Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Actueel
Welkom op de pijler Actueel. Op deze overzichtspagina vind je alles dat te maken heeft met actuele onderwerpen op het gebied van politiek, maatschappelijke vraagstukken; dit is dé plek om te discussiëren over actuele gebeurtenissen.

[break]

Praat dus vooral mee over onderwerpen die in het nieuws zijn en veel mensen bezighouden! Doordat de onderwerpen die op deze pijler worden besproken gevoelig kunnen liggen, kunnen emoties soms de overhand kunnen nemen. Daardoor is de sfeer op deze pijler vaak minder luchtig dan op andere pijlers. Graag doen we dan ook een beroep op alle gebruikers om hier de sfeer prettig te houden door met respect voor en naar elkaar te reageren.

Rechtszaak tegen Sylvana-bedreigers

12-04-2017 14:00 118 berichten
Link kopieren Quote
Ik verbaas me dat er nog geen topic over is, na alle duizenden posts die er op dit forum aan Sylvana zijn gewijd. Vandaag dient de zaak tegen de 22 mensen die gearresteerd zijn nav de online scheldpartijen en bedreigingen aan het adres van Sylvana.Ik ben tussen de bedrijven door de twitterverslagen over de zaak aan het volgen en het valt me op wat een sneu volk het toch is, die mensen die heel dapper op internet anderen doodwensen of bedreigen, maar als ze erop aan gesproken worden ineens heel zielig zijn en het zelf zo moeilijk hebben. Vermakelijk om te lezen wel.Een twitterverslag van de zaak kun je o.a. hier vinden.
Link kopieren Quote
MaryCrawley schreef op 13 april 2017 @ 00:02:

[...]

Juist omdat de wet voor iedereen geldt. Ook voor de Wilders en Baudet aanhangers die Dekker weer bedreigen overigens. Aanpakken.


Dan moet ze wel aangifte doen.

Volgens mij heeft ze dat niet gedaan.
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
Link kopieren Quote
MarindaH schreef op 13 april 2017 @ 21:02:

[...]

Apart dat jij reageert in een topic over dreigementen.
Kijk, dan moet je ook over de brug komen.
The essence of the independent mind lies not in what it thinks, but in how it thinks. - Christopher Hitchens
Link kopieren Quote
De uberrascist Silvana Simons komt zichzelf wel een keer tegen.

En dan is er de paaz afdeling.
Rara Avis
Link kopieren Quote
Wanneer en waar heeft Sylvana zich rascistich uitgelaten? Graag een link En sinds wanneer moeten mensen met een afwijkende mening worden opgenomen? Gelukkig hebben wij hier vrijheid van meningsuiting Ben je het daar niet mee eens? Verhuis dan naar Eritrea Noord Korea, syrie of Rusland ofzo
Link kopieren Quote
Haaz schreef op 15 april 2017 @ 15:01:

De uberrascist Geert Wilders komt zichzelf wel een keer tegen.

En dan is er de paaz afdeling.
Ik heb je post een beetje aangepast, er stond een klein schrijffoutje in. Ik hoop dat je het niet erg vindt.
Link kopieren Quote
Nou, de wet en de uitspraak is duidelijk. De uitingen waren racistisch en onwettig en men is ervoor gestraft.
Het complete gebrek aan besef van hun walgelijkheid bij sommige daders is dan weer zorgelijk. Sommigen hadden niet eens door waarvoor ze nou waren opgepakt in het begin.
Dat is nu wel voorbij hoop ik, men is weer even wakker.
Link kopieren Quote
Het-groepje schreef:
19-05-2017 21:37
Nou, de wet en de uitspraak is duidelijk. De uitingen waren racistisch en onwettig en men is ervoor gestraft.
Het complete gebrek aan besef van hun walgelijkheid bij sommige daders is dan weer zorgelijk. Sommigen hadden niet eens door waarvoor ze nou waren opgepakt in het begin.
Dat is nu wel voorbij hoop ik, men is weer even wakker.

Dat gebrek aan besef was wel te verwachten. Ook het zelfmedelijden van enkele figuren
https://www.rtlnieuws.nl/nederland/pol ... ewoon-boos

Maar het is denk ik wel een heel goed signaal naar het 'publiek' van dit soort mensen, de figuren die met 'likes' strooien op FB onder zo'n bericht en IRL lachen om dit soort uitspraken.
Link kopieren Quote
emmylou schreef:
12-04-2017 19:14
Ik vind haar een uiterst onsympathiek persoon en deel haar mening in het geheel niet.

Maar daar kun je normaal over discussiëren. Doodsbedreigingen en nare filmpjes zijn echt een paar stappen te ver.

Goed dat het OM dit aanpakt. Al vind ik het wel wrang dat er een selectie is gemaakt, maar snap dat dat niet anders kan.
Eens. Bedreigingen en zware beledigingen gaan echt te ver.
Link kopieren Quote
Pientjexxxx schreef:
12-04-2017 19:15
Twitter en Facebook worden tegenwoordig heel vaak gebruikt voor allerlei onfrisse discussies. Ik verbaas mij ook vaak over de domme dingen die politici in een opwelling twitteren. Kinderen die door medescholieren via Facebook gepest worden vind ik ook zoiets. Het lijkt wel of je alles kunt uitkramen als je achter een computerscherm zit.Sylvana vind ik een vreselijk mens, maar al die bedreigingen gingen echt veel te ver. Ik denk alleen niet dat het serieuze bedreigingen waren, maar meer domme gefrustreerde uitlatingen van niet heel intelligente mensen.
Ook mee eens.
Link kopieren Quote
grasspriet schreef:
17-04-2017 11:33
Wanneer en waar heeft Sylvana zich rascistich uitgelaten? Graag een link En sinds wanneer moeten mensen met een afwijkende mening worden opgenomen? Gelukkig hebben wij hier vrijheid van meningsuiting Ben je het daar niet mee eens? Verhuis dan naar Eritrea Noord Korea, syrie of Rusland ofzo
Link:Bonusquote - Sylvana Simons in 2001: 'Zwarte mannen zijn ... - TPO
media.tpo.nl/.../bonusquote-sylvana-simons-in-2001-zwarte-mannen-zijn-gewelddadi...
21 mei 2016 - 'Als je op zwarte mannen valt, heb je echt een probleem', zegt Simons. 'Vrouwen, wit en zwart, die op zwarte mannen vallen, zijn vaak alleen ...

The Post

[foto Bert Brussen]

Bonusquote – Sylvana Simons in 2001: ‘Zwarte mannen zijn gewelddadiger’
'Als je op zwarte mannen valt heb je echt een probleem'
21-05-2016, 14:10 Tags: Sylvana Simons“‘Ik word geacht koste wat het kost solidair te zijn met mijn kleurgenoten en mijn landgenoten, terwijl Suriname voor mij net zo ver weg is als voor de meeste witte Nederlanders.’

Niet dat ze zich er veel van aantrekt. Zo trok ze onlangs stevig van leer tegen de zwarte man in Veronicablad, de plek waar ze zich na een korte periode bij Playboy (‘Hartstikke stoer, als vrouw voor de Playboy schrijven, jammer dat het ophield’) uitleeft als columnist. ‘Wetende dat zijn soort in de minderheid is en hij overal aan zijn trekken kan komen’, schreef ze, ‘maakt hij zich over het algemeen geheel niet druk om wat zij voelt, denkt of wil. Hij is meestal al vanaf jonge leeftijd bezig een harem te vormen, en een nieuwkomertje dat begrip eist is zo vervangen. Voor een zwarte man gaat kwantiteit boven kwaliteit.’

‘Als je op zwarte mannen valt, heb je echt een probleem’, zegt Simons. ‘Vrouwen, wit en zwart, die op zwarte mannen vallen, zijn vaak alleen en lopen tegen dezelfde dingen aan. Ontrouw, onbetrouwbaarheid, het onvermogen van die mannen om over gevoelens te praten, of een keer tegen hun vrienden te zeggen: ‘Ik blijf vanavond thuis, want ik kook en daarna gaan we samen een potje scrabbelen.’ Want dat is niet cool. Een Nederlandse vriendin van mij had een donkere vriend. Zijn samen op vakantie geweest en noem maar op. Krijgt ze opeens een telefoontje van hem: blijkt hij op het punt staan met een ander te trouwen.’


Waar komt dat gedrag vandaan?

Uit onze geschiedenis. In de Surinaamse cultuur is het heel normaal dat je als vrouw je kinderen helemaal alleen opvoedt en ook nog werkt. Dat gaat al eeuwen zo. Het is niet vreemd als iemand vraagt: zie je de vader nog? Als je ook nog samenwoont, nou, dan is het helemaal mooi meegenomen. Maar zwarte vrouwen beginnen zich nu te realiseren: ‘Hé, wat ik doe, is eigenlijk heel knap. Ik wil daar waardering voor.’ Zwarte mannen moeten nog een inhaalslag maken, net zoals witte mannen eerder gedaan hebben. Ze zitten behoorlijk in de knoop met zichzelf.’

‘Ik zou dolgraag een zwarte man willen ontmoeten die niet geïntimideerd is door mijn succes of mijn intelligentie of het feit dat ik meer verdien, die op zaterdag meehelpt met de boodschappen. Donkere mannen vind ik aantrekkelijker, spannender, in elk opzicht stukken lekkerder. Maar misschien ook juist doordat je ze nooit helemaal kunt krijgen. Niets zo leuk als de buit proberen binnen te halen.’

Zijn zwarte mannen gewelddadiger?

‘Ik heb de indruk van wel. Maar het is een gevaarlijke uitspraak. Helemaal als ik het zeg. En je kwetst mensen met dit soort generalisaties. Mijn laatste vriend is errug zwart, maar die is absoluut niet gewelddadig. Aan de andere kant: als je niet generaliseert zeg je weer niks. En eh, ik ga het niet goedpraten omdat ik het zelf heb meegemaakt, maar het komt voort uit erg veel onzekerheid, onkunde om je op een andere manier te uiten.’‘Het heeft ook te maken met hoe je als vrouw over jezelf denkt. Op het moment dat een man achteraf sorry zegt, zeg jij: het geeft niet. En als je dat zegt, doet hij het de volgende keer weer, want het geeft niet, ik ben toch maar een voetveegje. En ik denk dat het ook een soort verslaving is. Ik ben weleens bang dat ik moeite heb met rustige, voortkabbelende relaties.'”
Het is voor Sylvana, de rest van DENK, de VARA, DWDD, Pauw, de rest van DENK de NPO én de DENK-stemmers te hopen dat Sylvana de afgelopen 15 jaar radicaal van gedachten is veranderd (vul voor ‘zwarte man’ ‘moslim’ in en de veewagons naar het Oosten rijden alweer) anders kon het wel eens een gevalletje racistische, seksistische wolf in schaapskleren blijken te zijn die ook nog eens niet solidair wil zijn met Surinamers.

[zie ook:Interview uit het stokoude Volkskrant-archief.]
missie_m wijzigde dit bericht op 20-05-2017 14:55
0.83% gewijzigd
Link kopieren Quote
ferrycourgette schreef:
12-04-2017 22:02
Simons heeft nooit uitspraken gedaan in de trant van "alle blanken zijn racisten".

Zelfs niet: "veel blanken zijn racisten".

En ook nog niet eens "een aantal blanken is racist".Wel heeft ze het over institutioneel racisme in Nederland, maar dat is iets heel anders.
Fee-de-Goede schreef:
12-04-2017 22:09

Of iets van die strekking.

De mythe van de witte onschuld.

Sylvana leent hier een term uit het handboek van de critical theory-beweging, die betoogt dat alle blanken medeplichtig zijn aan de onderdrukking van zwarten. “Witte onschuld” is volgens deze beweging dan ook een mythe – alle blanken zijn schuldig aan racisme en onderdrukking.

En ik vind het prima dat ze dat zegt, maar vind van zelfde kaliber als Wilders.En ondanks dat ik het net zo'n engnek als Wilders vind, is het goed dat mensen die haar zo hebben bedreigd vervolgt gaan worden.
:sherlock:

Ik heb geen FaceBook, maar als je de woorden "alle blanken zijn racisten" op google intikt komen er meerdere links in beeld. Het schijnt dat Sylvana op haar FB boos had gereageerd. Hier onderen twee regels wat in de link staat:

Woedende Sylvana Simons ontspoort op Facebook: alle blanken zijn medeplichtig aan racisme

en een link met de woorden:

Sylvana Simons is nog steeds woedend op Giel Beelen en concludeert dat alle blanken racisten zijn. ...

Maar dat is op haar FB gewist. Volgens mij was ze alleen erg boos vanwege de rel met Giel Beelen.
Link kopieren Quote
missie_m schreef:
20-05-2017 14:11
Link:Bonusquote - Sylvana Simons in 2001: 'Zwarte mannen zijn ... - TPO
media.tpo.nl/.../bonusquote-sylvana-simons-in-2001-zwarte-mannen-zijn-gewelddadi...
21 mei 2016 - 'Als je op zwarte mannen valt, heb je echt een probleem', zegt Simons. 'Vrouwen, wit en zwart, die op zwarte mannen vallen, zijn vaak alleen ...

The Post

[foto Bert Brussen]

Bonusquote – Sylvana Simons in 2001: ‘Zwarte mannen zijn gewelddadiger’
'Als je op zwarte mannen valt heb je echt een probleem'
21-05-2016, 14:10 Tags: Sylvana Simons“‘Ik word geacht koste wat het kost solidair te zijn met mijn kleurgenoten en mijn landgenoten, terwijl Suriname voor mij net zo ver weg is als voor de meeste witte Nederlanders.’

Niet dat ze zich er veel van aantrekt. Zo trok ze onlangs stevig van leer tegen de zwarte man in Veronicablad, de plek waar ze zich na een korte periode bij Playboy (‘Hartstikke stoer, als vrouw voor de Playboy schrijven, jammer dat het ophield’) uitleeft als columnist. ‘Wetende dat zijn soort in de minderheid is en hij overal aan zijn trekken kan komen’, schreef ze, ‘maakt hij zich over het algemeen geheel niet druk om wat zij voelt, denkt of wil. Hij is meestal al vanaf jonge leeftijd bezig een harem te vormen, en een nieuwkomertje dat begrip eist is zo vervangen. Voor een zwarte man gaat kwantiteit boven kwaliteit.’

‘Als je op zwarte mannen valt, heb je echt een probleem’, zegt Simons. ‘Vrouwen, wit en zwart, die op zwarte mannen vallen, zijn vaak alleen en lopen tegen dezelfde dingen aan. Ontrouw, onbetrouwbaarheid, het onvermogen van die mannen om over gevoelens te praten, of een keer tegen hun vrienden te zeggen: ‘Ik blijf vanavond thuis, want ik kook en daarna gaan we samen een potje scrabbelen.’ Want dat is niet cool. Een Nederlandse vriendin van mij had een donkere vriend. Zijn samen op vakantie geweest en noem maar op. Krijgt ze opeens een telefoontje van hem: blijkt hij op het punt staan met een ander te trouwen.’


Waar komt dat gedrag vandaan?

Uit onze geschiedenis. In de Surinaamse cultuur is het heel normaal dat je als vrouw je kinderen helemaal alleen opvoedt en ook nog werkt. Dat gaat al eeuwen zo. Het is niet vreemd als iemand vraagt: zie je de vader nog? Als je ook nog samenwoont, nou, dan is het helemaal mooi meegenomen. Maar zwarte vrouwen beginnen zich nu te realiseren: ‘Hé, wat ik doe, is eigenlijk heel knap. Ik wil daar waardering voor.’ Zwarte mannen moeten nog een inhaalslag maken, net zoals witte mannen eerder gedaan hebben. Ze zitten behoorlijk in de knoop met zichzelf.’

‘Ik zou dolgraag een zwarte man willen ontmoeten die niet geïntimideerd is door mijn succes of mijn intelligentie of het feit dat ik meer verdien, die op zaterdag meehelpt met de boodschappen. Donkere mannen vind ik aantrekkelijker, spannender, in elk opzicht stukken lekkerder. Maar misschien ook juist doordat je ze nooit helemaal kunt krijgen. Niets zo leuk als de buit proberen binnen te halen.’

Zijn zwarte mannen gewelddadiger?

‘Ik heb de indruk van wel. Maar het is een gevaarlijke uitspraak. Helemaal als ik het zeg. En je kwetst mensen met dit soort generalisaties. Mijn laatste vriend is errug zwart, maar die is absoluut niet gewelddadig. Aan de andere kant: als je niet generaliseert zeg je weer niks. En eh, ik ga het niet goedpraten omdat ik het zelf heb meegemaakt, maar het komt voort uit erg veel onzekerheid, onkunde om je op een andere manier te uiten.’‘Het heeft ook te maken met hoe je als vrouw over jezelf denkt. Op het moment dat een man achteraf sorry zegt, zeg jij: het geeft niet. En als je dat zegt, doet hij het de volgende keer weer, want het geeft niet, ik ben toch maar een voetveegje. En ik denk dat het ook een soort verslaving is. Ik ben weleens bang dat ik moeite heb met rustige, voortkabbelende relaties.'”
Het is voor Sylvana, de rest van DENK, de VARA, DWDD, Pauw, de rest van DENK de NPO én de DENK-stemmers te hopen dat Sylvana de afgelopen 15 jaar radicaal van gedachten is veranderd (vul voor ‘zwarte man’ ‘moslim’ in en de veewagons naar het Oosten rijden alweer) anders kon het wel eens een gevalletje racistische, seksistische wolf in schaapskleren blijken te zijn die ook nog eens niet solidair wil zijn met Surinamers.

[zie ook:Interview uit het stokoude Volkskrant-archief.]

Beetje vergezicht dit.
Ze geeft haar eigen ervaring en mening neer als surinaamse met surinaamse mannen. Ze bedreigd ze niet met de dood, knutselt geen bedreigende plaatjes van ze in elkaar, roept niet op tot verkrachting.
In tegendeel, ze hoopt eigenlijk een lieverd te treffen die het vooroordeel niet bevestigd.
Daarnaast zijn er vele studies die het patroon dat zij signaleert rechtsreeks linken aan generaties slavernij en onderdrukking. Dus in mijn ogen wordt er wel iets racistisch benoemd maar dat is waarschijnlijk iets heel anders dan dat jij bedoelt.
Link kopieren Quote
Het-groepje schreef:
20-05-2017 15:03
Beetje vergezicht dit.
Ze geeft haar eigen ervaring en mening neer als surinaamse met surinaamse mannen. Ze bedreigd ze niet met de dood, knutselt geen bedreigende plaatjes van ze in elkaar, roept niet op tot verkrachting.
In tegendeel, ze hoopt eigenlijk een lieverd te treffen die het vooroordeel niet bevestigd.
Daarnaast zijn er vele studies die het patroon dat zij signaleert rechtsreeks linken aan generaties slavernij en onderdrukking. Dus in mijn ogen wordt er wel iets racistisch benoemd maar dat is waarschijnlijk iets heel anders dan dat jij bedoelt.
:nerd:

Sylvana benoemd de kleur en niet de persoon.

Ieder ouder, iedere volwassene en ieder kind groot of klein, dat dol is op Piet (uit het Sinterklaaskinderfeest) knutselt met en voor Piet, kijkt op naar Piet, houd van Piet, is zich van geen kwaad bewust, niks racistisch aan en toch worden ze racist genoemd........doet al helemaal niet aan al die enge dingen waar jij het over hebt en toch worden ze racist genoemd.....maar dat is waarschijnlijk iets heel anders dan dat jij bedoelt.
Link kopieren Quote
missie_m schreef:
20-05-2017 16:03
:nerd:

Sylvana benoemd de kleur en niet de persoon.

Ieder ouder, iedere volwassene en ieder kind groot of klein, dat dol is op Piet (uit het Sinterklaaskinderfeest) knutselt met en voor Piet, kijkt op naar Piet, houd van Piet, is zich van geen kwaad bewust, niks racistisch aan en toch worden ze racist genoemd........doet al helemaal niet aan al die enge dingen waar jij het over hebt en toch worden ze racist genoemd.....maar dat is waarschijnlijk iets heel anders dan dat jij bedoelt.
Ik dacht even dat je het opnam voor de surinaamse man maar dat je zelf de surinaamse man in 1 adem noemt met zwarte piet zegt mij heel veel over wat jij bedoelt. Gehak op sylvana op niks af dus.
Link kopieren Quote
Het-groepje schreef:
20-05-2017 16:14
Ik dacht even dat je het opnam voor de surinaamse man maar dat je zelf de surinaamse man in 1 adem noemt met zwarte piet zegt mij heel veel over wat jij bedoelt. Gehak op sylvana op niks af dus.
:nut:

Zie je wat je doet? Grasspriet geloofde niet dat Sylvana racistische uitspraken heeft gedaan en vraagt een link. Jij vind die woorden van Sylvana over de donkere mannen 'gewoon'. Ik vind dat niet gewoon uit de mond van iemand die zo roept over een kinderfeest, een kinderfeest wat zij zelf vroeger gewoon en graag vierde volgens haar broer.

Omdat jij het gewoon vind schreef ik dat anderen ook iets 'gewoon' vinden en toch beschuldigd worden terwijl zij bij lange na niet zo slecht praten over Piet de donkere man.

Maar verder vind ik dat off-topic. Ik gaf antwoord en that's it.
Link kopieren Quote
missie_m schreef:
20-05-2017 18:41
:nut:

Zie je wat je doet? Grasspriet geloofde niet dat Sylvana racistische uitspraken heeft gedaan en vraagt een link. Jij vind die woorden van Sylvana over de donkere mannen 'gewoon'. Ik vind dat niet gewoon uit de mond van iemand die zo roept over een kinderfeest, een kinderfeest wat zij zelf vroeger gewoon en graag vierde volgens haar broer.

Omdat jij het gewoon vind schreef ik dat anderen ook iets 'gewoon' vinden en toch beschuldigd worden terwijl zij bij lange na niet zo slecht praten over Piet de donkere man.

Maar verder vind ik dat off-topic. Ik gaf antwoord en that's it.
Ik heb het woord gewoon nooit genoemd en heb geen flauw idee waar je het over hebt? Je begint zelf out of the blue over zwarte piet terwijl je aandacht vraag voor de zogenaamd racistische aanval op de surinaamse man. Schreef je toch echt zelf op, ik deed helemaal niks.
Link kopieren Quote
Het-groepje schreef:
20-05-2017 15:03
Beetje vergezicht dit.
Ze geeft haar eigen ervaring en mening neer als surinaamse met surinaamse mannen..............
:koffie:

Als jij dit schrijft onder een artikel waarin Sylvana toch veel onleuke dingen zegt over de zwarte man dan ga ik er van uit dat je het allemaal maar 'gewoon' vind dat ze dit zegt, schreef of liet schrijven.

ps.Is Sylvana nog steeds columniste bij Viva?
Link kopieren Quote
Ik las een column uit 2015 en vind eigenlijk dat Sylvana ook eens moet nadenken of ze aangifte doet tegen de dame in Sylvana's column " zwembad". Het leek wel of Sylvana werd aangerand.

Anonymous

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven