2017 zwanger worden van 1e of 2e kindje

15-12-2016 09:26 735 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo Meiden,



Wij schrijven over zwanger worden in 2017 van ons eerste, tweede of derde kindje.



Meeschrijven mag altijd.



NaamLeeftijd+partnerHoeveelste kindjeRondenodBijzonderhedenXana-9225-302e kindje1 7 mei-83angel33-372e kindje--start september/oktoberBorboletas28-321e kindje-- zwanger Bieno302e kindje--start meiBirdy_123301e kindje--28maartVlammetje-131-342e kindje--lente/zomer Isayez26-301e kindje1-zwanger

Uitgerekend 19 nov.MeisjeLVB 28-272e kindje--start juni/juliStoryofmylife312e kindje--start juni/juliFlower25323-252e kindje129janzwanger koortje14529-291e kindje1931jan-Thjs31-351e kindje721/22feb-Helena8432-352e kindje-19feb zwanger RainIsJustConfetti 25-301e kindje---MajoorZoeteKauw 251e kindje-- zwanger Ukkepuckje2017312e kindje1--King201229-362e kindje1--
Ik sluit mij gezellig aan Xana
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben ook een dochter van 6 okt alleen wel van 2016. Wij willen in september hoogstwaarschijnlijk voor een 2e gaan. Het liefste wilde ik al proberen voor een 2e te gaan als de kleine 9 maanden is maar vanwege keizersnede moet ik wachten tot 1 jaar. Ik wil geen groot leeftijdsverschil en ik voel mijn klokje tikken. Ik ben nu 33 en wil nog 35 zijn als de 2e geboren word daarna vind ik mezelf te oud worden.
Alle reacties Link kopieren
Wij gaan waarschijnlijk vanaf april proberen voor een eerste. Dus ik wil wel meeschrijven.
Ik wil hier geen tekst (maar een leeg vak kan ik niet opslaan)
Alle reacties Link kopieren
Yeah gezellig sparklingLemon .



83angel wat leuk! Oei dat is lang wachten na een keizersnede. Snap dat je het liefste al weer wil gaan proberen dan. Maar is wel een mooie leeftijd voor een tweede kindje. Gezellig dat je wel al hier komt schrijven.



Welkom borboletas wat leuk! En wat spannend he. Kan het mij ook nog echt herinneren, maar voel de spanning voor een tweede nu ook weer. Blijft toch iets bijzonders.
Alle reacties Link kopieren
Hai, ik wil ook wel mee schrijven (al weet ik niet hoe actief ik ga zijn, maar ik ga mijn best doen )

Onze dochter is nu 15 maanden en ik denk dat wij ergens in mei er weer voor gaan. De kriebels beginnen al wel weer een beetje maar nog even wachten dus :-)
Alle reacties Link kopieren
Hai Bieno, leuk 1 maandje ouder dan mijn dochter. Bij jou dus ook al kriebels, hier ook. Al vind ik het ook wel spannend en een beetje eng.

Hoe oud ben jij?



Als er meer meiden komen schrijven is het miss leuk om straks een tabel te maken.
Mag meeschrijven voor een derde kindje ook?

Heb een zoon van 4,5, dochter van 9 maanden en rond april willen we voor een derde gaan ... Ik ben over 1,5 maand 34
Alle reacties Link kopieren
Ik ben nu 30 :-)

Leuk Evda een 3e! Ik zou er ook graag 3 willen maar manlief liever 2, dus eerst maar eens kijken hoe het met 2 kindjes bevalt en daarna eens zien of er nog een derde mag komen. Misschien vind ik zelf 2 kinderen wel zo druk dat ik zelf die derde niet meer zie zitten
Alle reacties Link kopieren
Hoe doen jullie dit met je zorgverzekering?

Ik ben nu aan het rondkijken vanwege een kinderwens in 2017 maar ik zie door de bomen het bos niet meer!
Ik hou mijn verzekering nog gewoon basis + aanvullend voor tandarts... ik denk niet dat ik in 2017 ga bevallen dus ik denk dat eind 2017 ik een nieuwe zorgverzekering ga aanvullen voor zwangerschap.. maar hoe wat en waar heb ik nog geen idee van. Ben wel benieuwd inderdaad hoe andere dat geregeld hebben ook,
Alle reacties Link kopieren
SparklingLemon, voor mij precies hetzlefde.

Ik heb toen met dochter trouwens niets gedaan aan de zorgverzekering, eigen bijdrage voor de kraamzorg was net zo duur als 1 jaar aanvullend verzekerd zijn. En stel dat het langer duurde met zwanger worden zou ik dus al 2 jaar (of nog langer) aanvullend verzekerd moeten zijn dus dan was ik duurder uit (ik heb wel het geluk gehad geen fysio oid nodig gehad te hebben trouwens).
Ik wil trouwens wel sowieso in het ziekenhuis bevallen, dus denk dan dat het wel verstandig is om te verzekeren aangezien het anders geloof ik al € 250 kost als je niet medisch bent en ik het ziekenhuis wil bevallen. Wel geluk inderdaad Bieno dat je geen fysio nodig had dan want hoor tegenwoordig heel veel vrouwen met klachten als bekkeninstabiliteit en nog veel meer. ( volgens mijn moeder was dit vroeger veel minder vaak aan de hand en stellen vrouwen zich tegenwoordig veel aan.... we shall see.. ik weet niet wat te verwachten dus ik kan nog niet oordelen )
Alle reacties Link kopieren
Hi! Ik heb mega klapperende eierstokken voor een eerste kindje dus schrijf ook graag mee! Onwijs spannend, we gaan er al helemaal voor in januari, en ben heel benieuwd hoe lang het gaat duren voor het lukt!



wat betreft zorgverzekering inderdaad superlastig, ik heb me voorgenomen dit weekend in te lezen. Wat ik er tot nu toe van snap is dat het alvast belangrijk is te bedenken of je eventueel thuis of in het ziekenhuis zou willen bevallen, want in het ziekenhuis zonder medische indicatie is vaak niet (volledig) vergoed bij een basisverzekering, dus zou je over een aanvullende verzekering na moeten denken. Dat is voor mij nu het belangrijkste criterium denk ik.



Buiten de baby-plannen, ben ik trouwens ook bezig met een sollicitatiebrief! Heb nu een vast contract maar ben niet helemaal happy op mijn werk en zou bovendien graag iets dichter bij huis werken. Heb wel zelf mijn twijfels, is het wel helemaal eerlijk tegenover een nieuwe werkgever? Maar aan de andere kant, het kan ook dat het nog wel 2 jaar duurt voor ik zwanger ben, en dat zou betekenen dat ik al die tijd niet van baan kan wisselen? Erg benieuwd hoe jullie hierover denken! (was niet van plan het aan veel mensen te vertellen dat ik zwanger wil worden, dus lastig dat je dit soort dilemma's dan niet met familie of vrienden kunt bespreken!)
Alle reacties Link kopieren
Ha ik verlies mijn baan in 2017 maar heb gelukkig lang recht op ww. En ik wil ook graag dichterbij en wat flexibelere uren.



Ik wil graag de mogelijkheid hebben om te bevallen in het ziekenhuis. Je weet maar nooit... bij mijn zus bleek het ineens nodig te zijn want de navelstreng zat om het nekje en een andere keer had ze in het vruchtwater gepoept.



Wat een toestand, ik lig dan liever meteen tussen de specialisten
Alle reacties Link kopieren
Welkom Evda zeker ben je ook welkom om mee te schrijven voor een derde kindje. Wat leuk zeg!

Mij lijken 3 kindjes ook super leuk, wel druk haha. Maar is hier helaas gewoon financieel niet te doen. Wil nog een beetje gewoon kunnen blijven leven.



Teletubbie hier ook niks veranderd.

En precies wat bieno zegt of je nu de kraamzorg zo betaald 1x of je elke maand meer moet gaan betalen om aanvullend verzekerd te zijn. Vond ik ook duurder. En ik heb indd wel ook geluk dat ik verder niks nodig heb gehad.

Ik heb ook gewoon een basis pakket + aanvullend voor de tandarts.
Alle reacties Link kopieren
SparklingLemon ik ben indd ook in het ziekenhuis bevallen, dit is wel medisch geworden.



Hai Birdy, leuk dat je komt schrijven. Ik zou mij niet druk maken over je nieuw werk dan. Jij gaat voor een kindje als jullie er klaar voor zijn& niet je werk. Tuurlijk zijn ze miss even minder blij. Maar ach zo erg is het ook weer niet.
Alle reacties Link kopieren
Hoi, ik wil ook graag meeschrijven (hoop dat ik het vol kan houden, ga m'n best doen!).



Ik heb een dochter van ruim 15 maanden en heb net een miskraam achter de rug. Nu wachten of een normale menstruatie en daarna willen we er weer voor gaan. Beide keren was ik snel zwanger, dus ik hoop dat dat nu weer zo zal zijn.



Aanvullende verzekering doe ik wel. Bij m'n dochter heb ik erg veel last gehad van m'n bekken. Ik ga dus vooral voor extra dekking voor een fysio.
Alle reacties Link kopieren
@birdy. Ik ben op dit moment nog met verlof maar ook werkloos en daardoor ook hard aan het solliciteren. Als ik zou wachten op een vast contract ben ik 2 jaar verder en dan te oud. Ik ga gewoon het risico nemen en dan maar wer werkloos maar ik vind mijn geluk belangrijker. Ik moet wel zeggen tot nu toe geen moeite gehad met het vinden van een baan. Ik heb 4 brieven verstuurd waarbij ik bij 3 op gesprek mag komen bij de 4e niet omdat ik daar geen parttime kan werken. en bij 2 van de 3 mag ik op 2e gesprek komen dus verwacht wel dat het goed komt. Dus het zou er voor mij ook vanaf hangen hoe snel je denkt als ze je contract niet verlengen een nieuwe baan te vinden en is werkloos zijn op te vangen.





@verzekering. waar ik afgelopen jaar rekening mee heb gehouden: kosten vergoed eigen vergoeding kraamzorg. bevalling ziekenhuis (medisch word wel vergoed, ik ben bij de volgende bevalling medisch hier hoef ik nu geen rekening meer mee te houden). Fysio is ook altijd handig je kunt altijd bekkenklachten krijgen. En ik had er nog tand bij en kwam het voordeligst uit bij dellta lloyd. Maar je kunt ook denken aan wil je kolf (gedeeltelijk) vergoed krijgen. Wil je cursussen vergoed krijgen.
Alle reacties Link kopieren
Ik ga waarschijnlijk ook niet in 2017 bevallen maar heb al wel een aanvullende verzekering afgesloten. Vond ik toch wel een prettig idee voor het geval je bekkenklachten krijgt of anderszins medische hulp nodig hebt t.g.v. je zwangerschap. Ik heb trouwens gewoon bij Independer gekeken welke verzekering het goedkoopste was met de dekking die ik wilde. Heb echt niet handmatig alle polissen door zitten pluizen hoor.
Ik wil hier geen tekst (maar een leeg vak kan ik niet opslaan)
Ik wil ook graag meeschrijven, in juni/juli ben ik al gestopt met de pil, maar steeds buiten de vruchtbare dagen om sex gehad, omdat ik eerst nog foliumzuur wilde slikken etc. en meer met de gedachte, het hoeft nu nog niet, maar als het nu raak is, is dat prima...



Vorige maand was ik zwanger, helaas heb ik met ongeveer 6 weken een miskraam gehad... Zit nu alweer op het wachtbankje, heb last van mijn onderrug en veel hoofdpijn, maar kan ook zijn dat mijn menstruatie eraan komt. Normaal gesproken weet ik precies wanneer ik mijn eisprong voel, zo ben ik de vorige keer namelijk ook zwanger geraakt. Nu, na de miskraam, heb ik deze denk ik wel gevoeld maar toch voelde het anders, dus ben heel benieuwd...



Hopelijk zijn we allemaal snel zwanger
Alle reacties Link kopieren
Ooh eenhoorn wat vervelend! Heftig zeg. Dit lijkt mij echt vreselijk. Knap dat jullie meteen weer willen proberen.



Als mijn dochter dalijk in bed ligt zal ik even een tabel maken.



Mama's lopen jullie kindjes al? D, loopt wel aan de hand maar los durft ze echt nog niet.
Alle reacties Link kopieren
quote:teletubbie1234 schreef op 15 december 2016 @ 10:44:

Ha ik verlies mijn baan in 2017 maar heb gelukkig lang recht op ww. En ik wil ook graag dichterbij en wat flexibelere uren.



Ik wil graag de mogelijkheid hebben om te bevallen in het ziekenhuis. Je weet maar nooit... bij mijn zus bleek het ineens nodig te zijn want de navelstreng zat om het nekje en een andere keer had ze in het vruchtwater gepoept.



Wat een toestand, ik lig dan liever meteen tussen de specialisten



Dat is wel fijn lang recht op ww. Ik heb ook lang recht op ww. ZIt al vanaf feb in de ww en daarna in de wazo. Dadelijk of terug in de ww of weer werk.

IK wou ook in het ziekenhuis bevallen uiteindelijk moest ik dat ook omdat ik moest worden ingeleid wat later een keizersnede werd. De kleine meid wou er echt niet uit. Dan ben je idd blij dat je al in het ziekenhuis bent. Al zou ik liever wel met verloskundige bevallen als met ziekenhuis personeel. Verloskundige blijft veel langer bij je terwijl ziekenhuis personeel soms komt kijken.
Alle reacties Link kopieren
Dat is indd dan fijn dat je dan in het ziekenhuis bent 83angel.

Ik wou ook zwz in het ziekenhuis bevallen. Gelukkkg ook maar want ben na de bevalling naar de OK moeten gaan, ik bleef bloeden. Gelukkig was het wel gestopt voor ik onder narcose ging. Maar ze wouden mij toch voor de zekerheid controleren op overgebleven placenta.

Ik zou de volgende x net wel weer voor de gynaecoloog kiezen en niet voor de verloskundige. Voelde mij er ook meer op mijn gemak tijdens de zwangerschap. Ik ben met 33 weken overgenomen door het ziekenhuis omdat ik een hoge bloeddruk had. Vond het een fijn gevoel dat ik hun dag en nacht kon bellen als er iets was. De verloskundigen ook hoor, alleen wil je die lievef snachts niet wakker bellen met een kwaaltje. Het ziekenhuis zijn op de afdeling ook snachts mensen aan het werk . Klinkt miss een beetje dom.
Alle reacties Link kopieren
Zo xana, gaat hier veel harder!



Heb net nog even gereageerd op je vraag in het andere topic komt erop neer dat mijn dochter net als die van jou nog niet los durft te lopen.



Hoi allemaal, ik zal me even voorstellen, ik ben 31, getrouwd met een hele lieve man en heb een dochter van ruim 14 maanden (geboren 29-9-15). En ik twijfel enorm of en wanneer we voor een tweede gaan maar het kriebelt wel heel erg. Zwanger zijn vond ik heerlijk! Dat zou ik graag weer mee willen maken maar ik weet niet of ik de impact van een tweede aankan.



Dus schrijf graag mee en weet nog niet of ik überhaupt voor een tweede ga in 2017. Mijn man wil heel graag een tweede, hoeft niet nu meteen maar hij wil sowieso wel. Ik twijfel dus meer, vooral omdat onze dochter erg slecht slaapt, al vanaf het begin. Ik gun mijn dochter echt een broertje of zusje maar goed dat moet niet de hoofdreden zijn.



@zorgverzekering, gisteren begonnen met de zoektocht maar ik ben er nog niet uit. Wil toch rekening houden met een eventuele zwangerschap/bevalling. Al acht ik de kans dat ik in 2017 ga bevallen echt heel klein. Probleem is dat ik via mijn werk korting krijg bij CZ maar dat de module gezinnen daar niet onder valt. En die vind ik nou juist interessant. Vooral omdat dat de enige verzekering bij CZ is waarbij je eigen bijdrage voor kraamzorg vergoed wordt. Zonder collectiviteit wordt het maandelijkse bedrag wel erg hoog. Dus ik ben nog een aantal andere verzekeringen aan het bekijken. We hebben nog even! Vond Independer wel een hele handige site om je wensen op een rijtje te zetten, aanrader dus! Ik wil graag thuis bevallen (met de ervaring van de eerste bevalling is dat echt beter) maar je weet nooit wat er tijdens de zwangerschap gebeurt. Dus toch rekening houden met een ziekenhuisbevalling.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven