Thuis
alle pijlers
Andijvie: kaas in de blender?
maandag 16 januari 2017 19:51
Om mezelf een hele grote schoonmaakklus te besparen: kan ik kaas in blokjes snijden en het dan in de blender mieteren zodat het prut wordt? Of wordt dat een doffe ellende waarna ik mijn blender weg kan gooien?
Ik wil van de week kaasfondue maken, en daar heb ik geraspte kaas voor nodig. Minstens een kilo en ik heb geen rasp..
Graag tips, alvast mijn dank!
Ik wil van de week kaasfondue maken, en daar heb ik geraspte kaas voor nodig. Minstens een kilo en ik heb geen rasp..
Graag tips, alvast mijn dank!
maandag 16 januari 2017 19:58
maandag 16 januari 2017 20:04
quote:Felix_Urbexicus schreef op 16 januari 2017 @ 20:00:
Ik was eigenlijk van plan om gewoon een goedkoop blok kaas bij de aldi te halen, de kaasboer ziet me aankomen
Ik gooi er ook nog tomaat, paprika uien en knoflook door, dus de kaas hoeft niet extreem goed te zijn.???? Die snap ik even niet. Waarom zou je slechte kaas in de kaasfondue gebruiken? Ook al doe je er andere dingen door, de kaas is toch het hoofdbestanddeel, en overheersend qua smaak.
Ik was eigenlijk van plan om gewoon een goedkoop blok kaas bij de aldi te halen, de kaasboer ziet me aankomen
Ik gooi er ook nog tomaat, paprika uien en knoflook door, dus de kaas hoeft niet extreem goed te zijn.???? Die snap ik even niet. Waarom zou je slechte kaas in de kaasfondue gebruiken? Ook al doe je er andere dingen door, de kaas is toch het hoofdbestanddeel, en overheersend qua smaak.
maandag 16 januari 2017 20:04
quote:clemance schreef op 16 januari 2017 @ 20:01:
Ik zou kant-en-klare kaasfondue van Emmi kopen, lekker!
Ik heb een familierecept dat ik kan aanraden. Ingrediënten staan een paar post hierboven. Het heet pizzafondu. Er moet genoeg knoflook in om je collega’s een week op afstand te houden.
Vriend meldt net dat hij een rasp heeft. Op mijn vraag of hij dat leuk vindt om te doen, kreeg ik als antwoord: dikke lul! Hmm...
Ik zou kant-en-klare kaasfondue van Emmi kopen, lekker!
Ik heb een familierecept dat ik kan aanraden. Ingrediënten staan een paar post hierboven. Het heet pizzafondu. Er moet genoeg knoflook in om je collega’s een week op afstand te houden.
Vriend meldt net dat hij een rasp heeft. Op mijn vraag of hij dat leuk vindt om te doen, kreeg ik als antwoord: dikke lul! Hmm...
maandag 16 januari 2017 20:05
quote:viva1966 schreef op 16 januari 2017 @ 20:04:
[...]
???? Die snap ik even niet. Waarom zou je slechte kaas in de kaasfondue gebruiken? Ook al doe je er andere dingen door, de kaas is toch het hoofdbestanddeel, en overheersend qua smaak.Vanuit nostalgisch oogpunt . Hmm, ik denk dat het toch maar een rondje kaasboer wordt.
[...]
???? Die snap ik even niet. Waarom zou je slechte kaas in de kaasfondue gebruiken? Ook al doe je er andere dingen door, de kaas is toch het hoofdbestanddeel, en overheersend qua smaak.Vanuit nostalgisch oogpunt . Hmm, ik denk dat het toch maar een rondje kaasboer wordt.
maandag 16 januari 2017 20:07
maandag 16 januari 2017 20:11
Kaasfondue van een gewoon blok belegen kaas?? Is dat lekker? Ik kan me er met de bovengenoemde ingrediënten niet echt wat bij voorstellen en wat doe je er dan nog in om te dopen? Dan smaakt toch alles naar knoflook?
Ik heb ook altijd die pakjes van emmi en heb er dan tomaat, brood, champignon, paprika, cocktailworstjes, gehaktballetjes en fruit bij om te dopen. Heerlijk!
Ik heb ook altijd die pakjes van emmi en heb er dan tomaat, brood, champignon, paprika, cocktailworstjes, gehaktballetjes en fruit bij om te dopen. Heerlijk!
maandag 16 januari 2017 20:17
quote:rianne323 schreef op 16 januari 2017 @ 20:06:
Als je kaas van de kaasboer haalt kun je dat dan laten smelten en is het dan goed? Of moet er meer door? Wijn?Wijn, kirsch, beetje maizena, en de echte kaasfondue is met Emmenthaler en Gruyere:
https://www.ah.nl/allerha ... 1802/zwitserse-kaasfondue
Als je kaas van de kaasboer haalt kun je dat dan laten smelten en is het dan goed? Of moet er meer door? Wijn?Wijn, kirsch, beetje maizena, en de echte kaasfondue is met Emmenthaler en Gruyere:
https://www.ah.nl/allerha ... 1802/zwitserse-kaasfondue