Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Actueel
Welkom op de pijler Actueel. Op deze overzichtspagina vind je alles dat te maken heeft met actuele onderwerpen op het gebied van politiek, maatschappelijke vraagstukken; dit is dé plek om te discussiëren over actuele gebeurtenissen.

[break]

Praat dus vooral mee over onderwerpen die in het nieuws zijn en veel mensen bezighouden! Doordat de onderwerpen die op deze pijler worden besproken gevoelig kunnen liggen, kunnen emoties soms de overhand kunnen nemen. Daardoor is de sfeer op deze pijler vaak minder luchtig dan op andere pijlers. Graag doen we dan ook een beroep op alle gebruikers om hier de sfeer prettig te houden door met respect voor en naar elkaar te reageren.

Artikel 1. (De Politieke Partij)

28-12-2016 20:19 1533 berichten
Link kopieren Quote
Als vervolg op de Sylvana & DENK topics.Voor wie de partij op de voet wil volgen, en/of meer over diens visie wil lezen:

Website Artikel 1.

Twitter Artikel 1.

Facebook Artikel 1.Vorige Topics:

Deel 1. Sylvana Simons

Deel 2. Sylvana Simons bij DENK - deel II
Link kopieren Quote
hollebollegijs schreef op 17 april 2017 @ 22:10:

[...]

Die mening deel ik niet, collectieve verontwaardiging en rouw na bijvoorbeeld MH17Vreugde als het Nederlands 11 tal het goed doet ( heeeeeeeeel lang geleden)De collectieve bezorgdheid toen Merkel de grenzen van Europa open zette was reëel.Misschien van beide kanten iets over emotioneel.
het is niet collectief. collectief betekent dat iedereen het heeft
Harry, wagen!
Link kopieren Quote
bovendien kan je met geen mogelijkheid zeggen of jouw emoties hetzelfde zijn dan die van je buurman
Harry, wagen!
Link kopieren Quote
S-Meds schreef op 17 april 2017 @ 22:12:

[...]het is niet collectief. collectief betekent dat iedereen het heeft
Hoeft niet, in het spraakgebruik is collectief ook van toepassing als een gedeelte van de bevolking een bepaalde emotie heeft bijvoorbeeld over het Nederlands 11 talOf bijvoorbeeld "collectief geheugen"Maar waar het om ging is dat onderbuik gevoelens niet per definitie misleidende gevoelens zijn.
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
Link kopieren Quote
8-PNUDenk in beroep tegen uitspraak schadevergoeding SimonsFoto: ANP

Gepubliceerd: 24 april 2017 16:07 Laatste update: 24 april 2017 17:45Denk gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechter dat ex-medewerker Sylvana Simons de politieke partij geen schadevergoeding hoeft te betalen, maar zelf geld krijgt. ''Een bizarre situatie'', liet een woordvoerder weten.Volgens Denk staat het als een paal boven water dat Simons na haar onverwachte vertrek in december niet meer van plan was te komen werken in haar functie als communicatieadviseur bij de partij.De rechter in Amsterdam bepaalde maandag echter dat Simons geen schadevergoeding hoeft te betalen aan de stichting achter haar voormalige politieke partij Denk. Die eiste in totaal 62.000 euro omdat ze zich niet aan haar opzegtermijn zou hebben gehouden en haar geheimhoudingsplicht zou hebben geschonden door zich negatief uit te laten over Denk.Dat Simons op 24 december vorig jaar een e-mail stuurde waarin ze aangaf dat ze zich terugtrok als kandidaat-Kamerlid voor Denk, betekent volgens de rechter niet dat de stichting achter de partij mocht aannemen dat zij ook haar arbeidsbijeenkomst wilde beëindigen.Niet rechtsgeldigHet ontslag op staande voet van Simons was volgens de rechter niet rechtsgeldig. Daarom moet de stichting Simons een vergoeding van een kleine 5.000 euro aan salaris en enkele toeslagen betalen.Verder stond het Simons volgens de rechter vrij zich kritisch uit te laten over de keuzes en denkbeelden van de partij. Ze heeft het in haar arbeidscontract ''zeer vaag geformuleerde'' geheimhoudingsbeding dan ook niet geschonden. Een kandidaat-Kamerlid moet volgens de rechter bovendien kritisch kunnen zijn.Simons vertrok omdat ze zich naar eigen zeggen niet meer kon vinden in de stijl van Denk. Daarop richtte ze een nieuwe partij op: Artikel 1.Door: ANP
Link kopieren Quote
Die gasten zouden eens wat beter moeten naDENKen voordat ze in beroep gaan....
Link kopieren Quote
Ik ben geen DENK-fan maar kan het wel begrijpen dat ze in beroep gaan tegen deze uitspraak. Want onderstaande vind ik echt raar. Als SS aan geeft dat ze zich terug trekt als kandidaat-kamerlid van DENK.....dat ze een eigen partij gaat beginnen, dat ze zich niet aan haar opzegtermijn heeft gehouden, en haar geheimhoudingsplicht heeft geschonden door zich negatief uit te laten over Denk, en wat schreef ze ook alweer over dat 'stiekem wegsluipen in de nacht'?. .....dat alles zou dan niet betekenen dat ze haar arbeidsbijeenkomst wilde sluiten??stukje uit bericht:...

Dat Simons op 24 december vorig jaar een e-mail stuurde waarin ze aangaf dat ze zich terugtrok als kandidaat-Kamerlid voor Denk, betekent volgens de rechter niet dat de stichting achter de partij mocht aannemen dat zij ook haar arbeidsbijeenkomst wilde beëindigen.Niet rechtsgeldigHet ontslag op staande voet van Simons was volgens de rechter niet rechtsgeldig.
Link kopieren Quote
Had SS dan gewoon nog bij DENK willen blijven volgens de rechter?De TelegraafSylvana speelde wekenlang toneel

29 DEC 2016 Inge LengtonDen Haag - Terwijl Sylvana Simons in het geheim al een nieuwe partij had opgericht, heeft ze zich in een Engelstalig interview nog gepassioneerd opgeworpen als de frontvrouw van Denk.In het interview van 18 december spreekt ze over het filmpje waarin haar hoofd op het lichaam van een aan een boom bungelende zwarte Amerikaan is gemonteerd. Later zou ze zeggen dat dit filmpje en het gebrek aan compassie bij de partijleiding een reden was voor haar om bij Denk op te stappen.Inmiddels is duidelijk dat Simons ten tijde van het interview stiekem al lang en breed afscheid had genomen van Denk. Uit stukken blijkt namelijk dat ze op 6 december de website voor haar nieuwe partij Artikel1 heeft geregistreerd en op 14 december werd de politieke beweging bij de Kamer van Koophandel ingeschreven. Uiteindelijk maakte Simons pas op 24 december de breuk met Denk openbaar.
Link kopieren Quote
Gevonden. Het artikel over de woorden van SS om 's nachts tussen uit te knijpen. Ik snap dan niet dat de rechter tot dat oordeel is gekomen.ElsevierDENK reageert eindelijk op vertrek Sylvana: ‘Grote verbazing’Na urenlange stilte heeft politieke Beweging DENK gereageerd op het vertrek van Sylvana Simons. De beweging heeft met ‘grote verbazing’ kennis genomen van het vertrek van Simons.‘Wij hebben dit via de media gehoord,’ laten Tweede Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Ozturk en kandidaat-Kamerlid Farid Azarkan weten in een verklaring op sociale media. Ook heeft Azarkan een videoboodschap voor Sylvana gemaakt.VIDEOVooral verbazingKuzu, Ozturk en Azarkan zeggen ook verbaasd te zijn over de beweegredenen van Simons, die aangaf zich niet meer te kunnen vinden in de koers van DENK. ‘Wij hebben Sylvana Simons altijd de ruimte gegeven om samen met ons haar idealen te verwezenlijken,’ zeggen ze. ‘Wij laten ons niet verdelen,’ is de boodschap na haar vertrek.Eerder op de dag liet Simons via interviews in de media weten DENK te verlaten. De voornaamste reden voor haar vertrek was de reactie van de politieke beweging op bedreigingen aan haar adres. Volgens Simons waren de leden vooral bezig met de media-aandacht en niet met haar: ‘Ik leefde in een totaal onwerkelijke situatie, terwijl Denk die media-aandacht vierde.’‘In onze groepsapp reageerden ze ’s avonds jubelend op de media-aandacht die de persconferentie (over de bedreigingen, red.) genereerde. Maar Tunahan Kuzu heeft mij tot op de dag van vandaag niet gebeld en gevraagd hoe het met me gaat’.DENK kan zich daar niet in vinden: ‘Wij hebben haar emotioneel ondersteund en financieel ondersteund. Wij hebben het voor elkaar gekregen dat er passende maatregelen voor haar werden getroffen,’ aldus de verklaring. ‘We hebben zelfs een auto voor je geregeld,’ zegt Azarkan bovendien in de aan Simons gerichte videoboodschap.Andere politieke koersSimons zou zich overigens ook niet meer kunnen vinden in de ‘stijl van de partij’. De partij appelleert volgens haar aan boosheid en gedijt bij polarisatie. Simons is ‘blij dat ze racisme op de politieke agenda hebben gezet, maar ik wil niet alleen maar tegen iets zijn’. Ze start samen met Ian van der Kooye, tot zaterdag strateeg en campagneleider bij DENK, een nieuwe partij genaamd Artikel 1.Met de naam verwijst ze naar artikel 1 van de grondwet, dat gelijke behandeling voor iedereen garandeert en discriminatie verbiedt. Van der Kooye en Simons zouden begin december al zijn begonnen met gesprekken over een nieuwe partij. Saillant detail is dus dat de twee besloten hun oud-partijgenoten niet in te lichten over hun vertrek.‘Een scheiding komt niet van de ene op de andere dag. Soms moet je ’s nachts ertussenuit knijpen omdat je partner je niet onbeschadigd zal laten gaan,’ aldus Simons daarover. Simons en Van der Kooye beraden zich nog over een partijprogramma en kandidatenlijst.

Anonymous

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven