Eten
alle pijlers
Hoe eten jullie je groenten?
maandag 27 oktober 2014 13:46
Hoi hoi!
Vraagje: hoe eten jullie je groenten?
Ik lust groenten alleen als ze geprakt zijn tussen
mijn aardappels door met jus of in een wok!
Ik wil niet altijd alleen maar wokken of de groenten op de andere manier eten maar wil het ook gewoon leren eten.
Hebben jullie tips waardoor ik het misschien lekkerder ga vinden?
Zodat als ik een keer krieltjes eet ik niet zoals zo vaak alleen sla erbij eet!
Vraagje: hoe eten jullie je groenten?
Ik lust groenten alleen als ze geprakt zijn tussen
mijn aardappels door met jus of in een wok!
Ik wil niet altijd alleen maar wokken of de groenten op de andere manier eten maar wil het ook gewoon leren eten.
Hebben jullie tips waardoor ik het misschien lekkerder ga vinden?
Zodat als ik een keer krieltjes eet ik niet zoals zo vaak alleen sla erbij eet!
maandag 27 oktober 2014 18:02
Ik hou van groente,
Je kunt ze
Stomen, grillen, roosteren, roerbakken/wokken', als soep, of pureren, en rauw. je kunt ze vullen bijvoorbeeld courgette,paprika, aubergine etc
lekker kruiden met verse en of gedroogde kruiden of specerijen. ligt er maar net aan wat voor gerecht je maakt.
Er zijn zoveel verschillende dingne die je kunt maken
Je kunt ze
Stomen, grillen, roosteren, roerbakken/wokken', als soep, of pureren, en rauw. je kunt ze vullen bijvoorbeeld courgette,paprika, aubergine etc
lekker kruiden met verse en of gedroogde kruiden of specerijen. ligt er maar net aan wat voor gerecht je maakt.
Er zijn zoveel verschillende dingne die je kunt maken
maandag 27 oktober 2014 22:37
quote:lexi-may schreef op 27 oktober 2014 @ 18:02:
Ik hou van groente
me tooooo! We kunnen wel onze meest inspirerende gerechten met groenten in de hoofdrol plaatsen?!
Denk ook aan dingen als gevulde courgette, gevulde paprika, plakken aubergine grillen en oprollen met een vulling. Yum, ga morgen een groot groentegerecht maken!
Ik hou van groente
me tooooo! We kunnen wel onze meest inspirerende gerechten met groenten in de hoofdrol plaatsen?!
Denk ook aan dingen als gevulde courgette, gevulde paprika, plakken aubergine grillen en oprollen met een vulling. Yum, ga morgen een groot groentegerecht maken!
maandag 27 oktober 2014 22:44
Ik ben opgegroeid met echt ouderwets piepers, groenten en een stukje vlees. Als het een keer wat anders was waren het pannenkoeken of frietjes, pasta vonden mn ouders toendertijd niet lekker. Nu ik alweer ff op mn eigen woon blijf ik een beetje in het ouderwetse hangen en daarbij is pasta en rijst gekomen.
Ik hou niet zo van koken maar misschien ga ik het door bepaalde tips wel leuker vinden
Nogmaals bedankt
Ik hou niet zo van koken maar misschien ga ik het door bepaalde tips wel leuker vinden
Nogmaals bedankt
maandag 27 oktober 2014 22:51
Ik eet alle groenten behalve postelein en knolletjes. Hier wordt niet geprakt vanaf de kleuterleeftijd, anders leer je de smaak van al die verschillende soorten groenten niet kennen. Ik maak zo nu en dan stamppot en dat is dan al geprakt, alleen van het woord krijg ik al de riebels.
verba volant, scripta manent.
maandag 27 oktober 2014 23:13
Het probleem is dat veel mensen die niet van groente houden de groente sowieso doodkoken inzouten alsof het zoute haring is. Groente heeft juist heel veel smaak, zelfs bloemkool. Je moet het gewoon niet doodkoken. Broccoli kook ik maximaal een minuut.. het zit vol met smaak, zout en saus bijna overbodig.
maandag 27 oktober 2014 23:33
quote:NYC schreef op maandag 27 oktober 2014 14:24 Dat ligt toch helemaal aan het gerecht? Soms roerbak ik groenten kort in de wok met wat kruiden, soms zitten de groenten helemaal verwerkt in het gerecht (zoals bij een curry, stamppot, ovenschotel), soms enkel gekookt in water zonder toevoeging van zout of kruiden, soms ingewreven met wat olie onder de grill, soms helemaal fijngepureerd tot een soep, evt verdund met een bouillon, water, kokosmelk etc. Soms het liefst helemaal rauw of als een maaltijdsalade.
Ik kan echt niet zeggen 'hoe ik mijn groente eet' want dat verschilt dus heel erg per groente en/of gerecht! Nou, dit dus. En zelfs "simpel" gekookt voor bij de aardappels maak ik iedere groente anders af; de één met alleen wat nootmuskaat (sperziebonen) de ander met wat boter en suiker (worteltjes), soms gebruik ik azijn en evt. suiker (bietjes, rode kool), met een sausje (asperges, bloemkool, broccoli), gebonden (andijvie), ach en zelfs dat verander ik regelmatig. Maar lekker wokken met een beetje olie en knoflook, heerlijk...
Ik kan echt niet zeggen 'hoe ik mijn groente eet' want dat verschilt dus heel erg per groente en/of gerecht! Nou, dit dus. En zelfs "simpel" gekookt voor bij de aardappels maak ik iedere groente anders af; de één met alleen wat nootmuskaat (sperziebonen) de ander met wat boter en suiker (worteltjes), soms gebruik ik azijn en evt. suiker (bietjes, rode kool), met een sausje (asperges, bloemkool, broccoli), gebonden (andijvie), ach en zelfs dat verander ik regelmatig. Maar lekker wokken met een beetje olie en knoflook, heerlijk...
maandag 27 oktober 2014 23:39
donderdag 30 oktober 2014 18:23
De meeste groentes vind ik alleen lekker als er kaas over zit. Kan gegratineerd zijn, maar ook parmesan erover is lekker. En natuurlijk als stamppot, waarbij de verhouding aardappels hoger ligt dan groente. En salade alleen met ruim dressing (honing/mosterd bijv) er over. Geloof niet dat ik groente puur eet. Ja, asperges, maar ook daar komt vaak 'n aspergesausje bij en ham en ei.
donderdag 30 oktober 2014 21:33
Gebakken spruitjes met champions, spekreepjes en als alles bruin en een beetje gecaramaliseerd is dan een eitje er in bakken en de dooier heel laten. Jummie. Met 2 personen eten we een kilo spruitjes op met een grote bak champions en 3 eieren op deze manier.
Do not dwell in the past, do not dream of the future, concentrate the mind on the present moment.
zondag 2 november 2014 08:30
Het smoren van venkel en bleekselderij is ook heel lekker. Venkel in de oven.... Wij eten veel venkel en bleekselderij.
Ook lekker: kipfilet bakken in olie, heel veel prei erbij, zakje gedroogde basilicum, wat kippenbouillon en dat 20 min. stoven. Crème fraiche erbij, lekker met witte rijst.
Of lekker voor twee dagen: spinazie, gehakt, macaroni/spaghetti kruiden, en geraspte kaas. Eerst doe je de spinazie in een ovenschaal. Beste laat je die ontdooien. Dan gehakt rullen + de Macaroni/spaghettikruiden er door. Dan hussel je dat door elkaar en kook je de spagettini en dat roer je er ook door dan de geraspte kaas erover en 30 minuten in de oven op 180 graden.
Ook lekker: kipfilet bakken in olie, heel veel prei erbij, zakje gedroogde basilicum, wat kippenbouillon en dat 20 min. stoven. Crème fraiche erbij, lekker met witte rijst.
Of lekker voor twee dagen: spinazie, gehakt, macaroni/spaghetti kruiden, en geraspte kaas. Eerst doe je de spinazie in een ovenschaal. Beste laat je die ontdooien. Dan gehakt rullen + de Macaroni/spaghettikruiden er door. Dan hussel je dat door elkaar en kook je de spagettini en dat roer je er ook door dan de geraspte kaas erover en 30 minuten in de oven op 180 graden.
zondag 2 november 2014 11:22