Planning in grote steden, is het echt zo moeilijk?

09-04-2017 09:49 101 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik woon in de buurt van de hoofdstad en krijg dus regelmatig het regionale nieuws mee. Zeker het laatste jaar stikt het van de verhalen over enorme drukte in de stad en hoe dat op te lossen. Dat snap ik ook wel want het is niet normaal meer zo druk is het in Amsterdam en vooral in het centrum. Maar wat ik dus niet snap is dat je alle hoge heren bij de gemeente dat niet hebben zien aankomen. Er zijn alsmaar vergunningen verleent voor het bouwen van hotels en nu is daar eindelijk aan de rem getrokken. Maar er mogen nog zo een 100 hotels gebouwd worden waarvan 25 in het centrum komen, die projecten hebben allemaal al toestemming gehad, vaak al jaren geleden. Maar dan vraag ik me toch af of je dat met een beetje logisch nadenken niet kunt zien aankomen? Men weet wat de voorspelling is voor de groei van het toerisme en het is natuurlijk onzin dat het dan ineens teveel blijkt te worden. Intussen loopt de drukte op de Wallen de spuigaten uit, er hoeft daar weinig te gebeuren om een drama te veroorzaken. Al backfired een auto, dat is genoeg voor paniek en het verdrukken en vertrappen van mensen in zo een grote massa.



Ondertussen zijn er plannen voor tijdslots voor bepaalde straten en moeten de fietsers maar met de metro zodat de voetgangers meer plek hebben. Wat naar mijn mening een onzalig idee is, de fiets is het handigste vervoersmiddel in zo een drukke stad. Al die kleine stukjes met de metro doen is enorm tijdrovend. Ik vind het van de gekken dat de bewoners (en mensen die in de stad werken) zich aan alle kanten moeten aanpassen omdat de gemeente blijkbaar niet kan zien aankomen dat je niet oneindig veel mensen op een heel klein stukje aarde kunt samenbrengen zonder dat er problemen ontstaan. Ik snap het niet eigenlijk, is het financiële belang zo groot? Zijn ze zo dom? Een vorm van megalomanie?



https://fd.nl/ondernemen/ ... nge-voorwaarden-verbonden

http://www.at5.nl/artikel ... -maken-voor-de-voetganger

http://www.at5.nl/artikel ... er-en-soms-zelfs-onveilig
Difficulty is inevitable, drama is a choice.
Alle reacties Link kopieren
Dit is het zogenaamde sociale woon beleid van adam: http://www.at5.nl/artikel ... starterswoningen_in_noord



De gemeente wil de hoofdprijs voor de grond en dan zijn het afdwingen van woningen voor een haalbare prijs geen optie meer.
This user may use sarcasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven