Eten
alle pijlers
Inspiratie: taartjes! (fototopic)
zaterdag 2 april 2011 00:27
Het glazuur is geen glazuur, het is marsepein. Ik rol marsepein uit en bekleed de taart ermee. Gebruik daar een soort "plamuur"tool voor waarmee ik glad kan strijken. Ook zit er een laagje creme onder de marsepein. Ik heb de taart eerst even ingevroren, zodat 'ie makkelijk te bekleden is en de hobbels makkelijk uit de cremelaag te halen zijn (warm mesje)
zaterdag 2 april 2011 00:32
Aha, het wordt me allemaal duidelijker. Ik heb altijd warme taarten (kennelijk een grove beginnersfout) en een koud mesje en warm glazuur
Maar ik lust geen marsepein vandaar. Kan het ook met iets anders? Ik wil ook zo'n mooie taart maken en dan een trotse foto maken en plaatsen (en dan naar binnen werken..)
Maar ik lust geen marsepein vandaar. Kan het ook met iets anders? Ik wil ook zo'n mooie taart maken en dan een trotse foto maken en plaatsen (en dan naar binnen werken..)
zaterdag 2 april 2011 00:40
YL: het kan ook met fondant!
Borderwalk, welnee! Gewoon lekkere taarten plaatsen! Decoreer je je taarten ook, of kan dat met de jouwe niet? Ik wil binnenkort eens een appeltaart gaan maken, zo'n "echte!"
Ik vind brownie trouwens ook niet lekker met marsepein, daarom heb ik 'm ook niet omhuld. Er ligt gewoon een dun laagje op ter decoratie, en die eet ik doorgaans los van de brownie. Maar er moest een toetje komen, en ik vond een "kale" brownie een beetje saai.
Borderwalk, welnee! Gewoon lekkere taarten plaatsen! Decoreer je je taarten ook, of kan dat met de jouwe niet? Ik wil binnenkort eens een appeltaart gaan maken, zo'n "echte!"
Ik vind brownie trouwens ook niet lekker met marsepein, daarom heb ik 'm ook niet omhuld. Er ligt gewoon een dun laagje op ter decoratie, en die eet ik doorgaans los van de brownie. Maar er moest een toetje komen, en ik vond een "kale" brownie een beetje saai.
zaterdag 2 april 2011 00:41
quote:yellowlove schreef op 02 april 2011 @ 00:32:
Aha, het wordt me allemaal duidelijker. Ik heb altijd warme taarten (kennelijk een grove beginnersfout) en een koud mesje en warm glazuur
Maar ik lust geen marsepein vandaar. Kan het ook met iets anders? Ik wil ook zo'n mooie taart maken en dan een trotse foto maken en plaatsen (en dan naar binnen werken..)Ik gebruik fondant! Dat is een soort suikerklei en er komt geen amandel aan te pas en is dus véul lekkerder dan marsepein ..
Aha, het wordt me allemaal duidelijker. Ik heb altijd warme taarten (kennelijk een grove beginnersfout) en een koud mesje en warm glazuur
Maar ik lust geen marsepein vandaar. Kan het ook met iets anders? Ik wil ook zo'n mooie taart maken en dan een trotse foto maken en plaatsen (en dan naar binnen werken..)Ik gebruik fondant! Dat is een soort suikerklei en er komt geen amandel aan te pas en is dus véul lekkerder dan marsepein ..