Zwanger worden vanaf najaar 2014 - Nieuw

03-07-2014 11:07 2543 berichten
TABEL IS VOL :-)



Een topic voor de dames met een zwangerschapswens die zijn gestart in het najaar van 2014.



Gezelligheid ten top!

(angel, winterteen, boulu, dootjenootje; je bent uit de tabel, mocht je er weer in willen staan, laat maar weten)



NaamLeeftijdBegonnen? NOD? BijzonderhedenFreexx25 / 27 2 mrt 1e kindje, 6e/7e ronde ourea 31 / 34 +- 18-2 4e ronde; 1e kind, 38-34-32-31-44 Deni308 25 / 28 - 22-02 gezondheid man nu even op plaats 1.



Zwanger

NaamLeeftijdEcho / Uitgerekend?Bijzonderheden? Ponny 26 / 27Uitgerekend 2 april '15 Eerste kindje, dochter EvaViva32 Uitgerekend 28 mei 2015 Eerste kindje, zoon bibi86 28 / 31 Uitgerekend 14 juni 2015 / 13 november klopt, 11 december afspraak VK, 20 december geslachtsecho Eerste kindje, zoon Saraa 28 /31 Uitgerekend 27 juni 2015 / 11 november 1e echo Tweede kindje Sofietje8331 / 30 Uitgerekend 23 juli Eerste kindje Pien198727 / 29 27 september 2015 positief in ronde 6; eerste kindje Winterteen 27/31 23 september 2015 Eerste kindje! Woehoee! Myrna1504 22 / 23 10-2015 6-9 een MK gehad Zomermeiske 25 / 33 22-10-2015 positief in ronde 9, eerste kindje! Deb84 31 / 34 04-11-2015 positief in ronde 1, eerste kindje!
moderatorviva wijzigde dit bericht op 31-12-2020 09:55
Reden: ww verwijderrd ivm misbruik account
2.61% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
@ponny Ik schrik ook ontzettend van die 1000 euro spaargeld die jij noemt omdat ik het me op mezelf betrek. Ik maakte me ook al wat zorgen over onze financiën. Momenteel sparen we iets van 300 euro per maand maar ik denk dat we dat geld allemaal nodig zullen hebben voor extra uitgaven. Dus wij waren al enigszins in paniek over dat we misschien bijna niets meer kunnen sparen. En dan lees ik dat er mensen zijn die bang zijn dat 1000 euro te weinig is. Pff, nu denk ik echt: wat heb ik verkeerd gedaan in mijn leven, waarom ben ik zo arm



Fijn dat jij zo diep slaapt trouwens. Ik voel me wel vaak moe, maar kan lastig in slaap komen. Ook 's nachts word ik zo vaak wakker, bleh. Dan weer omdat ik het warm heb, dan moet ik weer plassen, dan van een vaag geluidje, dan ben ik opeens klaarwakker midden in de nacht... zucht



@winterteen Wij denken ook aan een gastouder, omdat het kleinschalige me wel aanspreekt maar vooral vanwege de lagere kosten (lager dan kdv).



@zomermeiske Heftig, zo'n schulden. Maar heel goed dat jullie er samen bovenop komen nu!



Weet je al wanneer je kijkoperatie zal zijn?
Alle reacties Link kopieren
@winterteen: wij willen ook gaan voor een gastouder.. Dit omdat ik onregelmatig werk en gastouders vaker flexibel zijn. Ook zijn de kosten vaak lager..
Alle reacties Link kopieren
@eva: niet doen hoor! Tuurlijk zit je straks met extra uitgaven, maar een hele hoop andere dingen zullen ook weer minder worden. Ik denk dat je behoorlijk gestructureerder gaat leven bijvoorbeeld (ok in het allereerste begin misschien niet haha). Daardoor kun je eventuele bezuinigingsmogelijkheden ook eerder opsporen en invullen. En vergeet niet dat je ook kinderbijslag gaat krijgen he? Tis weliswaar geen drol maar het verlicht de boel toch iets!



Ik maak me niet teveel zorgen iig en momenteel spaar ik minder dan jij! Bovendien zie ik het ook om ons heen op verschillende manieren: Een stel klaagt doorlopend over te weinig geld terwijl beiden echt dik boven modaal zitten. Een ander stel woont in een verschrikkelijk goedkoop ingericht huis en heeft niet veel te makken maar klaagt niet. Beiden hebben gezonde baby's die niks te kort komen en zich goed ontwikkelen. Allebei lachebekkies ook



Bovendien... Dit is het begin van je leven he? Je bent nog geen 45 ofzo! Tegen die tijd hoop ik dan weer wel dat mijn spaarrekening er anders uit ziet dan nu hahaha



@ gastouders: bij mij draait het idd ook om de financiën en het kleinschalige.
Alle reacties Link kopieren
@winterteen

Dat is mijn hoop inderdaad, dat we minder gaan uitgeven aan andere zaken en dat overgebleven geld in kindgerelateerde zaken kunnen steken. We maken nu veel uitstapjes, gaan veel uit eten, naar concerten/theater/bios enz. En ieder jaar een verre reis. Als we dat geld allemaal uitsparen... kan dat linea recta naar de kinderopvang, luiers enz.



Met "het begin van je leven" bedoel je dat we over 10 - 15 jaar meer verdienen/meer kunnen sparen? Tja, ik hoop het, maar denk je ook niet dat de kosten steeds hoger worden? Schoolgeld enzo...?



Pff ik ken me echt gek piekeren over het financiële plaatje. Maar ik probeer inderdaad maar te denken aan al die stellen die het ook redden, ook met minder salaris dan wij...
Alle reacties Link kopieren
@ Eva: precies dat bedoel ik! En ik bedoel ook dat ik denk dat ik over 10 jaar beter ben in sparen. Niet alleen door een hoger salaris en door meer gezond verstand, maar ook door investeringen enzo. Wij willen ons eerste huis ook echt kopen om er gelukkig in te worden maar toch ook vooral... Om er meer voor te krijgen dan we er voor betaald hebben. Uiteindelijk.



Net zoals dat ik graag een specialisatie wil doen (salaris omhoog) en na een bepaalde periode wss ook gewoon fulltime wil werken ipv parttime (meer salaris). Natuurlijk worden de kinderen ook ouder en duurder, maar je bent dan dus al 10 jaar langer aan het sparen. Kan niet anders of er staat dan toch wel significant meer op je spaarrekening dan nu. Tenzij er echt teveel financiële drama's achter elkaar voorvallen, maar daar ga ik voor het gemak maar even niet van uit. In mijn werkveld zit ik over een paar jaar wel aan het financiële plafond maar in het werkveld van mijn vriend kan het serieus oplopen.



En zelfs als dat allemaal niet zo was... Dan nog. Ik ken teveel mensen met een laag inkomen en een heel rijk leven. Ik geloof er gewoon in en ik vind dat niet naïef
Alle reacties Link kopieren
@ saraa: Ben je al een beetje minder misselijk? Bij mij begint het nu steeds meer te komen, de ene dag erger dan de andere dag. Maar wat ontzettend naar om je zo belabberd te voelen steeds.



@ freexx: hoe was je weekend?



@ dootje en Myrna: Balen van de negatieve testen, hoe is het er nu mee?



@ ponny: ik moet echt lachen om al je dromen! Ik begin er zelf ook last van te krijgen. Ik droomde van de week dat mijn kind geboren werd en al meteen een puber was…

1000 euro sparen is ook echt veel. Wij komen nu gemiddeld aan de 300 denk ik, wisselt heel erg vanwege dat ik zzp’er ben. Ons spaargeld staat er ook nooit lang op. Luxe vakanties, net een nieuwe auto….



@ boulu: het lijkt me echt super frustrerend dat je niet weet waar je aan toe bent. Ik hoop dat je snel duidelijkheid krijgt.



@ eva: ik denk nu precies hetzelfde als jij over de rookworsten, maar ja nu ligt er wel hutspot te verpieteren in de koelkast omdat ik het weiger te eten. Verder ben ik op t moment verslaafd aan mozzarella. Eigenlijk alle kaas, maar vooral mozzarella heeeeerlijk!



@ Deni: geniet van je stilstaande smiley! En het was dus leuk in Walibi? Daar zou ik nou echt nooit heengaan. Mij veel te eng.



@ winterteen: ben je vandaag weer gaan werken? Was het een beetje te doen? In ieder geval veel beterschap!



@ deb: sterkte meisje



@ md1991: Weet iemand hoe het met md1991 is? We hebben volgens mij al heel lang niets van haar gehoord.



@ huis: afgelopen weekend nog meer slecht nieuws gekregen, het huis wat we tijdelijk zouden gaan huren gaat toch niet door. Kunnen er in geval van nood in december wel in maar daarna niet meer. Dus vanaf 1 januari hebben we een probleem. Heel veel gehuild dit weekend, en veel stress. Gelukkig houdt mijn man zijn hoofd meer koel en zijn we nu met onze ouders aan het kijken naar oplossingen. Hopelijk krijgen we daar de komende twee weken meer duidelijkheid over. Maar het blijft me af en toe heel erg benauwen.



@ hier: verder de laatste dagen veel last gehad van kwaaltjes. Misselijk maar nog steeds geen eetlust, vooral ’s ochtends, elke ochtend om 5 uur wakker en heel erg moe. Het lukt me ook niet echt om te genieten op dit moment en daar voel ik me dan weer schuldig over. Ik kijk zo ontzettend uit naar de 13e maar aan de andere kant ben ik ook ontzettend bang voor een missed abortion. Ik merk wel dat ik, nu ik weer aan het werk ben, het iets makkelijker van me af kan zetten.
Alle reacties Link kopieren
@winterteen Helemaal niet naïef hoor. Ik ben ook wel wat pessimistisch ingesteld. Ik ga proberen wat meer zoals jij te denken . Het zal vast wel allemaal goed komen. Zegt mijn man ook altijd, maar die vind ik dan weer veel te (onterecht) optimistisch haha.



Zou fijn zijn als jullie winst kunnen maken op jullie huis. Dat zit er bij ons helaas niet in, huis is nu al stuk minder waard dan 6 jaar geleden toen we het kochten. Dus wij kunnen voorlopig niet weg hier (niet erg hoor). Hopelijk stijgt de waarde nog wat als de economie/huizenmarkt aantrekt.
Alle reacties Link kopieren
@bibi: jeetje meis! Je krijgt ook wel alles in 1x..

Eerst die hypotheekadviseur en nou dit huis weer.. Snap dat de moed je ondertussen onder de schoenen vandaan zakt..

Wel heel fijn dat beide ouders zo betrokken zijn en ik weet zeker dat er een goede tijdelijke oplossing komt..



@md: geen idee? Niks meer van gelezen?



@hier: nog steeds niks te bekennen..
Alle reacties Link kopieren
@bibi Waarom ben je zo bang voor een missed abortion? (Ik moet eerlijk bekennen dat ik eerst moest opzoeken wat dit was. Ik houd me gewoon zo ver mogelijk van alle zaken die mis kunnen zijn/gaan en ga er gewoon vanuit dat alles ok is. Wat dit betreft ben ik dus wel naïef/positief ingesteld!)



Wat erg zeg, nu weer dit slechte nieuws over het huurhuis :(. Het zit jullie inderdaad echt niet mee. Kan me voorstellen dat het je erg benauwt allemaal. Wel fijn dat jullie zo'n steun van beide ouders krijgen. Er komt vast snel een oplossing! Ik duim voor je
Alle reacties Link kopieren
Ha meiden!



Ik heb even tijd, maar het lukt me denk ik niet om op iedereen goed te reageren. Sorry daarvoor, soms is het zoveel!

Wel heel erg bedankt voor alle lieve berichten over mijn lange cyclus! Inmiddels op dag 65 en heb ook niet het gevoel dat het binnenkort gaat komen... Heb het dit weekend iets meer los kunnen laten, hopen dat me dat wat langer gaat lukken haha.

Wel dacht ik: misschien heb ik vitamine B12 tekort?! Heeft iemand daar ervaring mee?

(Ik eet vrijwel vegetarisch en heb wel altijd laag HB)



@Bibi: jeetje wat een tegenslagen zeg!! Snap dat je er helemaal doorheen zit. Geeft zoveel stress. Fijn dat er wordt gekeken naar oplossingen. En misschien tegen die tijd toch iets leuks gevonden?!

De kwaaltjes die je hebt lijken allemaal een goed teken te zijn van de zwangerschap!



@Winterteen: Wat balen dat je ziek was, en helemaal dat je stem weg is. Lijkt me ook heel lastig haha! Dan wordt het stil!



@Sara: Hoe is het nu met je misselijkheid? Kan me voorstellen dat je er wanhopig van wordt...bah!



@Zomermeiske: Hopelijk inderdaad gewoon op de natuurlijke manier verder!



@Degene die op het wachtbankje zitten: Hou nog even vol, hopelijk snel duidelijkheid en hopelijk vooral veel vruchtbaarheid!!



@sparen: Wooh ik vind 1000 euro ook veel hoor! Maar goed, voor iedereen anders natuurlijk. En ook al zou ik veel sparen, zou ik me er waarschijnlijk ook zorgen over maken als ik zwanger zou zijn, dat doe ik over veel dingen haha.

Mijn vriend spaart nu best veel, maar moet ook nog een heeeele hoge studieschuld afbetalen. En ik spaar denk ik zo'n 200 euro per maand. Niet echt veel eigenlijk. Gelukkig hebben we wel al heel wat op de spaarrekening staan. Eerder maakte ik me er ook zorgen over, maar denk echt dat het wel lukt bij ons allemaal. Iedereen kan het en als je allebei verdient moet het wel genoeg zijn!
Alle reacties Link kopieren
@Sparen... 1000 euro... dat is een flink bedrag...

Sinds ons trouwen en verhuizing naar koopwoning heeft ons aardig wat centen gekost.. dus nu moeten we weer opnieuw beginnen met sparen. Helaas ook hier manlief een studieschuld die afbetaald moet worden.. maar daar zijn we goed mee bezig.. :D

Ons spaarbedrag is nu 500 euro.. als studiefin. wegvalt dan moet 750 euro lukken..



Ik hou vaak in gedachten dat er vele mensen zijn die het niet breed hebben, in bijstand zitten ook een kind kunnen opvoeden..

Waarom zou ik het dan niet kunnen..



@ Bibi... wat een nare situatie zeg !! een dikke voor jou...



walibi was trouwens super !! hard gegilt... ik ben er helemaal niet van.. ik durf geen horror te kijken.. maar ik ben dan toch weer te nieuwschierig en gaan ook met een grote groep.. dus dan is het goed te doen.. alleen lopen wordt het niet ;)



@zomermeiske.. heftige periode geweest dan.. wel super dat jullie er nu samen uitkomen..



@Hier... ohh meiden ik vind het zo spannend nu ik weet wanneer mn ovulatie is... gisteren/vandaag.. twee weken wachtbankje dan...
Call it magic, Call it true, I call it magic, When i'm with you !
Alle reacties Link kopieren
Hi meiden,



Misselijkheid is helaas niet minder geworden. Ik heb nu ook flinke pijn in mijn buik, dus ik hoop maar dat alles goed blijft gaan

Vast wel, maar ik heb weer even een onzeker momentje.

Waarschijnlijk komt die pijn in mijn buik gewoon doordat alles aan het oprekken is (volkomen logisch...) Vanavond maar lekker op tijd naar bed!



@Bibi: Het houdt ook niet op met slecht nieuws bij jullie! Sterkte meid.



@Deni: Nee, gewoon in het midden van zo'n groep lopen ;)



@Boulu: Nee, sorry geen ervaring mee. Maar anders eens met de HA gaan praten?
Het recht om gehoord te worden sluit niet automatisch het recht in om serieus genomen te worden
Alle reacties Link kopieren
@sara Zeker hoort buikpijn er bij, of kan althans. Ik heb ook bijna iedere dag wat steken of krampen in mijn buik. Is gewoon de baarmoeder toch?



@boulu Vitamine b weet ik ook niks van, sorry.

Jammer dat je nog niks voelt. ...
Alle reacties Link kopieren
Goedemorgen!



Hoe gaat het met iedereen? Wij hebben een gezellig vriendenweekend gehad met de nodige goede gesprekken/vragen.. Enkele weten dat we bezig zijn, tegen anderen houd ik wijselijk m'n mond.. Vant weekend hadden we de eisprong, helaas hebben we er niet veel aan gehad omdat vriend KO was haha.. Maar toch, ik voel me nog steeds zo raar.. Misselijkheidsvlagen, super moe, puisten op plekken waar ze normaal niet zitten.. Heb maandag getest maar negatief.. Rond de 8e moet ik ongesteld worden dus kijk het nog maar even aan.. Spannend!



Reageer later weer op iedereen, forum nu mobiel. Fijne dag allemaal! X
Alle reacties Link kopieren
@ bibi: och wat rot zeg! Gelukkig dat je man zo rustig blijft. Ik hoop dat er gauw een oplossing is!



@saraa: vervelend die misselijkheid..



@deni: spannend!!! Leuk dat Walibi leuk was



Myrna: stom he, dat wachten?



@hier: ik ben gisteren toch te vroeg gaan werken en nu weer terug bij af.. :( Mijn stem is volledig verdwenen dus ik kan niks. Als ik nou nog een kantoorbaan had zou ik wel zijn gegaan maar zonder stem kun je het wel vergeten in mijn beroep! Nu dus weer noodgedwongen thuis en stemrust houden.
Hey meiden ik ben er weer! Ik was 2 wk met vakantie naar Amerika en sindsdien hebben jullie behoorlijk doorgeschreven haha, ik moet 13 pagina's doorspitten.



Wat leuk dat er nieuwe zwangeren bij zijn, bibi en saraa van harte gefeliciteerd!!!!!! Zo leuk.



En ook nog eens een nieuwe layout! Ik moet wel eventjes wennen hoor. En ik kan geen smilies toevoegen, jullie wel zo te zien? Misschien een tijdelijke fout of ik doe iets fout.



Hier is de tijd aangebroken om te vrijen zonder condoom. Ik vind het spannend.

Ik reageer later meer, maar fijn om weer terug te zijn. ^.^
Alle reacties Link kopieren
Zo, ik moet even wennen aan de nieuwe lay-out van het forum! Wat breed (op de laptop in ieder geval)!



@Bibi, gatver wat rot voor je.. het zit jullie ook niet mee met het huis. Ik hoop dat er snel een passende oplossing zal komen voor jullie. En die misselijkheid is ook vervelend, hopelijk trekt dat snel weg!



@Myrna, wat duurt wachten lang he.. Kop op!



@Boulu, knap dat je het kan los laten, hopelijk hou je dat gevoel wat langer vast! Ik heb geen ervaring met vit b12 tekort. Slik je al wel de teunisbloemolie?



@Deni, ja best heftig op z'n tijd. Maar we blijven positief en komen langzaamaan weer mooi in de groene cijfers. Wat fijn dat Walibi zo leuk was! Lijkt mij ook nog wel eens wat, al ben ik een held op sokken hoor ;).



@Saraaa, komt goed , die onzekere momenten horen erbij. Waarschijnlijk inderdaad gewoon het oprekken van de baarmoeder. Bel de verloskundige als je je echt zorgen maakt, daar zijn ze tenslotte voor!



@Freexx, fijn dat het weekend leuk was . En vreemde kwaaltjes heb je! Wel vroeg al, maar wie weet! Ik zal voor je duimen.



@Winterteen, hé shit.. dan word je flink terug gefloten nu. Ziek even lekker uit.. en ken je het Aloë Vera drink receptje voor goede hydratatie v/d slijmvliezen? Aloe vera, appelsap en vitamine e gecombineerd. Zoek maar eens online, werkt fantastisch is mijn ervaring.



@Hier, ook iets meer het 'los laat' gevoel.. al heb ik volgende week pas mijn eisprong natuurlijk. Ik vergeet zelfs bijna dagelijks mijn foliumzuur te nemen.. terwijl ik de vorige maand daar zo stipt mee was (iedere ochtend). Nu neem ik het soms 's ochtends, dan weer halverwege de middag haha. Ach, er komt voldoende binnen.

Volgende week donderdag gesprek bij de gyn.. ben zo benieuwd!

Deze week nog even ovulatietesten kopen, even kijken op welk tijdstip en waar zodat ik geen bekenden ga spotten ;).
Erger je niet, verwonder je slechts.
Alle reacties Link kopieren
WOW HET FORUM



hahahahaha ik moet er ook even aan wennen hoor! Jeminee. Ik zie wel een knop met smiley toevoegen, maar als ik er op klik gebeurt er niks.. zal de nieuwigheid wel wezen.



@ oureau: welkom terug! Hoe was je vakantie? Ik wil altijd in de toekomst ook nog eens een roadtrip maken. Sowieso, dat hele continent heeft zo verschrikkelijk veel mooie natuur!



@zomermeiske: thanks voor de tip. Ik zal eens kijken! Fijn dat het loslaten begint te komen. Ik merk het ook echt dat ik minder hysterisch ben. Toch wel fijn. Eerst zat ik zowat al te cocoonen in mijn eentje nu denk ik: wat vind ik op dit moment leuk in mijn leven en wat wil ik op dit moment in mijn eigen leven nog allemaal doen buiten kinderen om? En dat helpt wel om los te laten. Succes bij de gyn, donderdag!



@hier: de kat heeft de tijd van d'r leven. Zit de baas alwéér de hele dag thuis! Hele tijd kroelen en dingetjes brengen. Ze apporteert graag en brengt me dan dus allerlei troep (plastic randjes van een verpakking, doppen, veertjes) die ze verzamelt heeft. En dan moet ik het weggooien en stuift zij erachteraan om het later weer bij mij te droppen. En dat x 20.



Ik hou verder strikt mijn mond en dan maar eens kijken wat morgenochtend brengt.
Alle reacties Link kopieren
Zo ... ff wennen hoor aan deze nieuwe lay-out... weet nog niet zo goed wat ik er van vind.



@Zomermeiske.. fijn zeg dat je het iets meer kan loslaten.. zal denk ik ook iets meer rust geven...



@winterteen; hahaha leuke kat !! XD houd je in beweging ;)



@Ourea... hoe was de vakantie ?? spannende periode is nu aangebroken..



@Hier.. op het wachtbankje voor mijn gevoel voor het eerst echt..
Call it magic, Call it true, I call it magic, When i'm with you !
Alle reacties Link kopieren
@lay-out: zo das wennen!!



@wachten: ja het is verschrikkelijk.. Merk wel dat ik veel last heb van maagzuur.. Na de krampen van vorige week (miss wel eisprong) zou dat een eerste teken kunnen zijn..

We gaan t meemaken!



@ourea: wat gaaf zeg, zo'n vakantie!
Is het nog mogelijk me aan te sluiten in dit topic?
Alle reacties Link kopieren
@shenandoah: zoals bovenaan staat.. De tabel is vol.. We zijn inmiddels als sinds voor de zomer met elkaar aan t praten en het is als nieuwkomer niet leuk om daar tussen te komen..

Er zijn nog wel andere topics waar je mee kunt schrijven..

Veel plezier en succes met zwanger worden!
Ik vind die nieuwe lay-out nog maar niks!

En mijn app doet het ook niet meer :(



Ik lees vooral mee momenteel haha... Eva wie weet is het wel raak ;) maar ik ga maar even uit van niet. Zit stiekem al de wintersportvakanties te bekijken, krijg ik wel zin in! Maar zo lastig hè, want stel ik boek nu voor februari en blijk dan ergens tóch zwanger,tja wat dan? Weet niet of ik dan durf te snowboarden... Kom meestal wel heelhuids de berg af maar ja... Ik stel boeken nog maar even uit dan...



Sparen: ooooo ik ben zo verschrikkelijk slecht in sparen! Kopen kopen kopen, dingen voor het huis, heerlijke ver weg vakanties... Ja ik geniet genoeg van m'n salaris haha... Maar wij zijn nu ook wel goed bezig... Denk zo'n 800 per maand? Ik zou toch wel een dag minder gaan werken straks, denk day we dan nog maar 300 p m kunnen sparen... Soms benauwd alles me hoor, vooral het idee van die vrijheid kwijtraken en dan denk ik oooo we wachten anders nog wel ff. Stom hè? Terwijl ik het ook wel weer heel graag wil, zwanger worden.

Voel me dan wel zo egoïstisch :(
Benauwt, foei
Haaai Meiden!!



Woow bizar dat nieuwe forum!!



@pony : 1000,- euro sparen!!! RESPECT hahaha



@saraa: hoe is het nu met je ??



@winterteen: ahh weer je stem kwijt:( je moet ook goed uitzieken!



@ourea: Welcome back!



@deb: hoe is het nu met je?



@ Hier: nog steeds niet ongesteld. nu een week overtijd.

Ik denk dat ik zaterdag ochtend toch nog 1 test ga doen.. heb weer kleine steekjes in mijn baarmoeder en erg moe.

En als het zaterdag niet zo is laat ik het los.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven