weekend nog steeds heerlijk. Maar ik moet zeggen dat het nu voor mij ook niet anders voelt dan toen ik nog werk had. Doordeweeks gaat mn wekker vroeg en sta ik net als toen ik werkte gewoon vroeg op. Ik hang niet op de bank en ben actief. S avonds ga ik op tijd naar bed. In het weekend slaap ik uit (nou ja, soort van dan, met een kleine die vaak vroeg wakker is), ben ik wat minder actief en ga ik 's avonds met lekkere hapjes een filmpje kijken. Ik vind het weekend dus nog steeds echt weekend, en de andere dagen niet. Verheug ik me nu al op vanavond, dus nee ik heb geen hekel aan vrijdag
Alle reacties Link kopieren
Goed bezig ditte! Goed dat je voor jezelf duidelijk maakt welke kant je graag op wil. Zou toch fijn zijn als je volgende baan er 1 is waar je nog jaren met veel plezier naartoe kan gaan!



Ik heb vanochtend 2 leuke vacatures gespot maar even geen zin om brieven te schrijven, dus die til ik even over het weekend heen
Alle reacties Link kopieren
@allen, ik ben alleen dus voor mij voelt het weekend niet als weekend omdat ik nog steeds op mezelf ben aangewezen en niet lekker met vriendlief op pad kan. Andere contacten moeten vaak alles plannen binnen die twee dagen, dus ook eventueel iets mij of andere vrienden. Ik ga nog even verder met mijn huisje inrichten. Net helaas weer een afwijzing gekregen, dus dan ga ik ook niet lekker het weekend in. En het is een beetje een grauwe dag, een zonnetje verricht wonderen.



Reageren jullie trouwens op alles? Ik heb vaak zat vacatures die mij wel leuk lijken maar als ik twee tellen nadenk acht ik mij niet geschikt of denk ik dat ik weinig kans maak doordat andere mensen beter zijn. En daardoor twijfel of ik moet reageren want ook zonde om steeds brieven te schrijven en afwijzingen te krijgen.
Alle reacties Link kopieren
Ik snap je wel hoor Lola. Ik ben ook alleen (met dochter dan). In mijn zwangerschapsverlof voelde het op het laatst ook wel zoals je omschrijft. Dagen zijn allemaal hetzelfde en weekend voelt dan niet meer zoals toen je nog werkte. Alleen is het toch anders dan met een partner. Ik heb van die paar weken wel geleerd, dus om dat gevoel tegen te gaan heb ik nu meer structuur en ritme in mn weken.



Nee, ik reageer zeker niet op alles. Alleen dat wat me echt aanspreekt en waarvoor ik mezelf ook echt geschikt acht en dus in het profiel pas (ik voldoe niet altijd aan alle 'eisen', maar als ik aan een groot deel van de 'eisen' wel voelde en en paar niet, dan solliciteer ik wel).
quote:lola712 schreef op 17 februari 2017 @ 15:32:

@allen, ik ben alleen dus voor mij voelt het weekend niet als weekend omdat ik nog steeds op mezelf ben aangewezen en niet lekker met vriendlief op pad kan. Andere contacten moeten vaak alles plannen binnen die twee dagen, dus ook eventueel iets mij of andere vrienden. Ik ga nog even verder met mijn huisje inrichten. Net helaas weer een afwijzing gekregen, dus dan ga ik ook niet lekker het weekend in. En het is een beetje een grauwe dag, een zonnetje verricht wonderen.



Reageren jullie trouwens op alles? Ik heb vaak zat vacatures die mij wel leuk lijken maar als ik twee tellen nadenk acht ik mij niet geschikt of denk ik dat ik weinig kans maak doordat andere mensen beter zijn. En daardoor twijfel of ik moet reageren want ook zonde om steeds brieven te schrijven en afwijzingen te krijgen.



Wat naar dat jij je zo voelt in het weekend



Ik zou zeker wel solliciteren, want als je het niet

probeert dan is het altijd een nee. Een hele kleine kans is beter dan geen kans, toch? En misschien helpt het je ook om de afwijzingen wat meer te relativeren? Als de kans klein is, is een afwijzing ook niet zo'n klap meer (en een eventuele uitnodiging nog specialer!)



Overigens beschrijf jij nu een onderzocht en bekend verschil tussen mannen en vrouwen. Even generaliserend en uitzonderingen die de regel bevestigen daargelaten, geldt ongeveer het volgende: Mannen lezen een vacature, zien dat ze aan 20% van de eisen voldoen, en denken "dat ben ik!" Vrouwen lezen een vacature, zien dat ze voor 98% aan de eisen voldoen, en denken "laat maar, geen schijn van kans!".
quote:ditte_ schreef op 17 februari 2017 @ 13:56:

@ nummerzoveel, doen! Die opleiding. Geeft ook weer een structuur in je dag om ergens mee bezig te zijn.Structuur in mijn dag heb ik al en mijn voornaamste zorg is eigenlijk juist of ik niet teveel hooi op mijn vork neem. Ik heb de afgelopen jaren gemiddeld zo'n 80 uur per week gewerkt en dat wil ik niet meer. En die kans bestaat natuurlijk wel als je nu een opleiding gaat doen en volgende maand opeens weer aan de slag kunt. Vooral ook omdat ik ook nog wat andere werkgerelateerde projecten heb lopen.
Alle reacties Link kopieren
Ik ga, helaas, over twee weken de ww in. Mag iedereen zo'n opleidingsvoucher gebruiken.

Ik zou dat heel graag willen doen. Het wordt lastig om in mijn huidige werk verder te gaan.
Misschien klopt het niet allemaal, maar het is wel waar
quote:Gatti schreef op 17 februari 2017 @ 19:46:

Ik ga, helaas, over twee weken de ww in. Mag iedereen zo'n opleidingsvoucher gebruiken.

Ik zou dat heel graag willen doen. Het wordt lastig om in mijn huidige werk verder te gaan.Als je er even op googelt kun je veel info vinden. In het kort: je kunt een aanvraag doen en een subsidie van 2500 euro krijgen, maar je moet dan wel een opleiding kiezen in een door het UWV aangegeven richting (daar waar zij denken dat het werk zit de komende jaren).
Alle reacties Link kopieren
quote:-NummerZoveel- schreef op 17 februari 2017 @ 19:51:

[...]





Als je er even op googelt kun je veel info vinden. In het kort: je kunt een aanvraag doen en een subsidie van 2500 euro krijgen, maar je moet dan wel een opleiding kiezen in een door het UWV aangegeven richting (daar waar zij denken dat het werk zit de komende jaren).Klopt! Even aanvullend, UWV noemt het 'kansberoepen'. Als je op hun site daarop zoekt vind je de lijst met richtingen waarin je een aanvraag kunt doen. En je hoeft er niet voor in de WW te zitten, dus je zou nu alvast een aanvraag kunnen doen als je wilt.
Alle reacties Link kopieren
De aanvraag mag je pas doen op het moment dat de opleiding begonnen is, niet eerder.

De aanvraag moet dan binnen 2 weken in het bezit zijn van het uwv, is mij net niet gelukt dankzij gekloot van de instelling waar ik een zelfstudie opleiding bij volg: ik mag de opleiding zelf betalen, UW heeft de aanvraag keihard afgewezen, was 2 dagen te laat bij hun postbus binnen gekomen. Een bezwaar op de beslissing had geen effect: hun regels zijn glashelder en hard.
Wat ontzettend zuur zelus! Ben je wel blij dat je de opleiding bent gaan doen? Ik heb gekeken maar voor mij zit er niks bij.
Alle reacties Link kopieren
quote:zelus73 schreef op 17 februari 2017 @ 23:51:

De aanvraag mag je pas doen op het moment dat de opleiding begonnen is, niet eerder.

De aanvraag moet dan binnen 2 weken in het bezit zijn van het uwv, is mij net niet gelukt dankzij gekloot van de instelling waar ik een zelfstudie opleiding bij volg: ik mag de opleiding zelf betalen, UW heeft de aanvraag keihard afgewezen, was 2 dagen te laat bij hun postbus binnen gekomen. Een bezwaar op de beslissing had geen effect: hun regels zijn glashelder en hard.



Volgens mij niet hoor. Ik moest wel een formulier ingevuld door de onderwijsinstelling meesturen, waarop stond startdatum nog onbekend. Hadden zij vaker zo gedaan en ging altijd goed volgen hen . Zodra ik bericht heb van het UWV neem ik contact op met de onderwijsinstelling om mijn inschrijving definitief te maken. Maar ja, ik heb nog geen bericht dus ik weet het nog niet zeker of het ook echt goedgekeurd word natuurlijk.



Wel zuur zeg dat je het nu zelf moet betalen! En kun je niks verhalen op de instelling aangezien zij zo hebben lopen kloten?
Alle reacties Link kopieren
@ditte, mijn laatste werkweken vallen zwaar. Ik ben niet de enige die er uit moet dus er is wel gedeeld leed, zeg maar. In de laatste week gaat mijn teamleider op vakantie dus dan ga ik actiever solliciteren onder werktijd. Mijn collega's ga ik wel missen



Had jij een burnout door je laatste baan? En is dat nu lastig met solliciteren? Lijkt me ook wel moeilijke afweging wat je aankan en juist moet vermijden in een nieuwe baan.



Ik vind de ''weekend vraag'' dan ook wel lastig hoor, ik voel me dan extra geconfronteerd met het feit dat straks alle dagen hetzelfde zijn. Ben toch wel bang dat ik me ook erg eenzaam en waardeloos ga voelen (zoals in een eerdere werkloze periode).

Ik wil zelf niet teveel solliciteren op ''niet-passende'' banen, tenzij ik iets moet hebben voor de sollicitatieplicht. En ook wel vaak het gevoel van... ik heb niet alle eisen, heeft reageren wel zin?

Maar inderdaad, niet geschoten.....



wat zuur zelus
quote:Chica-1983 schreef op 17 februari 2017 @ 14:40:

Goed bezig ditte! Goed dat je voor jezelf duidelijk maakt welke kant je graag op wil. Zou toch fijn zijn als je volgende baan er 1 is waar je nog jaren met veel plezier naartoe kan gaan!



Ik heb vanochtend 2 leuke vacatures gespot maar even geen zin om brieven te schrijven, dus die til ik even over het weekend heen Grappig ik heb er ook 2 gespot en til ze ook over het weekend heen. Merk dat mijn stemming mbt het solliciteren de laatste dagen een stuk beter is. Hoe is dat bij jullie?
quote:limara schreef op 18 februari 2017 @ 11:24:

@ditte, mijn laatste werkweken vallen zwaar. Ik ben niet de enige die er uit moet dus er is wel gedeeld leed, zeg maar. In de laatste week gaat mijn teamleider op vakantie dus dan ga ik actiever solliciteren onder werktijd. Mijn collega's ga ik wel missen



Had jij een burnout door je laatste baan? En is dat nu lastig met solliciteren? Lijkt me ook wel moeilijke afweging wat je aankan en juist moet vermijden in een nieuwe baan.



Ik vind de ''weekend vraag'' dan ook wel lastig hoor, ik voel me dan extra geconfronteerd met het feit dat straks alle dagen hetzelfde zijn. Ben toch wel bang dat ik me ook erg eenzaam en waardeloos ga voelen (zoals in een eerdere werkloze periode).

Ik wil zelf niet teveel solliciteren op ''niet-passende'' banen, tenzij ik iets moet hebben voor de sollicitatieplicht. En ook wel vaak het gevoel van... ik heb niet alle eisen, heeft reageren wel zin?

Maar inderdaad, niet geschoten.....



wat zuur zelus



Ik heb een burnout gehad en stevende er door mijn laatste baan weer op af. Mijn burnout periode was zwaar maar heeft me ook veel gebracht. Ik weet beter wat ik wil en geef mijn grenzen veel eerder aan.



Hoe lang heb je recht op ww denk je? Ik reageer nu vooral op wat in de buurt is en wat me leuk lijkt. Ik heb toch nog wel ff de tijd. Ook als je niet alle eisen hebt kun je ook reageren hoor! Ik heb dat eens gehad en het verwoord in mijn brief. Ik were toch uitgenodigd ondanks dat ik niet de gevraagde opleiding had.
Alle reacties Link kopieren
En weer een nieuwe week! Dag is slecht begonnen met een afwijzing in de mail en zou vandaag iets leuks gaan doen met iemand maar die is ziek. Dus koste even heel veel moeite om uit bed te komen! En nu heb ik met veel moeite toch een ontbijtje gemaakt... en verder?! Geen flauw idee wat te doen vandaag, het weer is weer een beetje grauw en ik kan niet meer 'genieten' van weer een dag series kijken! Solliciteren heb ik geen puf voor en kan ook niet echt goede motivatie bedenken bij sommige vacatures.. Aarggh!!!! Morgen moet ik gelukkig vroeg op voor een afspraak maar ik heb het thuiszitten inmiddels zo gehad!
Alle reacties Link kopieren
Hoe is het met jullie allemaal? Het is weer maandag, de werkweek is weer begonnen, maar niet voor ons. De harde werkelijkheid begint eindelijk tot me door te dringen. Ik begin mijn werkende leven een beetje te missen. Het feit dat je op maandag wel de deur uit móet om naar je werk te gaan, of je wilt of niet. En dat het dan toch heel leuk is op het moment dat je er bent. Het onder collega's zijn en last but not least: het maandelijkse salaris ...



Hoe langer ik werkloos ben, hoe luier ik word, merk ik. Ik sta wel op tijd op, zet de computer aan om te werken aan werk, maar word veel afgeleid door andere interessante dingen op internet, zodat ik vaak een hele dag heb zitten surfen zonder daadwerkelijk iets gedaan te hebben



Gisterennacht gedroomd dat ik op de een of andere manier weer terug was bij mijn laatste werkgever, bah. Het blijft me op de een of andere manier achtervolgen. Hebben jullie daar geen last van? Een soort rouw over het verlies van je baan?
+

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven