Complottheoriën deel 2; de bilderberggroep

02-06-2020 23:47 2193 berichten
In het vorige topic was ik op zoek omdat er iets niet klopt.
In dit deel wil ik beginnen met met een link naar een artikel van iemand die de bilderberggroep heeft onderzocht en die daarover vertelt.
Alles wat de bilderberggroep bespreekt is strikt geheim, maar zij hebben zo veel macht, zij zijn onze schaduwregering, (net als bij Harry Potter, dan komt ook de hoogste tovenaar even op bezoek bij de nét nieuw aangestelde president om hem te vertellen dat eigenlijk hij helemaal geen macht heeft en gewoon moet gehoorzamen aan het geheime genootschap van tovenaars).
Lees en huiver ;-) , het werd mij pas duidelijk nadat ik het volledige stuk rustig had doorgelezen.


https://bijbeloptiek.weebly.com/de-bild ... dorde.html#

De inleiding van het stuk (om jullie een beetje lekker te maken 😇):

"De rol van de Bilderberggroep en haar invloed.

Steeds meer bewuste mensen in Nederland vragen zich af waarom koningin Beatrix, premier Mark Rutte en Alexander Pechtold (D66) en tegenwoordig ook Diederik Samson naar de Bilderbergconferentie in het Westfields Marriott Hotel te Chantilly (Virginia) zijn gegaan. Hetzelfde geldt voor België, van waaruit Prins Filip en Karel de Gucht (vrijmetselaar en Europees Commissaris voor Handel) de conferentie bijwoonden. Wie vertegenwoordigen zij? Ongetwijfeld zijn daar de grote problemen van de EU en de euro, de (gemanipuleerde) oorlogen in het Midden-Oosten, de dreigende oorlog met Iran, het zogeheten terrorisme, het vluchtelingenvraagstuk en vele andere urgente zaken besproken, maar voor de zoveelste keer krijgt de burger het gevoel dat hij buitenspel stond en staat en dat sommige volksvertegenwoordigers de machtselite dienen in plaats van de burgers die hen kozen voor een uiterst verantwoordelijke post. Logisch dat dit het vertrouwen van de burger schendt en vervreemding bevordert. De vraag is of al diegenen die de jaarlijkse Bilderbergconferentie bijwonen op de hoogte zijn van de achtergronden van de Bilderbergclub. In een tijd waarin de oude partijpolitiek aan het instorten is en iedereen de mond vol heeft van ‘transparantie’, is de geheimzinnigdoenerij van deze Conferentie onhoudbaar"


Aanvulling moderator: Er mag in dit topic uiteraard gesproken worden over complotten, complottheorieën enz, We trekken de lijn bij antisemitische linkjes/postings en racisme. Hou voor ogen dat wat er in dit topic besproken wordt niet de waarheid hoeft te zijn/is.
Vermeld de bronnen waar je iets vandaan hebt!
Met vriendelijke groet,
Moderator Vivaforum.
moderatorviva wijzigde dit bericht op 14-06-2020 15:53
Reden: aanvulling
53.89% gewijzigd
Solomio schreef:
03-06-2020 10:33
Maar stel dat dat wel zo zou zijn, dan hebben ze het wat mij betreft ook gewoon verdiend dat het gelukt is.
Zoveel internationale samenwerking is nog nooit door anderen bereikt.
Absoluut. Diepe buiging.
tantejans schreef:
03-06-2020 10:37
Maar even over dat laatste; er worden expres stenen in de VS geplaatst opdat de protesteerders elkaar ermee te lijf gaan.
Volgend punt op de agenda en het woord is aan Barack: Stenen op straat ter escalatie.
Alle reacties Link kopieren
Ik denk dat die goedkope vliegtickets ook onderdeel van het complot zijn. Zo kon het virus zich lekker snel verspreiden.
Zeg me je naam en ik vertel je hoe je heet.
Solomio schreef:
03-06-2020 09:53
Hoeveel beslissingsmacht denk jij dat de Bilderberggroep heeft?

Het lijkt me voor de deelnemers een verademing om af en toe eens vrijuit te kunnen spreken, i.p.v. elk woord op een goudschaaltje te moeten wegen omdat de pers er bovenop zit.
Een stukje uit het artikel als reactie op je reactie:
"De leden van de Bilderberg Groep zijn de meest krachtige financiers, industriëlen, politici en intellectuelen, die elk jaar bij elkaar komen voor een privé-conferentie over de wereldpolitiek. De bijeenkomsten bieden een informele, off-the-record (niet op papier) gelegenheid voor de internationale leiders om met elkaar van gedachten te wisselen, en zijn berucht door de mantel van geheimhouding waaronder het wordt gehouden. Het hoofdkantoor kantoor in (Den Haag) in Zwitserland, het enige Europese land wat nooit is binnengevallen of gebombardeerd tijdens Wereldoorlog I en II. Zwitserland is de zetel van de wereldmacht. Het doel van de Bilderberg Groep is een één-wereld-totalitaire socialistische regering en economisch systeem. De tijd daar naartoe wordt kort.

U moet begrijpen dat geheimhouding verkeerd is. Het feit dat een bijeenkomst geheim is vertelt dat er iets gaande is dat ik niet goed zou keuren. Deze mannen komen bij één om gewichtige redenen, en hun vergaderingen zijn geheim, omdat hetgéén besproken wordt tijdens de bijeenkomsten niet zou worden goedgekeurd door de gemeenschap. Het feit dat iets geheim is betekent dat er iets te verbergen is.
John Robison schreef “Proof of a conspiracy” in 1998, en het mooist beschrijft hij in de volgende passage uit het boek.

"Niets is zo gevaarlijk als een mystieke genootschap. Het object blijft een geheim in handen van de managers, de rest plaatst gewoon een ring in hun eigen neus, waarmee ze uit gelaten kunnen worden naar genoegen, en nog nahijgend achter het geheim dat zij de betere zijn om de minderheid tevreden te stellen en wegkijken van hun eigen manier. Een mystiek object geeft de leider de mogelijkheid zijn grond te verschuiven zoals hij wenst, om zichzelf te accommoderen aan elke mode of vooringenomenheid.

Dit geeft hem opnieuw vrijwel onbeperkte macht, omdat hij gebruik kan maken van deze vooroordelen van mannen onder leiding van troepen. Hij vindt ze reeds geassocieerd door hun vooroordelen, en wachten op een leider om hun krachten te bundelen om het in beweging te zetten. En wanneer eenmaal grote lichamen in beweging zijn gezet, met een creatie van hun voorliefde als gids, dan kan zelfs de ingenieur zelf niet zeggen: 'Zo ver zult gij gaan, en niet verder. "

​Wereldburgers constateren dat een voor ons en velen onbekende organisatie met de naam De Bilderberg elk jaar een ontmoeting organiseert waarbij zeer hooggeplaatsten uit de globale samenlevingen aanwezig zijn. Dit gaat van regeringsfunctionarissen tot bedrijfsleven en "royalty". Het is geheim wat er besproken wordt. Afgezien van mogelijke motieven staat vast dat het niet acceptabel is dat een dergelijke machtsbasis wordt gecreëerd buiten onze democratie
tantejans schreef:
03-06-2020 10:48
Zwitserland is de zetel van de wereldmacht. Het doel van de Bilderberg Groep is een één-wereld-totalitaire socialistische regering en economisch systeem. De tijd daar naartoe wordt kort.
Ah, eindtijdprofetiën. Hoe lang precies wordt altijd vaag gehouden.
Alle reacties Link kopieren
Slechte geheime groep als zelfs Vivaforummers er vanaf weten.
Life is short. Eat dessert first.
Alle reacties Link kopieren
tantejans schreef:
03-06-2020 10:48
Zwitserland is de zetel van de wereldmacht. Het doel van de Bilderberg Groep is een één-wereld-totalitaire socialistische regering en economisch systeem. De tijd daar naartoe wordt kort.
Ik denk dat er zich heel weinig socialisten binnen dat gezelschap bevinden... :rofl:
Zeg me je naam en ik vertel je hoe je heet.
Alle reacties Link kopieren
"Men noemt de Bilderberggroep ook wel de Nieuwe Wereldorde of de Illuminatie. Er is op het web voldoende informatie te vinden over de Bilderberggroep, Illuminatie en Nieuwe Wereldorde die hetzelfde zijn. Volgens deze informatie wordt zou het totale wereldgebeuren inclusief natuurrampen nauwkeurig geregisseerd worden door deze invloedrijke en machtige groep. Zo zou de Bilderberggroep bevolking dom willen houden, door vaccinaties en tot stand brengen van ziektes en mag de bevolking niet weten hoe het wereldgebeuren tot in de puntjes geregisseerd wordt door de Illuminatie."

Kierewiet...
Zeg me je naam en ik vertel je hoe je heet.
Alle reacties Link kopieren
Om niet die eindeloze lappen tekst te quoten dan maar even zo:

@tantejans: je quote enorme lappen tekst die dan een mening blijken te zijn van een persoon.
Ik denk dat je dat doet om aan te geven dat het jouw mening ondersteunt of zelfs dat dat jouw mening is.
Maar realiseer je dat het ook niet meer is dan dat: een mening.

Jouw mening baseer je op een zeer diep geworteld wantrouwen, en dat vind ik serieus triest.

Mijn leven is gebaseerd op vertrouwen.

Mensen vervolgens als 'verloren' bestempelen omdat ze jouw wantrouwen ziekelijk vinden is wel een heel nare manier van 'discussiëren'.

In ons democratische land kan de koning van alles willen, hij heeft de macht niet om dat voor elkaar te krijgen.
Er zijn zeker landen waar dat anders gaat, maar ik heb vertrouwen in het democratische proces in Nederland, waarbij niemand de absolute macht heeft.

Dat is niet omdat ik naïef ben, of nog niet wakker, dat is omdat ik weet hoe het in NL geregeld is.
solomio wijzigde dit bericht op 03-06-2020 11:02
0.05% gewijzigd
De zachte krachten zullen zeker winnen.
H. Roland Holst
Alle reacties Link kopieren
Nou, dan schiet de coronacrisis zijn doel voorbij. Diegenen die het vaccin willen, hebben ook al andere vaccinaties gehad, dus zijn al 'onder controle'. Diegenen die tegen vaccineren zijn, gaan deze ook niet willen.

Volgende keer iets anders bedenken dus. Mss kunnen ze gewoon iets in de lucht verspreiden, lijkt me makkelijker. Minder gedoe.
Life is short. Eat dessert first.
Alle reacties Link kopieren
doornroosje9 schreef:
03-06-2020 11:01
Nou, dan schiet de coronacrisis zijn doel voorbij. Diegenen die het vaccin willen, hebben ook al andere vaccinaties gehad, dus zijn al 'onder controle'. Diegenen die tegen vaccineren zijn, gaan deze ook niet willen.

Volgende keer iets anders bedenken dus. Mss kunnen ze gewoon iets in de lucht verspreiden, lijkt me makkelijker. Minder gedoe.
Dat gebeurt allang.
Google maar even op chemtrails.
De zachte krachten zullen zeker winnen.
H. Roland Holst
doornroosje9 schreef:
03-06-2020 11:01
Nou, dan schiet de coronacrisis zijn doel voorbij. Diegenen die het vaccin willen, hebben ook al andere vaccinaties gehad, dus zijn al 'onder controle'. Diegenen die tegen vaccineren zijn, gaan deze ook niet willen.

Volgende keer iets anders bedenken dus. Mss kunnen ze gewoon iets in de lucht verspreiden, lijkt me makkelijker. Minder gedoe.
Er moet nog een nieuwe vaccinchip in je lichaam om met 5G te kunnen worden geactiveerd dat je wel straks het juiste vakje rood kleurt bij verkiezingen. Snap dat dan!!1!
Alle reacties Link kopieren
Solomio schreef:
03-06-2020 11:03
Dat gebeurt allang.
Google maar even op chemtrails.
Maar blijkbaar werkt het niet goed, want ja, anders was corona niet nodig. Gaat niet goed daar in die groep. Sneu.
Life is short. Eat dessert first.
Alle reacties Link kopieren
Blankepit schreef:
03-06-2020 11:04
Er moet nog een nieuwe vaccinchip in je lichaam om met 5G te kunnen worden geactiveerd dat je wel straks het juiste vakje rood kleurt bij verkiezingen. Snap dat dan!!1!
Hebben ze dat dan nog niet gedaan? Jeetje, daar zijn ze ook een beetje laat mee.

Maar stemmen gaat toch via de pc tegenwoordig? Dan kunnen ze via die pc toch mensen beïnvloeden? Dat is algemeen geweten, dat dat zo gaat.
Life is short. Eat dessert first.
Alle reacties Link kopieren
Blankepit schreef:
03-06-2020 11:04
Er moet nog een nieuwe vaccinchip in je lichaam om met 5G te kunnen worden geactiveerd dat je wel straks het juiste vakje rood kleurt bij verkiezingen. Snap dat dan!!1!
Nogmaals: ik bewonder hun creatieve intelligentie. Het lukt ze toch elke keer maar weer (niet).
De zachte krachten zullen zeker winnen.
H. Roland Holst
Betty_Slocombe schreef:
03-06-2020 10:04
Je weet dat alle complotten die je noemt een antisemitische oorsprong hebben? Hoe sta je daar tegenover?
Alle reacties Link kopieren
tantejans schreef:
03-06-2020 09:18
Je dreunt een riedeltje op, maar laat eerst eens tot je doordringen dat deze groep geheime vergaderingen houdt.
De democratie wordt gepasseerd, niemand trekt zich er wat van aan.
Onze democratie is een poppenkast zo lang zoiets als de bilderbergroep bestaat.
Zoiets kán helemaal niet binnen een democratie. Toch gebeurt het...

De mensen die de macht hebben houden ons aan het lijntje met deze nep-democratie waarin wij telkens tegen elkaar uitgespeeld worden, expres door hen

Nu ook weer, de corona-crisis is door de mand gevallen, dus nu gaat alle aandacht naar black lives matter.
Expres zijn er stenen neergezet in de hoop dat wij, de proletariers, elkaar te lijf gaan en vergeten hoe we voor de gek werden gehouden met de corona.
Durf jij nog wel te eten en te drinken?
Of onder de douche?
Misschien spannen de voedselindustrie en de nutsbedrijven samen met de Bilderberggroep en krijgen we ongemerkt verslavende middelen binnen!
Of sprayt de zaterdag gelanceerde raket dagelijks gifstof onze atmosfeer in.
De banken zijn natuurlijk helemaal voor geen stuiver niet te vertrouwen. Je kunt je salaris beter cash uit laten betalen en je geld onder je matras bewaren.
En wat vliegen er een vogels door de lucht vandaag! Die zijn denk ik uitgerust met kleine cameraatjes om ons in de gaten te houden!
Ik kom net terug van de tandarts. Die heeft een microprobe in mn kies geplaatst. Of radioactieve stof. Je weet maar nooit....alle medici spelen immers onder 1 hoedje...
De controleafspraken van mn man in het ziekenhuis volgende week zeg ik voor de zekerheid maar af. Ik vertrouw die wetenschappers niet. Zijn hartkwaal is vast verzonnen om hem aan de dure medicijnen te krijgen. Zijn pacemaker trekken we er zelf wel uit en sturen we naar Bill Gates. Geen electronica in mn lijf!!!!
doornroosje9 schreef:
03-06-2020 10:53
Slechte geheime groep als zelfs Vivaforummers er vanaf weten.
:rofl:
Alle reacties Link kopieren
Blankepit schreef:
03-06-2020 10:06
Dan wordt het wel lastig om je doelen te bereiken als zelfs alle 1e en 2e kamerleden er niets van afweten.

Die gasten willen gewoon lekker achter gesloten deuren met elkaar kunnen praten zonder dat elk woord in de pers wordt opgeblazen. Zeker leden van Europese koningshuizen want zodra die politiek stelling nemen, kan hun monarchie zomaar voorbij zijn.
En ja, mensen op het hoogste niveau spelen elkaar de bal toe, zorgen voor baantjes en zorgen ervoor dat dat hoogste niveau ook beschermd blijft, maar dat is toch ff wat anders dan dat ze de coronacrisis tot in de puntjes hebben voorbereid. Mondeling.
Beschermd? Tegen wat?
“Intelligentie zonder vriendelijkheid is een zeer gevaarlijk wapen”. (Francoise Sagan)

"De moord die niet mocht worden opgelost". (Maaike Vaatstra)
simbalabimba schreef:
03-06-2020 12:40
Beschermd? Tegen wat?
Het plebs natuurlijk.
Maar goed, TO is wellicht geestesziek dus beetje flauw om daar grappen over te maken.
Alle reacties Link kopieren
Volgens mij heb ik nog nooit een vergadering gehad als lid van management waarbij ik wel vrijuit mocht publiceren of bespreken met mensen buiten die vergadering wat besloten en besproken werd.

Niks verdachts aan, zo hoort dat ook.
Ik ga later terugkomen op moeilijke vragen, ik heb per dag niet zo veel tijd om te forummen, maar ik kom er dus op terug.
simbalabimba schreef:
03-06-2020 12:40
Beschermd? Tegen wat?
Kijk even de Netflix docu over Jeffrey Epstein.
Mooi voorbeeld van hoe op het hoogste niveau mensen elkaar dekken.
Alle reacties Link kopieren
tantejans schreef:
03-06-2020 12:55
Ik ga later terugkomen op moeilijke vragen, ik heb per dag niet zo veel tijd om te forummen, maar ik kom er dus op terug.
Wel grappig opvallend dat je per dag wel àlle tijd heb om de wereld aan complottheorieen bij elkaar te lezen en daarover grote lappen tekst op het forum te typen, maar als het om de 'moeilijke' vragen gaat, heb je steeds maar geen tijd. En zo kun je elke keer weer met een smoesje wegduiken om morgen weer nieuwe bakken complot-ellende over ons uit te storten. Lekker dan... :sarcastic:
De waarheid heeft het ook niet makkelijk de laatste tijd.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven