Krokodil veroorzaakt duizenden doden (vieze plaatjes)

10-07-2011 19:20 115 berichten
'Krokodil' is de nieuwe zelfmaakdrug voor arme jongeren in Rusland. Het is levensgevaarlijk, je huid gaat er van rotten, maar het kost bijna niets en is daarom erg geliefd.



Hoestdrankje, benzine, jodium en zwavel laten pruttelen tot een dikke plak. Het kost bijna niets, maar heeft ook een vernietigende werking op het lichaam. 'Het breekt alles af', aldus Kysia Hekster NOS-correspondent in Rusland.



'Als je bent begonnen met gebruiken leef je nog een jaar, misschien twee,' vertelt de verslaggeefster. 'Het vreet je vlees op er komen diepe gaten in je huid tot op het bot en het stinkt verschrikkelijk.' Er zijn naar schatting een miljoen 'krokodil' verslaafden in Rusland, maar door gebrek aan afkickcentra kan de overheid niet adequaat optreden







Ik kan er maar een ding over zeggen : BAH :puke:



Het AD had ook nog een filmpje, maar dat durf ik niet te kijken
Alle reacties Link kopieren
als je die filmpjes ziet dan zou je toch echt zeggen dat het echt is..bij 1 zo'n filmpje zie je dat ze gewoon die man ze been afzagen terwijl die zelf toe zit te kijken..ik zie er niks neps aan?
Waarschijnlijjk spuiten ze nog meer krokodil om de pijn te onderdrukken. (en wellicht voel je het ook niet meer omdat al het weefsel dood is door necrose?)
"Zodra je de eerste keer gebruikt, breekt het spul in je lichaam alles af. " Dat las ik ergens op internet...
Alle reacties Link kopieren
Op YouTube staat een filmpje van een jongen zijn been, waar je een stukje alleen zijn twee botten ziet. De rest is weggerot.
Alle reacties Link kopieren
Yep. Zo komen er steeds meer van die creatieve home-made brouwsels op de markt, vaak uit economische overweging.

Los hiervan, het aantal verslaafden (op welke gebied dan ook, zij het drugs, alcohol, gokken, porno, etc) neemt wereldwijd gestaag toe.

Wereldcrisis, back to the old times.

Triest maar waar.
Alle reacties Link kopieren
Krokodil: " ....Het is het verdovende middel voor de armlastige Rus: krokodil. Een mengsel van hoestmiddel, benzine, jodium en zwavel.Het heet krokodil omdat je er bij langdurig gebruik groen van wordt en dodelijk ziek. Voor een paar euro is deze drug te maken. Wat dan ook op grote schaal gebeurt in Rusland. Met als gevolg ieder jaar duizenden slachtoffers...." Rusland-correspondent Kysia Hekster ging naar een afkick-centrum van de Pinkstergemeente.



Ik had er nog niet van gehoord en ben oprecht geschokt!



Ik denk niet dat de necrose ervoor zorgt dat ze niets lijken te voelen (want dat is volgens mij heel pijnlijk), maar ik denk dat de drug zelf verdoofd. Het zou dezelfde werking hebben als morfine en morfine is sterk pijnstillend.



Overigens verkies ik zelf pijn boven morfine, want daar wordt je echt niet blij van. Vreselijk spul vind ik het en ik snap werkelijk niet dat er mensen aan verslaafd kunnen raken voor de kick die het zou geven. Het geeft juist een hele nare angstige roes. (Ik snap wel dat mensen verslaafd raken die het gebruiken voor pijnstilling, in de zin dat het na een poosje niet meer werkt en dat je dus steeds meer nodig hebt om de pijn te kunnen blijven stillen).
Alle reacties Link kopieren
Ik heb het verhaal gehoord en gelezen. Weet nog steeds niet wat ik ervan denken moet.
Alle reacties Link kopieren
Ik denk ook dat het zo werkt, zandzak.

Vraag me af of het afbraakproces stopt als het iemand wel lukt om af te kicken, zal alleen wel niet vaak voorkomen.
@himareable

Op internet vind je terug dat de ziekte zo snel dodelijk is, dat de verslaafden simpelweg de tijd niet hebben om af te kicken voordat ze er aan overlijden.
Alle reacties Link kopieren
@nummerzoveel, ja, ik las een tijd terug dat een gemiddelde verslaafde binnen 2 à 3 jaar na het beginnen met gebruiken overlijdt. Vroeg me alleen af wat er gebeurt als ze bijvoorbeeld na 1 jaar toch weten af te kicken. Las in de online versie van 'De Morgen' een stukje over een vrouw die heeft weten af te kicken en die nog leeft, dus blijkbaar kan het toch. Erg heftig deze drug.
Alle reacties Link kopieren
Dit is een drug voor de kansarmen? Waarom dan afkicken?

En dan zijn we direct bij het kernprobleem: waarom afkicken als dit eindelijk een uitweg lijkt?
@himareable

Het zal idd gerust wel voorkomen, maar dat zullen dan echt de uitzonderingen zijn die de regel bevestigen. Die 3 jaar zijn ook uitzonderlijk, de gemiddelde levensverwachting is 1-2 jaar vanaf de 1e shot.
Alle reacties Link kopieren
quote:Jaschenca schreef op 10 juli 2011 @ 22:14:

Dit is een drug voor de kansarmen? Waarom dan afkicken?

En dan zijn we direct bij het kernprobleem: waarom afkicken als dit eindelijk een uitweg lijkt?

Ik vermoed dat het ook veel gebruikt wordt door mensen die al verslaafd zijn aan heroïne, maar die geen geld meer hebben daarvoor. En dan maar dit...

Verklaart misschien ook wel waarom mensen dit überhaupt doen (het lijkt mij dat de gevolgen van tevoren wel bekend zijn...). En ook waarom afkicken binnen 1-2-3 jaar niet lukt.
Alle reacties Link kopieren
Ik zag eerst niet eens wat het was. Pas later zag ik dat het haar arm moet voorstellen.



Wat erg!
Alle reacties Link kopieren
Ik had er trouwens ook nog niet van gehoord.
Alle reacties Link kopieren
d
Alle reacties Link kopieren
quote:Jaschenca schreef op 10 juli 2011 @ 22:14:

Dit is een drug voor de kansarmen? Waarom dan afkicken?

En dan zijn we direct bij het kernprobleem: waarom afkicken als dit eindelijk een uitweg lijkt?Doet mij denken aan: natuurlijke selectie (Darwin)
@onbekend

Klopt, wat ik er nu zo van gelezen heb gaan er vaak vele jaren van andere verslavingen aan vooraf (vooral heroine).
Alle reacties Link kopieren
@Jaschenka, het was meer een gedachte, ik vroeg me af of het afbraakproces stopt als je stopt met gebruiken.



@nummerzoveel, de afgekickte vrouw is zeker een uitzondering. De levensverwachting is inderdaad niet al te best. Wat je zegt ook, mensen stappen over van andere drugs naar deze drug, vooral wegens geldgebrek, het is een soort eindstation.
Alle reacties Link kopieren
quote:himareable schreef op 10 juli 2011 @ 20:27:

Hoo stop, gaat niet goed, http://www.youtube.com/watch?v=cM6v-43-1PU deze is het, en dan vanaf minuut 5. Ik wou dat ik hier niet op geklikt had. Wat bezielt iemand om jezelf dit aan te doen.
Alle reacties Link kopieren
Ik kende het ook nog niet, mijn hemel wat een horror. Ik ben echt een beetje in shock. Wat erg dat mensen vinden dat ze dit nodig hebben.
Time spent with a cat is never wasted
Alle reacties Link kopieren
quote:madamecannibale schreef op 10 juli 2011 @ 22:29:

[...]





Ik wou dat ik hier niet op geklikt had. Wat bezielt iemand om jezelf dit aan te doen.Als je verslaafd bent kies je er ook niet voor om jezelf dit aan te doen, maar het is de verslaving die dat doet.
Ik denk dat het afbraakproces wel stopt als je stopt met gebruiken. En als de juiste medische zorg is verleend (bijv om aangetaste ledematen af te zetten, als dat niet gebeurt dan kun je alsnog verder aftakelen en zelfs overlijden). De vraag is alleen in hoeverre je lichaam nog 'levensvatbaar' is op basis van de schade die op dat moment al is toegebracht.
@zanne

Het is wel erg makkelijk om de schuld bij 'de verslaving' neer te leggen. Zolang mensen ervoor kiezen om af te kicken, kiezen ze er ook voor om te gebruiken.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven