Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Koolhydraat arme lunch tips

08-01-2013 10:43 33 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik ben al een poosje bezig met wat minder koolhydraten eten. Probeer wat gezonder te eten op een manier die mij bevalt en vol te houden is. Mijn vriend is begonnen met koolhydraat arm eten en gezonde vetten en eiwitten eten. Niet alleen viel hij tientallen kilo's af, maar hij voelt zich er prettig en gezond bij. Dus ik ben ook een beetje besmet. Mijn vriend kookt gelukkig iedere avond en dat is dus al vrij koolhydraat arm.Nu vroeg ik me af of jullie nog ideeën hebben voor een koolhydraat arme lunch. Naast een fikse avondmaaltijd mag ik alsnog zo'n 1000kcal eten overdag, maar vind dat nog best lastig. Ook vind ik het lastig lunch mee te nemen.

Ik ontbijt niet (is gezonder als je 18u ofzo vast en 6u eet, zijn vast mensen die het hier niet mee eens zijn, maar hier voel ik me prettig bij) en lunch dan vaak om 12u (das dan mijn eerste maaltijd). Tussendoortjes zijn wel makkelijk, stukje kaas, wat nootjes, eiwitpoeder.Maar nu het 'probleem', ik ben vegetariër (vriend eet wel vis, maar ik niet), ik hou niet van eieren (wel in een taart maar niet gebakken of gekookt ofzo) en op internet vind ik vooral veel recepten met amandel(deeg) waar ik allergisch voor ben.Het enige wat ik zelf kan bedenken is yoghurt (met fruit, dan wordt het een soort smoothie) en een salade (heb wel wat variaties). Maar beide zijn lastig mee te nemen. En ik wil nu ook wel wat meer variatie.Nou om een lang verhaal kort te maken: heeft iemand nog vega, ei-vrije en amandel-vrije lunch tips die ik misschien ook nog mee kan nemen. (Heb altijd een koelbox in de auto dus kan wel iets zijn wat koel moet blijven).
Alle reacties Link kopieren Quote
TO, ik zie couscoussalade en quinoasalade staan tussen de suggesties. Ik denk dat als je koolhydraten wil beperken dat je beter voor het eiwitrijke quinoa kunt gaan. Zitten sowieso meer voedingsstoffen in, couscous is gemaakt van wit tarwemeel. Net zo gezond als een witte boterham dus :)
Alle reacties Link kopieren Quote
Yup en alle recepten die je op internet met couscous vindt kan je vervangen door quinoa.
Alle reacties Link kopieren Quote
@Ringklokje, In de laatste allerhande staat een recept voor quinoa salade.
Alle reacties Link kopieren Quote
Yoghurtjes invriezen,van die kant en klare,en dan zijn ze op je werk net ontdooit.

Of klein koelboxje met koel element mee

Ik heb altijd een koelbox bij in mijn vrachtwagen,gruwelijk van lauw brood.
Alle reacties Link kopieren Quote
ga al deze tips eens even opschrijven en op de koelkast plakken, weet ik wat ik mee moet nemen als ik boodschappen ga doen. super bedankt allemaal! ff paar dagen niet gereageerd, want ik had het druk met tentamens. dat koolhydraatarme eten van mij staat voorlopig nog op een laag pitje, maar wil het geleidelijk wat meer gaan invoeren :)@joyce mooi, want die heb ik net meegenomen :) thnx voor de tip.@ladyturckster: hoe bedoel je yoghurt invriezen? lijkt me niet zo lekker. of zijn dat dingen die je in de winkel koopt. ik heb niet zoveel geld, dus moet ook allemaal btje budget.
Alle reacties Link kopieren Quote
ringklokje schreef op 08 januari 2013 @ 11:07:

Wow: jullie reageren snel :)

@ladytruckster: ik heb termoskan dus soep wel goed idee en ik zou opzich smoothie ook wel mee kunnen nemen, alleen yoghurt zelf vind ik niet zo handig (eet vaakt tijdens het werken, ipv in kantine).@ster: er is onderzoek naar gedaan dat dat toch echt gezond is, ong 6u per dag eten en 18u 'vasten', staat ook wel gewoon online, ik heb een kennis die is gespecialiseerd in dat wetenschapsgebied, vandaar. maar ik doe vooral waar ik me prettig bij voel. Couscous salade is heel goed idee, m'n vriend maakt die wel es voor avondeten, dus kan dan wel vragen of ie een extra portie maakt.Best bijzonder dat je claimt 'gezond' te willen eten terwijl je:-niet ontbijt

-rucksichtslos de koolhydraten eruit knalt.

-niet eens de moeite neemt om rustig te lunchen, dat doe je tijdens het werken door.

-geen vlees/vis eet en ook niet van bv eieren houdt (broodnodige eiwitten) maar ook niet zodanig onderlegd bent dat je weet hoe je bv een goed vegetarisch/veganistisch menu opstelt, want dan moet je die zaken echt goed vervangen en ook nog koolhydraat vrij wil eten.

Wat is er gezond aan denk je, als je zo leeft?
Alle reacties Link kopieren Quote
vegetariers eten gezonder dan niet-vegetariers, ik zeker want mijn vriend kookt ontzettend goed (en lekker) en let op alle vitaminen en mineralen die vegetariers extra moeten eten en ik krijg genoeg eiwitten binnen (zeker met de eiwitshake).

ik eet super veel groente, veel groene groente ook, af en toe wat fruit, volkoren pasta ed, vleesvervangers, ben op de hoogte van de laatste wetenschappelijke onderzoeken over gezond eten, eet veel olijfolie en kokosolie een beetje zo'n medetariaans dieet.maar zo'n lullig en onzinnige reactie wil ik verder niet eens op reageren.

ik kom hier voor leuke, lekkere en makkelijke lunchtips die koolhydraat arm zijn, wat niet betekend dat ik helemaal geen koolhydraten eet (wil eerst 100gr per dag proberen, eet nu vaak 200)

en niet om mijn eetstijl te verdedigen, ik eet waar ik me prettig bij voel en wat ik gezond acht, maar dit is geen discussie over wat gezond is, ga dan maar daar een topic over openen maar niet die van mij vervuilen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Lekker lunchgerecht dat ik regelmatig eet:

sla met olijfolie en balsamico, geitenkaas, walnoten, paprika en honing erover. Soms bak ik ook nog wat stukjes volkorenbrood in olijfolie in een pannetje, dat doe ik dan over de salade. Dat laatste zijn natuurlijk wel wat koolhydraten, maar goed. Dat kun je ook weglaten.

Anonymous

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven