Uitgerekend half september 2014

02-01-2014 07:46 1715 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo aanstaande September-moeders!



Welkom in ons topic. We schrijven over alles wat ons op dit moment bezig houdt. Je bent van harte welkom om mee te schrijven.



Wil je in de tabel? Geen probleem. Vraag even om de login gegevens of vraag een van de andere schrijfsters om de aanpassing te doen.



NaamLeeftijd#uitgerekende datumBijzonderhedenHBtje010301e8 september GEBORENPink-t311e10 september 9 apr controle vk

24 apr 20 weken-echo happy_wenn 27 1e 12 september VERRASSING 1mei controle, 22 april 20 weken echo

bengeltje411e13 september GEBOREN DOCHTER Ienemienepien 27 1e 14 september 2e echo 7 maart route38 30 2e 14 september Siska74391e14 september ZOON LiesjeS 32 1e 15 september 20 wk-echo 29 AprilElvie30 301e 15 september 25 april 20 wk-echo lilo 34 2e 16 september 2e echo 10 mrt millie81 32 1e 17 september DOCHTER

5 mei 20 weken echo -Florine-27 1e 17 september ZOON 23 april 20wk-echo vrouwtje1983 30 1e 17 september DOCHTER 28 april 20 wk-echoSarah1428 1e+2e 19 september + GEBOREN Missml 29 2e zw na mk19 september Tesske2 32 1e 21 september 18 maart vkPat26 26 1e 25 september GEBORENpetite_section301e 25 september controle 17 aprilHilliej1985281e 26 september 2e echo 4 maartKnopie344e 26 september 6 mei 20-wk echoCheery33 1e 28 september VERRASSING 19 mei 20-wk echoSuckerpunch 30 1e 29 september DOCHTER 21-wk echo 22 meiSummergirl8528 1e 30 september 2e echo 12 maart



Lisch, Sanne, Curly en Mila veel sterkte!!!

We gunnen jullie het allerbeste

Ugg, MamaSara, lievezuster, pimpelmees en Juud, jullie zijn altijd welkom
Je bent erbij vrouwtje, gezellig!
Alle reacties Link kopieren
Controle was weer goed vanochtend, omdat mijn suiker in het begin iets hoog was krijg ik met 24 weken een test in het ziekenhuis. Schijnt niet zo'n leuke test te zijn. eerst bloed prikken dan een suikerdrankje drinken en dan meten ze het nog paar x. kan je wat naar van worden ivm het suikerdrankje :P Ik merk het vanzelf :P hoop dat het mee valt ;)



Verder gaan we vanmiddag naar de kinderopvang voor ons aanmeld gesprek! spannend ;) hoop dat we nog op tijd zijn!
Alle reacties Link kopieren
Ik ben er ook nog! Forum eigenlijk altijd mobiel en zag ons nooit meer opduiken op de eerste pagina. Cheery, ik zal je ook mailen over de FB pagina.



Wat fijn om te horen dat het met iedereen goed gaat (ook met Ugg, 13 weken alweer, super!!), en dat ook de eerste 20 weken echo's allemaal goed zijn. Ik moet net als Cheery ook nog een kleine 2 weken wachten(dan 20+6), ga volgende week eerst nog op congres in het buitenland en wij hebben de echo in het ziekenhuis ivm een (niet ernstige) afwijking bij mijn man, en ze waren daar niet echt flexibel. Vonden jullie de echo niet allemaal heel spannend? Ik toch best wel hoor! Heb geloof ik een beetje te veel vakken gehad over wat er allemaal fout kan gaan in hersenaanleg e.d.



Happy_wenn wel vervelend dat je een glucose tolerantie test moet, schijnt inderdaad geen pretje te zijn maar wel fijn om goed onder controle te staan denk ik? Succes bij de opvang, hopelijk nog een plekje!



Wat leuk dat jullie + partners allemaal de baby al gevoeld hebben. Hier sinds deze week ook duidelijk leven en man heeft het ook gevoeld. Ik heb het idee dat ukkie ook reageert op mans hand op mijn buik, misschien op de warmte?



Hier zijn we er denk ik al redelijk uit qua eerste namen voor zowel jongetje als een meisje. Tweede naam denken we nog rustig over na. Knopie, lijkt me ook lastig om het goed af te stemmen op de namen van je andere kinderen! In het namen topic op de kinderen pijler komen wel altijd leuke suggesties voorbij vind ik, heb je daar al gekeken?
Petite, gebruik je de app? Die werkt echt vreselijk onhandig. Ik was dan ook altijd topics kwijt..

Maar als je in je mobiele browser

http://mobiel.viva.nl zet dan kom je er wel. Als je dan inlogt, krijg je zelfs een handigere lijst van al je actieve topics dan via je laptop/pc.



Klopt het dat jij me nu ook een mail hebt gestuurd? Of was dat toch Pat? Ik ben even in de war, maar komt vast goed!



Dus jij moet ook nog even wachten op je echo, petite. Best vervelend he? Want het is ook erg spannend allemaal. Ik denk dat iedereen die zegt dat dat niet zo is, niet helemaal de waarheid vertelt. Gelukkig is het bij jou ook om een goede reden uitgesteld.

En leuk dat je vriend/man jullie kindje nu ook heeft gevoeld. Hier is dat nog niet gebeurd, maar wie weet wanneer wel... Lijkt me wel cool hoor als hij het ook voelt!



Wenn, vervelend dat je bloed moet laten prikken met die test, maar hopelijk valt de uitslag mee! Ik heb ook een keer een soortgelijke test gehad ivm een mogelijke lactoseintolerantie. Dat drankje viel wel mee, het smaakte als een wat zoete Rivella maar dan zonder prik. Ik vermoed dat jij vast ook iets van suikerwater voorgeschoteld krijgt.

Sterkte en ik duim voor een goede uitslag!
Alle reacties Link kopieren
Cheery, als je er aan toe komt om mij er bij te zetten in de tabel:

Knopie, 34, #4, 26 september, 6 mei, 20 weken echo



Ik mag ook naar het ziekenhuis voor zo'n suikertest, ik maak namelijk heel dikke baby's. Ik heb 7, 8 en 9 pond gehad. Ik hoop niet dat ik er nu een krijg van 10 pond! Maar ik lees nu dat dat niet zo'n prettige test is, hmmm, hopen dat het meevalt.



Wij weten dinsdag als het goed is wat we krijgen en ik zal dat hier zeker even komen melden.



Petite, ik houd het namentopic inderdaad al in de gaten. De namen die onze oudste 3 kinderen hebben zijn niet heel erg standaard. Sommige mensen houden hun hart al vast voor de naam waar we nu mee komen. ; )



Ik ga spullen inpakken, wij vertrekken morgen voor 4 dagen naar Limburg. Eens kijken wat er allemaal mee moet.



Groetjes!
Voor die glucose test moet je volgens mij inderdaad suikerwater drinken, sommige mensen worden daar wat misselijk van, maar als het goed is vallen de prikken erg mee....



Mijn twintig weken echo was helemaal uitstekend, zoonlief wilde alleen niet mooi liggen voor de foto, maar het belangrijkste is ook dat alle met de niertjes, hersenen, hartje, ruggengraat etc in orde is.



Hij ligt iets voor op het groei schema qua lengte en omvang, dus wordt waarschijnlijk een wat langer kind..... (Toch ook maar vast maatje 62 gaan kopen denk ik dus)



Mijn placenta ligt aan de voorkant, bovenaan, dus die kleine voel ik nu alleen nog onderin laag en het zal wat langer duren voor manlief hem van buitenaf kan voelen.
Alle reacties Link kopieren
Die van ons lag precies op de norm lijn alleen het hoofdje iets eronder.



Prikken vind ik niet erg, gaat er meer om wat dat drankje gaat doen! Maar beter nu extra check, hoop wel dat het goed is.

Ga morgen een afspraak inplannen.



Mijn placenta ligt aan de achterkant maar ik voel het ook nog zacht en mijn man kan het nog niet voelen. en ook alleen onderaan.



Opvang aangevraagd, kan allemaal gelukkig! meteen even op de kinder groepen gekeken, watn een lieve kids!!
Wenn, wat leuk dat de opvang zo gezellig is! Ook fijn dat de kindjes er blij uitzagen



Ik snap wel dat het spannend is om de uitwerking van het glucosedrankje af te wachten, maar ze houden je echt goed in de gaten hoor!

Die keer dat ik de lactosetest moest doen zaten er ook twee zwangere vrouwen voor de diabetes test. Ze werden goed nagekeken elke keer, ik ook, dus don't worry. Ik zou wel wat extra leesvoer meenemen of andere afleiding want het is best een lange zit, zeker met een nuchtere maag..(ik weet niet of jij dat ook moet).

Ik vond de prikken uiteindelijk het vervelendst, vooral omdat ik vijf keer geprikt moest worden, eerst voor het drankje en toen om het half uur. Aan het eind had ik echt zware armen en flinke blauwe plekken van het prikken, en dat terwijl ik makkelijk aan te prikken ben. Met de prikken bij de vk, had ik dan ook weinig moeite, maar het was allemaal voor het goede doel en heel dramatisch was het gelukkig ook niet.



Knopie, je staat in de tabel! Veel plezier in het zonnige zuiden! Misschien kom ik je nog tegen, ik ben ook een weekendje in Maastricht, echt zin in! Lekker babyspulletjes shoppen ed
Alle reacties Link kopieren
Ook ik forum mobiel en ben dus geregeld het topic kwijt.



Wenn: ik mag ook voor de glucose test. Bij mijn eerste heb ik 2 testen mogen doen. De eerste was gewoon gedurende de dag en werd er eerst bloed geprikt waarna ik een drankje moest drinken en na een uur werd getest. Deze uitslag was niet duidelijk. Dus moest ik terugkomen en kreeg ik een zwaardere test op de nuchtere maag. Dit drankje was zoeter en het wachten was nu 2 uren. Ik vond het niet super vies. Ik had de smaak citroen. Het was een beetje zoals een energy drankje. Ik krijg nu alleen de 2de test, omdat de eerste te vaak onduidelijk was.



Hier vandaag goede 20wkn echo. Geslacht weten we niet. Het blijft spannend. Wel weer mooi om te zien.



Namen: een drama. We willen 1 roepnaam plus tweede naam. Dat hebben we alle drie, maar we hebben nog helemaal niks.
Route, als je mijn eerdere tip van vandaag toepast, dan wordt het een stuk makkelijker.
Alle reacties Link kopieren
Heerlijk meiden zoveel goed nieuws!



Ik hoop van harte dat er niets uit jullie glucose test komt.

Maar als er we ZS diabetes uit komt is dit niet heeeel verschrikkelijk hoor, ik spuit al sinds week 5 insuline en dat gaat mij eigenlijk heel goed af, het hebben van een hoge bloeddruk vind ik erger.



Fijn weekend allemaal!
Alle reacties Link kopieren
Zow weer gevonden!! ;) vandaag weer een zwangerbox van de etos gehaald, met name veel tijdschriften, dus weer lekker veel lezen



Wij hebben gister de meubels gekregen, mijn man is al druk met in elkaar zetten bezig geweest, en het meeste staat nu! heel leuk :D vrijdag gaan we naar gordijnen kijken, dus start nu echt om een baby kamertje te worden :D
Alle reacties Link kopieren
Bengetlje hoe gaat het bij jou? Ben je lekker aan het genieten van alles?



Happy wenn: wat fijn dat de babykamer mooie vormen aanneemt. Wij moeten ook nog gordijnen. Ik weet wel wat ik mooi vindt, maar vindt het erg duur (komt ook door de breedte van het raam). Als je een goede tip hebt dan hoor ik het graag.



Wij zijn verder druk bezig met het brainstormen over namen. We vinden het zo moeilijk. We willen in ieder geval 2 namen, maar hebben echt nog geen idee... Hoe gaat dat bij de anderen?
Qua namen zijn wij er wel redelijk uit, denk niet dat we nog van mening gaan veranderen.



Het kamertje: demeubels zijn besteld, ik heb stof gekocht om zelf vitrage te maken, de muren zijn geschilderd, het overgordijn ligt klaar om er een verduisterende laag achter aan te brengen. En ik heb de stofjes bij elkaar om zelf een lappendekentje voor de wieg/wagen te gaan maken.



Het besef dat ik al over de helft ben verrast me nog steeds....
Alle reacties Link kopieren
HI meiden!

Vandaag controle gehad en ik en de baby doen het supergoed! Ik ben zelfs iets afgevallen, ben dus 5.6 kilo aangekomen met 22 weken en de baby ligt exact op schema!

Verder kreeg ik een compliment dat ik zo rustig en gelukkig overkwam, en dat klopt ook, ik ben zooooo gelukkig en dankbaar!

Wel ligt de placenta iets voor de uitgang, als deze niet opschuift dan zal het een keizersnede worden.



Verder hebben wij met Pasen prachtige meubels gekocht, en deze worden begin juni geleverd.

Volgende week gaan we de babykamer behangen, that's it :-)

Heb trouwens een enorme opruimwoede haha

Hoe gaat het met jullie?

Xxx
Alle reacties Link kopieren
oh balen dat het miss een keizersnede gaat worden, als het maar duidelijk is op een gegeven moment kan je ernaar te leven.



Ja bizar dat we al over de helft zitten!!



hier ook alles aan het opruimen en klaarmaken en klusjes in huis aan het doen haha! vrijdag was de gordijnen winkel niet open, gaan nu straks nog ff kijken :d



ik moet onze wieg opnieuw bekleden, maar kan geen kant en klaar dingen vinden op internet, dus ik ga denk ik zelfs tof kopen en proberen te maken. Heb gelukkig de oude bekleding dus kan het proberen na te maken (met hulp van moeders :P)



Ik denk dat ik nu ook zo'n 6 kilo zwaarder ben. valt me nog mee.. je ziet het gelukkig alleen rond mijn buik en niet zo zeer in gezicht of benen.



Mijn man is vandaag het wiegje in orginele kleur aan het zetten wil de meeste klus dingen af hebben als ik met verlof ga :P krijgen ook nieuwe horren en de klusjesman komt nog voor het raam van de kinderkamer, die sluit niet goed, dan kan ik dan nog leuke dingen doen ;) en dingen voor mezelf :P en de laatste shop en schoonmaak dingen ;)
Alle reacties Link kopieren
Hoi!



Hopelijk wil je placenta nog een beetje opschuiven Bengeltje en kun je op de gewone manier bevallen. En anders is het fijn dat je van te voren al weet dat je een KS gaat krijgen toch?



Leuk om te lezen dat jullie met de meubeltjes bezig zijn. Wij zetten het wiegje en de commode bij ons op de slaapkamer. Dan gaan we later wel eens een keer schuiven met de kamers en de meubelen. Maar dat zeg ik nu hè, het kan best zo wezen dat de hele zooi voordat ik ga bevallen alsnog op de goede plek moet komen te staan ; )



Wij hadden dinsdag de 20 weken echo en alles was prima in orde. We krijgen er een jongetje bij wat we super leuk vinden!



Groetjes,
Knopie, wat fijn dat alles in orde is!! Gefeliciteerd met het goede nieuws en met jullie jongetje.



Zoals het er nu naar uitziet, gaan wij hetzelfde doen als jullie met de commode en wieg bij ons. We hadden ook geen zin in grote verhuizingen...plus rooming-in is veiliger dan op een eigen kamertje de eerste tijd. Goede reden toch?



Happy_wenn, dat opnieuw bekleden lijkt me nog knap lastig, hopelijk ben je handiger dan ik.

Fijn ook dat het raam in de kamer van jullie kleine wordt gerepareerd. Je moet er toch niet aan denken dat het al snel zo guur is, dat die ligt te bibberen van de kou.



Hopelijk krijgen we een fijne nazomer/herfst waarin we lekker met onze kleintjes naar buiten kunnen.
Alle reacties Link kopieren
Bengeltje: Wat fijn dat je zo geniet en dat alles zo goed gaat.



Knopie: Jij ook een mooie echo. En weer een jongetje...



Wij doen ook aan rooming-in. Wij hebben de wieg ook bij ons op de kamer staan. Maar de commode past niet dus die zal wel op de eigen kamer staan.



Happy wenn: Was jij nou getrouwd? De bekleding van onze wieg is bijvoorbeeld gemaakt van de trouwjurk van mijn oma. Dit is gedaan toen ik werd geboren. Mijn moeders trouwjurk was er niet geschikt voor, maar ik weet dat mijn tantes de bekleding van hun eigen trouwjurk hebben gemaakt (voor dezelfde wieg). Misschien kun je daar iets mee. Ik ben alleen echt niet handig, dus ik hoop dat jij dit beter kunt. Succes. Het wordt vast mooi.
Alle reacties Link kopieren
Terug van weggeweest!!



Ik heb even een aantal pagina's terug gelezen om een beetje 'bij' te zijn.



Iedereen druk met de babykamer lees ik. Zo ook hier.

Twee weken geleden de 20 weken echo gehad en die was helemaal goed. We verwachten een ZOON! Echt super leuk dat we het nu weten.



Bengeltje, net als bij jou ligt mijn placenta ook laag. Met 32 weken checken ze het nog een keer. Wel fijn zo'n extra echo ;)
Alle reacties Link kopieren
Hi summer !

Fijn dat alles goed is, en leukkkkk een zoon ❤️



Hier zit ik nog steeds op een roze wolk! Heb sinds weken ook geen pijn in mijn handen meer, en mijn buik groeit lekker door!

Volgende week gaan we lekker een weekje op vakantiein eigen land.

Hoe is het hier verder met jullie?
Hi bengeltje, wat fijn dat je minder last hebt van jehanden.

Ik ga rond Pinksteren lekker een lange week weg in Nederland. Mijn specialisten vinden het niet verstandig om naar het buitenland te gaan, alles gaat uitstekend hoor, maar als mijn auto-immuunziekte zou toeslaan moet ik misschien wel zes weken in het ziekenhuis daar liggen voor alles weer onder controle is en dan lig je dus daar wel alleen......



Half juni worden dan alle grote dingen geleverd (meubeltjes, bugaboo, maxi-cosi etc.)



Komende week begint mijn zwangerschapscursus. Ben heel benieuwd!
Alle reacties Link kopieren
Hoi siska,

gelijk heb je! Ik ga ook niet vliegen gezien mijn complicaties hoor!

En hier worden ook half juni de meubels geleverd, spannend hoor.



Verder ga ik geen zwangerschaps cursus of klas volgen, het trekt mij gewoon niet.
Nee, ik heb ook absoluut geen zin in een zweverig groepje, maar ik heb wel last van beginnende bekenpijn. En bij de praktijk waar ik daarvoor ben geweest geven ze een cursus voor vier zwangeren met twee begeleiders, een fysio en een mensendieck therapeut die je vooral veel tips geven over hoe je je beken sterk kan houden, klachten kan vermijden en ook weer snel kan herstellen, ze richten zich dan ook op iedereen persoonlijk.

Het lijkt in ieder geval vooral heel praktisch gericht en dat bevalt me wel!
Alle reacties Link kopieren
Ik zit wel op een yogagroepje, maar ook meer voor de gezelligheid :P ;)

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven