Het lief en leed dat 'weggeefhoek' heet...

16-10-2015 23:45 3006 berichten
Alle reacties Link kopieren
Enorm narcistisch heb ik mezelf zojuist geïnspireerd.



Het fenomeen 'weggeefhoek' op Facebook.

Prachtig concept, werkelijk waar. Ik maak er regelmatig gebruik van om dingen weg te geven, of om te reageren met 'belangstelling' of 'interesse' ( Geen andere mogelijkheid, daar staat - vaak - terecht de doodstraf ene ban op )



maar soms... soms zie ik dingen voorbij komen. Of krijg ik mailtjes in mijn inbox waar ik heul opstandig van kan worden.



Bijvoorbeeld:





Schoenen: Gebruikt maar goed voor ene tweede ronde ( met een foto van hele vieze afgetrapte schoenen, neuzen kaal, zolen weggesleten. )

Of: Zak kleding, zelf even wassen. En als je dan goed kijkt op de foto's zie je kleding met hele vieze gore vlekken.

Of: Doos met keuken spullen. ( En dan zie je aangekoekte meuk die 8x in de vaatwasser nog niet schoon gaan worden .. )



Maar ook ( en dat vind ik helemaal erg.. ) als er iets aangeboden wordt, dat iedereen over elkaar heen valt om maar zo zielig mogelijk over te komen om zo het enorm gewilde object te willen krijgen. En dan hebben we het over een knoflookpers ofzo.



Aangeboden : Knoflookpers.

Reacties: Oooooh, heel graag, hier ben ik al járen naar op zoek.

* Ik loot graag mee voor de moeder van mijn buurvrouw ze nicht, want ze moet naar de voedselbank

* Graag, want de mijnes is net kapot,en ik kan geen nieuwe kopen

* Ik wil graag meeloten,want die van mijn moedertje, die in de wia zit, is kapot gegaan en kan geen nieuwe kopen door die malle eppo van een Rutte. ( echt waar, ooit gelezen, in deze richting )





Kom maar op met jullie voorbeelden en ervaringen.
Dus.
Dankjewel dames voor de hulp
Prada dit is toch niet serieus? Zeg aub dat je di zelf hebt verzonnen!
Nope, onder mijn plaatjes staat nog een link, daar zie je een ander plaatje waar hij er mogelijk nog smeriger uitziet. Ik heb ook al meerdere keren met open mond naar de advertentie gekeken. Sprakeloos.
Alle reacties Link kopieren
Maar das het hypocriete. Op het moment dat er twee tellen met de stofzuiger overheen is geweest, is er opeen wel interesse. Terwijl het waarschijnlijk alleen maar droge stof is.



Ik kijk daar doorheen, ziet er verder nog wel ok uit namelijk. Op die enorme hoeveelheid stof na natuurlijk maar das binnen 5 minuten schoon. Flinke spons, stofzuiger en even uitkloppen.. Kan me wel voorstellen dat iemand geen zin heeft om dat te doen als je het toch gratis weggeeft.
Alle reacties Link kopieren
Maar ik zou me schamen als ik zoiets overduidelijk smerigs zou aanbieden. Dan klopte ik hem toch even af en deed er even een nat doekje overheen. Mogen ze hem zelf verder oppoetsen en de hoekjes doen, maar zó vies zou ik hem niet weg willen geven.
Ik heb geen wespentaille, ik heb een bijenrompje
Ik zou me ook werkelijk doodschamen. En dan ook nog op de weggeefhoek van een klein dorp waar iedereen je kent. Nee, never zou het in me opkomen om dat te plaatsen.
Alle reacties Link kopieren
Nouja, ik vind het wel passend voor het paupervolk dat er tussen zit. Want kennelijk zijn ze zelf ook te beroerd om het schoon te maken.



Zelf had k het ook wel even afgeklopt overigens. Of omdat ik er geen zin in zou hebben de kliko indonderen, hoewel ik dat toch ook wel weer zonde zou vinden.



Ik moet me weer eens aanmelden ;)
Dat stoeltje gadverdamme, zo uit de sloot gevist.
Als iedereen die lid is van weggeefhoek-0181 nou ff zijn echte naam PBt, weet ik voortaan wie ik uit moet loten.
Alle reacties Link kopieren
Even met de tuinslang over dat stoeltje en het ziet er al stukken beter uit en hoef je je handen er niet vuil aan te maken.

Maar ik zou 'm ook no way zo durven weggeven.
Alle reacties Link kopieren
quote:himalaya schreef op 02 juni 2016 @ 22:37:

Maar ik zou me schamen als ik zoiets overduidelijk smerigs zou aanbieden. Dan klopte ik hem toch even af en deed er even een nat doekje overheen. Mogen ze hem zelf verder oppoetsen en de hoekjes doen, maar zó vies zou ik hem niet weg willen geven.

Eens!



Maar zo hebben wij een frituurpan die nog goed is, maar niet meer gebruikt wordt omdat wij een airfryer hebben gekocht. Deze is ook vies en bied ik dus niet aan omdat ie dan eerst schoongemaakt moet.

En dat is natuurlijk een rotklus.
quote:MonicaG schreef op 03 juni 2016 @ 07:41:

Even met de tuinslang over dat stoeltje en het ziet er al stukken beter uit en hoef je je handen er niet vuil aan te maken.

Maar ik zou 'm ook no way zo durven weggeven.Inderdaad, hij zal vast goed en stevig zijn maar no way dat ik het zo zou durven plaatsen.
In dat stoeltje zou ik dus echt mijn kind niet gaan vervoeren. Weet ik veel hoe oud het is en wat ermee gebeurd is, plastic en metaal kunnen veel hebben meer er zijn grenzen zeker als het niet op een fatsoenlijke manier bewaard wordt en dat lijkt me hier het geval. Plastic dat lang in de zon ligt bijvoorbeeld kan breken en scheuren, niet erg voor een zandbak schepje wel voor een fietsstoeltje. Om die reden zou ik dus ook nooit een hele oude maxicosi of een waarvan ik de herkomst niet ken gebruiken. Zoals ik weleens zie dat iemand er een bij de vuilnis vindt, kan best zijn dat ze hem weg doen na een ongeluk en dan zet je je kind in een onveilig stoeltje.
Alle reacties Link kopieren
Dat kinderstoeltje.
quote:mwcactus schreef op 03 juni 2016 @ 14:32:

In dat stoeltje zou ik dus echt mijn kind niet gaan vervoeren. Weet ik veel hoe oud het is en wat ermee gebeurd is, plastic en metaal kunnen veel hebben meer er zijn grenzen zeker als het niet op een fatsoenlijke manier bewaard wordt en dat lijkt me hier het geval. Plastic dat lang in de zon ligt bijvoorbeeld kan breken en scheuren, niet erg voor een zandbak schepje wel voor een fietsstoeltje. Om die reden zou ik dus ook nooit een hele oude maxicosi of een waarvan ik de herkomst niet ken gebruiken. Zoals ik weleens zie dat iemand er een bij de vuilnis vindt, kan best zijn dat ze hem weg doen na een ongeluk en dan zet je je kind in een onveilig stoeltje. Helemaal mee eens. En natuurlijk is voor mijn kleindochter het beste nog niet goed genoeg
quote:renate73-nw schreef op 03 juni 2016 @ 07:38:

Als iedereen die lid is van weggeefhoek-0181 nou ff zijn echte naam PBt, weet ik voortaan wie ik uit moet loten. Ben jij degene die er nu een heel ouderwets donkerbruin tv meubel op hebt staan? Zoja dan een lootje graag haha
Alle reacties Link kopieren
Het lijkt wel of er iemand uitgestrooid is over het fietsstoeltje.
"De cursus rietdekken is afgelast".

"Riet is ziek"
quote:Lovely1987 schreef op 03 juni 2016 @ 15:00:

[...]



Ben jij degene die er nu een heel ouderwets donkerbruin tv meubel op hebt staan? Zoja dan een lootje graag hahaHaha, als ik iemand van hier zou kennen dan zou ik net doen alsof ik een lootje trek en gewoon diegene het gunnen.
quote:Tickel schreef op 03 juni 2016 @ 15:23:

Het lijkt wel of er iemand uitgestrooid is over het fietsstoeltje.







Als afspuiten nog teveel moeite is hoeven ze het maar een week buiten te leggen, met al die regenbuien en daarna zon ziet het er over een week vast weer uit als 'nieuw'
Wat een grap altijd zeg. Een meubelstuk plaatsen met een dier op de foto en dan erbij zeggen zonder kat/hond/fret whatever.



Ook dat #durftevragen overal bij blehhhhh
leuk he, die 0181, ik ben ook lid en lig zeer regelmatig op de grond van t lachen,

lootjes vraag ik eigenlijk nooit, maar het plezier dat ik heb met kijken naar de advertenties maakt mn dag vaak goed!
Haha ik vind de beheerdster van 0181 zo vreselijk sneu. Die leeft echt voor die hoek gewoon!



Wat ik wel echt heel erg leuk vond was dat er vandaag een vouwwagen in hele mooie staat op stond. Wel echt honderden reacties van mensen die volgens mij nooit van z'n levensdagen op vakantie kunnen maar ach. Zo'n mooi gebaar.
Nog een leuke van de verkoophoek 0181! Een SM setje van leer waarvan de string eraan vast zit, en iemand die een maand geleden om gratis pallets vroeg en ze nu doorverkoopt.
Die beheerster heeft echt niks anders te doen. Snap ook nooit zo goed dat zij leden tagd als ze geloot zijn, de gever doet dat vaak al of de gever zet een berichtje onder het winnende lot, zodat de winnaar al een melding krijgt. Beetje dubbel.
Alle reacties Link kopieren
Ik woon compleet niet in de buurt maar krijg nu de neiging lid te worden van die groep.

Is dat gewoon weggeefgroep 0181?
All people have the right to stupidity. But some abuse the privilege.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven