Coronavirus COVID-19 alle pijlers

Deze waanzin moet stoppen. Nu.

07-07-2020 23:20 618 berichten
Alle reacties Link kopieren
De waanzin van vandaag. Verzameld door mij, opgeschreven voor iedereen die wat minder tijd dan ik heeft om alle informatie tot zich te nemen. Gebruik de inhoud waar je maar kunt.


Het was aanpoten in de ziekenhuizen, maar we hebben het gered. Een maand of twee later blijkt dat in landen waar men slechts geringe of geen maatregelen had genomen de epidemie ongeveer hetzelfde verloop heeft gehad als in landen met een vorm van lockdown. Er gaan mensen dood, maar ja dat heb je met bepaalde besmettelijke ziektes. Fact of life.

Al een tijdje is duidelijk dat ziekte en sterfte onder de COVID-19 geïnfecteerden erg laag ligt. Het is niet bepaald Ebola. Er worden ongeschikte en onbetrouwbare tests gebruikt om besmetting vast te stellen en op de één of andere manier wordt bijna elke dode waarbij een COVID-19 besmetting wordt vastgesteld als COVID-19 slachtoffer geregistreerd.

De pers en het parlement zijn gelijkgeschakeld omdat het niet-steunen van de anderhalve meter maatregel tot doodzonde is bestempeld. You are either with us, or you are with the virus.

Dit jaar en de komende jaren leggen de maatregelen uit de noodverordening vele tientallen miljarden bovenop de staatsschuld terwijl de werkloosheid schrikbarend hoog oploopt. Het BNP duikt sterk omlaag en steeds minder werkenden moeten steeds meer uitkeringen bekostigen. Hoe gaan we dit betalen?

De anderhalve meter verordening veroorzaakt steeds schrijnendere toestanden in alle sectoren van onze samenleving en een ramp voor onze economie, maar het kabinet neemt dat voor lief.

Nieuwe uitbraken van COVID-19 worden nog steeds breed uitgemeten in de pers, maar nergens lees ik hoeveel mensen daar ziek van zijn geworden of als gevolg ervan zijn overleden. De IFR is inmiddels wel bekend (0,32 - 1) en ook dat 80% van de positief geteste personen geen of milde klachten hebben.

Mensen zijn bang van elkaar geworden door een virus waaraan ongeveer net zoveel mensen dood gaan als aan de griep. De jaarlijkse opruiming, zal ik maar zeggen. Griep is ook geen grapje; iedereen die zwaar de griep heeft gehad zal dat beamen.

Die anderhalve meter is onmenselijk. Mensen hebben contact met elkaar nodig, anders worden ze ziek en ongelukkig. Ze kunnen er zelfs dood aan gaan. Dood door ontzegging van menselijk contact, de zwaksten het eerst. De maatregelen beschermen hen niet, maar treffen hen.

Waarom laten we dit allemaal gebeuren? We kunnen ook gewoon weer normaal gaan doen met z'n allen. Dat kost ons een stuk minder, op letterlijk alle fronten.

Er gaat een aantal mensen dood met daarop het label COVID-19 geplakt en als gevolg daarvan wordt onze samenleving steeds zieker door die anderhalve meter. Dit onder een regering die in het wetboek wil laten vastleggen dat ze naar eigen inzicht mogen bepalen wanneer we met wie met hoeveel mensen waar bij elkaar mogen zijn. Op welke afstand. Het vaccin is er eerder dan die wet, verzekerde prof. mr. dr. Jan Brouwer ons gelukkig. Niet dat we een vaccin nodig hebben overigens, en we leven nog steeds onder noodverordeningen. Op 23 maart 2020 werd in NL de anderhalve meter van kracht en het einde is nog niet in zicht.

We mogen niet demonstreren tegen de anderhalve meter. Vorige week zijn alle in 20 steden aangemelde demonstraties van Viruswaanzin verboden. Je weet wel, dat is die club die het kort geding tegen de staat aangespannen heeft. Allemaal.

Eerst werden de gezondheidsrisico's van mogelijke schendingen van de anderhalve meter daarbij als argument gebruikt, maar nu daar amper meer draagvlak voor is zijn het vooral niet-gespecificeerde 'aanwijzingen voor ongeregeldheden' die de verboden motiveren. Het recht op demonstratie is hiermee afgeschaft. Geen demonstrant is bang voor ongeregeldheden, maar op z'n hoede voor politiegeweld. Het enige geweld tot op heden is van de politie gekomen.

Mogen demonstreren is een gunst geworden, bij beschikking van onze bestuurders. De rechtbanken gaan er wonderbaarlijk genoeg in mee tot nu toe.

Als een kerstcadeau aan het begin van het zomerseizoen worden we nu voorzichtig losgelaten. Maar pas op: we kunnen je riem zo weer aantrekken.

Er worden op social media regerings-onvriendelijke of regerings-ongemakkelijke posts en video's verwijderd.

Er wordt volstrekt onnodig angst gezaaid; angst voor COVID-19 zelf, angst voor besmetting door elkaar en angst voor associatie met dissidente geluiden. We zitten opgescheept met een overheid die ons via noodverordeningen met regels en protocollen opzadelt die ons op zoveel plekken zoveel pijn doen. Steeds meer handhavers, politiemensen en andere personen in overheidsdienst raken in gewetensnood maar durven zich maar amper publiekelijk uit te spreken door de ontstane polarisatie.

Waarom zouden we zo willen leven zoals het nu gaat? Deze waanzin moet stoppen. Nu.
Het-groepje schreef:
11-07-2020 23:34
Je bent echt alle aansluiting met de realiteit kwijt. Veel spookrijders overal he.
:biggrin: - aiai, nu al zoveel last van geheugenverlies?

Nuja goed, dat doe je doelbewust uiteraard, zal ik je de linkjes geven naar de posts in kwestie? Of zijn dat dan weer feiten die er niet toe doen voor jou en voel je je dan weer klem gezet?
Sinjoren schreef:
11-07-2020 21:52
En daar is het fake news van de dag weeral ; you're on a roll! :biggrin:

In realiteit werd de term dramaqueen niet eens gebruikt tegen diegene waar Abyss op reageerde; dat ging over iemand heel anders :).

En waar heeft ze het over? Onder andere over jou, die haar feitelijk statement als onzin bestempelde, ook al heeft ze in dat feitje jullie RIVM achter haar staan...
Jouw reactie op queen, dus degene die risicogroep is. Je noemde in de post richting smulrol over de situatie van Queen en anderen in de risicogroep (zoals ikzelf) het woord dramaqueen, omdat wij de situatie dus serieus nemen.

Sinjoren schreef:
09-07-2020 20:14
Tenzij je een dubbelnick van smulrol bent, bevestig je met deze reactie anders wel dat je dramaqueen gehalte best hoog is ja. Doe je dat wel vaker, posts die niet aan jou gericht zijn, persoonlijk op jezelf betrekken?
Je kunt leuke woordspelletjes spelen wat je wil, maar je hebt wel degelijk de term dramaqueen gebruikt in combi met je cijfertjes over sterfgevallen tussen de 40-44 in Nederland, en meer dan eens.
Dus ook nog tegen die desbetreffende forummer.
Sinjoren schreef:
09-07-2020 20:19
Daar kan je hulp voor krijgen.

En verder is de oplossing voor je drama redelijk eenvoudig: blijf gewoon lekker thuis, afgesloten van de rest van de wereld.
Nog zo'n sympathieke reactie van je op een persoon uit de risicogroep, queen.
Sinjoren schreef:
09-07-2020 20:36
Dat is absoluut relevant :). Het zet vooral de doomsday-berichten en de dramaqueen-confessions in een breder perspectief, en reduceert die tot wat ze feitelijk zijn: statistisch gezien niet relevant voor het gros de bevolking.



Afhankelijk van de tegenpartij, nog veel meer of net veel minder.
Jouw reactie nadat queen had verteld hoezo ze risicogroep is. Een dramaqueen confession volgens jou.
Sinjoren schreef:
11-07-2020 23:56
:biggrin: - aiai, nu al zoveel last van geheugenverlies?

Nuja goed, dat doe je doelbewust uiteraard, zal ik je de linkjes geven naar de posts in kwestie? Of zijn dat dan weer feiten die er niet toe doen voor jou en voel je je dan weer klem gezet?
Staan er al. Hoop dat jullie trots zijn.
Dit is dus niet voor jullie Sinjoren, maar voor de trouwe meelezers. Doei he.
Het-groepje schreef:
12-07-2020 00:02
Jouw reactie op queen, dus degene die risicogroep is. Je noemde in de post richting smulrol over de situatie van Queen en anderen in de risicogroep (zoals ikzelf) het woord dramaqueen, omdat wij de situatie dus serieus nemen.
Aha, so you wanna play? Alright! U vraagt, wij draaien :biggrin:

De term dramaqueen:
Sinjoren schreef:
09-07-2020 19:58
Lekker dramaqueen-like hoor, maar een absolute minderheid belandt in een lang revalidatietraject, op intensieve of sterft er aan. Een veelvoud van de geregistreerde gevallen krijgt met niets van dat alles te maken, en een nog veel groter deel wordt niet eens geregistreerd en maakt het door zonder ook maar één symptoom. Als je het dan toch hebt over stellingen die bullshit zijn, dan mag je per direct mee in die groep gaan staan.
Als respons op... (tromgeroffel)...: Smulrol die stelde dat Abyss' stelling "bullshit" was, nadat dat die op een bezorgde QueenArachnia reageerde met de feedback dat er in haar leeftijdscategorie van vrouwen tussen de 40 en de 44 nog geen sterfgevallen geregistreerd waren.

Dus, beste groepje: verspreid je fake news als je stelt dat die dramaqueen gericht was aan Abyss' gesprekspartner die ze trachtte gerust te stellen? Jazeker. Probeer je dat nu nog wat extra in de verf te zetten door die post expliciet te negeren, te negeren dat QueenArachnia zich geroepen voelde om een post die aan iemand anders gericht was persoonlijk te nemen, en de respons daarop te quoten als de oorsprong van het dramaqueen-verhaal? Uiteraard, maar dat zorgt gewoon voor een fake-news in het kwadraat van jouw zijde :).

En dat fake news, daar bezondig je je wel vaker aan, aangezien je op diezelfde post van Abyss reageerde met
Het-groepje schreef:
09-07-2020 20:12
Wat een onzin.
waarna je zelfs een bladzijde later begon te claimen dat dat fake news was en je niet begreep waarom mensen dat de wereld in brengen.
Fake news dat je zo bleek zelf bleek te verspreiden, zo bewezen de cijfers van jullie eigenste RIVM.

Nog wat meer nodig? :biggrin:
Je kunt leuke woordspelletjes spelen wat je wil, maar je hebt wel degelijk de term dramaqueen gebruikt in combi met je cijfertjes over sterfgevallen tussen de 40-44 in Nederland, en meer dan eens.
Dus ook nog tegen die desbetreffende forummer.
Ik heb ook niet ontkend dat ik desbetreffende forummer als dramaqueen heb gelabeld; dat verdiende ze ook nadat ze posts gericht aan anderen op zichzelf ging betrekken. Maar de oorsprong zit niet daar, in tegenstelling tot wat jij met jouw fake news probeert te suggereren :)
Alle reacties Link kopieren
Het-groepje, laat je je niet teveel opfokken? Dit gaat eindeloos door, en is denk ik slechts vermaak voor je 'gesprekspartners'.
nounou
Het-groepje schreef:
12-07-2020 00:14
Dit is dus niet voor jullie Sinjoren, maar voor de trouwe meelezers. Doei he.
:popcorn:

Die trouwe meelezers hebben al langer een zicht op hoe en wanneer je een loopje met de waarheid neemt hoor :)
Zazamaenade is een meeloper....

en ehm. Sinjoren je ook niet laten opfokken..

En verder zou ik zeggen het is weekend.. het is laat. Het is een random forum. Laat het lekker gaan allemaal.. te druk maken heeft geen zin. en iemand zijn gedachten veranderen gaat niet lukken in 99 van de 100 gevallen..

Live and let live..
Alle reacties Link kopieren
Abyss schreef:
12-07-2020 00:26
En verder zou ik zeggen het is weekend.. het is laat. Het is een random forum. Laat het lekker gaan allemaal.. te druk maken heeft geen zin. en iemand zijn gedachten veranderen gaat niet lukken in 99 van de 100 gevallen..

Live and let live..
Dit idd. Mensen, denk om uw bloeddruk. Relax.
Linksom/rechtsom......iedereen heeft zijn/haar verantwoording om zelf NA te denken/onderzoeken alvorens zomaar wat te roeptoeteren.
Natuurlijk is dit niet makkelijk met zo'n (inmiddels gegroeid) groot dossier.
Net zoals geloof geldt ook hier: Iedereen heeft z'n eigen theologie.
Autopsies tonen onomstotelijk de injectieschade aan.
Het-groepje schreef:
12-07-2020 00:14
Dit is dus niet voor jullie Sinjoren, maar voor de trouwe meelezers. Doei he.
Lieverd, zet dat geval gewoon onder de negeer. Ze verdient jouw aandacht niet.
Ik ben het op zich eens met wat in de OP staat, maar we moeten wel rekening houden met dat we nog geen jaar ervaring hebben met dit virus. We weten niet of we al kunnen concluderen dat wel/niet maatregelen nemen (veel) effect heeft op de verspreiding van het virus. Ook is het te vroeg om te zeggen wat de blijvende gevolgen zijn bij mensen die Corona gehad hebben.

Over de financiële gevolgen: misschien is dit een goed moment om in te zien dat geld niet alles is en je ook zonder steeds (kleine) aankopen doen en geluktmomenten “kopen” kunt leven. Ik woon in de stad waar woningen van buitenaf zichtbaar vol staan met decoratie en waar mensen continue naar de wellness gaan en op het terras zitten. Vaak heeft men ook nog eens een mooie auto en de nieuwste smartphone. Kost hartstikke veel geld dat je daarna niet meer kunt besteden aan je levensvoorzieningen.
Alle reacties Link kopieren
En, zijn we allemaal al wakker?
Gij zult uw tijd niet verspillen aan bodemloze putten en aandachtshoeren.

Livin' da StiffmeisterLife!
ManOpHetPrikbord schreef:
11-07-2020 18:04
Sinjoren reageert hier meestal feitelijk en inhoudelijk. Dat is juist het tegenovergestelde van ‘de les lezen’.
Even beetje teruggelezen, je kunt ook feitelijk en inhoudelijk de les lezen.
Dat is wat hier gebeurt.

Inhoudelijk klopt het behoorlijk goed allemaal, alleen de hooghartige manier waarop wekt blijkbaar veel irritatie op. De kans dat je dan gelijk krijgt is erg klein.

Dus als je doel is om mensen te overtuigen hoe het zit, dan is de toon erg belangrijk.
Is je doel om mensen te irriteren en op de kast te krijgen, dan is de toon erg belangrijk.

Maar goed, bovenstaande geldt ook voor de “tegenpartij”

“Ben jij nou echt zo achterlijk of doe je maar zo? Het zit namelijk zo...”.
Alles wat na het vraagteken komt, wordt niet meer gelezen
Hunebed schreef:
15-07-2020 21:59
Even beetje teruggelezen, je kunt ook feitelijk en inhoudelijk de les lezen.
Dat is wat hier gebeurt.
Ach, als je tegenover gevoelens, emoties en platte onwaarheden gewoon feiten en inhoud zet, dan gaan ze al snel kwekken over hooghartigheid en de les lezen. Mijn fout niet dat je fout bent om mee te beginnen, denk ik dan :biggrin: (dat en het is hier geen populariteits-contest)
Hunebed schreef:
15-07-2020 21:59
Even beetje teruggelezen, je kunt ook feitelijk en inhoudelijk de les lezen.
Dat is wat hier gebeurt.

Inhoudelijk klopt het behoorlijk goed allemaal, alleen de hooghartige manier waarop wekt blijkbaar veel irritatie op. De kans dat je dan gelijk krijgt is erg klein.

1: Dus als je doel is om mensen te overtuigen hoe het zit, dan is de toon erg belangrijk.
2: Is je doel om mensen te irriteren en op de kast te krijgen, dan is de toon erg belangrijk.


Maar goed, bovenstaande geldt ook voor de “tegenpartij”

“Ben jij nou echt zo achterlijk of doe je maar zo? Het zit namelijk zo...”.
Alles wat na het vraagteken komt, wordt niet meer gelezen
Misschien geldt voor jou doel 3: (vul maar zelf in). Maar dan is de toon erg belangrijk
Hunebed schreef:
15-07-2020 22:50
Misschien geldt voor jou doel 3: (vul maar zelf in). Maar dan is de toon erg belangrijk
't Is eigenlijk optie 4: Dit is het internet én dan nog eens op de koop toe een forum; weinig meer plekken waar je een grotere concentratie aan mensen gaat vinden die triggered en offended geraken door letterlijk alles. Toon is wel het laatste dat belangrijk is :mrgreen:

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven