Ragdoll kortharig of langharig ?

21-09-2019 02:30 11 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo allemaal,

Wij willen een ragdoll man in huis nemen maar zitten te twijfelen of een kortharige ragdoll of langharige, wist niet dat kortharige ook een rasechte ragdoll is?

Wat is mooier,beter kortharig of langharig?

Langharig waarschijnlijk meeste werk [maar ze zeggen van niet waar we hem willen kopen]
Kortharig tja is dat wel een echte ragdoll?

Hartelijke groeten
wut
Alle reacties Link kopieren
Misschien voor leken erbij vermelden dat het om een kat gaat. Komt een beetje vreemd over..
Alle reacties Link kopieren
Mooier = langharig
Praktischer = kortharig

Waarom persé een ragdoll als ik vragen mag? Er zitten zoveel prachtige katten in het asiel op een baasje te wachten... Of zijn die niet goed genoeg?
Alle reacties Link kopieren
Puz_n_Boots schreef:
22-09-2019 16:54
Mooier = langharig
Praktischer = kortharig

Waarom persé een ragdoll als ik vragen mag? Er zitten zoveel prachtige katten in het asiel op een baasje te wachten... Of zijn die niet goed genoeg?
Na jaren raskatten gehad te hebben die nog nooit een kopje omgegooid hebben, heb ik nu een gewone huiskat. En kapotte gordijnen. Gebroken bloempotten. Afrasteringen om hem binnen te houden. Drollen op de keukenkastjes. Dus als ik ooit weer een kitten koop, zal dat weer een raskat zijn die als rustig en sociaal bekend staat, ipv een ongeleid projectiel. Maar hij is verder best lief, hoor :cat:
Alle reacties Link kopieren
Zover ik weet bestaat het ras "kortharige Ragdoll" en "langharige Ragdoll" niet. Het is gewoon Ragdoll (met halflange zijdezacht vacht).
Op sites van rasverenigingen kun je de rasbeschrijving lezen.

Dus als verkopers het ergens hebben over kortharig en langharig denk ik gewoon dat ze misschien een Ragdoll gemixt hebben met een HTK (of ander kortharig ras). Dan kan de moeder wel aanwezig zijn maar het is dus geen "Ragdoll".

Mijn tip: geen kat op marktplaats kopen!! En geen honderden euro's betalen voor een kruising. En kat zonder stamboom is geen raskat.
Alle reacties Link kopieren
Koop een Ragdoll mét stamboom uit ouders die getest zijn op erfelijke ziekten. Je wilt niet dat hij ineens dood neervalt vanwege HCM, om eens wat te noemen. Een serieuze fokker heeft testen ter inzage en regelt stambomen, inentingen, chippen, ontwormingen en socialisatie. Dan krijg je een geweldige Ragdoll die niet bang is voor je stofzuiger en die alvast een start heeft gehad met zijn opvoeding (niet krabben aan de meubels enz.).
Alle reacties Link kopieren
Ragdolls hebben halflang haar. Een kortharige ragdoll, daar heb ik nog nooit van gehoord. Veel werk aan de vacht heb je overigens niet in mijn ervaring. Af en toe borstelen meer niet.
Niets mis met raskatten, maar koop ze niet via Marktplaats. Daarnaast is een kruising geen raskat (al kunnen het leuke beesten zijn) en neemt een goede cattery zijn katten serieus. Een stamboom, getest op erfelijke ziektes, gechipt, ontwormd en ingeeent zijn de minimale eisen die een goede cattery stelt.

Een raskat is duur, maar ik betaal liever honderden euro's en weet wat ik in huis haal dan dat ik een HTK koop en niet weet wat ik binnen krijg. Ik heb hele leuke HTK's gehad, maar ook beestjes die na binnenkomst helemaal niet leuk waren. Nu hebben we twee Maine Coons in huis en ze zijn geweldig! Mooi en daarnaast ook ontzettend leuk!
Waarom staat dit eigenlijk op Actueel?
Alle reacties Link kopieren
De vacht van een Ragdoll is niet zo onderhoudsintensief als van een Perzische kat. Ik heb Ragdoll, Maine Coon en Pers vachten. De Ragdoll hoeft nooit gekamd maar ik heb het hem wel aangeleerd.

Ook leer ik ze altijd standaard: gebit poetsen, pootjes wassen onder de kraan, oortjes en oogjes schoonmaken en pillen slikken of een spuitje in de bek accepteren (met geplette pil en iets lekkers). Ander ‘onderhoud’ betreft vooral extra stofzuigen en dweilen plus het uitscheppen van de kattenbak.

Een kitten leer ik dingen af met een waterpistool. De ragdolls (dit is mijn tweede) waren het allerbraafst van alle katten die ik ooit heb gehad (waaronder dus Maine Coon, Pers, maar ook Russisch blauw, Abessijn, Heilige Birmaan, HTK). Echt 1x ‘mag niet’ is genoeg. Dat kost wel wat tijd de eerste twee weken zodat hij leert wat wel en niet gewenst is.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven